Užkandžiai prie alaus
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Užkandžiai prie alaus
Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo
Tortilijos su vištiena
4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių
Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
Tortilijos su vištiena
4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių
Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Užkandžiai prie alaus
Šitą galima prie Meksikiečių virtuvės dėti - drąsiai (Nacionalinės virtuvės). Ten visos tortijijos ps musHelle rašė:Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo
Tortilijos su vištiena
4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių
Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
Man labai patinka tortilijos, ir šitas receptukas bus išbandytas, su avokadu neragavau. Tik vietoje meksikietisku daržovių gal kokių gaivių daržovių dėčiau (nekepindama).
Ir, beje, į apkepintas tortilijas sunku sukti įdarą (apskrudusios turėtų lūžinėti, todėl siūlyčiau geriau palaikyti virš garų, kad taptų minkštesnės, sukti įdarą, o po to atsargiai, kad neišbėgtų įdaras, apkepinti. Šitaip tortilijos išlaiko formą geriau, galima imti tiesiog rankomis ir valgyt, prilaikant servetėle kraštą, kad neišbėgtų įdaras
Re: Užkandžiai prie alaus
Gerai, parašysiu ir prie meksikietiškų patiekalų Aš pati nesu tortilijų dariusi, bet kiek žinau ant jos uždeda įdaro, tada sulanksto ir deda į vaflinę minutei kitai
Re: Užkandžiai prie alaus
Dedu prie alaus uzkandziu, nes suvalgius iskarto uzsimaniau alaus
Kepti salierai
Saliero
Kiaušinių
Džiūvėsėlių
Vegetos (arba kažko panašaus)
Juodųjų pipirų
Sūrio (skaniausia aišku parmezanas)
Krapų
Sviesto
Salierą nuvalyti ir supjaustyti 1 cm storio lazdelėmis. Užvirti vandenį, įdėti į jį vegetos ir sudėti salierus, virti kol salierai suminkštės. Kiaušinį išplakti, į plakinį įberti juodųjų pipirų. Salierų lazdeles mirkyti į kiaušinio plakinį, paskui į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinio plakinį ir vel į džiūvėsėlius. Keptuvę įkaitinti, įdėti sviesto, kai jis įkais sudėti lazdeles. Kepti kol apskrus. Baigiant kepti ant viršaus užberti sūrio ir krapų. Uždengus dangčiu palaikyti kol sūris išsilydis. Skanaus
Seip netgi visai labai skanu ir maniskiui patiko
Kepti salierai
Saliero
Kiaušinių
Džiūvėsėlių
Vegetos (arba kažko panašaus)
Juodųjų pipirų
Sūrio (skaniausia aišku parmezanas)
Krapų
Sviesto
Salierą nuvalyti ir supjaustyti 1 cm storio lazdelėmis. Užvirti vandenį, įdėti į jį vegetos ir sudėti salierus, virti kol salierai suminkštės. Kiaušinį išplakti, į plakinį įberti juodųjų pipirų. Salierų lazdeles mirkyti į kiaušinio plakinį, paskui į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinio plakinį ir vel į džiūvėsėlius. Keptuvę įkaitinti, įdėti sviesto, kai jis įkais sudėti lazdeles. Kepti kol apskrus. Baigiant kepti ant viršaus užberti sūrio ir krapų. Uždengus dangčiu palaikyti kol sūris išsilydis. Skanaus
Seip netgi visai labai skanu ir maniskiui patiko
- Prikabinti failai
-
- IMG_0086.JPG (63.12KiB)Peržiūrėta 10606 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Užkandžiai prie alaus
Net užsimaniau seniai pas mane tokie gėriai bebuvo, tik maniškiui vistiek neskanu salieras nors tu ką, tik vieną garnyrą iš juo valgo
Re: Užkandžiai prie alaus
Uojuoj, kaip neblogai atrodo... Kai tik užsiliks namie saliero, žinosiu ką reikia išbandyti
Re: Užkandžiai prie alaus
Saliero as laaabai nemegstu, bet vaizdelis tai pasakiskas tikriausiai su kitomis darzovemis irgi butu skanu...
