BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Labai apetitiškai atrodo!! Gaila, pas mus jau cukinijos baigiasi, labai nebedaug liko. Tiesa, dar moliūgėlį turim. Kaži jis čia tiktų? Man rods, turėtų neblogai įsipaišyt į kompaniją morkai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Manau moliūgas puikiai tiktų. Aš irgi žadu su juo išbandyti
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Fritata kartai ne Itališkas omletas???Esis rašė:Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
man atrodo irgi, kad tai omletas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Taip, itališkas omletas su priedais, paprastai pabaigiama kepti orkaitėje.
Pastarnokai nėra labai sausi, panašūs į petražolių šaknis (aišku, tik ne skoniu)
Pastarnokai nėra labai sausi, panašūs į petražolių šaknis (aišku, tik ne skoniu)
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Taip gavosi man, norėjau pasirodyti receptas buvo tik ką prieš vieną puslapį, ištrinsiu foto, jei labai jau dubliuojasi patiekalai. Šiaip nenupyliau skysčio, kai troškinau daržoves - ateitį nupylinėsiu (troškinti pradėjau aliejuje, vėliau pyliau vandens).
- Prikabinti failai
-
- 033.JPG (28.73KiB)Peržiūrėta 10384 karus(ų)
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Kaip gražiai spalvingai atrodo . Nesu niekada tokio patiekalo ragavusi, bet pažiūrėjus - tai norėtųsi
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Super atrodo Aš tarkuoju pačia smulkiausia burokine tarka (kitaip mažoji nevalgo), tai net troškinimui vandens nereikia
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Dėkui, aš ir galvoju - ar troškinta daug ilgiau nei parašyta ar kaip ten taip dėl tokios konsistencijos. Pabandysiu ir taip dėl įvairovės!
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
o man net graziau, kai taip stambiau
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Man irgi gražiau, kai stambiau, bet yra išrankuolių, kurie paskui sėdi ir krapštinėja
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
sunku su tais rankiotojais
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Jo, dešrelės čia būtų neprošal... Mielasis rgavo, ragavo, ir tarė "kažko trūksta"... Ir man pačiai kažkaip valgis be mėsos - ne valgis...Forelle rašė:Iš to pačio šaltinio, panašus receptas kaip ir pas Živilę. Skirtumas tik tas, kad čia fritata, o ten jau man daugiau kaip pyragas atrodo, su tiek miltų Vyrui irgi darau panašiai, tik vietoj daržovių dedu dešrelių, kumpio ir pan.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Mėsaėdžiams tikrai būtinos dešrelės
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža...
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
jei darzoves nevez, pridekit dar mesos, kam cia kankintis...la major rašė:Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Čia kaip mano draugė, ką beparagautų vegetariško, vis tą patį sako: - o kažin jeigu kokios mėsos įpjausčius? nors ji irgi savęs mėsaėde nelaiko, o aš labai dažnai noriu kažko tik iš daržovių
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Išbandžiau ir aš. Man labai patiko. Valgiau su majonezu ir kopūstų salotomis
- Prikabinti failai
-
- Fritata.JPG (44.73KiB)Peržiūrėta 10295 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Super ir atrodo labai skaniai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Saldūs cukinijos ir rikotos sklindžiai
~350 g tarkuotų cukinijų (jeigu cukinija ne jauna, tarkuoti smulkia burokine tarka, kad spėtų kepant suminkštėt);
½ a.š. druskos;
2 dideli kiaušiniai;
½ puodelio rikotos sūrio;
¼ puodelio cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
½ a. cinamono;
¼ a. kepimo miltelių;
¼ puodelio razinų;
¼ puodelio pakeptų graikiškų riešutų.
aliejaus ar sviesto kepimui.
Tarkuotas cukinijas pabarstyti druska, išmaišyti ir leisti pusvalandį pastovėti. Kiek galima daugiau nuspausti sulčių. Išplakti kiaušinį, sukrėsti rikotos sūrį ir cukrų. Įmaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Suberti razinas, riešutus bei cukinijas. Įkaitinti aliejų arba sviestą, dėti po šaukštą tešlos ir kepti po 2-3 minutes kiekvieną pusę.
~350 g tarkuotų cukinijų (jeigu cukinija ne jauna, tarkuoti smulkia burokine tarka, kad spėtų kepant suminkštėt);
½ a.š. druskos;
2 dideli kiaušiniai;
½ puodelio rikotos sūrio;
¼ puodelio cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
½ a. cinamono;
¼ a. kepimo miltelių;
¼ puodelio razinų;
¼ puodelio pakeptų graikiškų riešutų.
aliejaus ar sviesto kepimui.
Tarkuotas cukinijas pabarstyti druska, išmaišyti ir leisti pusvalandį pastovėti. Kiek galima daugiau nuspausti sulčių. Išplakti kiaušinį, sukrėsti rikotos sūrį ir cukrų. Įmaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Suberti razinas, riešutus bei cukinijas. Įkaitinti aliejų arba sviestą, dėti po šaukštą tešlos ir kepti po 2-3 minutes kiekvieną pusę.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Dabar ir blynų karalaitė yra dviem smagiau kept ir valgyt
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
tai tavo virtuve tikra blynu karalyste tadaForelle rašė:Dabar ir blynų karalaitė yra dviem smagiau kept ir valgyt
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Kas trečią dieną tikrai būna blynai. Tik ne visi nufotografuoti. Nėra varškinių, maskarponinių, kefyrinių ir dar visokių su priedais, bet po truputį vis kokį nupleškinu, jeigu kepu ryte, o karalaitė dar miega
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Super skani moliūgų duonelė
450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu. (Forelle savo bloge yra labai gražiai aprašiusi viską)
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus
450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu. (Forelle savo bloge yra labai gražiai aprašiusi viską)
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Negundyk su moliūginėm duonelėm. Aš beveik jo neturiu, o paskutinis bandymas garinti moliūginius keksiukus, baigėsi visišku fiasko, vis pasiimu kokį azijietišką receptą, o jų miltai kitokie nei mūsų
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
ek, Forelle, tu su rytietiška virtuve dabar jau, o aš vis mielinės tešlos negaliu pagaminti... Stovi dabar dubenėlyje visiškai rami, padla (atsiprašau, kad keikiuosi, čia apie tešlą.) Nu nors paburbuliuotų įmaišalas. Ne, šiaip dėl vaizdo išlinko kiek į viršų, bet aktyvių procesų nematyti... Ir vėl nsuprantu, kas negerai: ir mielės - kambario temperatūros, ir pienas - drungnas, ir šltoj vietoj stovi lygtais, ir apskritai virtuvėje šilta...
Čia ne į temą truputį, bet, kad būtų į temą - pasiguosiu, kad ilgai dar jokio moliūgo man neteks įvynioti į mielinę tešlą.
Čia ne į temą truputį, bet, kad būtų į temą - pasiguosiu, kad ilgai dar jokio moliūgo man neteks įvynioti į mielinę tešlą.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
O tas drungnas, tai kiek laipsnių? Turi būti 37-40, kad mielės suveiktųla major rašė: pienas - drungnas