Puslapis 1 iš 14
Greiti ir skanūs - sumuštiniai
Parašytas: 14 Rgs 2006, 13:27
Lilina
Pamaniau apie sumuštinius svečiams atskyra tema galima padaryti.
Aš juos visada darau orkaitėje.
Sutarkuoju sūrio, dadedu cesnako, majonezo, alyvuogiu, sumaišau. Viska uztepu ant batono arba juodos duonos rekeliu, dedu i orkaite - 5 min ir skani užkanda paruošta.
Vietoj alyvuogiu galima dėti raugintu agurku. Vietoj majonezo, alyvuogiu alejaus, kaip kam patinka
Dar sumustiniu varintas: supjaustau pomidorus sviezius, uzdedu po viena skiltele ant batono riekuciu, paskui svoguno papjaustau ant pomidoro ir suris ant virsaus. Vel i orkaite, 5 min ir skanu
Aplamai sumustinius karstus galima gamint su kokiu tik nori ingridientu. Esminis dalykas kad butu sūris ir duona. Kartais tik juos ir padarau. Pas mus tai buna vietoj vakarienes, kai tingiu ilgai sukiotis virtuveje
Parašytas: 14 Rgs 2006, 13:51
bamboocha
VISAI NIEKO SKAMBA..TIK TOS ALYVUOGES
Parašytas: 14 Rgs 2006, 14:29
Andron
bamboocha rašė:VISAI NIEKO SKAMBA..TIK TOS ALYVUOGES
O tu užsimerk, ir nebus tų alyvuogių.
Matau, labai kritikuoti mėgsti
Pati kąnors pasiūlyk
Parašytas: 14 Rgs 2006, 15:11
Lilina
Alyvuoges reikia ismokt valgyt. As irgi anksciau jas nemegau. Joms reikia pribresti ir suprast skoni
Parašytas: 14 Rgs 2006, 15:27
Svečias
Mano draugelis tai nusiperka stiklainiuką alyvuogių ir suvalgo iš karto... be sumuštinių, ir be alaus
Parašytas: 14 Rgs 2006, 15:46
Svečias
Dar vienas receptas. Visi anksciau isvardinti idarai ziauiriai tinka ant grybu Portabellai. Maciau tokius dydelius prekybos centre IKI parduoda. Jie po kepimo orkaiteje darosi tokie netiketai sultingi. Forma ju atrodo sausa, bet jie skanus ir vidui sultingi. Tiesog nupjaut kojite, ja imaisyt i idara(surys, cesnakas, majonezas, alyvuoges) ir visa tai uztept ant vidines grybo puses ir vel i orkaite, bet jau ne 5 min, o kokie 15
Toks patiekalas jau tinka ir ant sventinio stalo
Parašytas: 14 Rgs 2006, 15:52
daida
O aš darau karštus sumuštinius taip:
supjaustau griežinėliais ilgą batoną tada dedu pikantišką mišrainę (kiaušinis, česnakas, sūris, majonezas) ir į orkaitę kokiom 8 min.
Skanumėlis
Parašytas: 14 Rgs 2006, 16:09
Mara
O as darau taip:
ant ilgo batono griezinelius dedu jautenos arba namini farsa (su prieskoniais), toliau apkepta svoguna, majonezo, sutarkuota suri
Kepti orkaitėje, kol farsas bus paruostas
Parašytas: 14 Rgs 2006, 16:11
daida
Mara rašė:O as darau taip:
ant ilgo batono griezinelius dedu jautenos arba namini farsa (su prieskoniais), toliau apkepta svoguna, majonezo, sutarkuota suri
Kepti orkaitėje, kol farsas bus paruostas
O batonas nepridega, kol iškepa faršas ar jautiena?
Parašytas: 14 Rgs 2006, 16:24
Mara
Farso turi buti labai plonas sluoksnis
Parašytas: 14 Rgs 2006, 16:25
Lilina
Išeina mini-picos
Parašytas: 17 Rgs 2006, 23:51
ade
Mokėsiu ir aš dabar mini picas kepti
Dažnai kepu tokius sumuštinius: supjaustau prancūzišką batoną, ant viršaus dedu šaukštą stambiai sutarkuotų ir cinamonų bei cukrumi paskanintu obuolių, tada ant viršaus uždedu dar po šaukštą išplaktų kiaušinių baltymų su cukrumi. Tada kepu orkaitėje, kol baltymų masė pradės keisti spalvą
Parašytas: 03 Spa 2006, 14:15
daida
Galima greitai padaryti paprastu ir gražių sumuštinių, kaip šis
Parašytas: 04 Spa 2006, 15:35
daida
Dar kartais darau saldžius sumuštinius. Ant batono dedu sutarkuotus obuolius su cinamonu, ant jų išplaktus baltymus su cukrumi ir kepu orkaitėje, Tiksliau džiovinu, kol baltymas pradės truputi rusvėti.
