Puslapis 2 iš 4
Parašytas: 22 Vas 2007, 11:36
Tutsi
O PAS MANE SEZONAS NIEKADA NEUZSIDARO
Nieko nera skaniau,kaip ziema keptas miske kepsniukas
Parašytas: 22 Vas 2007, 12:27
Hazel
MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę
Parašytas: 22 Vas 2007, 12:33
Hazel
Nusipirkau žurnalą, gale tiks receptukas įdėtas, sakau reikia parašyti:
SKUMBRĖS SU AGRASTŲ PADAŽU (skamba kvailokai
)
4 šviežios skumbrės
25g sviesto
druskos, pipirų,
Padažui:
400g agrastų (vasarą atakuosiu kaimynų krūmelį, kad nereikėtų pirkti
)
25g cukraus
25g sviesto
Išdarinėti žuvis, aptepti lydytu sviestu ir ant vidutinio karštumo žarijų kepti po 8 min kiekvieną pusę. Paruošti padažą: gilesniame indelyje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, agrastus ir užvirinti. Paskui indelį patraukti į šoną (čia karštis mažesnis),kaitinti 15min (kol agrastai suminkštės, bet nevirs koše) na nezinau
pabandysiu, nors cia didelis
? ar skanu...
Parašytas: 22 Vas 2007, 12:39
Hazel
Vištienos ir persikų vėrinukai
600g vištų krūtinėlių (be kaulų)
8 persikai
Marinatui:
3 šaukštai aliejaus, 100ml balto sauso vyno,šaukštas vermuto, šaukštas sojų padažo,2 skiltelės česnako(sugrūsti),0.5 šaukštelio imbierų miltelių, keli laurų lapeliai.
Marinatui skirtus produktus sumaišyti, juo užpilti kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustyti ketvirčiais ir pramaišiui su vištiena suverti ant iešmelių. kepti ant vidutinio karštumo žarijų 10-15 min retkarčiais pavartant ir apšlakstant marinatu
Parašytas: 22 Vas 2007, 13:33
Lilina
Hazel vėl įsijunge savo receptų bombonešį
Parašytas: 22 Vas 2007, 13:42
Ramunė
Viskas labai liuks
Tik kaip reikės viską suspėti išbandyti
Turbūt, teks rinktis : ar darbas, ar virtuvė
Parašytas: 22 Vas 2007, 15:26
Lilina
Aš tai jau rankas nuleidau dėl visko išbandymo
Tik ragauju tuos receptus kurie į akis krenta ...
Parašytas: 22 Vas 2007, 15:31
Ramunė
Lilina rašė:Aš tai jau rankas nuleidau dėl visko išbandymo
Tik ragauju tuos receptus kurie į akis krenta ...
Tikrai protingas sprendimas
Nes kitaip... Apsikasim iki viršugalvių
Parašytas: 04 Kov 2007, 11:26
Svečias
tutsi rašė:O PAS MANE SEZONAS NIEKADA NEUZSIDARO
Nieko nera skaniau,kaip ziema keptas miske kepsniukas
gerai sakai tutsi
iskart vasaros prisiminimai atgyja....
Parašytas: 04 Kov 2007, 11:28
Svečias
Parašytas: 04 Kov 2007, 11:32
Hazel
Parašytas: 04 Kov 2007, 13:47
Tutsi
Hazel rašė:MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę
Parašytas: 02 Bal 2007, 17:25
Saraya
Vaisių vėrinukai
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Ananasas;
2 bananai;
200g. braškių;
šaukštas sviesto;
šaukštas medaus.
Ananasą nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Bananus, nulupus, irgi supjaustyti storais griežinėliais. At iešmo verti braškes, ananasą ir bananus.
Ištirpinti sviestą, į jį dėti medų ir palaukti, kol medus suskystės. Šituo padažu apipilti vaisius ir kepti ant žarijų.
Parašytas: 02 Bal 2007, 17:27
Lilina
emeralda rašė:Vaisių vėrinukai
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Vaikams idealus receptas
Parašytas: 02 Bal 2007, 17:42
Tutsi
ir ne tik vaikams manau skanu
Parašytas: 27 Geg 2007, 14:50
Ramunė
Mėsa ant kepsninės
600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.
Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
Parašytas: 27 Geg 2007, 14:54
Ramunė
Lašišos kepsnys
4 lašišos gabalėliai,
1 svogūnas, 1 česnako skiltelė,
4 džiovinti kalendros lapelliai,
citrina, petražolių,
alyvuogių aliejaus,j. pipirų, druskos,
po pusę šaukštelio paprikos ir kmynų.
Svogūnus, česnaką, kalendrą ir petražoles smulkiai sukapoti, įpilti aliejaus, citrinos, druskos, pipirų, paprikos ir kmynų. Lašišą pamarinuoti. Folijos gabalus sutepti aliejumi, dėti kepsniukus ir kepti apie 15 min.
Parašytas: 27 Geg 2007, 15:00
Ramunė
Kanapė su vynuogėmis
200 g minkšto sūrio,
200 g sūrio,
8 maž-i pomidoriukai,
vynuogių.
Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Ant smeigtukų pakaitomis verti sūrį, vynuoges ir pomidorus.
Valgome su sėlenų duona ar riekele. Galima pakaitinti ant laužo.
Labai skanu prie kepsnio ar šašlyko
Išbandyta
Parašytas: 27 Geg 2007, 15:14
Lilina
Parašytas: 27 Geg 2007, 20:45
Tutsi
Ramunė rašė:Kanapė su vynuogėmis
200 g minkšto sūrio,
200 g sūrio,
8 maž-i pomidoriukai,
vynuogių.
Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Ant smeigtukų pakaitomis verti sūrį, vynuoges ir pomidorus.
Valgome su sėlenų duona ar riekele. Galima pakaitinti ant laužo.
Labai skanu prie kepsnio ar šašlyko
Išbandyta
kodel kanape
Parašytas: 27 Geg 2007, 21:21
Ramunė
Todėl, kad vėrinukas, kad gražu, kad skanu, todėl, kad kanapė
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:09
Tutsi
supratau,kad nieko nesupratau
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:26
Ramunė
Tai vadinasi, dar kazka suvoki
. O kanape mes praminem is neturejimo ka veikt beblevyzgodami prie alaus
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:37
Tutsi
supratau
Parašytas: 28 Geg 2007, 15:52
Ramunė
Suktinukai
400 g kiaulienos nugarinės,
ievagrybių arba miško grybų galvučių,
prieskonių, druskos, aliejaus.
Nugarinę supjaustyti juostelėmis, pamušti, pabarstyti prieskoniais ir druska, palaikyti apie pusvalandį, Grybų galvutes apvirti ( pievagrybių nereikia). Ant juostelių dėti grybų galvutes ir susuktri. Mauti ant medinių iešmelių. Kepti grilyje, kepsninėje ar ant laužo. Galima ir orkaitėje.
Labai tinka padažas:
majonezas, pomidorų padažas, mažas svogūniukas arba svogūnlaiškiai, krapai. Jei teikia, įberti druskytės.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:45
Tutsi
paprasta ir skanu
Parašytas: 28 Geg 2007, 18:00
Ramunė
Parašytas: 31 Geg 2007, 14:42
Hazel
Ramunė rašė:Mėsa ant kepsninės
600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.
Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
norejau paklausti, ar skanu?
ketinam si savaitgali su draugais praleisti laika gamtoje, o jie labiausiai vertina jautiena
Parašytas: 31 Geg 2007, 15:38
Ramunė
Hazel rašė:[norejau paklausti, ar skanu?
ketinam si savaitgali su draugais praleisti laika gamtoje, o jie labiausiai vertina jautiena
Skanu, net labai
Tik, jei naudosi rūkytą liežuvį, paragauk, kad nebūtų kietas. Jei taip - dar pavirk. O dėl lašinukų - man skaniau su rūkytais
Parašytas: 01 Bir 2007, 09:56
Tutsi
turbut rukyti lasinukai gera prieskoni dadeda