Puslapis 1014

Parašytas: 03 Bal 2008, 19:08
keptuke
Čia taip netyčia, dar nesu įvaldžius šiu puslapių meno :hypno:

Parašytas: 03 Bal 2008, 19:43
Tutsi
nieko tokio,visoms pakliuna :wink:

Parašytas: 20 Geg 2008, 13:15
Ramunė
.Masės sumušti­niams

I. 100 g virtos veršienos, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukšte­lis paruoštų garstyčių, smulkintų petražolių, krapų lapelių, maltų juodųjų pi­pirų, druskos.
Mėsą ir kiaušinius 2-3 kartus permalkite mėsmale, šiltoje vietoje palaikyki­te sviestą, kad jį galėtumėte iki vientisos masės nesunkiai išsukti su kitais in­gredientais. Atvėsinkite šaldytuve.

II. 100 g sviesto, 1,5 šaukšto džiovintų grybų miltelių, maltų juodųjų pipi­rų, druskos. Džiovintus grybus smulkiai sumalkite arba sutrinkite, užpilkite trupučiu sūdyto vandens, statykite ant mažos ugnies ir šiek tiek pakaitinki­te. Gautą tirštą masę šiek tiek atvėsinkite ir išsukite su kambario temperatū­ros sviestu bei kitais prieskoniais. Atvėsinkite šaldytuve.

III. Po 400 g sviesto ir vištienos krūtinėlės, 2 šaukštai smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, šaukštas trintų graikinių riešutų, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Krūtinėlę supjaustykite didokais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su tru­pučiu sviesto, sudėkite į puodelį, įpilkite truputį vandens arba sultinio ir ant mažos ugnies patroškinkite. Kai mėsa atvės, ją dukart permalkite, į vieną in­dą sudėkite visus recepte nurodytus produktus, išsukite iki vientisos masės, pertrinkite per sietelį. Atvėsinkite šaldytuve.

IV. 200 g silkės filė, vidutinio dydžio svogūno galvutė, 100 g smulkiai tar­kuoto fermentinio sūrio, žalumynų – pagal skonį.Iš silkės filė išrinkite kaulus ir sumalkite kartu su svogūnu. Šią masę išsuki­te su tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Atvėsinkite šaldytuve.

V. 100 g fermentinio sūrio, kietai virtas kiaušinis, 8 graikinių riešutų bran­duoliai, majonezo, maltų juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, krapų lapelių, svogūnų laiškų.
Fermentinį sūrį ir kiaušinį sutarkuokite burokine trintuve, riešutus sukapo­kite ir sumaišykite su žalumynais, majonezu. Ši masė labai tinka ant duonos riekelės uždėjus susmulkintų salotos lapų.

VI. 250 g riebios varškės, po šaukštą pieno ir grietinėlės, cukrinta imbiero šaknis, kelios cukrintos vyš­nios, 3 šaukštai medaus.
Varškę iki vientisos masės išsukite su pienu ir suplakta grietinėle. Labai smulkiai supjaustykite imbierą bei vyšnias ir kartu su medumi sudėkite į varš­kę. Ši masė labai dera ant javainių.

VII. 250 g riebios varškės, 3 šaukštai pie­no, svogūnų laiškų, krapų, petražolių, česnako skiltelė, nedidelė svogūno gal­vutė, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Varškę ir pieną išsukite iki vientisos masės. Česnaką ir svogūną smulkiai sutarkuokite, o nuplautus žalumynus apdžiovinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškės masę. Ją pasūdykite, įberkite pipirų.

Parašytas: 20 Geg 2008, 13:17
Ramunė
Karšti sumuštiniai

Duoną karštiems sumuštiniams galite apkepinti keptuvėje su sviestu arba įdarą ar produktus dėti ant neapkeptų riekelių.

• Su virtos mėsos faršu. 400 g virtos jautienos, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto, maltų juodųjų pipirų, smulkintų žalumynų, druskos.
Mėsą su svogūnu sumalkite ir pakepinkite ant sviesto. Kai masė atvės, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišyki­te. Masę tepkite ant baltos sumuštinių duonos, apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į formą ir šaukite orkaitėn. Kai sūris išsilydys, sumuštinius išimkite. Tiekdamos į stalą juos apibarstykite smulkintais žalumynais.

