Paukštiena
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paukštiena
Jaučiu, pribrendo reikalas ir plunksnuotiesiems aptarti.
Aš medžiagos daug neturiu, bet jūs gal kuri rasit, pasidalinsim žiniom ir t.t.
Aš medžiagos daug neturiu, bet jūs gal kuri rasit, pasidalinsim žiniom ir t.t.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paukštiena yra švelnesnė už kitų naminių gyvūnų mėsą, organizmas ją lengvai įsisavina, joje daug vertingų baltymų.Šviesioje paukštienoje yra daugiau baltymų, nei tamsioje. Naminių paukščių riebalai lydosi žemesnėje temperatūroje, nei galvijų, kiaulių ar avių. Lydyti paukštienos riebalai gerai laikosi, tinka vartoti maistui.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
VIŠČIUKŲ mėsa yra sultinga ir greitai paruošiama. Pjaunami 36 - 42 dienų viščiukai, sveriantys daugiau kaip 1,5 kg. Nupenėti spec. mėsinių veislių viščiukai vadinami broileriais. Viščiuką elektrinėje ar dujinėje orkaitėje 220 temperatūroje galima iškepti mažiau nei per 40 min.
Paukštynai siūlo šlaunęlių,sparnelių, kumpelių, krūtinėlių. Vertingiausia yra laikoma krūtinėlė. Gabalais pjaustytą viščiuką taupant energiją galima kepti ant grotelių ar keptuvėje.
Paukštynai siūlo šlaunęlių,sparnelių, kumpelių, krūtinėlių. Vertingiausia yra laikoma krūtinėlė. Gabalais pjaustytą viščiuką taupant energiją galima kepti ant grotelių ar keptuvėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KALAKUTAI - didžiausi naminiai paukščiai, sveria iki 8 kg. Skaniausi jauni, putlūs kalakutai, kurių krūtinkaulio atauga elastinga ir trumpas kaklas. Kalakutiena yra 3 rūšių : krūtinėlė - balta, šlauninė - tamsi, o riebiausia ( likusi) mėsa panaši į kiaulieną. Kalakutą galima kepti, virti, troškinti, įdaryti. Mažas kalakutas, sveriantis 2 - 4 kg kepa apie 4 val.O kalakutienos išpjovos gabalėlius galima ruošti kaip veršieną.