Greiti ir skanūs - sumuštiniai
Moderatorius: vitele
Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šios dienos "Brigitoj" buvo 2 receptėliai netikėtiems svečiams. Man jie visai patiko, gal ir jūs pabandysit, o ypač šitą :
Į stalą patiekiame tiesiog gerą gabalą "Brie" sūrio. Dar galima pridėti šviežių kriaušių ar obuolių ir krekerių. Tik nepamirškite, kad šį sūrį reikia pjaustyti kaip tortą - nevalia nupjauti smailiagalio Tuomet kiekvienas svečias gaus po dalelę skaniausio viduriuko. Šis sūris puikiai tiks prie svečių atsinešto vyno.
Į stalą patiekiame tiesiog gerą gabalą "Brie" sūrio. Dar galima pridėti šviežių kriaušių ar obuolių ir krekerių. Tik nepamirškite, kad šį sūrį reikia pjaustyti kaip tortą - nevalia nupjauti smailiagalio Tuomet kiekvienas svečias gaus po dalelę skaniausio viduriuko. Šis sūris puikiai tiks prie svečių atsinešto vyno.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Abrikosų užkandėlė
Reikės:
5 nedidelių riestainių, perpjautų perpus,
50g fermentinio sūrio, smulkiai sutarkuoto,
25g džiovintų abrikosų, smulkiai sukapotų,
1 šaukštelio garstyčių.
Įkaitinkite keptuvą, iš abiejų pusių jame paskrudinkite riestainius( barankytes ). Dubenėlyje sumaišykite sūrį, abrikosus ir garstyčias, įberkite pipiriukų ir patepkite šia mase riestainius, palikdama per vidurį skylę. Tada dėkite ant kepimo skardos ir orkaitėje kepkite apie 2 minutes, kol gražiai pageltonuos ir ims burbuliuoti. Bus dar skaniau, jei ruošite kartu su svečiais.
Reikės:
5 nedidelių riestainių, perpjautų perpus,
50g fermentinio sūrio, smulkiai sutarkuoto,
25g džiovintų abrikosų, smulkiai sukapotų,
1 šaukštelio garstyčių.
Įkaitinkite keptuvą, iš abiejų pusių jame paskrudinkite riestainius( barankytes ). Dubenėlyje sumaišykite sūrį, abrikosus ir garstyčias, įberkite pipiriukų ir patepkite šia mase riestainius, palikdama per vidurį skylę. Tada dėkite ant kepimo skardos ir orkaitėje kepkite apie 2 minutes, kol gražiai pageltonuos ir ims burbuliuoti. Bus dar skaniau, jei ruošite kartu su svečiais.
Ramunė rašė:Šios dienos "Brigitoj" buvo 2 receptėliai netikėtiems svečiams. Man jie visai patiko, gal ir jūs pabandysit, o ypač šitą :
Į stalą patiekiame tiesiog gerą gabalą "Brie" sūrio. Dar galima pridėti šviežių kriaušių ar obuolių ir krekerių. Tik nepamirškite, kad šį sūrį reikia pjaustyti kaip tortą - nevalia nupjauti smailiagalio Tuomet kiekvienas svečias gaus po dalelę skaniausio viduriuko. Šis sūris puikiai tiks prie svečių atsinešto vyno.
Aš viską dariau panašiai kaip jūs, tik kai supjausčiau labai plonai, tai pabarsčiau pipiriukais, sulaisčiau citrinos sultimis, o ant viršaus užbarsčiau smulkintų pistacijų ir ant batono su sviestuku. Ir labai gražiai atrodo ir pirštai apkramtytisilsta rašė:Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu...
Dar pamiršau parašyti, kad marinuoju: 1 šaukštelis druskos, 1 cukraus, , o kai supjaustau tai tik tada citrina ir pipiraisEli rašė:Aš viską dariau panašiai kaip jūs, tik kai supjausčiau labai plonai, tai pabarsčiau pipiriukais, sulaisčiau citrinos sultimis, o ant viršaus užbarsčiau smulkintų pistacijų ir ant batono su sviestuku. Ir labai gražiai atrodo ir pirštai apkramtytisilsta rašė:Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu...
Va, su žuvimi radau visai neblogą receptą sumuštiniams:
SKANUMELIS IŠ ŽUVIES: 1 šalto rūkymo jūros lydeka (hekas), 3 kietai virti kiaušiniai, 2/4 dalies žalio agurko, majonezas, vegetos prieskoniai. Žuvį nuimti nuo kaulo, smulkiai sutrupinti į indą. Tada su burokine tarka sutarkuoti išvirtus kiaušinius ir užbarstyti ant žuvies. Mažais kvadratiniais gabaliukais supjaustyti agurką, tada viską pagardinti prieskoniais ir sumaišyti su majonezu (pagal skoni). Šį patiekalą galima užtepti ant mažų skrudintos duonos gabalėlių ir patiekti svečiams kaip užkandėlę...