Parašytas: 04 Spa 2006, 17:07
Lilina
Pažirejus i paveiksliuka viršuje prisimeniau dar viena sumuštiniu recepta. Pasiimi arba dantu krapštuka arba sumuštiniu pagaliukai plastmasiniai parduodami. Ant ju pasmeigi : alyvuoge, surio gabaliuka ir kokia nors krevete arba raudonos žuvies gabaliuka. Atrodo laaabai patraukliai ir yra laaabai skanu. Minusas tas kad jie mažoki ir ju labai daug reikia daryti ir užima nemažaia laiko
Parašytas: 05 Spa 2006, 23:23
daida
Va ir nuotrauka turiu saldžiu sumuštiniu su obuoliais
Parašytas: 06 Spa 2006, 12:58
bamboocha
paveiksliuku pridejo...o kada degustuosim?
o jai degustavau..tai kazkaip neatsimenu...nebent jie turejo kitokia forma
Parašytas: 07 Spa 2006, 22:33
Andron
bamboocha rašė:paveiksliuku pridejo...o kada degustuosim?
o jai degustavau..tai kazkaip neatsimenu...nebent jie turejo kitokia forma
Kužda nuojauta, kad ragavai, bet nepatiko
Kuo vaišinate netikėtus svečius
Parašytas: 22 Spa 2006, 14:26
Ramunė
Laba diena.Rašau pirmą kartą. Tad jei kas ne taip...
Labai nemėgstu netikėtų, o tuo labiau vėlyvų svečių. Bet vyro toks darbas, kad tenka juos kartas nuo karto atkentėti. Todėl turiu tokus "Atsarginius" sumuštinius, kurie visiems patinka. Gal ir jūs pasinaudosite :
Krabų lazdelės arba krabų mėsa, sumuštinių dauona, majonezas, pomidoras arba agurkas.
Duoną aptepti majonezu, uždėti supjaustytas krabų lazdeles ( mėsą ), papuošti riekele agurko ar pomidoro.
Man labiau patinka pomidotas. Jei yra noras, duoną galima apskrudinti. Kas mėgsta, tinka juodosios alyvuogės.
Parašytas: 23 Spa 2006, 23:39
ade
Dar radau paveiksliuką su atrodo nesudėtingais ingridientais, bet man labai gražus
Parašytas: 24 Spa 2006, 00:08
daida
NA tada ir aš dar kelias sumuštinių idėjas įdėsiu
Parašytas: 24 Spa 2006, 14:18
ade
Žiūriu, kad salotos lapas labai pagyvina sumuštinį
sumuštiniai
Parašytas: 24 Spa 2006, 16:58
Ramunė
Dar pora tokių paveikslėlių
ir seilės užlies klaviatūrą!
Kur randate tokių skanių ir gražių?
Parašytas: 24 Spa 2006, 19:40
Lilina
Kai ateis svečiai su tokiais sumuštiniais gausis vos ne vestuvinis stalas
Parašytas: 25 Spa 2006, 00:32
daida
Lilina rašė:Kai ateis svečiai su tokiais sumuštiniais gausis vos ne vestuvinis stalas
Juk smagu kartais ir akis paganyti
O man svarbu, kad būtų gražu
Nors paprasta, bet gražu
Ramunė rašė: Dar pora tokių paveikslėlių
ir seilės užlies klaviatūrą!
Kur randate tokių skanių ir gražių?
Paveikslėlių turiu prisisaugojus iš interneto ir šiaip savų truputi nufotografavus
Parašytas: 30 Spa 2006, 15:33
Ramunė
Ragavau karštus sumuštinius su pievagrybiais. Labai skanu buvo
Pievagrybius smulkiai supjaustyti, iberti smulkintų petražolių, tarkuoto sūrio, kas mėgsta - česnakėlio arba svogūno, įberti prieskonių. Sumaišyti su majonezu, tik nedaug, kad nepraskystų, ir tepti ant forminės duonos ar batono, į orkaitę 10 min. Ir Skanaus
Parašytas: 30 Spa 2006, 23:37
daida
Aš kartais kai lieka bulvių košės, tai sudedu ją (su susmulkintais pievagrybių koteliais) į pievagrybių kepureles ir kepu orkaitėje
Galima valgyti ir kaip karštą patiekalą ir kaip sumuštinį
Parašytas: 31 Spa 2006, 12:13
Lilina
Žinokit nedarykit sumuštiniu su alyvuogėm, jas tikrai mėgsta ne visi
Parašytas: 31 Spa 2006, 16:09
daida
Lilina rašė:Žinokit nedarykit sumuštiniu su alyvuogėm, jas tikrai mėgsta ne visi
Aš tai jas labai mėgstu ir mano vyras mėgsta, bet mano buvusioji šeima (tėtė, mama, brolis ir sesuo) tai net salotos jei būna su alyvuogėm nevalgo
Atsimenu, kai pirmą kartą jų paragavau taip pat nebuivau sužavėta jų skoniu
Parašytas: 01 Lap 2006, 02:51
mergiotė
Anonymous rašė:Mano draugelis tai nusiperka stiklainiuką alyvuogių ir suvalgo iš karto... be sumuštinių, ir be alaus
as lygiai taip pat jas megstu visa indeli suvalgyti, tik be alaus. man alyvuoges nerealiai skanu. o ypac kai parsivezi is rytu, ten jos daug didesnes, skanesnes.. mmmmm