VAFLIAI!!!

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 05 Bir 2008, 15:00

SALDŪS VAFLIAI

3 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
arb.šaukštelis vanilino (kartais dedu tarkuotos dž.apelsino, citrinos žievelės),
150-200 gr. riebaus margarino, tinkamo kepiniams,
0,5 stiklinės cukraus.

Kiaušinius išplakti, supilti cukrų, vaniliną, plakti, kol gausis vientisa masė. Ištirpinti margariną, supilti (tik ne karštą), miltus po truputį įmaišyti. Tešla gaunasi tirštoka.
Įkaitinti vaflinę, dėti po šaukštą masės, prispausti vaflinės dangtį ir kepti vaflius. Iškeptus labai greitai susukti į "triūbelę", nes kai atauš jokiu būdu nesusuksit.
KREMAS: 1 indelį kondensuoto saldaus pieno virti apie 2 val puode su vandeniu. Kai išvirs - ataušinti. Galima pirkti ir gatavą - RUDUDU.
200 gr. sviesto ir pieną tirštą mikseriu gerai išsukti, gaunasi toks kremukas Dėti į konditerinį švirkštą ir pripildyti "triūbeles".
Nu labai skanu :!:
Prikabinti failai
193316.jpg
193316.jpg (48.09 KiB) Peržiūrėta 5520 karus(ų)

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 05 Bir 2008, 15:20

kaip skaniai atrodo :!: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2008, 15:30

Labai :!: Neseniai sužinojau, kad kondesuotą pieną galima virti ir kitaip. Jau atidarytą supilti į indą, įstayti į kitą indą su vandeniu ir dėti į orkaitę. Gal kas bandė ar ką nors girdėjo?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2008, 15:53

labai super vafliukai :D

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 05 Bir 2008, 17:55

Forelle rašė:Labai :!: Neseniai sužinojau, kad kondesuotą pieną galima virti ir kitaip. Jau atidarytą supilti į indą, įstayti į kitą indą su vandeniu ir dėti į orkaitę. Gal kas bandė ar ką nors girdėjo?
Nesu nei taip bandžius, nei girdėjus, bet man kažkodėl atrodo, kad virti puode patikimiauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 06 Bir 2008, 08:14

Man irgi patikimiau virti puode, tuo metu kol verda gali užsiimti kitais darbais. O jei nenorite virti dėžutės pienelio, naudokit jau išvirtą RUDUDU, tik prieš naudojant reikia truputį pašildyt, nes kietokas jis, bus sunku sumakaluot...

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 06 Bir 2008, 08:19

Tas kremas tiktų ir kokiam torto pertepimuiPaveikslėlisdar būtų galima džiovintų vaisių įdėti. Manau tikrai skanu būtų.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 22 Lie 2008, 07:46

Va, atradau receptuka, pagal kuri kepiau vafliukus. Tikrai skanus.

200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis.
Paveikslėlis


Saltinis: http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... 336&st=192

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 22 Lie 2008, 09:43

Labai viliojantys :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2008, 10:13

:hubba: :luks:

Vartotojo avataras
sliekas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 150
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 10:14

Re:

Standartinė sliekas » 09 Lap 2008, 11:18

silsta rašė:Va, atradau receptuka, pagal kuri kepiau vafliukus. Tikrai skanus.

200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis.
Paveikslėlis


Saltinis: http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... 336&st=192
vakar kepiau pagal si recepta.skanus labai.rekomenduoju!

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Lilina » 09 Lap 2008, 12:23

Šiandien kepsiu vaflius 038 Užsidėgiau :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė merope87 » 09 Lap 2008, 12:41

Turbūt ir aš kepsiu, savo senutėje :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Forelle » 09 Lap 2008, 21:21

Negundykit, ir aš jau noriu vaflių :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Lilina » 09 Lap 2008, 21:53

Aš turiu 8) :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re:

Standartinė merope87 » 29 Gru 2008, 19:20

silsta rašė:SALDŪS VAFLIAI

3 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
arb.šaukštelis vanilino (kartais dedu tarkuotos dž.apelsino, citrinos žievelės),
150-200 gr. riebaus margarino, tinkamo kepiniams,
0,5 stiklinės cukraus.
Labai patiko pagal šį receptą kepti vafliai :!: :aciu1:
Prikabinti failai
Picture 854.jpg
Picture 854.jpg (38.17 KiB) Peržiūrėta 5313 karus(ų)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re:

Standartinė merope87 » 30 Gru 2008, 12:59

silsta rašė:SALDŪS VAFLIAI

KREMAS: 1 indelį kondensuoto saldaus pieno virti apie 2 val puode su vandeniu. Kai išvirs - ataušinti. Galima pirkti ir gatavą - RUDUDU.
200 gr. sviesto ir pieną tirštą mikseriu gerai išsukti, gaunasi toks kremukas Dėti į konditerinį švirkštą ir pripildyti "triūbeles".
Nu labai skanu :!:
O ar labai jautėsi sviestas kreme? Turbūt ryt bandysiu, bet man tie 200g labai daug atrodo..

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė la major » 30 Gru 2008, 14:20

Pamenu, kažkada darėm kremą: sviestas ir kondensuotas pienas (nevirintas) - žiauriai skanu buvo.
Sviestas jausis, tačiau jis, kai išsuksi, bus kitokios konsistencijos - purus, it grietinėlė. man sviestiniai kremai yra skanūs

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė merope87 » 30 Gru 2008, 23:54

Tada bandysiu - tik iš pradžių pusę sviesto normos dėsiu.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė la major » 31 Gru 2008, 00:19

Sėkmės :) Šiaip tai aš įsivaizduoju, kad sviestą čia reiktų suplakt - įtariu, išsukant jis ir išsiplaktų...

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė merope87 » 31 Gru 2008, 10:10

O buvau sugalvojus pašildyti RUDUDU, išlydyti sviestą ir tada viską plakti :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Forelle » 31 Gru 2008, 10:52

Kambario temperatūros rududu ir sviestas puikiai išsiplaka, nieko nereikia kaitinti

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Rubine » 31 Gru 2008, 19:45

O kiek laiko reikia plakti mase su mikseriu?

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė erneka » 31 Gru 2008, 20:56

Aš pirkau sveriamą Rududu iš maistinio turgaus Šiauliuose, tai jis ne toks sušokęs į gabalą, su kambario temperatūros sviestu laaabai gerai išsiplakė - labai lengvai pagaminamas ir labai skanus kremukas, tinkantis pertepti ar įdaryti visus saldžius kepinius :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Rubine » 31 Gru 2008, 21:17

Tai aš ir plakiau atvėsintą ir išvirtą kondensuotą pieną su sviestu,bet kremas gaunasi skystas,tai todėl
ir klausiu gal per ilgai,o gal per mažai plakiau.Susinervavau ir išnešiau į balkoną,gal sustings ir rytoj ydarysiu vafliukus :(

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Rubine » 01 Sau 2009, 20:35

Mergytes,help,ką ne taip darau? kodėl man tas kremukas skystas gavosi? Ryt reiks pirkti paprastus vaflius ir juos pertepti,nes tą pliurę jei ydėsiu į vafliukus ji išbėgs. Kiek reikia plakti tą kremą,gal aš per trumpai plakiau? :oops: :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Tutsi » 01 Sau 2009, 23:10

gal ne sviesta dejei, o tepu misini :roll:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė erneka » 01 Sau 2009, 23:15

Kartais dedu tepų mišinį, pvz, Lankų 72 % riebumo, bet visada pavyksta. Svarbu pradžioje plakti tik sviestą, nebent įdėt galima kokį šaukštą cukraus, po to kai jau sviestas išplaktas, dėti po šaukštą Rududu, kaskart vėl paplakant :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė Tutsi » 02 Sau 2009, 10:37

visur reikia igudziu :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: VAFLIAI!!!

Standartinė la major » 02 Sau 2009, 14:35

nesuprantu, kaip gali gautis skystas plaktas sviestas... Netgi jeigu kondensuotas pienas mazai virts, vis viena turėjo pavykti, sviestas turi būti plaktos grietinėlės konsistencijos... Beje, mes kažkasa bandėm plakti tepų iebalų mišinį - nepavyko, pavykdavo tik su sviestu...

Skelbti atsakymą