Malta mėsa
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Malta mėsa
Maltą mėsą reikia pirkti šviežią ir kuo greičiau iš jos ruošti valgius. Maltos mėsos faršą, nepagardintą svogūnais ir prieskoniais užšaldžius galima laikyti apie 3 mėn.
Bet geriausia pasiruošti faršą patiems.
Bet geriausia pasiruošti faršą patiems.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Totoriškas bifšteksas ruošiamas iš liesos jautienos. Mėsa turinti mažiau negu 6% riebalų, turi mažai kalorijų. Paruoštą ir prieskoniais pagardintą bifšteksą į stalą tiekiame ir žalią, ir apkeptą. Jį tinka valgyti su ikrais, kapotais svogūnų laisškais, pomidorais, marinuotais agurkais ir kitais priedais.
Šiam patiekalui galima mėsą ir labai smulkiai sukapoti, nebūtina malti.
Šiam patiekalui galima mėsą ir labai smulkiai sukapoti, nebūtina malti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dešrų faršas gali būti smulkiai arba stambiai maltas. Toks faršas yra apie 35% riebumo. Puikiai tinka mėsos kukuliams, įdarams ( paprikoms, cukinijoms įdaryti).
Romėnų kepsnį, dar kitaip vadinamą "netikru zuikiu" galima ruošti iš ne itin liesosėrienos, žvėrienos, vištienos, kogalvių. Paprastai malama kaklo, papilvės, šoninės ir galūnių mėsa bei nuopjovos. Bet galima malti ir minkštą kiaulių odelę, virtos mėsos arba dešros likučius, lašinukus, grybus, daržoves ir makaronus.
Romėnų kepsnį, dar kitaip vadinamą "netikru zuikiu" galima ruošti iš ne itin liesosėrienos, žvėrienos, vištienos, kogalvių. Paprastai malama kaklo, papilvės, šoninės ir galūnių mėsa bei nuopjovos. Bet galima malti ir minkštą kiaulių odelę, virtos mėsos arba dešros likučius, lašinukus, grybus, daržoves ir makaronus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Minkštesnis faršas bus, jei į 500 g maltos mėsos įdėsite 2 bandeles arba 100 g kvietinės duonos, išmirkytos karštame piene ar vandenyje. Duoną ir bandeles galima keisti 50 g ryžių, avižinių, kvietinių dribsnių, grūdų, kuriuos reikia užvirti ir palikti, akd išbrinktų.
Švelnesnio skonio faršui visus priedus reikia sumalti virtuvės kombainu, įdėti bulvių ir įpilti šaukštą vandens. Į liesą faršą galima įdėti grietinės, tada jis nebus sausas.
Faršas nebus birus, jei įmušite 2 kiaušinius, įdėsite 125g varškės ar dešrų faršo.
Švelnesnio skonio faršui visus priedus reikia sumalti virtuvės kombainu, įdėti bulvių ir įpilti šaukštą vandens. Į liesą faršą galima įdėti grietinės, tada jis nebus sausas.
Faršas nebus birus, jei įmušite 2 kiaušinius, įdėsite 125g varškės ar dešrų faršo.
- Dalia Kibart
- Naujokas
- Pranešimai: 38
- Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55
malta mesa
O as beveik visada maisau kiauliena su jautiena arba jautiena su kalakutiena, kad ji ne tokia sausa butu. O pasirodo galima ideti varskes.Aciu uz patarima, rytoj pasinaudosiu.Kaip tik zadu kepti netikra zuiki su grybu idaru ir baltu padazu. Gal nesusipjaus grybai su varske?