Jautiena
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautiena
Aukščiausios rūšies jautiena turi būti šviesiai arba tamsiai raudonos spalvos, malonaus kvapo, o skaidulos - švelnios su baltu ar šviesiu riebaliukų sluoksniu. Mėsa turi būti tampri : pirštu įspausta duobutė turi tuoj pat išnykti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
`Veršiukų mėsa liesa, o suaugusių galvijų skerdiena turi storesnes riebalų sausgysles, yra tamsesnė, sultingesnė ir savito skonio.Riebalų sluoksneliai suteikia mėsai sultingumo, nesjuose yra nesočiųjų riebalinių rūgščių.
JAUTIENĄ REIKIA BRANDINTI
vėsiose atitinkamo oro drėgnumo patalpose jautiena yra brandinama apie 4 sav..Joje atsiranda pieno rūgšties, kuri veikia baltymus. Baltymai suskyla į paprastesnius junginius, todėl mėsa tampa švelnesnė, trapesnė, o iškepta ar išvirta - kvapesnė.
JAUTIENĄ REIKIA BRANDINTI
vėsiose atitinkamo oro drėgnumo patalpose jautiena yra brandinama apie 4 sav..Joje atsiranda pieno rūgšties, kuri veikia baltymus. Baltymai suskyla į paprastesnius junginius, todėl mėsa tampa švelnesnė, trapesnė, o iškepta ar išvirta - kvapesnė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Parduotuvėse ar turguje parduodama jautiena būna jau sukapota ir skirstoma į 3 rūšis :
Pirmos rūšies : liemeninė, nugarinė, viršutinė ir vidinė šlauninė;
Antros rūšies : mentė, šoninė, išorinė šlauninė ir krūtininė;
Trečia rūšis : kaklas, paslėpsnis, užpentinė dalis, šoninė ( vid. ir prastesnio nupenėjimo), nuopjovos ir kaulai.
Geriausia ir skaniausia mėsa yra gyvulių iki 18 mėn. Itin paklausi yra jautienos išjova.Ji yra pakankamai brangi.Kietesnė ir daugiau jungiamojo audinio turinti mėsa yra pigesnė, bet ir iš jos galima paruošti labai gardžių patiekalų. Tačiau ją reikia iš anksto užmarinuoti arba ilgai kepti, virti ar troškinti.
Pirmos rūšies : liemeninė, nugarinė, viršutinė ir vidinė šlauninė;
Antros rūšies : mentė, šoninė, išorinė šlauninė ir krūtininė;
Trečia rūšis : kaklas, paslėpsnis, užpentinė dalis, šoninė ( vid. ir prastesnio nupenėjimo), nuopjovos ir kaulai.
Geriausia ir skaniausia mėsa yra gyvulių iki 18 mėn. Itin paklausi yra jautienos išjova.Ji yra pakankamai brangi.Kietesnė ir daugiau jungiamojo audinio turinti mėsa yra pigesnė, bet ir iš jos galima paruošti labai gardžių patiekalų. Tačiau ją reikia iš anksto užmarinuoti arba ilgai kepti, virti ar troškinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Oi, tu, skaitytojaLilina rašė:o kaip yra su tą kempinlige
Karvės, kritusios ne sava mirtimi yra tiriamos nuo 3 metų amžiaus, ir jei yra nustatoma liga ( ko dar LT nėra buvę), tada daromi visos bandos ir aplinkinių bandų tyrimai. Tiksliau sakant, būtų daromi, o skerdyklose taip pat yra daromi mėginiai, kaip ir kiaulienai nuo trichineliozės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaip jau beveik 16 metų mieganti šalia vet gydytojo, galiu pasakyti, kad taip, bereikalingas triukšmas , kaip ir su paukščių gripu. Visas baisumas yra smegenyse : kaulų ir galvos. Tai kaulų miltus uždraudė naudot gyvulių maistui ir tiek O kiek teko skaityti nuo kempinligės yra mirusi tik viena moteris lygtai 1968
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautiena greičiau išsitroškins, jei į puodą įpilsite kelis šaukštus citrinos sulčių. Šios mėsos skonį pagerinsšaltalankių aliejus - šaukštelį sumaišykite su įprastu aliejumi.
Kepsneliai bus minkštesni, jei šiek tiek pamušite, apvoliosite sausomis garstyčiomis ir palaikysite šaldytuve ( priek kepant, garstyčias reikia nuplauti.)
Kepsneliai bus minkštesni, jei šiek tiek pamušite, apvoliosite sausomis garstyčiomis ir palaikysite šaldytuve ( priek kepant, garstyčias reikia nuplauti.)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
http://giedrius-v.livejournal.com/85010.htmlpyp rašė:Gal kas zino kur galima rasti informacijos apie Steika?