Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Varškės sausainiukai
Tešlai :
1pokelis varškės
1 pokelis sviesto
8-9 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis
cukraus
Iš varškės, sviesto, kiaušinio ir miltų užminkome tešlą.
Tešla neturi būti labai kieta, tokia,kad galima butų ją kočioti.
Stalą pasibarstome miltais ir iškočiojam tešlos lakštą.
Su stikline prispaudžiame apskritimų.
Įsipilam į lėkštutę cukraus.
Tešlos skritulį viena puse dedam ant cukraus, paspaudžiame pirštais,kad cukrus gerai priliptų.
Tada skritinėlį lenkiame per pus (cukruota puse vidun ) ir dar kartą per pus.
Viena ranka sulipdom kraštelį, kita ranka-truputį atlenkiam vieną skritulio kraštinę, gaunasi kažkas panašaus į rožytę.
taip pagamintus sausainukus dedam į skardą ir kepam 200 laipsnių orkaitėje, vidurinėje lentynoje kol gražiai , švelniai paruduoja.
Skanaus
Tešlai :
1pokelis varškės
1 pokelis sviesto
8-9 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis
cukraus
Iš varškės, sviesto, kiaušinio ir miltų užminkome tešlą.
Tešla neturi būti labai kieta, tokia,kad galima butų ją kočioti.
Stalą pasibarstome miltais ir iškočiojam tešlos lakštą.
Su stikline prispaudžiame apskritimų.
Įsipilam į lėkštutę cukraus.
Tešlos skritulį viena puse dedam ant cukraus, paspaudžiame pirštais,kad cukrus gerai priliptų.
Tada skritinėlį lenkiame per pus (cukruota puse vidun ) ir dar kartą per pus.
Viena ranka sulipdom kraštelį, kita ranka-truputį atlenkiam vieną skritulio kraštinę, gaunasi kažkas panašaus į rožytę.
taip pagamintus sausainukus dedam į skardą ir kepam 200 laipsnių orkaitėje, vidurinėje lentynoje kol gražiai , švelniai paruduoja.
Skanaus
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Imu visa lekste
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
skanaus ir į sveikatą , Danute
pabandyk-labai paprasta, greita, pigu..ir labai skanu
pabandyk-labai paprasta, greita, pigu..ir labai skanu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
ir as dalyvausiu...
Mano pirmas bandymas
Kaštonai.
450 g miltu, 150 g cukraus, 100 g margarino, 2 kiausiniu, 100 g medaus, 2 sauksteliu gesintos sodos, vaniles, cinamono. Viska isskyrus miltus ir soda, dejau i dubeni ir maisiau virs garu kol istirpo, paskui soda, ismaisom ir galiausiai miltai. Glaistas- 1 baltymas+ stikline cukraus pudros ir truputi citrinos rugsties. (dazai).
Mano pirmas bandymas
Kaštonai.
450 g miltu, 150 g cukraus, 100 g margarino, 2 kiausiniu, 100 g medaus, 2 sauksteliu gesintos sodos, vaniles, cinamono. Viska isskyrus miltus ir soda, dejau i dubeni ir maisiau virs garu kol istirpo, paskui soda, ismaisom ir galiausiai miltai. Glaistas- 1 baltymas+ stikline cukraus pudros ir truputi citrinos rugsties. (dazai).
- Prikabinti failai
-
- DSCF5894.jpg (288.06 KiB) Peržiūrėta 13169 karus(ų)
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Oi kaip mamos darytus kastonus priminei, ot laukdavom baliu vaikystej, kad tokiu skanumynu gaut !
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Labai skaniai atrodo!!! o pakelis sviesto, tai cia kiek gramu??? atsiprasau uz kvaila klausima, bet pas mus jie skirtingu kiekiu bunaram-une rašė:Varškės sausainiukai
Tešlai :
1pokelis varškės
1 pokelis sviesto
8-9 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis
cukraus
Iš varškės, sviesto, kiaušinio ir miltų užminkome tešlą.
Tešla neturi būti labai kieta, tokia,kad galima butų ją kočioti.
Stalą pasibarstome miltais ir iškočiojam tešlos lakštą.
Su stikline prispaudžiame apskritimų.
Įsipilam į lėkštutę cukraus.
Tešlos skritulį viena puse dedam ant cukraus, paspaudžiame pirštais,kad cukrus gerai priliptų.
Tada skritinėlį lenkiame per pus (cukruota puse vidun ) ir dar kartą per pus.
