Puslapis 18

Obuolių sūris

Parašytas: 07 Rgs 2006, 13:31
ade
Gal kas nors moka daryti obuolių sūrį? Ar labai sudėtingai jis pasidaro?
Bandėm su mama daryti bet mums nelabai pavyko :cry:

Parašytas: 07 Rgs 2006, 14:04
Mara
As moku. Bet recepta turiu namuose, vakare (arba rytoj) parasysiu.
Didziausiua problema yra ta, kad kol lauke dregnas oras, suris labai blogai dziusta.
Jeigu yra galimybe, geriau palaikyti obolius, kol prades sildyti batarejas, tada labai greitai viskas isdzius.

Parašytas: 07 Rgs 2006, 14:13
ade
Mes nuosavame name gyvenam, tai šiluma mums ne kliutis :P
Lauksiu recepto 038

Parašytas: 07 Rgs 2006, 15:36
Mara
Jau turiu recepta, bet jis beveik toks pat kaip ir oboliu marmelado receptas.

2,5 kg obuolių,
500 g cukraus

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į puodą, apibarstyti cukrumi ir 12 vai. laikyti kambario temperatūroje. Susidariusias sultis nupilti ir virti, kol liks pusė tūrio (15-20 min). Į sultis sudėti paruoštus obuolius ir maišant virti, kol mase ne bus tiršta. Patikrinti galima taip: medine mente nubrezti per visa mase iki dugno linija, ir mase neturi iskarto susijungti.
Paskui karsta mase isdelioti i masiukus. As darau maiselius is storos marles (keliu sluoksniu). Suris turi buti ploskcias (kaip vytintas arba varskes suris). Toliau suri padeti i labai šilta ir labai sausa vieta. Ir laukti, kol isdzius. Geriau is pradziu padeti ant koki nors groteli, kad atsikratyti skyscio likuciu.

Sekmes :D

Parašytas: 07 Rgs 2006, 23:27
ade
Ačiū, Mara 049

Savaitgali bandysim padaryti sūrį pagal tavo receptą :D

Parašytas: 10 Rgs 2006, 23:47
ade
Kaime buvo bulviakasis, tai obuolių sūrio recepto negalėjome iš bandyti :(
Lauksiu kito savaitgalio :wink:

obuolių suris

Parašytas: 18 Rgs 2006, 10:40
silsta
Obuoliu suri virti is tikruju yra sudetinga.

Reikes: 7 kg jau supjaustytu skiltelem obuolių (kibiras)
1 kg cukraus.

Eiga: po 1-2 paru palaikymo vesioje vietoje, nupilti sultis labai stropiai, kad kuo mažiau liktu sulciu obuoliuose. Tada sultis virti (išgarinti) tiek, kad liktų tiktai tiršta cukraus mase (virti ilgai). Sukresti i puodą, i likusi cukraus sirupa obuoliu skilteles ir virti, virti, virti... maisyti, maisyti, kad neprisviltu. Isvires suris tada, kai mase puode gana tirsta, perbraukus su samciu nebesusilieja. Kai atausta, dėti i maiselius selofaninius nuo cukraus, mazdaug puse maiselio, uzlenkti, ir paslėgti. Palaikyti taip para, išimti is celofano, suvynioto i marle ir padėti bet kur dziūti. Tiesa, pries baigiant virti galima ideti riesutų.
Skonis neapsakytas....

Parašytas: 19 Rgs 2006, 13:30
ade
Sunkiai ten su tuo sūriu sekėsi :? bet dabar jis jau džiūsta :P

Beje kiek laiko turi džiūti?

obuolinis suris

Parašytas: 19 Rgs 2006, 13:51
silsta
038 Jeigu gerai sūris suvirė, tai jis is maiselio isimtas bus tvirtas, padziovinus ant palanges savaitele - jau galima pjaustyti. As ju verdu daug, tai neseniai pernykscius baigiau.

Parašytas: 19 Rgs 2006, 14:03
ade
O jūs nepavargstate daug sūrių virti :?:
Taigi tiek obuolių reikia išvalyti :evil: o paskui dar tiek prie viryklės stovėti :(
Juk labai sunku, aišku skonis tai super 8)

obuoliu suris

Parašytas: 19 Rgs 2006, 14:52
silsta
Zinoma, sunku virti, bet varga kompensuoja rezultatas, kada visi čepsi valgydami ir laizosi. Dar kartais idedu i juos cinamono... O darbe tik ir klausia, ar jau surius verdu..

Re: obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 14:06
ade
silsta rašė:Zinoma, sunku virti, bet varga kompensuoja rezultatas, kada visi čepsi valgydami ir laizosi. Dar kartais idedu i juos cinamono... O darbe tik ir klausia, ar jau surius verdu..
Jei nepaslaptis kas išmokė sūrius virti?
Ar išmokote pati, nes labai to norėjote?

obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 14:26
silsta
Suri pradejau virti senokai, kazkas apytikriai pasake, ka ir kiek reikia sudet, tai ir bandziau. Ne visad ir man gerai iseina, vakar antra karta perviriau, pikta buvo :evil: bandziau isimt is maiseliu, o jis minkstas, neimanoma suaitvarkyt. Kagi, vel i puoda ir dar koki pusvalandi darbo... :oops:

Parašytas: 22 Rgs 2006, 14:50
ade
Oho dar ir taip būna :shock: Aš maniau, kad čia tik man su tais sūriais nesiseka 8) O kai antrą kartą verdi tai sūrio skonis nesikeičia?

obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 14:58
silsta
Ne, skonis nesikeicia, tik gal kiek daugiau patamseja suris. As buvau idejus riesutu, tai tie riesutai truputi pašuto... Kas nezino, kad pervirtas, tai ir nereikia sakyt... :lol:

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:04
daida
O būna, kad sūris pradėtų pelyti ar rūgti :?: :oops:

obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:12
silsta
Buna. Jei jo nepavartysi dziovinant, padetas ilgai ant tos pacios puses, jis prades pelyti. Kur desis ta dregme, kuri yra sūryje. Juk suris iviniotas i marle, eikia ziuret, kad nebutu dregna po juo. As vis pakeiciu popieriu, ant kurio padetas suris. Ir labai daznai vartau. Mano drauge juos jau padziuvusius deda i saldytuva ant groteliu. Gerai, jei 3-4, o jei 20...

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:16
daida
Tai turbūt turite atskirą patalpą sūriams laikyti? :P
Neįsivaizduoju kur tiek jų galima būtų sutalpinti :shock:

obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:18
silsta
Kokia gali buti speciali patalpa gyvenant 2-ju kambariu bute...

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:20
daida
Tai gyvenate kartu su sūriais :lol:
Bet tuo labiau neįsivaizduoju kaip ten sutelpate 8)

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:28
ade
20 sūrių 2 kambarių bute :shock:
Jus verta medalio :cook2:

obuoliu suris

Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:34
silsta
Gyveni-mokaisi. Mano virtuves komplekte yra toks kampas, jis susidaro tarp dvieju spinteliu, yra su durelem. Ten vyras pritaise tokiu kabliuku, ant kuriu galima pakabinti. Tai va ir visa paslaptis. As tuos jau gerokai padziuvusius surius kisu i kojines, telpa po kokius 3-4, uzrisu, ir sukabinu. Niekas nemato ir nezino, koks skanumas ten kabo... 041

Re: obuoliu suris

Parašytas: 24 Rgs 2006, 21:24
Andron
silsta rašė:Gyveni-mokaisi. Mano virtuves komplekte yra toks kampas, jis susidaro tarp dvieju spinteliu, yra su durelem. Ten vyras pritaise tokiu kabliuku, ant kuriu galima pakabinti. Tai va ir visa paslaptis. As tuos jau gerokai padziuvusius surius kisu i kojines, telpa po kokius 3-4, uzrisu, ir sukabinu. Niekas nemato ir nezino, koks skanumas ten kabo... 041
Geras :!:
Ir svečiai nepamato, kol neparodysi :twisted:
O negalima tų s9rių kur nors į palėpę ? Nebent mikroklimatas netinka :wink:

obuoliu suris

Parašytas: 25 Rgs 2006, 08:28
silsta
pas mus penkiu aukstu name palepes nera, juo labiau bute..

Re: obuoliu suris

Parašytas: 25 Rgs 2006, 09:06
Andron
silsta rašė:pas mus penkiu aukstu name palepes nera, juo labiau bute..
Tikrai :oops:
Kažkodėl pagalvojau apie nuosavą namą :wink:

Parašytas: 25 Rgs 2006, 13:38
daida
Aš vakar taip pat pabandžiau virti obuolių sūrį, tik nesu visiškai tikra ar man gerai pavyko :shock:

obuoliu suris

Parašytas: 25 Rgs 2006, 14:00
silsta
jeigu eis isimti is maiselio, reiskia pavyko. :lol: :lol: :lol:
jei neisimsit - vel i puoda ir ....

Re: obuoliu suris

Parašytas: 25 Rgs 2006, 23:58
daida
silsta rašė:jeigu eis isimti is maiselio, reiskia pavyko. :lol: :lol: :lol:
jei neisimsit - vel i puoda ir ....
Visus iš maišelių išėmiau 041 041 041 Valio :)
Tik kaip dabar juos tinkamai išdžiovinti :?: Pirktiniai tai tokie kieti :shock:

obuoliu suris

Parašytas: 26 Rgs 2006, 08:37
silsta
Saunu, kad is karto pavyko suri isvirti. Sveikinu :geles: Na, juos jau turbut suvyniojot i marle ar kita kokia medziagyte, tik ne sintetine, tada isdeliokit kur tik randat vietos, kad dziutu. Pas mane tai kaip kokiam suriu fabrikely, kur tik randu vietos, ten dedu. Bet niekas neburba, kencia. Jei yra vietos,tai galima ir saldytuve padet, irgi neblogai dziusta. Net ant virtuviniu spinteliu virsaus pridedu (aukštai), bet vartyti tai reikia, kad nepelytu. Po apacia padekit popieruko. :lol:

Parašytas: 26 Rgs 2006, 14:19
daida
Taip suviniojau i marle ir jau karta apverčiau :P Labai ačiū už patarimus :aciu1:
Jei ne jūsų patarimai trubūt ir nebūčiau išdrisus sūrio virti :?