Užkandžiai prie alaus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgp 2008, 15:47

tie vafliukai vadinasi "taleriais" :wink:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 01 Rgs 2008, 17:17

na va mano dar vienas uzkandis
iskepi duona. istepi ja su keciupu labai nedaug ir tada uzdedi silkes gabaliuka. Labai saunus uzkandis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Rgs 2008, 17:24

o kaip idomiai :shock:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 01 Rgs 2008, 17:25

ir labai skanu :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Rgs 2008, 17:37

jauciu svoguno laiskas labai tiktu papuosimui :roll:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 01 Rgs 2008, 17:39

gali buti...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgs 2008, 17:40

o man cia griezinelis svoguno nepamaisytu :D

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 18:32

Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia 024 manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo :wink:

Tortilijos su vištiena

4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių

Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė la major » 14 Bal 2009, 20:39

Helle rašė:Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia 024 manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo :wink:

Tortilijos su vištiena

4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių

Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
Šitą galima prie Meksikiečių virtuvės dėti - drąsiai (Nacionalinės virtuvės). Ten visos tortijijos ps mus :)
Man labai patinka tortilijos, ir šitas receptukas bus išbandytas, su avokadu neragavau. Tik vietoje meksikietisku daržovių gal kokių gaivių daržovių dėčiau (nekepindama).
Ir, beje, į apkepintas tortilijas sunku sukti įdarą (apskrudusios turėtų lūžinėti, todėl siūlyčiau geriau palaikyti virš garų, kad taptų minkštesnės, sukti įdarą, o po to atsargiai, kad neišbėgtų įdaras, apkepinti. Šitaip tortilijos išlaiko formą geriau, galima imti tiesiog rankomis ir valgyt, prilaikant servetėle kraštą, kad neišbėgtų įdaras :)

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Helle » 15 Bal 2009, 12:12

Gerai, parašysiu ir prie meksikietiškų patiekalų 024 Aš pati nesu tortilijų dariusi, bet kiek žinau ant jos uždeda įdaro, tada sulanksto ir deda į vaflinę minutei kitai :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė la major » 15 Bal 2009, 12:44

Vaflinėje irgi galima, bet gerai ir keptuvėj :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė pyp » 27 Bal 2009, 18:31

Dedu prie alaus uzkandziu, nes suvalgius iskarto uzsimaniau alaus :D

Kepti salierai

Saliero
Kiaušinių
Džiūvėsėlių
Vegetos (arba kažko panašaus)
Juodųjų pipirų
Sūrio (skaniausia aišku parmezanas)
Krapų
Sviesto

Salierą nuvalyti ir supjaustyti 1 cm storio lazdelėmis. Užvirti vandenį, įdėti į jį vegetos ir sudėti salierus, virti kol salierai suminkštės. Kiaušinį išplakti, į plakinį įberti juodųjų pipirų. Salierų lazdeles mirkyti į kiaušinio plakinį, paskui į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinio plakinį ir vel į džiūvėsėlius. Keptuvę įkaitinti, įdėti sviesto, kai jis įkais sudėti lazdeles. Kepti kol apskrus. Baigiant kepti ant viršaus užberti sūrio ir krapų. Uždengus dangčiu palaikyti kol sūris išsilydis. Skanaus :wink:

Seip netgi visai labai skanu ir maniskiui patiko :)
Prikabinti failai
IMG_0086.JPG
IMG_0086.JPG (63.12 KiB) Peržiūrėta 5882 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė sinsan » 27 Bal 2009, 18:34

kaip graziai jei atrodo :D :shock: nepasakyciau, kad cia salierai
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Forelle » 27 Bal 2009, 19:59

Net užsimaniau :valg: seniai pas mane tokie gėriai bebuvo, tik maniškiui vistiek neskanu salieras nors tu ką, tik vieną garnyrą iš juo valgo

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Živilė » 27 Bal 2009, 21:06

Uojuoj, kaip neblogai atrodo... Kai tik užsiliks namie saliero, žinosiu ką reikia išbandyti :D

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Helle » 27 Bal 2009, 21:54

Saliero as laaabai nemegstu, bet vaizdelis tai pasakiskas :hubba: tikriausiai su kitomis darzovemis irgi butu skanu...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tutsi » 27 Bal 2009, 22:59

sito as tikrai neismeginsiu, nes mano seimyna pasakytu, kad ozkos tokius dalykus lai lapnoja :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Forelle » 28 Bal 2009, 10:45

Aš tokius patiekaliukus tik sau ruošiuosi ir tai kokiems pavakariams, šiaip užkąst tarp valgymų. Man tai patinka

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė pyp » 28 Bal 2009, 10:47

as irgi taip pat, bet dazniausiai ir saviskiui itinku, nes jis darzoves megsta...bet po darzoviu aisku visada praso mesos

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Siesta » 28 Bal 2009, 17:16

Labai skaniai atrodo. :)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tina » 19 Bir 2009, 19:38

Lavašas su sūriu

Lavašą padaliname į dvi dalis. Pasigaminame aptepą: sumaišome 1 st. grietinės ir 2 kiaušinius. Kiekvieną lavašo dalį aptepame 2 valg. š. šio mišinio. Į formą įklojame vieną dalį (kraštai lieka gražiai kaboti ant formos kraštų), tada ant jos dedame kitą dalį. Likusį aptepą (5 valg. š. paliekame) sumaišome su 250 g tarkuoto sūrio. Pusę sūrio masės dedame į lavašo vidurį, užklojame viršutinio lavašo kraštais. Tada dedame likusią sūrio masę. Užklojame apatinio lavašo kraštais. Užpilame atidėtu aptepu ir kepame orkaitėje, kol parus.
Prikabinti failai
Lavasassu suriu.JPG
Lavasassu suriu.JPG (37.73 KiB) Peržiūrėta 5732 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Tina 19 Bir 2009, 22:35, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė erikiux » 19 Bir 2009, 19:44