Viena ranka sulipdom kraštelį, kita ranka-truputį atlenkiam vieną skritulio kraštinę, gaunasi kažkas panašaus į rožytę.
taip pagamintus sausainukus dedam į skardą ir kepam 200 laipsnių orkaitėje, vidurinėje lentynoje kol gražiai , švelniai paruduoja.
Skanaus
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
lygiom dalim su varške pas mane buvo abu pokeliai po 180 g
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Sveikos,
Skubu ir aš su savo Kalėdiniais pipiriniais meduoliais su karamele!
Reikės:
800 g miltų
280 g smulkaus cukraus
120 g sviesto
110 g medaus
4 kiaušinių
3 a. šaukšteliai kepimo miltelių
4 a.š. cinamono
1 - 2 a.š. juodųjų maltų pipirų
1/2 a.š. malto imbiero
1 - 2 a.š. malto kardamono
Sviestą ir medų ištirpinti ant garų vonelės. Persijoti miltus ir sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais ir prieskoniais. Šiek tiek paplakti kiaušinius. Sujungti skystus ir birius produktus. Užminkyti tešlą. Užminkytą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir keletui valandų dėti į šaldytuvą. Meduolinę tešlą šaldytuve galima laikyti ilgai, svarbu, kad būtų sandariai supakuota.
Jeigu tešla ilgai buvo šaldytuve, prieš kočiojant reikėtų keletą valandų palaikyti kambario temperatūroje. Iškočioti tešlą, išspausti norimus meduolius. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (10 - 15 min.).
Iškeptus meduolius atvėsinti ir sudėti į sandariai užsidarantį indą. Taip jie nesuminkštės. Galima dekoruoti glajumi, tirpintu šokoladu.
Mūsų meduoliai gavosi labai prieskoniniai, tačiau vaikams patiko. Tiek prisikirto, kad net pietų nereikėjo. o kad nenusibostų meduolių skonis, siūlau šiemet prie jų išsivirti medaus su druska karamelės.
Karamelei reikės:
200 ml riebios grietinėlės
200 ml natūralaus medaus
1/2 a.š. druskos
Grietinėlę su druska supilti i puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies. Kai grietinėlė jau ruošiasi užvirti supilti medų ir nuolat maišant kaitinti kol karamelė pasieks 125-127 C temperatūrą (neturintiems termometro apie 20 min.). Karamelės puodą nukelti ir statyti į indą su šaltu vandeniu, kad karamelė nustotų virti. Supilstyti į nedidelius stiklainėlius ir palikti kad atvėstų. Valgyti vieną, su meduoliais, su blynais ir kuo tik sugalvosite!
Skanaus!
kolvaikaimiega.blogspot.com
Skubu ir aš su savo Kalėdiniais pipiriniais meduoliais su karamele!
Reikės:
800 g miltų
280 g smulkaus cukraus
120 g sviesto
110 g medaus
4 kiaušinių
3 a. šaukšteliai kepimo miltelių
4 a.š. cinamono
1 - 2 a.š. juodųjų maltų pipirų
1/2 a.š. malto imbiero
1 - 2 a.š. malto kardamono
Sviestą ir medų ištirpinti ant garų vonelės. Persijoti miltus ir sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais ir prieskoniais. Šiek tiek paplakti kiaušinius. Sujungti skystus ir birius produktus. Užminkyti tešlą. Užminkytą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir keletui valandų dėti į šaldytuvą. Meduolinę tešlą šaldytuve galima laikyti ilgai, svarbu, kad būtų sandariai supakuota.
Jeigu tešla ilgai buvo šaldytuve, prieš kočiojant reikėtų keletą valandų palaikyti kambario temperatūroje. Iškočioti tešlą, išspausti norimus meduolius. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (10 - 15 min.).
Iškeptus meduolius atvėsinti ir sudėti į sandariai užsidarantį indą. Taip jie nesuminkštės. Galima dekoruoti glajumi, tirpintu šokoladu.
Mūsų meduoliai gavosi labai prieskoniniai, tačiau vaikams patiko. Tiek prisikirto, kad net pietų nereikėjo. o kad nenusibostų meduolių skonis, siūlau šiemet prie jų išsivirti medaus su druska karamelės.
