Puslapis 24

Parašytas: 22 Vas 2007, 11:36
Tutsi
O PAS MANE SEZONAS NIEKADA NEUZSIDARO :wink: Nieko nera skaniau,kaip ziema keptas miske kepsniukas :hubba:

Parašytas: 22 Vas 2007, 12:27
Hazel
MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę ;)

Parašytas: 22 Vas 2007, 12:33
Hazel
Nusipirkau žurnalą, gale tiks receptukas įdėtas, sakau reikia parašyti:
SKUMBRĖS SU AGRASTŲ PADAŽU (skamba kvailokai :D )
4 šviežios skumbrės
25g sviesto
druskos, pipirų,
Padažui:
400g agrastų (vasarą atakuosiu kaimynų krūmelį, kad nereikėtų pirkti :D)
25g cukraus
25g sviesto

Išdarinėti žuvis, aptepti lydytu sviestu ir ant vidutinio karštumo žarijų kepti po 8 min kiekvieną pusę. Paruošti padažą: gilesniame indelyje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, agrastus ir užvirinti. Paskui indelį patraukti į šoną (čia karštis mažesnis),kaitinti 15min (kol agrastai suminkštės, bet nevirs koše) na nezinau :? pabandysiu, nors cia didelis ? ar skanu... :D :D

Parašytas: 22 Vas 2007, 12:39
Hazel
Vištienos ir persikų vėrinukai :hubba:
600g vištų krūtinėlių (be kaulų)
8 persikai
Marinatui:
3 šaukštai aliejaus, 100ml balto sauso vyno,šaukštas vermuto, šaukštas sojų padažo,2 skiltelės česnako(sugrūsti),0.5 šaukštelio imbierų miltelių, keli laurų lapeliai. ;)
Marinatui skirtus produktus sumaišyti, juo užpilti kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustyti ketvirčiais ir pramaišiui su vištiena suverti ant iešmelių. kepti ant vidutinio karštumo žarijų 10-15 min retkarčiais pavartant ir apšlakstant marinatu :hubba:

Parašytas: 22 Vas 2007, 13:33
Lilina
Hazel vėl įsijunge savo receptų bombonešį :luks:

Parašytas: 22 Vas 2007, 13:42
Ramunė
Viskas labai liuks :luks: Tik kaip reikės viską suspėti išbandyti :shock: Turbūt, teks rinktis : ar darbas, ar virtuvė :wink:

Parašytas: 22 Vas 2007, 15:26
Lilina
Aš tai jau rankas nuleidau dėl visko išbandymo :? Tik ragauju tuos receptus kurie į akis krenta ...

Parašytas: 22 Vas 2007, 15:31
Ramunė
Lilina rašė:Aš tai jau rankas nuleidau dėl visko išbandymo :? Tik ragauju tuos receptus kurie į akis krenta ...
Tikrai protingas sprendimas :wink: Nes kitaip... Apsikasim iki viršugalvių :?

Parašytas: 04 Kov 2007, 11:26
Svečias
tutsi rašė:O PAS MANE SEZONAS NIEKADA NEUZSIDARO :wink: Nieko nera skaniau,kaip ziema keptas miske kepsniukas :hubba:
gerai sakai tutsi :hubba: :hubba: iskart vasaros prisiminimai atgyja.... :bis:

Parašytas: 04 Kov 2007, 11:28
Svečias
Ramunė rašė:Atrodo, Hazel labai jau mėgsta piknikiukus gamtoj :lol: Labai jau gerai, bus mums naujų receptėlių iki sezono atidarymo :wink:
:oops: malonu, kad kazkas isbando ;) :luks:

Parašytas: 04 Kov 2007, 11:32
Hazel
Anonymous rašė:
Ramunė rašė:Atrodo, Hazel labai jau mėgsta piknikiukus gamtoj :lol: Labai jau gerai, bus mums naujų receptėlių iki sezono atidarymo :wink:
:oops: malonu, kad kazkas isbando ;) :luks:
:aciu2:

Parašytas: 04 Kov 2007, 13:47
Tutsi
Hazel rašė:MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę ;)
:hubba:

Parašytas: 02 Bal 2007, 17:25
Saraya
Vaisių vėrinukai
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Ananasas;
2 bananai;
200g. braškių;
šaukštas sviesto;
šaukštas medaus.
Ananasą nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Bananus, nulupus, irgi supjaustyti storais griežinėliais. At iešmo verti braškes, ananasą ir bananus.
Ištirpinti sviestą, į jį dėti medų ir palaukti, kol medus suskystės. Šituo padažu apipilti vaisius ir kepti ant žarijų. ;)

Parašytas: 02 Bal 2007, 17:27
Lilina
emeralda rašė:Vaisių vėrinukai
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Vaikams idealus receptas :luks:

Parašytas: 02 Bal 2007, 17:42
Tutsi
ir ne tik vaikams manau skanu :wink:

Parašytas: 27 Geg 2007, 14:50
Ramunė
Mėsa ant kepsninės

600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.

Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.

Parašytas: 27 Geg 2007, 14:54
Ramunė
Lašišos kepsnys

4 lašišos gabalėliai,
1 svogūnas, 1 česnako skiltelė,
4 džiovinti kalendros lapelliai,
citrina, petražolių,
alyvuogių aliejaus,j. pipirų, druskos,
po pusę šaukštelio paprikos ir kmynų.

Svogūnus, česnaką, kalendrą ir petražoles smulkiai sukapoti, įpilti aliejaus, citrinos, druskos, pipirų, paprikos ir kmynų. Lašišą pamarinuoti. Folijos gabalus sutepti aliejumi, dėti kepsniukus ir kepti apie 15 min.

Parašytas: 27 Geg 2007, 15:00
Ramunė
Kanapė su vynuogėmis

200 g minkšto sūrio,
200 g sūrio,
8 maž-i pomidoriukai,
vynuogių.

Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Ant smeigtukų pakaitomis verti sūrį, vynuoges ir pomidorus.
Valgome su sėlenų duona ar riekele. Galima pakaitinti ant laužo.
Labai skanu prie kepsnio ar šašlykoPaveikslėlis IšbandytaPaveikslėlis

Parašytas: 27 Geg 2007, 15:14
Lilina
:shock: :!: teks isiminti šį receptėlį Paveikslėlis

Parašytas: 27 Geg 2007, 20:45
Tutsi
Ramunė rašė:Kanapė su vynuogėmis

200 g minkšto sūrio,
200 g sūrio,
8 maž-i pomidoriukai,
vynuogių.

Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Ant smeigtukų pakaitomis verti sūrį, vynuoges ir pomidorus.
Valgome su sėlenų duona ar riekele. Galima pakaitinti ant laužo.
Labai skanu prie kepsnio ar šašlykoPaveikslėlis IšbandytaPaveikslėlis
kodel kanape :shock:

Parašytas: 27 Geg 2007, 21:21
Ramunė
Todėl, kad vėrinukas, kad gražu, kad skanu, todėl, kad kanapėPaveikslėlis

Parašytas: 28 Geg 2007, 10:09
Tutsi
supratau,kad nieko nesupratau Paveikslėlis

Parašytas: 28 Geg 2007, 10:26
Ramunė
Tai vadinasi, dar kazka suvoki :lol: . O kanape mes praminem is neturejimo ka veikt beblevyzgodami prie alaus :twisted:

Parašytas: 28 Geg 2007, 10:37
Tutsi
supratau :aciu1:

Parašytas: 28 Geg 2007, 15:52
Ramunė
Suktinukai

400 g kiaulienos nugarinės,
ievagrybių arba miško grybų galvučių,
prieskonių, druskos, aliejaus.

Nugarinę supjaustyti juostelėmis, pamušti, pabarstyti prieskoniais ir druska, palaikyti apie pusvalandį, Grybų galvutes apvirti ( pievagrybių nereikia). Ant juostelių dėti grybų galvutes ir susuktri. Mauti ant medinių iešmelių. Kepti grilyje, kepsninėje ar ant laužo. Galima ir orkaitėje.

Labai tinka padažas:

majonezas, pomidorų padažas, mažas svogūniukas arba svogūnlaiškiai, krapai. Jei teikia, įberti druskytės.

Parašytas: 28 Geg 2007, 16:45
Tutsi
paprasta ir skanu :wink:

Parašytas: 28 Geg 2007, 18:00
Ramunė
PaveikslėlisPaveikslėlis

Parašytas: 31 Geg 2007, 14:42
Hazel
Ramunė rašė:Mėsa ant kepsninės

600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.

Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
norejau paklausti, ar skanu? :?:
ketinam si savaitgali su draugais praleisti laika gamtoje, o jie labiausiai vertina jautiena Paveikslėlis

Parašytas: 31 Geg 2007, 15:38
Ramunė
Hazel rašė:[norejau paklausti, ar skanu? :?:
ketinam si savaitgali su draugais praleisti laika gamtoje, o jie labiausiai vertina jautiena Paveikslėlis
Skanu, net labaiPaveikslėlis Tik, jei naudosi rūkytą liežuvį, paragauk, kad nebūtų kietas. Jei taip - dar pavirk. O dėl lašinukų - man skaniau su rūkytais :lol:

Parašytas: 01 Bir 2007, 09:56
Tutsi
turbut rukyti lasinukai gera prieskoni dadeda :roll: