matyt is sirdies treniravaisiLilina rašė:Svečiu pavirtau...per daug į treniruotės įsijutau
VAFLIAI!!!
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Biržietiškas vaflinis tortas
700 g vaflių,
0,5 kg sviesto,
300 g miltiniop cukraus,200 g kondenuoto pieno,
600 g gero marmelado,
40 g kakavos,
1 citrina, van. cukraus,1 šaukštas konjako ar romo.
Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis dedamas cukrus, kondensuotas pienas, kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir sultys, dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė - kremas.
Vafliai pertepami kremu ir stipriai paslegiami šaltoje patalpoje. Tada aptepami torto šonai ir viršus kremu, viršus papuošiamas ornamentais iš trupinių.
"Lietuvių valgiai"
700 g vaflių,
0,5 kg sviesto,
300 g miltiniop cukraus,200 g kondenuoto pieno,
600 g gero marmelado,
40 g kakavos,
1 citrina, van. cukraus,1 šaukštas konjako ar romo.
Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis dedamas cukrus, kondensuotas pienas, kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir sultys, dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė - kremas.
Vafliai pertepami kremu ir stipriai paslegiami šaltoje patalpoje. Tada aptepami torto šonai ir viršus kremu, viršus papuošiamas ornamentais iš trupinių.
"Lietuvių valgiai"
Neseniai išmokau naują blynų-vaflių receptą: VAFLINIAI BLYNAI. Reikia 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos, stiklinės pieno, citrinos, maždaug 50g sviesto, miltų ir kepimo miltelių. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi ir druska, pilamas pienas, tirpintas sviestas, nutarkuota citrinos žievelė ir šaukštas citrinos sulčių. Išplakama. Tada pilami miltai, kepimo milteliai ir išmaišoma tešla. Įmaišomi išplakti baltymai. Kepama vaflinėje. (Turiu tokią senovinę,gal 15 metų senumo, labai gerai joje iškepa)
ir as turbut tokia pat turiu,tik pas mane gal 25 metu senumo,bet kepa liuksLigita rašė:Neseniai išmokau naują blynų-vaflių receptą: VAFLINIAI BLYNAI. Reikia 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos, stiklinės pieno, citrinos, maždaug 50g sviesto, miltų ir kepimo miltelių. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi ir druska, pilamas pienas, tirpintas sviestas, nutarkuota citrinos žievelė ir šaukštas citrinos sulčių. Išplakama. Tada pilami miltai, kepimo milteliai ir išmaišoma tešla. Įmaišomi išplakti baltymai. Kepama vaflinėje. (Turiu tokią senovinę,gal 15 metų senumo, labai gerai joje iškepa)
Vaflių slėgtainis: 5 vafliai, 300g miltinio cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 120g riešutų, pusė stiklinės pieno, 200g sviesto, 200g šokolado. Cukrus, tryniai, šokoladas sudedami į puodą, įpilama pieno ir kaitinama, kol ima kilti putos. Tada atvėsinama, sudedamas išsuktas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Šiuo kremu pertepami vafliai ir paslegiama. Sustingęs slėgtainis supjaustomas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ligita rašė:Vaflių slėgtainis: 5 vafliai, 300g miltinio cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 120g riešutų, pusė stiklinės pieno, 200g sviesto, 200g šokolado. Cukrus, tryniai, šokoladas sudedami į puodą, įpilama pieno ir kaitinama, kol ima kilti putos. Tada atvėsinama, sudedamas išsuktas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Šiuo kremu pertepami vafliai ir paslegiama. Sustingęs slėgtainis supjaustomas.
Aš irgi panašiai atrodžiau, kai paskaičiauRamunė rašė:Ligita rašė:Vaflių slėgtainis: 5 vafliai, 300g miltinio cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 120g riešutų, pusė stiklinės pieno, 200g sviesto, 200g šokolado. Cukrus, tryniai, šokoladas sudedami į puodą, įpilama pieno ir kaitinama, kol ima kilti putos. Tada atvėsinama, sudedamas išsuktas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Šiuo kremu pertepami vafliai ir paslegiama. Sustingęs slėgtainis supjaustomas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O kai paragavai? Ar dar nebandytas recepčiukasLigita rašė:Aš irgi panašiai atrodžiau, kai paskaičiauRamunė rašė:Ligita rašė:Vaflių slėgtainis: 5 vafliai, 300g miltinio cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 120g riešutų, pusė stiklinės pieno, 200g sviesto, 200g šokolado. Cukrus, tryniai, šokoladas sudedami į puodą, įpilama pieno ir kaitinama, kol ima kilti putos. Tada atvėsinama, sudedamas išsuktas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Šiuo kremu pertepami vafliai ir paslegiama. Sustingęs slėgtainis supjaustomas.