Patiekalai iš kiaušinių
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinių užkandis
3 virti kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės pieno
4 riekelės duonos sumuštiniams arba
8 riekelės batono
sviestas duonai užtepti
truputis svogūnų laiškų
1 ridikėlis,salotų lapai
druska,pipirai,aliejus duonai pakepti
Kiaušinių baltymus supjaustome mažais kubeliais, trynius sutrupiname labai smulkiai.Keptuvėje ištirpiname 50 g sviesto ir jame pakepame miltus. Tuomet maišydami supilame pieną ir paruošiame grietinės tirštumo padažą. Kai padažas šiek tiek atvėsta, įberiame truputį druskos, pipirų, įdedame kiaušinių baltymus ir susmulkintus svogūnų laiškus.Ant atvėsusių aliejuje pakeptų duonos trikampių tepame sviestą, užberiame kiaušinių trynių trupinių, uždedame padažo, papuošiame ridikėliais ir salotų lapeliais.
3 virti kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės pieno
4 riekelės duonos sumuštiniams arba
8 riekelės batono
sviestas duonai užtepti
truputis svogūnų laiškų
1 ridikėlis,salotų lapai
druska,pipirai,aliejus duonai pakepti
Kiaušinių baltymus supjaustome mažais kubeliais, trynius sutrupiname labai smulkiai.Keptuvėje ištirpiname 50 g sviesto ir jame pakepame miltus. Tuomet maišydami supilame pieną ir paruošiame grietinės tirštumo padažą. Kai padažas šiek tiek atvėsta, įberiame truputį druskos, pipirų, įdedame kiaušinių baltymus ir susmulkintus svogūnų laiškus.Ant atvėsusių aliejuje pakeptų duonos trikampių tepame sviestą, užberiame kiaušinių trynių trupinių, uždedame padažo, papuošiame ridikėliais ir salotų lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kardinoliški kiaušiniai
(porcija vienam asmeniui)
1 vidutinio dydžio pomidoras
1 kiaušinis
1/3 šaukštelio sviesto
1 šaukštelis aliejaus
druskos
čiobrelių
pipirų
Nupjauti pomidoro viršų ir išskobti vidų, įberti žiupsnį sutrintų čiobrelių ir įdėti sviesto.Sukrauti į karščiui atsparų indą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 10 min.Išėmus, į pomidorą įmušti kiaušinį ir pakepinti, kol kiaušinio baltymai sukeps.Patiekti su duona kaip karštą užkandį.
(porcija vienam asmeniui)
1 vidutinio dydžio pomidoras
1 kiaušinis
1/3 šaukštelio sviesto
1 šaukštelis aliejaus
druskos
čiobrelių
pipirų
Nupjauti pomidoro viršų ir išskobti vidų, įberti žiupsnį sutrintų čiobrelių ir įdėti sviesto.Sukrauti į karščiui atsparų indą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 10 min.Išėmus, į pomidorą įmušti kiaušinį ir pakepinti, kol kiaušinio baltymai sukeps.Patiekti su duona kaip karštą užkandį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinienė “Afrika”
4 kiaušiniai
600 g morkų
2 v š apelsinų sulčių
400 g pieno
2 v š miltų
4 v š tarkuoto sūrio
2 v š aliejaus
Druska, pipirai
Morką išvirti ir sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su miltais, pienu, apelsinų sultimis ir sūriu, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti su virtomis morkomis. Kepti įkaitintoje keptuvėje. Papuošti morkomis ir žalumynais.
4 kiaušiniai
600 g morkų
2 v š apelsinų sulčių
400 g pieno
2 v š miltų
4 v š tarkuoto sūrio
2 v š aliejaus
Druska, pipirai
Morką išvirti ir sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su miltais, pienu, apelsinų sultimis ir sūriu, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti su virtomis morkomis. Kepti įkaitintoje keptuvėje. Papuošti morkomis ir žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinienė su grybų įdaru
6 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
30 g sviesto
druskos
Grybų įdaras:
200 g šviežių virtų grybų
1 svogūnas
20 g sviesto
1-2 šaukštai grietinės
druskos, pipirų
Kiaušinius išplakite su druska.Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite nestorą plakinio sluoksnį.
Kai kiaušinienė apkeps (paviršius ims sausėti), ant vidurio uždėkite pasirinkto įdaro.