Re: Užkandžiai prie alaus
sito as tikrai neismeginsiu, nes mano seimyna pasakytu, kad ozkos tokius dalykus lai lapnoja
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Užkandžiai prie alaus
Aš tokius patiekaliukus tik sau ruošiuosi ir tai kokiems pavakariams, šiaip užkąst tarp valgymų. Man tai patinka
Re: Užkandžiai prie alaus
as irgi taip pat, bet dazniausiai ir saviskiui itinku, nes jis darzoves megsta...bet po darzoviu aisku visada praso mesos
Re: Užkandžiai prie alaus
Labai skaniai atrodo.
Re: Užkandžiai prie alaus
Lavašas su sūriu
Lavašą padaliname į dvi dalis. Pasigaminame aptepą: sumaišome 1 st. grietinės ir 2 kiaušinius. Kiekvieną lavašo dalį aptepame 2 valg. š. šio mišinio. Į formą įklojame vieną dalį (kraštai lieka gražiai kaboti ant formos kraštų), tada ant jos dedame kitą dalį. Likusį aptepą (5 valg. š. paliekame) sumaišome su 250 g tarkuoto sūrio. Pusę sūrio masės dedame į lavašo vidurį, užklojame viršutinio lavašo kraštais. Tada dedame likusią sūrio masę. Užklojame apatinio lavašo kraštais. Užpilame atidėtu aptepu ir kepame orkaitėje, kol parus.
Lavašą padaliname į dvi dalis. Pasigaminame aptepą: sumaišome 1 st. grietinės ir 2 kiaušinius. Kiekvieną lavašo dalį aptepame 2 valg. š. šio mišinio. Į formą įklojame vieną dalį (kraštai lieka gražiai kaboti ant formos kraštų), tada ant jos dedame kitą dalį. Likusį aptepą (5 valg. š. paliekame) sumaišome su 250 g tarkuoto sūrio. Pusę sūrio masės dedame į lavašo vidurį, užklojame viršutinio lavašo kraštais. Tada dedame likusią sūrio masę. Užklojame apatinio lavašo kraštais. Užpilame atidėtu aptepu ir kepame orkaitėje, kol parus.
- Prikabinti failai
-
- Lavasassu suriu.JPG (37.73KiB)Peržiūrėta 10456 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Tina 19 Bir 2009, 22:35, redaguota 1 kartą(us).
Re: Užkandžiai prie alaus
Jau žinau, ka artimiausiomis dienomis darysiu. Tik va reikia kažkur to lavašo gauti. Kažkaip neatkreipiau dėmesio, bet turbūt Maximoje būna?
Re: Užkandžiai prie alaus
Taip, aš Maximoje visada perku
Re: Užkandžiai prie alaus
na tina, tu cia pasistengei noreciau pas tave i svecius tokio grazuoliuko ir skanuoliuko, ir alaus atsinesciau
Re: Užkandžiai prie alaus
Kadangi atskiros sumuštiniams temos neradau, tai dedu čia
Sumuštiniai su anties krūtinėle
4 porcijoms.
4 bandelės,
150 g varškės,
2 džiovinti abrikosai,
1,5 v.š. citrinos sulčių,
pusės tarkuotos citrinos žievelės,
350 g anties krūtinėlės,
2 a.š. sviesto,
žiupsnelis džiovinto rozmarino,
gabaliukas imbiero,
2 burokėliai,
kriaušė,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
pusė ryšelio svogūnų laiškų,
druska,
pipirai,
2 v.š. aliejaus,
sauja daigų (pvz. sojos).
