Puslapis 1 iš 4
Kepsniai ant groteliu
Parašytas: 24 Spa 2006, 19:44
Lilina
Patiko man kuom mano uošviai mus vaišina. Pasakom aišku iš anksto kad ateisim. Tai jie mėsos nuperka. Jie turi elektrinių grotelių. Tai kai jau būnam pas juos, kiaulienos ir vištienos pjausnius dosniai apibarsto prieskoniais ir apkepa ant tų groteliu. Dar pomidorų papjausto prie mėsos.
Skanu ir labai greitai.
Parašytas: 25 Spa 2006, 00:27
daida
Ir man patinka kepsniai ant grotelių
Vasara su draugais kepsnius ant grotelių kepam dažniau nei šašlykus
Re: Kepsniai ant groteliu
Parašytas: 26 Spa 2006, 19:31
Ramunė
Lilina rašė:Patiko man kuom mano uošviai mus vaišina. Pasakom aišku iš anksto kad ateisim. Tai jie mėsos nuperka. Jie turi elektrinių grotelių. Tai kai jau būnam pas juos, kiaulienos ir vištienos pjausnius dosniai apibarsto prieskoniais ir apkepa ant tų groteliu. Dar pomidorų papjausto prie mėsos.
Skanu ir labai greitai.
Ačiū už idėją.
O tai pas uošvius visą vasarą, kada benuvažiuotum į sodą, vis šašlykus ryti reikia. Pabaigoj vasaros pradėjau vien ryžius lesioti, kaip višta.
Kitai metais pradėsim kepsnių kepti. :
Parašytas: 26 Spa 2006, 19:43
Andron
Aš irgi pastėbėjau, kad kepsniai tampa populiaresni už šašlykus.
Šašlykų kepimas - jau nuvalkiotas laisvalaikio praleidimas, todėl žmonės surado įdomesnį užsiėmimą
Parašytas: 29 Spa 2006, 00:31
ade
Andron rašė:Aš irgi pastėbėjau, kad kepsniai tampa populiaresni už šašlykus.
Šašlykų kepimas - jau nuvalkiotas laisvalaikio praleidimas, todėl žmonės surado įdomesnį užsiėmimą
Kepsnių galima įvairesnių pasidaryti
Mes kartą ant grotelių ir paprastus kotletus kepėm - skonis nepsakomas
Parašytas: 29 Spa 2006, 12:52
Lilina
Dabar IKI parduotuvėje galima rasti portabelus, grybus tokius dydelius, tai vat jeigu jiems nupjovus kojytės, ir vidu istebus su cesnaku, krienais ar siaip prieskoniais pabarstyt ir irgi iskept ant groteliu, tai bus labai skanu
Parašytas: 29 Spa 2006, 15:11
Ramunė
Lilina rašė:Dabar IKI parduotuvėje galima rasti portabelus, grybus tokius dydelius, tai vat jeigu jiems nupjovus kojytės, ir vidu istebus su cesnaku, krienais ar siaip prieskoniais pabarstyt ir irgi iskept ant groteliu, tai bus labai skanu
Skaniai skaitosi
O jei iškepti mikrobangės grilyje
Parašytas: 29 Spa 2006, 16:09
Lilina
Ramunė rašė:
Skaniai skaitosi
O jei iškepti mikrobangės grilyje
Reik pabandyt
Tik mikrobangės neturiu, tai tu pabandyk ir parašyk kas gavosi
Parašytas: 29 Spa 2006, 18:35
Ramunė
Lilina rašė:Ramunė rašė:
Skaniai skaitosi
O jei iškepti mikrobangės grilyje
Reik pabandyt
Tik mikrobangės neturiu, tai tu pabandyk ir parašyk kas gavosi
OK. Tik gali tekti palaukti, nes į provinciją visokias naujoves vėliau atveža.
Parašytas: 29 Spa 2006, 22:21
Andron
Ramunė rašė:OK. Tik gali tekti palaukti, nes į provinciją visokias naujoves vėliau atveža.
O Jūs pradėkite kiekvieną kartą teirautis kasininkės, kada tuos grybus užsiveš. Gal tada greičiau atsiras
Parašytas: 29 Spa 2006, 22:36
Ramunė
Andron rašė:Ramunė rašė:OK. Tik gali tekti palaukti, nes į provinciją visokias naujoves vėliau atveža.
O Jūs pradėkite kiekvieną kartą teirautis kasininkės, kada tuos grybus užsiveš. Gal tada greičiau atsiras
Arba kasininkė pabėgs iš kasos, mane pamačius... Teks gaudyti po IKI
Parašytas: 30 Spa 2006, 14:20
Lilina
Ramunė rašė:OK. Tik gali tekti palaukti, nes į provinciją visokias naujoves vėliau atveža.