Grybų įdaras
Supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste.Įberkite miltų ir kepkite, kol pradės gelsti.Sudėkite grybus, grietinę, pasūdykite ir keletą minučių patroškinkite.
6 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
30 g sviesto
druskos
Grybų įdaras:
200 g šviežių virtų grybų
1 svogūnas
20 g sviesto
1-2 šaukštai grietinės
druskos, pipirų
Kiaušinius išplakite su druska.Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite nestorą plakinio sluoksnį.
Kai kiaušinienė apkeps (paviršius ims sausėti), ant vidurio uždėkite pasirinkto įdaro.
Grybų įdaras
Supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste.Įberkite miltų ir kepkite, kol pradės gelsti.Sudėkite grybus, grietinę, pasūdykite ir keletą minučių patroškinkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Omletas
100 g dešros arba virtos mėsos
50 g šoninės
1 paprikos ankštis
1 pomidoras
1 svogūnas
1 raugintas agurkas
2 kiaušiniai
miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šampinjonai
fermentinio sūrio
maltos paprikos
Didelėje keptuvėje pakepinti dešros griežinėlius, šoninę.Suberti supjaustytą svogūną, paprika, pomidorą, agurką. Šiek tiek pakepinti, įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Kiaušinius išplakti, dėti kepimo miltelius, o miltų berti tiek, kad tešla būtų tiršta. Šia tešla užpilti daržoves ir dešrą, kepti ant vidutiniškai įkaitintos viryklės.Kai omleto paviršius sutvirtės, suberti smulkiai supjaustytus ir pakepintus šampinjonus, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.Omletą įdėti į karštą orkaite ir kepti, kol išsilydys sūris.Patiekti karštą su ketčupu.
100 g dešros arba virtos mėsos
50 g šoninės
1 paprikos ankštis
1 pomidoras
1 svogūnas
1 raugintas agurkas
2 kiaušiniai
miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šampinjonai
fermentinio sūrio
maltos paprikos
Didelėje keptuvėje pakepinti dešros griežinėlius, šoninę.Suberti supjaustytą svogūną, paprika, pomidorą, agurką. Šiek tiek pakepinti, įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Kiaušinius išplakti, dėti kepimo miltelius, o miltų berti tiek, kad tešla būtų tiršta. Šia tešla užpilti daržoves ir dešrą, kepti ant vidutiniškai įkaitintos viryklės.Kai omleto paviršius sutvirtės, suberti smulkiai supjaustytus ir pakepintus šampinjonus, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.Omletą įdėti į karštą orkaite ir kepti, kol išsilydys sūris.Patiekti karštą su ketčupu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinienė netikėtiems svečiams
6 kiaušiniai
dilgėlių
petražolių
gelsvių stiebelių
svogūnų laiškų arba krapų lapelių
rūgščios grietinė arba majonezo
druskos
aliejaus
Išplakite kiaušinius, įberkite druskos.Supjaustykite turimus žalumynus ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais.Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite, kol kiaušinienė gražiai pagels.Supjaustykite trikampiais, užpilkite grietine ar majonezu ir patiekite.
6 kiaušiniai
dilgėlių
petražolių
gelsvių stiebelių
svogūnų laiškų arba krapų lapelių
rūgščios grietinė arba majonezo
druskos
aliejaus
Išplakite kiaušinius, įberkite druskos.Supjaustykite turimus žalumynus ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais.Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite, kol kiaušinienė gražiai pagels.Supjaustykite trikampiais, užpilkite grietine ar majonezu ir patiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karališkas omletas su vyšniomis
4 kiaušiniai
0,5 l pieno
2 šaukštai cukraus
druskos
250 g miltų
2 šaukšteliai krakmolo
700 ml konservuotų vyšnių
citrinos žievės
1 pakelis vanilinio cukraus
2-4 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai cukraus pudros (apibarstymui)
1. Baltymus atskirkite nuo trynių ir įdėkite į šaldytuvą. Trynius išsukite su cukrumi. Suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite, išmaišykite iki vientisos masės ir pridengę palaikykite 30 min.
2. Išimkite iš sirupo vyšnias. Bulvių krakmolą atskieskite keliais šaukštais vyšnių sirupo. Likusį sirupą užvirinkite su vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele, palaukite, kol sutirštės (tada išimkite žievelę). Suberkite vyšnias.