Karamelei reikės:
200 ml riebios grietinėlės
200 ml natūralaus medaus
1/2 a.š. druskos
Grietinėlę su druska supilti i puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies. Kai grietinėlė jau ruošiasi užvirti supilti medų ir nuolat maišant kaitinti kol karamelė pasieks 125-127 C temperatūrą (neturintiems termometro apie 20 min.). Karamelės puodą nukelti ir statyti į indą su šaltu vandeniu, kad karamelė nustotų virti. Supilstyti į nedidelius stiklainėlius ir palikti kad atvėstų. Valgyti vieną, su meduoliais, su blynais ir kuo tik sugalvosite!
Skanaus!
kolvaikaimiega.blogspot.com
- Prikabinti failai
-
- unnamed.jpg (75.16 KiB) Peržiūrėta 13107 karus(ų)
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
mmm..Kalėdom pakvipo
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Valio dar suspėjai sudalyvauti
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
aga,o as naslaite likau Kepiau kepiau ir negaliu parodyt ,nebent aprasytdaida rašė:Valio dar suspėjai sudalyvauti
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Nicole .. ...
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
o as va dar kokiu grazuoliu prikepiau receptas teslos toks pats kaip ir kastonu.
- Prikabinti failai
-
- DSCF5907.jpg (77.84 KiB) Peržiūrėta 13048 karus(ų)
-
- DSCF5912.jpg (257.08 KiB) Peržiūrėta 13048 karus(ų)
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
liuks kepinukai
tokius riešutėlius drąsiai galima krimst nesaugant dantų
bet vištytės-mano favoritės
tokius riešutėlius drąsiai galima krimst nesaugant dantų
bet vištytės-mano favoritės
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Ar dar galiu ikelt bent vienus sausainius?
O man lazdyno riesutai!!!
O man lazdyno riesutai!!!
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
kelk Nicole manau per galva niekas neduos
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
O kodel ne, Nicole? Tik kelk
Jei gerai suprantu, tai siandien dar tesiasi konkursas
Jei gerai suprantu, tai siandien dar tesiasi konkursas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Tutsi, man irgi riesutu prasom
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Suspejau ir as su savo sausainiukais
Imbierinukai
500 g. miltu
100 g. margarino kepimui
200g. medaus
200 g. cukraus
2 kiausiniai
1 a.s. kepimo milteliu
2 a.s. imbieriniu sausainiu prieskonių misinio.
Medu, cukrų ir margarina sildom, kol viskas suskysteja iki vienalytes mases. Atvesta, imusti kiausinius, ismaisom, tada miltus su kepimo milt. ir priesk. viska gerai isminkom ir dedam maziausiai valandai i saldytuva, galima ir nakciai. Tada iskocioti 0,5 cm laksta ant miltais pabarstyto pavirsiaus, isspaudziam formeles ir kepam 10-15 min. 200 laipsniu ykaitintoj orkaitej.
Imbierinukai
500 g. miltu
100 g. margarino kepimui
200g. medaus
200 g. cukraus
2 kiausiniai
1 a.s. kepimo milteliu
2 a.s. imbieriniu sausainiu prieskonių misinio.
Medu, cukrų ir margarina sildom, kol viskas suskysteja iki vienalytes mases. Atvesta, imusti kiausinius, ismaisom, tada miltus su kepimo milt. ir priesk. viska gerai isminkom ir dedam maziausiai valandai i saldytuva, galima ir nakciai. Tada iskocioti 0,5 cm laksta ant miltais pabarstyto pavirsiaus, isspaudziam formeles ir kepam 10-15 min. 200 laipsniu ykaitintoj orkaitej.
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Kaizerio sausainiai
Reikes:
50 g.krakmolo
250 g.miltu
100 g.maltu migdolu
125 g.cukraus pudros-
1 pak.van.cukraus
225 sviesto
ziupsnelio druskos
miltu pabarstymui
dekorui:
60 g.cukraus pudros
1 pak.van.cukraus
puodelio avieciu marmelado
arba pertrintos avieciu uogienes su trupuciu zelatinos
Krakmola sumaisyti su miltais ir persijoti i dubeni.Supilti cukraus pudra,vanilina,druska,sviesto gabaliukus ir viska issukti mikseriu didesniu greiciu.Supilti smulkiai maltus migdolus ir isminkyti tesla iki vientisos mases.Suvynioti i dregna ranksluosti ir maziausiai 1 val.i saldytuva.
Tada ant pamiltuoto stalo dar karta perminkyti.Plonai iskocioti,puse teslos panaudoti "pinigeliams"(apie 6 cm.),kita puse "ziedams".Kepti 180° apie 8-10 min.