šiaip jų gali ilgai nebūti, nes Kaune radau tik vienoje IKI parduotuvėje ir tai miesto pakrašty. parduotuvėse miesto centre, jų nėra
Parašytas: 30 Spa 2006, 14:25
daida
Lilina rašė:Dabar IKI parduotuvėje galima rasti portabelus, grybus tokius dydelius, tai vat jeigu jiems nupjovus kojytės, ir vidu istebus su cesnaku, krienais ar siaip prieskoniais pabarstyt ir irgi iskept ant groteliu, tai bus labai skanu
Grybas ir lieka grybu
Tai ne taps mėsa
Parašytas: 18 Vas 2007, 11:39
Svečias
ANT ŽARIJŲ PAKEPINTI TOFU VĖRINUKAI
350g. tofu sūrio,
raudonosios paprikos ankštis,
pluoštelis svogšnų laiškų.
MARINATUI:
4šaukštai šviežiais spaustų citronų sulčių,
šauštas sojų padažo,
šaukštas alyvų aliejaus,
sugrūsta česnako skiltelė,
šaukštas susmulkintų prieskoninių žalumynų,
žiubsnelis maltų juodųjų pipirų.
Paruošti marinatą:visus jam skirtus produktus sumaišyti
Tofu sūrį išimti iš pakuotės ir nesmulkintą užpilti marinatu. Uždengti ir palikti 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustyti stambokais kubeliais
Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus- 4-5cm. ilgio gabaliukais ir pramaišiui su tofu kubeliais suverti ant medinių iešmelių
vėrinukus vartant ir apšlakstant marinatu kepti 5-8min.
Parašytas: 18 Vas 2007, 12:59
Lilina
Kas čia per tofu sūris??? Dar yra tofu varškė... Matau kad per kitas laidas šituos dalykus intensyviai deda į patiekalus, o kas tai yra? Aš nežinau. Gal paaiškinsit kur juos galima nusipirkti
Bent jau tam kad pažiūrėti kaip jie atrodo.
Parašytas: 18 Vas 2007, 13:32
Ramunė
Anonymous rašė:ANT ŽARIJŲ PAKEPINTI TOFU VĖRINUKAI
350g. tofu sūrio,
raudonosios paprikos ankštis,
pluoštelis svogšnų laiškų.
MARINATUI:
4šaukštai šviežiais spaustų citronų sulčių,
šauštas sojų padažo,
šaukštas alyvų aliejaus,
sugrūsta česnako skiltelė,
šaukštas susmulkintų prieskoninių žalumynų,
žiubsnelis maltų juodųjų pipirų.
Paruošti marinatą:visus jam skirtus produktus sumaišyti
Tofu sūrį išimti iš pakuotės ir nesmulkintą užpilti marinatu. Uždengti ir palikti 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustyti stambokais kubeliais
Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus- 4-5cm. ilgio gabaliukais ir pramaišiui su tofu kubeliais suverti ant medinių iešmelių
vėrinukus vartant ir apšlakstant marinatu kepti 5-8min.
Labai skaniai skaitosi.
Bet mano vyrui pritrūktų pagrindinio gyvenimo "varikliuko" - mėsos
Parašytas: 18 Vas 2007, 13:34
Ramunė
Lilina rašė:Kas čia per tofu sūris??? Dar yra tofu varškė... Matau kad per kitas laidas šituos dalykus intensyviai deda į patiekalus, o kas tai yra? Aš nežinau. Gal paaiškinsit kur juos galima nusipirkti
Bent jau tam kad pažiūrėti kaip jie atrodo.
Na, aš Kėdainiuose tiksliai nerasiu
, bet Kauno HYPERMAXIMOJ esu mačiusi prie šūrių. Labai gražioj dėžutėj
Parašytas: 18 Vas 2007, 13:37
Tutsi
kaip mano seimyna pasakytu....nuo varskes-dantys isbarskes
Geriau kai yra mesytes po varskytes
Parašytas: 18 Vas 2007, 13:49
Ramunė
tutsi rašė: Geriau kai yra mesytes po varskytes
O dar geriau, kai
vietoj varškytės būna mėsytė
Parašytas: 18 Vas 2007, 14:12
Tutsi
viskas....einu prieskoniuoti mesytes
Parašytas: 18 Vas 2007, 14:16
Ramunė
O aš cepelinų su mėsyte daryt ir morkų parsinešt
Parašytas: 18 Vas 2007, 14:35
Hazel
Ramunė rašė:Lilina rašė:Kas čia per tofu sūris??? Dar yra tofu varškė... Matau kad per kitas laidas šituos dalykus intensyviai deda į patiekalus, o kas tai yra? Aš nežinau. Gal paaiškinsit kur juos galima nusipirkti
Bent jau tam kad pažiūrėti kaip jie atrodo.