3. Į išsuktus trynius sudėkite plaktus baltymus. Įkaitinkite keptuvėje 1/4 sviesto. Supilk 1/4 tešlos, iškepkite omletą (apkepinkite iš abiejų pusių). Dviem šakutėmis išskaidykite omletą į gabalėlius. Iš likusios tešlos tokiu pat būdu iškepkite dar tris omletus.
Į stalą patiekite su vyšniomis, apibarstytomis cukraus pudra.
4 kiaušiniai
0,5 l pieno
2 šaukštai cukraus
druskos
250 g miltų
2 šaukšteliai krakmolo
700 ml konservuotų vyšnių
citrinos žievės
1 pakelis vanilinio cukraus
2-4 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai cukraus pudros (apibarstymui)
1. Baltymus atskirkite nuo trynių ir įdėkite į šaldytuvą. Trynius išsukite su cukrumi. Suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite, išmaišykite iki vientisos masės ir pridengę palaikykite 30 min.
2. Išimkite iš sirupo vyšnias. Bulvių krakmolą atskieskite keliais šaukštais vyšnių sirupo. Likusį sirupą užvirinkite su vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele, palaukite, kol sutirštės (tada išimkite žievelę). Suberkite vyšnias.
3. Į išsuktus trynius sudėkite plaktus baltymus. Įkaitinkite keptuvėje 1/4 sviesto. Supilk 1/4 tešlos, iškepkite omletą (apkepinkite iš abiejų pusių). Dviem šakutėmis išskaidykite omletą į gabalėlius. Iš likusios tešlos tokiu pat būdu iškepkite dar tris omletus.
Į stalą patiekite su vyšniomis, apibarstytomis cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinienė su duona ir kumpiu
6 kiaušiniai
200 g kumpio
4 riekės juodos duonos
1 šaukštas acto
1 svogūnas (galima dėti ir laiškų)
juodųjų pipirų
sviesto
Plonai supjaustykite kumpį ir duoną.Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir įdėkite duoną, kumpį, supilkite actą.Kai duona apkeps, įmuškite kiaušinius. pasūdykite, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnais.Kai kiaušiniai sutirštės, užberkite pipirų.
6 kiaušiniai
200 g kumpio
4 riekės juodos duonos
1 šaukštas acto
1 svogūnas (galima dėti ir laiškų)
juodųjų pipirų
sviesto
Plonai supjaustykite kumpį ir duoną.Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir įdėkite duoną, kumpį, supilkite actą.Kai duona apkeps, įmuškite kiaušinius. pasūdykite, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnais.Kai kiaušiniai sutirštės, užberkite pipirų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinių salotos
8 kiaušiniai
150 g jogurto
100 g grietinės
2-3 šaukštai garstyčių kremo (pvz.majonezo ir stambiai grūstų garstyčių mišinys)
druskos
stambiai grūstų pipirų
cukraus
3 ryšeliai svogūnų laiškų
Kiaušinius kietai išvirti .Jogurtą ir grietinę išmaišyti iki vientisos masės. Paskaninti garstyčių kremu, druska, pipirais ir cukrumi.Svogūnų laiškus nuplauti ir nupurtyti. Du ryšelius smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į jogurtinį kremą.Kiaušinius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, apibarstyti druska ir pipirais. Supilti jogurtinį kremą. Papuošti likusiais svogūnų laiškais. Norint, galima užbarstyti 50g smulkinto kumpio.
8 kiaušiniai
150 g jogurto
100 g grietinės
2-3 šaukštai garstyčių kremo (pvz.majonezo ir stambiai grūstų garstyčių mišinys)
druskos
stambiai grūstų pipirų
cukraus
3 ryšeliai svogūnų laiškų
Kiaušinius kietai išvirti .Jogurtą ir grietinę išmaišyti iki vientisos masės. Paskaninti garstyčių kremu, druska, pipirais ir cukrumi.Svogūnų laiškus nuplauti ir nupurtyti. Du ryšelius smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į jogurtinį kremą.Kiaušinius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, apibarstyti druska ir pipirais. Supilti jogurtinį kremą. Papuošti likusiais svogūnų laiškais. Norint, galima užbarstyti 50g smulkinto kumpio.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinių pyragas
3 kiaušiniai
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų
2 šaukštai grietinės
druskos
šviežiai maltų pipirų
1 šaukštas aliejaus
40 g Gorgonzolos sūrio (ital. sūris su pelėsiu)
4-6 nedidelių pomidorų
1 šaukštelis margarino
Kiaušinius, svogūnų laiškus, grietinę, druską ir pipirus šakute švelniai suplakti.
