Puslapis 3 iš 4
Parašytas: 21 Lie 2008, 15:40
Ramunė
Būtinai
Parašytas: 21 Lie 2008, 18:59
la major
Didžkukuliai ir cepelinai yra žodžiai-sinonimai, reiškia tą patį. Šiaip tai ir vieni, ir kiti - tarkuotų šviežių bulvių arba tarkuotų virtų...
http://lt.wikipedia.org/wiki/Did%C5%BEkukuliai
Parašytas: 21 Lie 2008, 19:00
Tutsi
ta info mes ir pacios radom
Parašytas: 21 Lie 2008, 19:04
la major
Tutsi rašė:pas mus tai cepalinai is zaliu bulviu,o didzkukuliai is virtu
"Pas jus" tiesiog yra dviejų rūšių didžkukulių arba kitaip tariant, dviejų rūšių cepelinų. Pakuotės antraštė tikrai nenurodo produkto sudėties, tad reikia tiesiog skaityti sudėtį, ką Ramunė ir darė.
Parašytas: 21 Lie 2008, 20:00
Tutsi
na man kazkaip tokiu problemu neiskyla
Parašytas: 21 Lie 2008, 20:53
Ramunė
tau gerai
Parašytas: 09 Rgp 2008, 18:33
Forelle
Dėl ko pajuoduoja išvirtos bulvės? Kaip tik parsivežam vyro tėvų užaugintų bulvių, taip man jos išvirusios bešąlant pajuoduoja. Bandžiau keisti vandenį, virti garuose, visada tas pats. Šiaip žinau, kad dėl trąšų taip būna, bet sako, kad trąšų pila minimaliai. Pas jo tėvus atseit nejuoduoja ir aš nemoku virti bulvių
Parašytas: 09 Rgp 2008, 19:12
Ramunė
Kiek girdėjusi esu - per daug trąšų
mano bulvės taip juosdavo tik pavasarį, tada jas geriausia yra virti vandenyjer per pusę praskiedus su pienu
Pati nebandžiau
Parašytas: 09 Rgp 2008, 19:26
Forelle
Tai aš irgi girdėjus, kad būna dėl trąšų, bet atseit tręšia minimaliai. O jos juosta jau dabar, nereikia nė pavasario laukt. Kitą kartą, kai įdės pabandysiu ir su pienu išvirt, pažiūrėsim kas gausis
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 16:53
Forelle
Gyveni žmogau ir mokaisi, kasdien vis kažką naujo sužinai. Tik užvakar sužinojau, kad česnakų pumpurai (nežinau kaip tiksliai juos pavadinti) yra valgomi. Ar naudojate juos? Kur?
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 19:45
pyp
pirmakart girdziu
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 20:10
sinsan
as ju nenaudoju, o mano mama juos visada nuraskydavo ir ismesdavo, atseip tai cesnakui geriau augti
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 20:37
Forelle
Tai taip, česnakas nuskabius šiuos auga į šaknį, o šitie pasirodo naudojami kaip švelnus česnakų pakaitalas į troškinius, sriubas, dar radau receptą, kad pesto padažui naudojami vietoj bazilikų. Reiks išbandyti, nes kaip tik juo šiandien pardavinėjo, pasidomėjau jais, tai nemokamai pridėjo
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 20:42
angeliuke
kaip idomu, lauksaim atsiliepimu
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 20:47
sinsan
lauksiu ir as tavo bandymu, nes ir pati pasisodinau cesnaku, tei jei turesiu situ pumpureliu tai skabysiuosi.
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 13 Bir 2009, 21:05
Forelle
Reikės susikaupt, įsidrąsinti ir gamint
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 14 Bir 2009, 15:06
Lilina
Mano mama juos marinuodavo ir žiemą ištraukdavo vietoj salotu
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 14 Bir 2009, 15:36
Forelle
Pagaliau atsirado kažkas valgęs
Aš mamos klausiau, sako, jo į troškinius dėdavom, dabar nenaudojam. Tai gal kada ir esu valgius, tik nepastebėjus. Marinavimui tikrai nebus, nes saujelę tik gavau
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 14 Bir 2009, 15:38
pyp
jauciu kaip tikru jautienos patiekalu puosimui...tik turbut kazkaip apdoroti pries tai reiktu
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 14 Bir 2009, 15:50
Forelle
Pesto padažui tai smulkina žalius arba blanširuotus, taip naudoja pakeptus svieste, išvirtus, nu jau kaip fantazija leidžia
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 17 Lie 2009, 14:46
Forelle
Gėda, bet tik dabar prisiminiau jog nepapasakojau apie česnakų ūsus. Nusprendžiau iš jų pasidaryti pesto, pasinaudojau šiuo receptu:
3/4 puodelio smulkintų česnako ūsų (prieš tai juos blanširavau);
1/4 puodelio pakepintų kedro riešutų;
1/2 citrinos sultys ir žievelė (žievelės nedėjau);
3/4 a.š. druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;l
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio.
Sutrinti ūsus, kedro riešutus, cirtrinos sultis su žievele, druską ir pipirus iki vientisos masės. Toliau trinant supilti aliejų, kai gaunam vienalytę masę, įmaišom sūrį.
Valgiau su makaronais, tikrai labai skanu ir visai ne česnakinga, toks švelnus, subtilus skonis. Kadangi man iš kelių tų ūselių išėjo tik pora šaukštų, nefotografavau, tikėjausi kitą kartą pasidaryti daugiau, bet ūsų neradau, tai teks laukt kitų metų
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 17 Lie 2009, 14:47
Tutsi
o kaip tie usai atrodo
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 17 Lie 2009, 14:48
daida
Aha ir man įdomu
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 17 Lie 2009, 14:52
Forelle
Pažiūrėkit keliais pranešimai į viršų. Buvau įmetus foto kai klausiau ar kas naudoja. Nežinau tiksliai kaip vadinasi, vienur pumpurai (nors pumpuro dalis nuskaboma, imamas tik kotelis), kitur ūsai
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 17 Lie 2009, 15:02
daida
Tikrai
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 06 Gru 2009, 23:08
la major
Merginos, ar malate blenderiu mėsą? Kaip gaunasi? Aš bandžiau kokteilinėje - man nesigavo, sumalė tik tiek, kiek pačioje apačioje buvo. Rezultatas tai labai viliojamas - labai graži mėsos masė gaunasi. Gal turite tokio malimo patirties? Ką daryti, norint sumalti? Ar tam netinka kokteilinės?
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 06 Gru 2009, 23:36
Forelle
Kombainu tik malus, man nepatiko, per dau sutrynė, mes mėgstam, kad jaustųsi gabaliukai, o ne košė
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 07 Gru 2009, 00:45
la major
na, bet juk ne tik mėsą prireikia sumalti. tarkime, galima užtepimus sumuštinukms malti - juk būtų smagu sumalti į paštetą visai... Ar tai įmanoma įprastu blenderiu?.. Ar kokio aparato tam reikia?..
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 07 Gru 2009, 01:06
janrri
Na nemanau, kad blenderis skirtas mėsai malti
. man rodos, kad net ir instrukcijoj nerašo apie malimą.
Re: Klausimai, klausimėliai...
Parašytas: 07 Gru 2009, 06:40
la major
janrri, o kaip tuomet traktuoti receptuose pasitaikančius tekstus "filė susmulkinti kokteiliniu plaktuvu"?