Jau žinau, ka artimiausiomis dienomis darysiu. Tik va reikia kažkur to lavašo gauti. Kažkaip neatkreipiau dėmesio, bet turbūt Maximoje būna?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tina » 19 Bir 2009, 19:52

Taip, aš Maximoje visada perku

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2009, 20:04

ir musu iki yra, prie duonos :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė sinsan » 20 Bir 2009, 09:44

na tina, tu cia pasistengei 038 noreciau pas tave i svecius tokio grazuoliuko ir skanuoliuko, ir alaus atsinesciau :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė daida » 06 Rgp 2009, 11:03

Kadangi atskiros sumuštiniams temos neradau, tai dedu čia 8)

Sumuštiniai su anties krūtinėle

4 porcijoms.
4 bandelės,
150 g varškės,
2 džiovinti abrikosai,
1,5 v.š. citrinos sulčių,
pusės tarkuotos citrinos žievelės,
350 g anties krūtinėlės,
2 a.š. sviesto,
žiupsnelis džiovinto rozmarino,
gabaliukas imbiero,
2 burokėliai,
kriaušė,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
pusė ryšelio svogūnų laiškų,
druska,
pipirai,
2 v.š. aliejaus,
sauja daigų (pvz. sojos).

Abrikosus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele, druska ir pipirais. Mėsą apkepinti aliejuje, pabarstyti rozmarinu, druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Nuluptus burokėlius ir imbierą supjaustyti plonais griežinėliais. Truputėlį patroškinti svieste. Sudėti sojos padažą, medų ir dar troškinti apie 10 min. neuždengus, kol skystis išgaruos. Mėsą išimti iš keptuvės, suvynioti į aliuminio foliją ir padėti 5 min., tada supjaustyti griežinėliais. Kriaušę supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūno laiškus supjaustyti. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį patepti varškės mase, ant jos dėti mėsos gabaliukus, burokėlius su imbieru, kriaušės skilteles, pabarstyti daigais ir svogūno laiškais ir uždengti kita bandelės puse.



Sumuštiniai su ėriena

4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
ryšelis šviežių mėtų arba 2 v.š. džiovintų,
1 v.š. maltų migdolų,
1 a.š. citrinos sulčių,
2 v.š. aliejaus,
druska,
pipirai,
po vieną raudoną ir geltoną papriką,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
400 g maltos ėrienos arba vištienos,
2 v.š. razinų,
kiaušinis,
1 v.š. natūralaus jogurto,
2 v.š. tarkuotų džiūvėsėlių,
1 v.š. aliejaus,
1 a.š. kmynų,
0,5 a.š. cinamono,
žiupsnelis saldžiųjų pipirų,
2 morkos,
4 salotų lapeliai.

Mėtas supjaustyti ir sutrinti su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pagardinti druska ir pipirais.
Paprikas perpjauti, išvalyti ir 10 min. įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę,. Nulupti žieveles,
supjaustyti ir sumaišyti su juostelėmis supjaustytomis morkomis. Mėsą sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuoti keturis kotletus ir apkepinti aliejuje. Bandeles perpjauti pusiau. Ant apatinės dalies dėti po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilti padažo. Uždengti kita bandelės puse.


Sumuštiniai su grybais

4 porcijoms.
4 bandelės,
avokadas,
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys,
1 a.š. sezamo sėklų,
druska,
pipirai, 2-3 salotų lapelių,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
200 g pievagrybių,
1 v.š. aliejaus,
3-4 pomidorai,
1 a.š. pikantiško čili padažo.
Avokadą nulupti ir išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberti sezamo sėklytes ir pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti, atšaldytą sūrį sutarkuoti. Grybus supjaustyti griežinėliais ir patroškinti aliejuje, kol išgaruos skystis. Pagardinti druska ir čili padažu. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį tepti avokado mase, dėti po salotos lapų, pomidorų griežinėlius, grybus, pabarstyti sūrių ir uždėti kitą pusę bandelės.


Sumuštiniai su kiviais ir lašiša

4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
marinuota kriaušė ar marinuota imbieras,
2-3 konservuoti agurkai,
2 v.š. švelnių garstyčių,
druska,
pipirai,
keletas lašų tabako padažo,
5 v.š. majonezo,
2 lapeliai salotų,
raudonasis svogūnas,
2 kiviai,
1 a.š. citrinos sulčių,
200 g rūkytos lašišos.
Imbierą arba kriaušę ir agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti druska, pipirais ir tabako padažu. Svogūną ir kivį nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Rūkytą lašišą padalyti į 4 porcijas. Bandeles perpjauti perpus. Ant apatinės pusės dėti salotos lapė, po 1 porciją majonezo padažo, lašišos, po keletą gabaliukų kivio ir svogūno ir uždengti kita pusele bandelės.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Lilina » 30 Rgs 2009, 14:45

Nežinojau kur dėti. Čia iš mano anytos kavinės užkandėlė, prašė nufotkint :)
Prikabinti failai
DSCF5213-1.JPG
DSCF5213-1.JPG (37.14 KiB) Peržiūrėta 5403 karus(ų)
DSCF5211-1.jpg
DSCF5211-1.jpg (42.13 KiB) Peržiūrėta 5403 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2009, 15:21

o kas cia per uzkandele, galima smulkiau :roll: :?:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Lilina » 30 Rgs 2009, 15:26

Pasiklausiu, dabar nepamenu :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2009, 15:28

gerai, nes mane sudomino 031 Greiciausiai bus kokie suktinukai :roll:

Skelbti atsakymą