• Su omletu. 3 kiaušiniai, po 3 šaukštus grietinėlės ir sviesto, svogūnas, pusė saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, lydyto sūrio, maltų juodųjų pipirų, druskos, smulkintų žalumynų.
Svogūną ir papriką susmulkinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir mai­šydamos kepinkite svieste, kol suminkštės. Ant daržovių užpilkite su grieti­nėle išplaktus kiaušinius. Keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite. Kai kiaušinienė iškeps, supjaustykite į 6 ar 8 lygias dalis. Duonos rie­keles aptepkite lydytu sūriu, dėkite omletą, ploną griežinėlį pomidoro, api­barstykite smulkintais žalumynais.

• Su sūriu. 200 g fermentinio sūrio, plonai suraikyto rūkyto kumpio, po pusę raudonos ir žalios paprikos.Baltos sumuštinių duonos riekeles perpjaukite pusiau ir apkepinkite svies­te. Kai riekelės pravės, ant jų dėkite po ploną kumpio griežinėlį, o ant jo – sūrio griežinėlį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir laikykite, kol sūris išsilydys, bet neparus. Sumuštinius dėkite į padėklą ar didelę lėkštę, o juos papuoškite la­bai plonomis juostelėmis supjaustytomis paprikomis.

• Plakinys su kiaušiniais, svogūnu ir sūriu batono riekelėse. Norimas kiekis batono riekelių, 4 kiaušiniai, 2 dideli svogūnai, panašus kiekis stambiai tar­kuoto fermentinio sūrio, smulkintų žalumynų.
Iš batono riekelių išpjaukite minkštimą (šiek tiek jo pakraščiuose palikite). Kiaušinius gerai išplakite. Į juos sudėkite smulkintus svogūnus ir stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Į keptuvę su sviestu dėkite tuščiavidures batono riekeles, pilkite į jų vidų kiaušinių masę ir iš abiejų pusių apkepkite. Patiekite su pomidorų padažu arba žaliomis daržovėmis.

Parašytas: 09 Bir 2008, 10:17
Ramunė
Sluoksniuoti sumuštiniai

200 g varškės, 4 šaukštai grietinės,
šaukštelis aštriųjų garstyčių,
kiaušinio trynys, 1/5 šaukštelio pomidorų tyrės,
šaukštas kapotų petražolių ir krapų,
200 g forminės baltos duonos,
truputis kario, maltų saldžiųjų paprikų,
tarkuotų muskatų, druskos,
maltų pipirų, keli lašeliai citrinų sulčių.
Pertrintą varškę išsukite su grietine, sumaišykite su druska ir pipirais ir padalykite į 4 dalis.
Baltam sluoksniui: varškę sumaišykite su garstyčiomis.
Geltonam sluoksniui: varškę sumaišykite su kariu ir virtu kiaušinio tryniu.
Raudonam sluoksniui: varškę sumaišykite su pomidorų tyre ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Žaliam sluoksniui: varškę sumaišykite su žalumynais, citrinų sultimis ir žiupsneliu tarkuotų muskatų.
Kiekvieną riekelę aptepkite skirtingos spalvos varškės mase. Riekeles sudėkite vieną ant kitos, uždenkite lentele ir truputį prispauskite. Dvi valandas palaikykite šaltoje vietoje, paskui supjaustykite įvairiomis formomis.

Parašytas: 16 Bir 2008, 18:20
Ramunė
Sumuštiniai su sėmenimis

8 batono riekutės, sviesto, 100 g sėmenų.

Sausoje keptuvėje nuolat maišydamos gerai paskrudinkite linų sėklas. Skrudinkite atsargiai - kaitinamos sėmenys šaudo! Šiek tiek atvėsinkite. Batono riekutes užtepkite sviestu ir sviestuota puse dėkite ant sėmenų, kad gausiai apliptų.

Parašytas: 16 Bir 2008, 18:21
Ramunė
Karšti sumuštiniai su grybais

4 riekės batono, 30 g sviesto arba margarino,
50 g fermentinio sūrio, 200 g grybų,
mažas svogūnas, 2 kiaušiniai,
aliejaus kepti, druskos, maltų pipirų.

Virtus grybus ir svogūną pasmulkinkite ir kiek pakepkite su sviestu, gardinkite druska, pipirais. Į atvėsintą masę įsukite kiaušinius, sutarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Tada peiliu išpjaukite batono riekių vidurį, palikite maždaug piršto pločio kraštus. Taip paruoštas riekes dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir į kiekvieną įkrėskite grybų masės. Palaukite, kol apkeps, ir apverskite.

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:01
Cukinija
"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas. Taigi reikės:
duonos
sūrio
krapų (nemažai)
pomidorų padažo (iš stiklainiuko)

Duoną pakepame (galima aliejuje, galima orkaitėje, galima skrudintuve). Sūrį sutarkuojame, krapus susmulkiname ir sumaišome su pomidorų padažu. Užtepame ant duonos ir skanaus!