Gilesnėje keptuveje įkaitinti aliejų. Supilti kiaušinius ir ant mažos ugnies leisti sutvirtėti. Sūrio gabalėlius išdėlioti ant kiaušinių pyrago, keptuvę uždengti ir leisti sūriui ištirpti. Pyragą išimti.Pomidoriukus nuplauti ir supjaustyti pusiau.Margariną dėti į keptuvę ir trumpai apkepinti jame pomidoriukų puseles. Pabarstyti druska ir pipirais.Pyragą perpjauti pusiau, pomidorus užbarstyti ant viršaus. Galima patiekti su kvietine bandele.
3 kiaušiniai
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų
2 šaukštai grietinės
druskos
šviežiai maltų pipirų
1 šaukštas aliejaus
40 g Gorgonzolos sūrio (ital. sūris su pelėsiu)
4-6 nedidelių pomidorų
1 šaukštelis margarino
Kiaušinius, svogūnų laiškus, grietinę, druską ir pipirus šakute švelniai suplakti.
Gilesnėje keptuveje įkaitinti aliejų. Supilti kiaušinius ir ant mažos ugnies leisti sutvirtėti. Sūrio gabalėlius išdėlioti ant kiaušinių pyrago, keptuvę uždengti ir leisti sūriui ištirpti. Pyragą išimti.Pomidoriukus nuplauti ir supjaustyti pusiau.Margariną dėti į keptuvę ir trumpai apkepinti jame pomidoriukų puseles. Pabarstyti druska ir pipirais.Pyragą perpjauti pusiau, pomidorus užbarstyti ant viršaus. Galima patiekti su kvietine bandele.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaušinių užkandis
3 virti kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės pieno
4 riekelės duonos sumuštiniams arba
8 riekelės batono
sviestas duonai užtepti
truputis svogūnų laiškų
1 ridikėlis,salotų lapai
druska,pipirai
aliejus duonai pakepti
Kiaušinių baltymus supjaustome mažais kubeliais, trynius sutrupiname labai smulkiai.Keptuvėje ištirpiname 50 g sviesto ir jame pakepame miltus. Tuomet maišydami supilame pieną ir paruošiame grietinės tirštumo padažą. Kai padažas šiek tiek atvėsta, įberiame truputį druskos, pipirų, įdedame kiaušinių baltymus ir susmulkintus svogūnų laiškus.Ant atvėsusių aliejuje pakeptų duonos trikampių tepame sviestą, užberiame kiaušinių trynių trupinių, uždedame padažo, papuošiame ridikėliais ir salotų lapeliais.
3 virti kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės pieno
4 riekelės duonos sumuštiniams arba
8 riekelės batono
sviestas duonai užtepti
truputis svogūnų laiškų
1 ridikėlis,salotų lapai
druska,pipirai
aliejus duonai pakepti
Kiaušinių baltymus supjaustome mažais kubeliais, trynius sutrupiname labai smulkiai.Keptuvėje ištirpiname 50 g sviesto ir jame pakepame miltus. Tuomet maišydami supilame pieną ir paruošiame grietinės tirštumo padažą. Kai padažas šiek tiek atvėsta, įberiame truputį druskos, pipirų, įdedame kiaušinių baltymus ir susmulkintus svogūnų laiškus.Ant atvėsusių aliejuje pakeptų duonos trikampių tepame sviestą, užberiame kiaušinių trynių trupinių, uždedame padažo, papuošiame ridikėliais ir salotų lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Superomletas
3 vyniniai obuoliai
1 apelsinas
0,5 stiklinės pieno
5 kiaušiniai
2 šaukštai balto vyno
120 g margarino
2 šaukštai miltų (su kaupu)
3 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus
sumalta apelsino žievelė
0,5 šaukštelio malto cinamono
Nuluptus obuolius ir apelsiną supjaustyti kubeliais, pabarstyti šaukštu cukraus, išmaišyti.Iš pieno, miltų, kiaušinių, šaukšto cukraus, vanilinio cukraus, vyno ir apelsino žievelės paruošti tešlą.Išmaišyti ją su supjaustytais vaisiais.Gilioje ir didelėje keptuvėje gerai pašildyti margariną, supilti tešlą ir pridengus iškepti ant mažos ugnies.Karštą omletą patiekti pabarstytą cukrumi ir cinamonu.