Na, aš Kėdainiuose tiksliai nerasiu
, bet Kauno HYPERMAXIMOJ esu mačiusi prie šūrių. Labai gražioj dėžutėj
IKI prie sūrių tikrai yra, tokia dėžutė popierine, ant kurios mėlynai užrašyta kažkas
Parašytas: 18 Vas 2007, 14:40
Hazel
Žurnale radau receptą, dar neišbandytas, parašykit ką manot, ar verta bandyti
DUONOS ŠAŠLYKAI
25g.mielių,
3.5-4st. miltų,
šaukštas aliejaus,
350ml šiltoko vandens,
šaukštelis druskos,
rūkytos šoninės griežinėlių
Mieles sumaišyti su vandeniu, druska, aliejumi ir miltais. Užminkyti tešlą, ją uždengti ir palaikyti 40min. Iš pakilusios tešlos suvolioti volelius ir supjaustyti gabalėliais. Juos pramaišiui su šoninės kvadratėliais verti ant medinių iešmelių. Kepti 3-4min ant nelabai karštų žarijų.
Parašytas: 18 Vas 2007, 17:14
Lilina
Turbūt šašlykas su duona gausis.
Parašytas: 18 Vas 2007, 17:30
Ramunė
Greičiau lašinukai su šviežia duonyte.
Esam kepę vien šoninę ant laužo - labai jau
Parašytas: 18 Vas 2007, 17:47
Tutsi
o man atrodo kad cia turetu buti skanu
Parašytas: 21 Vas 2007, 18:04
Hazel
tutsi rašė:o man atrodo kad cia turetu buti skanu
aš irgi taip manau, vasarą bandysiu
Parašytas: 21 Vas 2007, 18:07
Hazel
Vištienos kepsnys su vaisiais
Patiekalui reikės:
250 g vištienos krūtinėlės
MARINATUI
vištienos prieskonių
aliejaus, medaus, citrinų sulčių
ĮDARUI
30 g fetos sūrio
30 g parmezano sūrio
10 g natūralaus jogurto
PADAŽUI
20 g braškių
20 g medaus
10 g likerio
GARNYRUI
100 g obuolių
100 g kriaušių
50 g vynuogių
Vištienos krūtinėlė įtrinama paruoštu marinatu. Į įpjautą „kišenę“ dedama įdaro ir kepama ant grotelių. Garnyrui perpjauti pusiau obuoliai ir kriaušės apkepami ant grotelių. Padažui braškės pakaitinamos su medumi, įpilamas šlakelis likerio, kaitinama, kol nugaruoja.
Parašytas: 21 Vas 2007, 18:08
Hazel
Laužo kepsnys, įdarytas sūriu ir kumpiu
100 g kiaulienos nugarinės
50 g šaltai rūkyto kumpio
40 g fermentinio sūrio
"Santa Maria" rytietiško marinato
50 g kepsnių prieskonių "Vegeta Twist"
400 g raikytos Palangos duonos
Imame storiau atpjautą nugarinės gabalą, įpjauname jį per vidurį (padarome kišenėlę). Atpjauname ploną tokio pat dydžio rūkytos mėsos ir sūrio gabalą, įdedame į kišenėlę, kurios vidų ištriname "Santa Maria" prieskoniais- taip suformuojame kepsnį. Viršų patepame "Vegeta Twist" kepsnių prieskoniais. Paruoštą gaminį galima šiek tiek pamarinuoti. Įdedame į grotelių vidų ir vartydami kepame aukštoje temperatūroje. Svarbu, kad kepsnys įgautų geltoną spalvą:po to jį reikia kepti ne ilgiau kaip 2-3 min. Kumpis kepsniui suteikia aromato, o fermentinis sūris- pikantiško skonio, be to, kepsnys niekada nebus sausas. Prie šio kepsnio ant grotelių galima kartu išsikepti ir daržovių: baklažanų, pomidorų, cukinijos, paprikų, jas palaistant aliejaus, sojų padažo bei citrinos sulčių mišiniu.
Parašytas: 21 Vas 2007, 18:40
Ramunė
Atrodo, Hazel labai jau mėgsta piknikiukus gamtoj
Labai jau gerai, bus mums naujų receptėlių iki sezono atidarymo