Paveikslėlis

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:02
Ramunė
Pavadinimas LIUKS :!: :lol: :lol: :lol: o kaip skonis?

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:05
Tutsi
o gal ir visai skanus tas socialistinis patiekaliukas :wink:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:10
Cukinija
Ramunė rašė:Pavadinimas LIUKS :!: :lol: :lol: :lol: o kaip skonis?
Skonis įdomus :!: Labai man jie skanūs... 060

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:11
Ramunė
Man rodos - reiktų kažkokio dešrigalio pasmulkinti vidun :roll: Arba bent jau pomidoriukų :?

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:14
Tutsi
desrygalis gal ir gerai butu :D

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:25
Cukinija
Ramunė rašė:Man rodos - reiktų kažkokio dešrigalio pasmulkinti vidun :roll: Arba bent jau pomidoriukų :?
Patikėk, papildymai skonį tik sugadintų :wink: .

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:27
Ramunė
Vadinasi, skanu :lol: ką gi, produktų e marios, ryt bus išbandytas tas socializmas :wink:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:30
la major
O aš kaip tik turiu krapų, kurie man jau džiūna, ir tomato, ir sūrio tokį neaiškų kažkur 50 g. svorio gabalėlį. Tai bus kaip tik, tik duonytės nusipirksiu. O duonytę kepint būtina? Aš keptų dalykų nelabai mėgėja esu, ypač tokių kaip duona :roll:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:31
Ramunė
Skrudintuvėj, jei turi _ viens ir gatava :lol:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:39
la major
Turiu tik sumuštininę. Ne, aš darysiu su normalia duona. Juoda.
O skrudintuvė yra geras daiktas, būtinai nusipirksiu, kai apsistosiu kur rimčiau (savo namų imitaciją pasidarysiu).

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:42
Ramunė
Tiksliai, geras daiktas ta skrudintuvė :lol: Kai pirkom, maniau, kadbus savaitę naudojama, o paskui tik dulkes teks valyti. Bet naudojam beveik kasdien, man skaniau net su rūgpieniu paskrudinta grūdėtoji toste.

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:49
la major
Taip, ir sveikiau skrudintą duoną valgyt :!: Ir skanu, ir lengva, ir sotu tiek pat, kaip ir neskrudinta. O kepinti tai truputėlį per riebu :roll: ir sveikatingumo prasme tai visai priešingas variantas gaunasi...

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:55
Ramunė
Be abeju, kad tu teisi. Aš dabar visiškai nebekepinu duonos, o paskrudinu, patepu česnakėliu - daug skaniau, nei kepta aliejuje. Ir sveikiau :wink:

Parašytas: 01 Lie 2008, 13:28
la major
Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis

Parašytas: 13 Lie 2008, 09:55
merope87
Sumuštiniai su virtais kiaušiniais, rūkyta vištos krūtinėle, špinatais, majonezu ir juodaisiais maltais pipirais.

Parašytas: 13 Lie 2008, 20:06
pyp
megstu daryt sumustinius, labai raminantis darbelis :D

Parašytas: 17 Lie 2008, 16:02
Talija
pyp rašė:megstu daryt sumustinius, labai raminantis darbelis :D
Man kaiptik nepatinka prie jų knibinėtis. :lol: :lol:

Parašytas: 17 Lie 2008, 16:06
Ramunė
Sumuštinis - greitas reikalas ; manasis pusryčiams nieko kito ir nevalgo, tai aš užsimerkusi į skrudintuvą duoną sukišu ir sutepu tuos sumuštinukus. Viens - baigta. tada jau ir mano kava būna pasiruošusi, kad ją išgerčiau ir atsimerkčiau :wink:

Parašytas: 22 Lie 2008, 19:48
Cukinija
merope87 rašė:Sumuštiniai su virtais kiaušiniais, rūkyta vištos krūtinėle, špinatais, majonezu ir juodaisiais maltais pipirais.
Skanučiai :hubba:

Parašytas: 22 Lie 2008, 19:52
Cukinija
la major rašė:
Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis
Nenustebino skonis? :lol: Bet kaip supratau, patiko? :D

Parašytas: 22 Lie 2008, 20:19
blondinė
:D :wink: skanu :P

Parašytas: 23 Lie 2008, 04:57
la major
Cukinija rašė:
la major rašė:
Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis
Nenustebino skonis? :lol: Bet kaip supratau, patiko? :D
Patiko :)