Greiti ir skanūs - sumuštiniai
Moderatorius: vitele
Radau keletą receptų žurnale, perrašysiu, gal pravers. „Pan-bagnat“ su ančiuviais. 4 sumuštiniams reikia: 4 bandelių, 9 ančiuvių be kaulų, 6 vidutinio dydžio pomidorų, 1 raudono svogūno, 6 baltųjų svogūnų, 12 alyvuogių, ½ l pieno, 6 valg. Šaukštų alyvų aliejaus, 1 skiltelės česnako, 12 baziliko lapelių, druskos, pipirų. Ančiuvius apie 15 min. pamirkykite piene. Nulupkite svogūnus ir česnako skiltelę. Sudėkite į dubenį ketvirtadaliais supjaustytus pomidorus ir truputį pabarstykite druska. Įdėkite ketvirtadaliais supjaustytus baltuosius svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną, nusausintus ančiuvius ir alyvuoges. Per vidurį įpjaukite bandeles ir išinkite šiek tiek minkštimo. Perpjaukite česnako skiltelę ir ištrinkite bandelių visų. Ištepkite aliejumi. Į bandelių visų sluoksniais dėkite pomidorus, ančiuvius ir baziliko lapelius. Pabarstykite druska ir pipirais.
Trikampiai „Club“. 4 sumuštiniams reikia: 8 baltos duonos riekių be plutos, 250g virtų ir nuluptų krevečių, 1 rausvo greipfruto, 1 avokado, 1 poro, 3 smulkiai supjaustytų česnakų laiškų, druskos, juodųjų pipirų. Majonezui reikia: 1 šviežio kiaušinio, 1 arb. Šaukštelio garstyčių, ½ citrinos sulčių, 200 ml saulėgrąžų aliejaus, druskos, pipirų. Porą dviem minutėms pamerkite į verdantį pasūdytą vandenį, po to jį nulupkite. Nusausinkite. Pagaminkite majonezą. Nulupkite greipfrutą ir padalykite į skilteles virš dubenėlio, kad sultys varvėtų į jį. Perpjaukite avokadą į dvi dalis, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais ir suvilgykite greipfrutų sultimis. Perpjaukite krevetes per pusę, užtepkite ant duonos riekių majonezą ir dėkite krevetes, avokadą, supjaustyto poro griežinėlius, greipfruto ir užberkite česnakų laiškų. Sumuštinius supjaustykite įstrižai trikampio forma.
Šokoladinis skanėstas. 4 sumuštiniams reikia: pyrago, 80 g juodojo šokolado, 50 g šokoladinių saldainių, 20 g sviesto, valg. Šaukšto susmulkintų pakepintų riešutų. Ištirpinkite šokoladą, šokoladinius saldainius ir sviestą, sudėkite riešutus. Ant kiekvienos riekelės užtepkite šį mišinį. (va šitie tai tikrai )
Trikampiai „Club“. 4 sumuštiniams reikia: 8 baltos duonos riekių be plutos, 250g virtų ir nuluptų krevečių, 1 rausvo greipfruto, 1 avokado, 1 poro, 3 smulkiai supjaustytų česnakų laiškų, druskos, juodųjų pipirų. Majonezui reikia: 1 šviežio kiaušinio, 1 arb. Šaukštelio garstyčių, ½ citrinos sulčių, 200 ml saulėgrąžų aliejaus, druskos, pipirų. Porą dviem minutėms pamerkite į verdantį pasūdytą vandenį, po to jį nulupkite. Nusausinkite. Pagaminkite majonezą. Nulupkite greipfrutą ir padalykite į skilteles virš dubenėlio, kad sultys varvėtų į jį. Perpjaukite avokadą į dvi dalis, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais ir suvilgykite greipfrutų sultimis. Perpjaukite krevetes per pusę, užtepkite ant duonos riekių majonezą ir dėkite krevetes, avokadą, supjaustyto poro griežinėlius, greipfruto ir užberkite česnakų laiškų. Sumuštinius supjaustykite įstrižai trikampio forma.
Šokoladinis skanėstas. 4 sumuštiniams reikia: pyrago, 80 g juodojo šokolado, 50 g šokoladinių saldainių, 20 g sviesto, valg. Šaukšto susmulkintų pakepintų riešutų. Ištirpinkite šokoladą, šokoladinius saldainius ir sviestą, sudėkite riešutus. Ant kiekvienos riekelės užtepkite šį mišinį. (va šitie tai tikrai )
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pasta sumuštiniams
Sviestas su pomidorais: 100 g sviesto, 100 g pomidorų padažo, druskos. Ištrinkite sviestą, supilkite padažą, pridėkite druskos pagal skonį ir viską kruopščiai sumaišykite.
