BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 14 Spa 2009, 18:36

Labai apetitiškai atrodo!! :D :D :D Gaila, pas mus jau cukinijos baigiasi, labai nebedaug liko. Tiesa, dar moliūgėlį turim. Kaži jis čia tiktų? Man rods, turėtų neblogai įsipaišyt į kompaniją morkai :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 14 Spa 2009, 20:30

Manau moliūgas puikiai tiktų. Aš irgi žadu su juo išbandyti

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Esis » 19 Spa 2009, 18:06

Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:16

Esis rašė:Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?
Fritata kartai ne Itališkas omletas???

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2009, 18:17

man atrodo irgi, kad tai omletas :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 19 Spa 2009, 18:38

Taip, itališkas omletas su priedais, paprastai pabaigiama kepti orkaitėje.
Pastarnokai nėra labai sausi, panašūs į petražolių šaknis (aišku, tik ne skoniu)

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Esis » 19 Spa 2009, 19:42

Taip gavosi man, norėjau pasirodyti receptas buvo tik ką prieš vieną puslapį, ištrinsiu foto, jei labai jau dubliuojasi patiekalai. Šiaip nenupyliau skysčio, kai troškinau daržoves - ateitį nupylinėsiu (troškinti pradėjau aliejuje, vėliau pyliau vandens).
Prikabinti failai
033.JPG
033.JPG (28.73 KiB) Peržiūrėta 5471 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė erikiux » 19 Spa 2009, 19:55

Kaip gražiai spalvingai atrodo 038 038 038 . Nesu niekada tokio patiekalo ragavusi, bet pažiūrėjus - tai norėtųsi :D :D :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 19 Spa 2009, 21:04

Super atrodo :!: Aš tarkuoju pačia smulkiausia burokine tarka (kitaip mažoji nevalgo), tai net troškinimui vandens nereikia

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Esis » 19 Spa 2009, 21:26

Dėkui, aš ir galvoju - ar troškinta daug ilgiau nei parašyta ar kaip ten taip dėl tokios konsistencijos. Pabandysiu ir taip dėl įvairovės!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2009, 21:33

o man net graziau, kai taip stambiau :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 20 Spa 2009, 06:20

Man irgi gražiau, kai stambiau, bet yra išrankuolių, kurie paskui sėdi ir krapštinėja

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 20 Spa 2009, 09:05

sunku su tais rankiotojais :evil:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 23 Spa 2009, 00:52

Forelle rašė:Iš to pačio šaltinio, panašus receptas kaip ir pas Živilę. Skirtumas tik tas, kad čia fritata, o ten jau man daugiau kaip pyragas atrodo, su tiek miltų :) Vyrui irgi darau panašiai, tik vietoj daržovių dedu dešrelių, kumpio ir pan.

Paveikslėlis
Jo, dešrelės čia būtų neprošal... Mielasis rgavo, ragavo, ir tarė "kažko trūksta"... Ir man pačiai kažkaip valgis be mėsos - ne valgis... :(

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 23 Spa 2009, 06:25

Mėsaėdžiams tikrai būtinos dešrelės ;)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 23 Spa 2009, 12:37

Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža... :(

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 23 Spa 2009, 14:58

la major rašė:Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža... :(
jei darzoves nevez, pridekit dar mesos, kam cia kankintis... :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 23 Spa 2009, 15:07

Čia kaip mano draugė, ką beparagautų vegetariško, vis tą patį sako: - o kažin jeigu kokios mėsos įpjausčius? :lol: :lol: :lol: nors ji irgi savęs mėsaėde nelaiko, o aš labai dažnai noriu kažko tik iš daržovių

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tina » 01 Lap 2009, 19:26

Išbandžiau ir aš. Man labai patiko. Valgiau su majonezu ir kopūstų salotomis :)
Prikabinti failai
Fritata.JPG
Fritata.JPG (44.73 KiB) Peržiūrėta 5382 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 01 Lap 2009, 19:41

Super :!: ir atrodo labai skaniai

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 22:07

Saldūs cukinijos ir rikotos sklindžiai

Paveikslėlis

~350 g tarkuotų cukinijų (jeigu cukinija ne jauna, tarkuoti smulkia burokine tarka, kad spėtų kepant suminkštėt);
½ a.š. druskos;
2 dideli kiaušiniai;
½ puodelio rikotos sūrio;
¼ puodelio cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
½ a. cinamono;
¼ a. kepimo miltelių;
¼ puodelio razinų;
¼ puodelio pakeptų graikiškų riešutų.
aliejaus ar sviesto kepimui.

Tarkuotas cukinijas pabarstyti druska, išmaišyti ir leisti pusvalandį pastovėti. Kiek galima daugiau nuspausti sulčių. Išplakti kiaušinį, sukrėsti rikotos sūrį ir cukrų. Įmaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Suberti razinas, riešutus bei cukinijas. Įkaitinti aliejų arba sviestą, dėti po šaukštą tešlos ir kepti po 2-3 minutes kiekvieną pusę.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 05 Gru 2009, 22:19

blynu karaliene :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 22:32

Dabar ir blynų karalaitė yra :) dviem smagiau kept ir valgyt

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 05 Gru 2009, 22:40

Forelle rašė:Dabar ir blynų karalaitė yra :) dviem smagiau kept ir valgyt
tai tavo virtuve tikra blynu karalyste tada :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 22:42

Kas trečią dieną tikrai būna blynai. Tik ne visi nufotografuoti. Nėra varškinių, maskarponinių, kefyrinių ir dar visokių su priedais, bet po truputį vis kokį nupleškinu, jeigu kepu ryte, o karalaitė dar miega

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Dora » 07 Gru 2009, 09:49

blyneliai mmmmmmmm :valg:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 13 Kov 2010, 13:05

Super skani moliūgų duonelė

Paveikslėlis

450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos

1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu. (Forelle savo bloge yra labai gražiai aprašiusi viską)
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 13 Kov 2010, 16:53

Negundyk su moliūginėm duonelėm. Aš beveik jo neturiu, o paskutinis bandymas garinti moliūginius keksiukus, baigėsi visišku fiasko, vis pasiimu kokį azijietišką receptą, o jų miltai kitokie nei mūsų

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 13 Kov 2010, 18:29

ek, Forelle, tu su rytietiška virtuve dabar jau, o aš vis mielinės tešlos negaliu pagaminti... Stovi dabar dubenėlyje visiškai rami, padla (atsiprašau, kad keikiuosi, čia apie tešlą.) Nu nors paburbuliuotų įmaišalas. Ne, šiaip dėl vaizdo išlinko kiek į viršų, bet aktyvių procesų nematyti... :( Ir vėl nsuprantu, kas negerai: ir mielės - kambario temperatūros, ir pienas - drungnas, ir šltoj vietoj stovi lygtais, ir apskritai virtuvėje šilta... :(

Čia ne į temą truputį, bet, kad būtų į temą - pasiguosiu, kad ilgai dar jokio moliūgo man neteks įvynioti į mielinę tešlą.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 13 Kov 2010, 18:51

la major rašė: pienas - drungnas
O tas drungnas, tai kiek laipsnių? Turi būti 37-40, kad mielės suveiktų

Skelbti atsakymą