Sumaisyti cukraus pudra su van.cukrumi ir apibarstyti iskeptus dar siltus "ziedus".Atvesusius sausainius suklijuoti su truputi pasildytu marmeladu.Leisti pilnai isdziuti ir i dezutes Kaledoms! Kitu turbut nespesiu ikelt,nes nuotrauka prasta,o fotkint jau nelabai yra ka
Reikes:
50 g.krakmolo
250 g.miltu
100 g.maltu migdolu
125 g.cukraus pudros-
1 pak.van.cukraus
225 sviesto
ziupsnelio druskos
miltu pabarstymui
dekorui:
60 g.cukraus pudros
1 pak.van.cukraus
puodelio avieciu marmelado
arba pertrintos avieciu uogienes su trupuciu zelatinos
Krakmola sumaisyti su miltais ir persijoti i dubeni.Supilti cukraus pudra,vanilina,druska,sviesto gabaliukus ir viska issukti mikseriu didesniu greiciu.Supilti smulkiai maltus migdolus ir isminkyti tesla iki vientisos mases.Suvynioti i dregna ranksluosti ir maziausiai 1 val.i saldytuva.
Tada ant pamiltuoto stalo dar karta perminkyti.Plonai iskocioti,puse teslos panaudoti "pinigeliams"(apie 6 cm.),kita puse "ziedams".Kepti 180° apie 8-10 min.
Sumaisyti cukraus pudra su van.cukrumi ir apibarstyti iskeptus dar siltus "ziedus".Atvesusius sausainius suklijuoti su truputi pasildytu marmeladu.Leisti pilnai isdziuti ir i dezutes Kaledoms! Kitu turbut nespesiu ikelt,nes nuotrauka prasta,o fotkint jau nelabai yra ka
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
O, paskutinę dieną dar atsirado sausainiukų Gal dar kas iki 24 val. įkels?
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Nors nuotrauka ir ne kokia,uztat skanus,todel ir ikelsiu
Kokosiniai "kastonai" su varske
6 kiaus.baltymai
225g. cukraus pudros
100g.varskes
1 v.s. citrinos sulciu
375g. kokoso drozliu
Standziai isplakti kiaus.baltymus,imaisyti cukraus pudra,tada varske,citrinos sultis,gerai issukti,pabaigoj imaisyti kokosa...Dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba formuoti "kastonus" ant kep.popieriaus.Kepti 15 min. 200°.Laikyti vesiai skardinese dezutese arba uzsukamuos stiklainiuose.Lieka sviezi apie 2 sav.
Kokosiniai "kastonai" su varske
6 kiaus.baltymai
225g. cukraus pudros
100g.varskes
1 v.s. citrinos sulciu
375g. kokoso drozliu
Standziai isplakti kiaus.baltymus,imaisyti cukraus pudra,tada varske,citrinos sultis,gerai issukti,pabaigoj imaisyti kokosa...Dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba formuoti "kastonus" ant kep.popieriaus.Kepti 15 min. 200°.Laikyti vesiai skardinese dezutese arba uzsukamuos stiklainiuose.Lieka sviezi apie 2 sav.
- Prikabinti failai
-
- 1623133457 (1).jpg (64.62 KiB) Peržiūrėta 13008 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
man kokosas bet kokiame pavydale tinka
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Ramuniuk,kiek laikosi sviezi tavo "varskinukai",labai knieti isbandyti?Danutes "Niciukai" jau isbandytas ir pamirstas reikalas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Nicole- nežinau man skaniausi būna dar šilti.. rytojaus dieną-sūnus ,,dakala"
trečiai dienai -nelieka nes kepu tik po dvi skardas
trečiai dienai -nelieka nes kepu tik po dvi skardas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Konkursas baigėsi, balsavimas baigėsi Skelbiu rezultatus:
Dvi garbingos trečiosios vietos atiteko:
Nicos sausainiams ir Macarons
Antroji garbinga vieta:
Kaštonai
Pagrindinio prizo laimėtojai:
Imbierinukai
Mergaitės atsiūskite savo adresus kur išsiūsti laimėjimus. Žinoma būtų puiku, jei juos galėtumėte atsiimti iš mūsų be siuntimo
Dvi garbingos trečiosios vietos atiteko:
Nicos sausainiams ir Macarons
Antroji garbinga vieta:
Kaštonai
Pagrindinio prizo laimėtojai:
Imbierinukai
Mergaitės atsiūskite savo adresus kur išsiūsti laimėjimus. Žinoma būtų puiku, jei juos galėtumėte atsiimti iš mūsų be siuntimo