3 vyniniai obuoliai
1 apelsinas
0,5 stiklinės pieno
5 kiaušiniai
2 šaukštai balto vyno
120 g margarino
2 šaukštai miltų (su kaupu)
3 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus
sumalta apelsino žievelė
0,5 šaukštelio malto cinamono
Nuluptus obuolius ir apelsiną supjaustyti kubeliais, pabarstyti šaukštu cukraus, išmaišyti.Iš pieno, miltų, kiaušinių, šaukšto cukraus, vanilinio cukraus, vyno ir apelsino žievelės paruošti tešlą.Išmaišyti ją su supjaustytais vaisiais.Gilioje ir didelėje keptuvėje gerai pašildyti margariną, supilti tešlą ir pridengus iškepti ant mažos ugnies.Karštą omletą patiekti pabarstytą cukrumi ir cinamonu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Omletas su rūgštynėmis
1 kiaušinis, 50 g rūgštynių,
20 g lydyto sviesto, 25 g svogūnų laiškų,
10 g kalendros lapelių, druskos.
Paruoštas rūgštynes sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį (20 g druskos 1 l vandens) ir virkite 5 minutes, perkoškite per kiaurasamtį, palaukite, kol nutekės vanduo, supjaustykite. Supjaustytus svogūnų laiškus pakepkite su sviestu. Supjaustytas rūgštynes, pakepintus svogūnus, supjaustytą kalendrą sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir supilkite plaktą kiaušinį, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Kai omletas sutirštės, jo kraštus perlenkite iš abiejų pusių iki vidurio, suteikdami jam pailgo pyragėlio formą. Patiekdami į stalą, užpilkite sviesto.
1 kiaušinis, 50 g rūgštynių,
20 g lydyto sviesto, 25 g svogūnų laiškų,
10 g kalendros lapelių, druskos.
Paruoštas rūgštynes sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį (20 g druskos 1 l vandens) ir virkite 5 minutes, perkoškite per kiaurasamtį, palaukite, kol nutekės vanduo, supjaustykite. Supjaustytus svogūnų laiškus pakepkite su sviestu. Supjaustytas rūgštynes, pakepintus svogūnus, supjaustytą kalendrą sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir supilkite plaktą kiaušinį, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Kai omletas sutirštės, jo kraštus perlenkite iš abiejų pusių iki vidurio, suteikdami jam pailgo pyragėlio formą. Patiekdami į stalą, užpilkite sviesto.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetėmis įdaryti kiaušiniai
500 g krevečių
4 kiaušiniai
aliejaus
druskos
petražolių
majonezo
Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.Krevetes apvirti, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.Į baltymus įdėti truputį ištrinto trynio, rateliu sudėti krevetes, dar uždėti trynio, pabarstyti petražolėmis.Patiekti su daržovėmis.
500 g krevečių
4 kiaušiniai
aliejaus
druskos
petražolių
majonezo
Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.Krevetes apvirti, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.Į baltymus įdėti truputį ištrinto trynio, rateliu sudėti krevetes, dar uždėti trynio, pabarstyti petražolėmis.Patiekti su daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šprotais įdaryti kiaušiniai
4 kietai virti kiaušiniai
1 indelis rūkytų šprotų aliejuje
1 pomidoras
1 šaukštas susmulkintų žalių petražolių
žalių salotų lapai
druskos,pipirų
Kiaušinius ataušinti, nulupti ir perpjauti išilgai.Išimti trynius, ištrinti juos su šprotais (kartu su aliejumi) ir sukapotais žalumynais, paskaninti druska bei pipirais.Baltymus užpildyti įdaru, sudėti į išklotą salotomis pusdubenį. Papuošti pomidoro pusžiedžiais ir petražolių lapeliais.