SKANUMELIS IŠ ŽUVIES: 1 šalto rūkymo jūros lydeka (hekas), 3 kietai virti kiaušiniai, 2/4 dalies žalio agurko, majonezas, vegetos prieskoniai. Žuvį nuimti nuo kaulo, smulkiai sutrupinti į indą. Tada su burokine tarka sutarkuoti išvirtus kiaušinius ir užbarstyti ant žuvies. Mažais kvadratiniais gabaliukais supjaustyti agurką, tada viską pagardinti prieskoniais ir sumaišyti su majonezu (pagal skoni). Šį patiekalą galima užtepti ant mažų skrudintos duonos gabalėlių ir patiekti svečiams kaip užkandėlę...
Aš galiu pasiūlit :
reikės:
majonezo, salotos lapų, pomidorų, agurkų, kumpio, tousterių.
Paskrudiname tousterius, užtepame majonezo, dedame salotos lapus, ant jų kumpį, tada pomidora supjaustytą griežinėliais, ir vėl kumpį, tada galime dėti agurko grtiežinelius, saloto lapus ir majonezu užteptą tousterį.
reikės:
majonezo, salotos lapų, pomidorų, agurkų, kumpio, tousterių.
Paskrudiname tousterius, užtepame majonezo, dedame salotos lapus, ant jų kumpį, tada pomidora supjaustytą griežinėliais, ir vėl kumpį, tada galime dėti agurko grtiežinelius, saloto lapus ir majonezu užteptą tousterį.
Įdaryti TALERIAI (gal ir nevisai prie sumuštinių tinka ) na, bet vistiek kažkas panašaus
1 pak. (150 g) TALERIŲ su pelėsiniu sūriu ar prieskoniais
350 g kalakutienos faršo
100 g avižinių dribsnių
1-2 kiaušinių
1-2 šaukštelių garstyčių
vidutinio dydžio svogūno
3-4 česnakų skiltelių
pusės pakelio mėsos priekonių
200 g aliejaus
Svogūną ir česnakų skilteles smulkiai supjaustykite. Avižinius dribsnius užpilkite šiltu virintu vandeniu ir keletą minučių palaikykite, kad suminkštėtų. Visus komponentus sumaišykite - tai TALERIŲ įdaras. Ant stalo išdėstykite TALERIUS rašto koriuku į viršų ir ant kiekvieno arbatiniu šaukšteliu uždėkite pasiruošto įdaro. Tada, jau rašto koriuku į apačią - uždangstykite, prispausdami įdarą tiek, kad neištrykštų per kraštus. Pasiruoštą dalį TALERIŲ virkite aliejuje gruzdintuvėje ar keptuvėje.
1 pak. (150 g) TALERIŲ su pelėsiniu sūriu ar prieskoniais
350 g kalakutienos faršo
100 g avižinių dribsnių
1-2 kiaušinių
1-2 šaukštelių garstyčių
vidutinio dydžio svogūno
3-4 česnakų skiltelių
pusės pakelio mėsos priekonių
200 g aliejaus
Svogūną ir česnakų skilteles smulkiai supjaustykite. Avižinius dribsnius užpilkite šiltu virintu vandeniu ir keletą minučių palaikykite, kad suminkštėtų. Visus komponentus sumaišykite - tai TALERIŲ įdaras. Ant stalo išdėstykite TALERIUS rašto koriuku į viršų ir ant kiekvieno arbatiniu šaukšteliu uždėkite pasiruošto įdaro. Tada, jau rašto koriuku į apačią - uždangstykite, prispausdami įdarą tiek, kad neištrykštų per kraštus. Pasiruoštą dalį TALERIŲ virkite aliejuje gruzdintuvėje ar keptuvėje.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Čia jau visas pyragaitis išeinasilsta rašė:Va, radau receptą labai skanių sumuštinukų, gal ir jums patiks:
paimi dvi riekutes batono,
pertepi kokia nori uogiene,
išvolioji išplaktame kiaušinyje,
išvolioji džiuvėsėliuose
ir kepi orkaitėje arba keptuvėje tol, kol apskrunda. Ant greičio ryte labai gerai ir keptuvėje. Skanaus