Abrikosus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele, druska ir pipirais. Mėsą apkepinti aliejuje, pabarstyti rozmarinu, druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Nuluptus burokėlius ir imbierą supjaustyti plonais griežinėliais. Truputėlį patroškinti svieste. Sudėti sojos padažą, medų ir dar troškinti apie 10 min. neuždengus, kol skystis išgaruos. Mėsą išimti iš keptuvės, suvynioti į aliuminio foliją ir padėti 5 min., tada supjaustyti griežinėliais. Kriaušę supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūno laiškus supjaustyti. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį patepti varškės mase, ant jos dėti mėsos gabaliukus, burokėlius su imbieru, kriaušės skilteles, pabarstyti daigais ir svogūno laiškais ir uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su ėriena
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
ryšelis šviežių mėtų arba 2 v.š. džiovintų,
1 v.š. maltų migdolų,
1 a.š. citrinos sulčių,
2 v.š. aliejaus,
druska,
pipirai,
po vieną raudoną ir geltoną papriką,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
400 g maltos ėrienos arba vištienos,
2 v.š. razinų,
kiaušinis,
1 v.š. natūralaus jogurto,
2 v.š. tarkuotų džiūvėsėlių,
1 v.š. aliejaus,
1 a.š. kmynų,
0,5 a.š. cinamono,
žiupsnelis saldžiųjų pipirų,
2 morkos,
4 salotų lapeliai.
Mėtas supjaustyti ir sutrinti su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pagardinti druska ir pipirais.
Paprikas perpjauti, išvalyti ir 10 min. įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę,. Nulupti žieveles,
supjaustyti ir sumaišyti su juostelėmis supjaustytomis morkomis. Mėsą sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuoti keturis kotletus ir apkepinti aliejuje. Bandeles perpjauti pusiau. Ant apatinės dalies dėti po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilti padažo. Uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su grybais
4 porcijoms.
4 bandelės,
avokadas,
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys,
1 a.š. sezamo sėklų,
druska,
pipirai, 2-3 salotų lapelių,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
200 g pievagrybių,
1 v.š. aliejaus,
3-4 pomidorai,
1 a.š. pikantiško čili padažo.
Avokadą nulupti ir išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberti sezamo sėklytes ir pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti, atšaldytą sūrį sutarkuoti. Grybus supjaustyti griežinėliais ir patroškinti aliejuje, kol išgaruos skystis. Pagardinti druska ir čili padažu. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį tepti avokado mase, dėti po salotos lapų, pomidorų griežinėlius, grybus, pabarstyti sūrių ir uždėti kitą pusę bandelės.
Sumuštiniai su kiviais ir lašiša
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
marinuota kriaušė ar marinuota imbieras,
2-3 konservuoti agurkai,
2 v.š. švelnių garstyčių,
druska,
pipirai,
keletas lašų tabako padažo,
5 v.š. majonezo,
2 lapeliai salotų,
raudonasis svogūnas,
2 kiviai,
1 a.š. citrinos sulčių,
200 g rūkytos lašišos.
Imbierą arba kriaušę ir agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti druska, pipirais ir tabako padažu. Svogūną ir kivį nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Rūkytą lašišą padalyti į 4 porcijas. Bandeles perpjauti perpus. Ant apatinės pusės dėti salotos lapė, po 1 porciją majonezo padažo, lašišos, po keletą gabaliukų kivio ir svogūno ir uždengti kita pusele bandelės.
Sumuštiniai su anties krūtinėle
4 porcijoms.
4 bandelės,
150 g varškės,
2 džiovinti abrikosai,
1,5 v.š. citrinos sulčių,
pusės tarkuotos citrinos žievelės,
350 g anties krūtinėlės,
2 a.š. sviesto,
žiupsnelis džiovinto rozmarino,
gabaliukas imbiero,
2 burokėliai,
kriaušė,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
pusė ryšelio svogūnų laiškų,
druska,
pipirai,
2 v.š. aliejaus,
sauja daigų (pvz. sojos).
Abrikosus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele, druska ir pipirais. Mėsą apkepinti aliejuje, pabarstyti rozmarinu, druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Nuluptus burokėlius ir imbierą supjaustyti plonais griežinėliais. Truputėlį patroškinti svieste. Sudėti sojos padažą, medų ir dar troškinti apie 10 min. neuždengus, kol skystis išgaruos. Mėsą išimti iš keptuvės, suvynioti į aliuminio foliją ir padėti 5 min., tada supjaustyti griežinėliais. Kriaušę supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūno laiškus supjaustyti. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį patepti varškės mase, ant jos dėti mėsos gabaliukus, burokėlius su imbieru, kriaušės skilteles, pabarstyti daigais ir svogūno laiškais ir uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su ėriena
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
ryšelis šviežių mėtų arba 2 v.š. džiovintų,
1 v.š. maltų migdolų,
1 a.š. citrinos sulčių,
2 v.š. aliejaus,
druska,
pipirai,
po vieną raudoną ir geltoną papriką,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
400 g maltos ėrienos arba vištienos,
2 v.š. razinų,
kiaušinis,
1 v.š. natūralaus jogurto,
2 v.š. tarkuotų džiūvėsėlių,
1 v.š. aliejaus,
1 a.š. kmynų,
0,5 a.š. cinamono,
žiupsnelis saldžiųjų pipirų,
2 morkos,
4 salotų lapeliai.
Mėtas supjaustyti ir sutrinti su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pagardinti druska ir pipirais.
Paprikas perpjauti, išvalyti ir 10 min. įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę,. Nulupti žieveles,
supjaustyti ir sumaišyti su juostelėmis supjaustytomis morkomis. Mėsą sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuoti keturis kotletus ir apkepinti aliejuje. Bandeles perpjauti pusiau. Ant apatinės dalies dėti po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilti padažo. Uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su grybais
4 porcijoms.
4 bandelės,
avokadas,
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys,
1 a.š. sezamo sėklų,
druska,
pipirai, 2-3 salotų lapelių,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
200 g pievagrybių,
1 v.š. aliejaus,
3-4 pomidorai,
1 a.š. pikantiško čili padažo.
Avokadą nulupti ir išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberti sezamo sėklytes ir pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti, atšaldytą sūrį sutarkuoti. Grybus supjaustyti griežinėliais ir patroškinti aliejuje, kol išgaruos skystis. Pagardinti druska ir čili padažu. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį tepti avokado mase, dėti po salotos lapų, pomidorų griežinėlius, grybus, pabarstyti sūrių ir uždėti kitą pusę bandelės.
Sumuštiniai su kiviais ir lašiša
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
marinuota kriaušė ar marinuota imbieras,
2-3 konservuoti agurkai,
2 v.š. švelnių garstyčių,
druska,
pipirai,
keletas lašų tabako padažo,
5 v.š. majonezo,
2 lapeliai salotų,
raudonasis svogūnas,
2 kiviai,
1 a.š. citrinos sulčių,
200 g rūkytos lašišos.
Imbierą arba kriaušę ir agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti druska, pipirais ir tabako padažu. Svogūną ir kivį nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Rūkytą lašišą padalyti į 4 porcijas. Bandeles perpjauti perpus. Ant apatinės pusės dėti salotos lapė, po 1 porciją majonezo padažo, lašišos, po keletą gabaliukų kivio ir svogūno ir uždengti kita pusele bandelės.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Re: Užkandžiai prie alaus
Nežinojau kur dėti. Čia iš mano anytos kavinės užkandėlė, prašė nufotkint
- Prikabinti failai
-
- DSCF5213-1.JPG (37.14KiB)Peržiūrėta 10127 karus(ų)
-
- DSCF5211-1.jpg (42.13KiB)Peržiūrėta 10127 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Re: Užkandžiai prie alaus
Pasiklausiu, dabar nepamenu
Re: Užkandžiai prie alaus
gerai, nes mane sudomino Greiciausiai bus kokie suktinukai