4 kietai virti kiaušiniai
1 indelis rūkytų šprotų aliejuje
1 pomidoras
1 šaukštas susmulkintų žalių petražolių
žalių salotų lapai
druskos,pipirų
Kiaušinius ataušinti, nulupti ir perpjauti išilgai.Išimti trynius, ištrinti juos su šprotais (kartu su aliejumi) ir sukapotais žalumynais, paskaninti druska bei pipirais.Baltymus užpildyti įdaru, sudėti į išklotą salotomis pusdubenį. Papuošti pomidoro pusžiedžiais ir petražolių lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryti kiaušiniai sluoksniuotoje tešloje
0,5 kg sluoksniuotos tešlos
100 g margarino
10 kiaušinių
2 bandelės
1 stiklinė pieno
druskos,pipirų
garstyčių,petražolių
Kietai išvirtus kiaušinius nulupam ir perpjaunam pusiau (išilgai).Išimam trynius ir pertrinam juos kartu su iš anksto piene išmirkytomis bandelėmis.Gautą masę sumaišom su sviestu, druska, pipirais, petražolėmis ir nedideliu kiekiu gastyčių.Užpildome mase kiaušinių puseles ir sudedame puseles taip, kad gautųsi visas kiaušinis.
Sluoksniuotą tešlą iškočiojam į 10 vienodų kvadratų ir patepam išplaktu kiaušinio tryniu.Į kiekvieną kvadratą įdedame po kiaušinį. Kraštus užlankstome taip, kad kiaušinis būtų pilnai padengtas tešla.Aptepame išplaktu kiaušinio tryniu iš išorės ir kepame karštoje orkaitėje.
Patiekti kaip šaltą užkandį su majonezu.
0,5 kg sluoksniuotos tešlos
100 g margarino
10 kiaušinių
2 bandelės
1 stiklinė pieno
druskos,pipirų
garstyčių,petražolių
Kietai išvirtus kiaušinius nulupam ir perpjaunam pusiau (išilgai).Išimam trynius ir pertrinam juos kartu su iš anksto piene išmirkytomis bandelėmis.Gautą masę sumaišom su sviestu, druska, pipirais, petražolėmis ir nedideliu kiekiu gastyčių.Užpildome mase kiaušinių puseles ir sudedame puseles taip, kad gautųsi visas kiaušinis.
Sluoksniuotą tešlą iškočiojam į 10 vienodų kvadratų ir patepam išplaktu kiaušinio tryniu.Į kiekvieną kvadratą įdedame po kiaušinį. Kraštus užlankstome taip, kad kiaušinis būtų pilnai padengtas tešla.Aptepame išplaktu kiaušinio tryniu iš išorės ir kepame karštoje orkaitėje.
Patiekti kaip šaltą užkandį su majonezu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryti kiaušiniai
6-8 kietai išvirti kiaušiniai
3 šaukštai sukapotų žalumynų: svogūnų laiškų arba krapų (gali būti abu žalumynai)
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
1 malta bandelė
pipirai,druska
Kiaušiniai,ruošti atspariose karščiui kriauklelėse (kokilėse), kuriose patiekalas išlaiko savo skonį, o paruošimas yra labai greitas.
Nulupti kiaušinius, sukapoti, įberti žalumynų, druskos, įpilti grietinės.
Kruopščiai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptas kriaukleles.Iš viršaus apiberti džiūvėsėliais ir kiekvieną pabarstyti smulkiomis sviesto drožlėmis.Apkepti karštoje orkaitėje.Patiekti su špinatais ir bulvėmis.
6-8 kietai išvirti kiaušiniai
3 šaukštai sukapotų žalumynų: svogūnų laiškų arba krapų (gali būti abu žalumynai)
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
1 malta bandelė
pipirai,druska
Kiaušiniai,ruošti atspariose karščiui kriauklelėse (kokilėse), kuriose patiekalas išlaiko savo skonį, o paruošimas yra labai greitas.
Nulupti kiaušinius, sukapoti, įberti žalumynų, druskos, įpilti grietinės.
Kruopščiai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptas kriaukleles.Iš viršaus apiberti džiūvėsėliais ir kiekvieną pabarstyti smulkiomis sviesto drožlėmis.Apkepti karštoje orkaitėje.Patiekti su špinatais ir bulvėmis.