Sviestas su garstyčiomis: 100 g sviesto, vienas šaukštas garstyčių. Sviestą ištrinkite, išmaišykite kartu su garstyčiomis.
Sviestas su krienais: 100 g sviesto, 40 g trintų krienų, druskos. Sviestą ištrinkite, sudėkite krienus ir druską, viską išmaišykite.
Sviestas su žalumynais: 100 g sviesto, dvidešimt gramų petražolių ar kitų žalumynų, citrinos rūgšties ar sulčių. Pašalinkite žalumynų stiebus, nuplaukite šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su sviestu. Supilkite citrinos sultis ar rūgštį ir viską gerai išmaišykite.
Sviestas su sūriu: 100 g sviesto, 100 g olandiško sūrio. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su ištirpintu sūriu. Galima įpilti pomidorų padažo.
Sviestas su pomidorais: 100 g sviesto, 100 g pomidorų padažo, druskos. Ištrinkite sviestą, supilkite padažą, pridėkite druskos pagal skonį ir viską kruopščiai sumaišykite.
Sviestas su garstyčiomis: 100 g sviesto, vienas šaukštas garstyčių. Sviestą ištrinkite, išmaišykite kartu su garstyčiomis.
Sviestas su krienais: 100 g sviesto, 40 g trintų krienų, druskos. Sviestą ištrinkite, sudėkite krienus ir druską, viską išmaišykite.
Sviestas su žalumynais: 100 g sviesto, dvidešimt gramų petražolių ar kitų žalumynų, citrinos rūgšties ar sulčių. Pašalinkite žalumynų stiebus, nuplaukite šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su sviestu. Supilkite citrinos sultis ar rūgštį ir viską gerai išmaišykite.
Sviestas su sūriu: 100 g sviesto, 100 g olandiško sūrio. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su ištirpintu sūriu. Galima įpilti pomidorų padažo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sumuštiniai „Nakties palaima“
Aštuonios riekelės duonos, 200 g šviežių grybų, 1 šaukštas sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 1 pomidoras, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 1 svogūnas, druskos, pipirų.
Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepkite. Sudėkite miltus, grietinę, druską, pipirų ir nuolat maišydami kepkite, kol padažas sutirštės. Kiekvieną riekę sutepkite sviestu, grybų mase, ant viršaus uždėkite pomidoro skiltelę, svogūno ir apibarstykite sūriu. Kepkite, kol aptirps viršutinis sluoksnis.
Aštuonios riekelės duonos, 200 g šviežių grybų, 1 šaukštas sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 1 pomidoras, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 1 svogūnas, druskos, pipirų.
Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepkite. Sudėkite miltus, grietinę, druską, pipirų ir nuolat maišydami kepkite, kol padažas sutirštės. Kiekvieną riekę sutepkite sviestu, grybų mase, ant viršaus uždėkite pomidoro skiltelę, svogūno ir apibarstykite sūriu. Kepkite, kol aptirps viršutinis sluoksnis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiški sumuštiniai
Keturiems-penkiems sumuštiniams reikia: 4-5 riekių duonos ar batono, dviejų dešrelių ar virtos dešros, vieno pomidoro, vienos-dviejų skiltelių česnako, penkiasdešimt gramų sūrio, žalumynų, druskos, majonezo.
Dešreles supjaustykite, pomidorą nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, česnaką išspauskite, o žalumynus smulkiai supjaustykite. Dešreles, pomidorą, česnaką, sūrį ir žalumynus sudėkite į vieną indą, įmaišykite majonezo, druskos ir viską išmaišykite. Užtepkite ant duonos ar batono ir kepkite orkaitėje dešimt-penkiolika minučių.
Keturiems-penkiems sumuštiniams reikia: 4-5 riekių duonos ar batono, dviejų dešrelių ar virtos dešros, vieno pomidoro, vienos-dviejų skiltelių česnako, penkiasdešimt gramų sūrio, žalumynų, druskos, majonezo.
Dešreles supjaustykite, pomidorą nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, česnaką išspauskite, o žalumynus smulkiai supjaustykite. Dešreles, pomidorą, česnaką, sūrį ir žalumynus sudėkite į vieną indą, įmaišykite majonezo, druskos ir viską išmaišykite. Užtepkite ant duonos ar batono ir kepkite orkaitėje dešimt-penkiolika minučių.