Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?
Moderatorius: vitele
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 29 Rgs 2006, 14:12
Mes jau pradėjome savo sūrį
Labai jau knietėjo paragauti
Aišku jis dar ne visai išdžiuvo, bet skanumelis neišpasakytas
Ačiū Silstai ir Marai už receptus
-
silsta
Standartinė
silsta » 29 Rgs 2006, 15:09
malonu girdet, kad gavosi kaip reikiant viskas
Mes jau irgi valgom suri sviezia, paskutini sugalvojau virti marmurini. Paliksiu truputi nesuvirtu obuoliu skilteliu, o pries baigiant jas idesiu, kad butu margas, matytusi sviesios obuoliu skilteles. Turetu buti neblogai...
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 03 Spa 2006, 09:39
Antras sūrio virimas buvo ne toks sėkmingas
Nes sūriai beveik nesustenge
-
silsta
Standartinė
silsta » 03 Spa 2006, 13:48
galiu paguosti tik tiek, kad reikia vel versti i puoda, ir dar pavirti ilgokai...
Taip jau buna su tais suriais. Ne tik grozis reikalauja auku, bet ir skrandukas
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 03 Spa 2006, 13:50
silsta rašė:galiu paguosti tik tiek, kad reikia vel versti i puoda, ir dar pavirti ilgokai...
Taip jau buna su tais suriais. Ne tik grozis reikalauja auku, bet ir skrandukas
Kartais atrodo, kad aukos dėl skrandžio užima per daug laiko
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 03 Spa 2006, 13:54
daida rašė:silsta rašė:galiu paguosti tik tiek, kad reikia vel versti i puoda, ir dar pavirti ilgokai...
Taip jau buna su tais suriais. Ne tik grozis reikalauja auku, bet ir skrandukas
Kartais atrodo, kad aukos dėl skrandžio užima per daug laiko
Joo, menas reikalauja aukų
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 05 Spa 2006, 23:40
Pervirėm mes tuos kelis sūrius
atrodo viskas tvarkoj
-
silsta
Standartinė
silsta » 06 Spa 2006, 08:30
ar surius viret tikrai is antaniniu obuoliu
Is ju iseina geriausi
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 254
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai: 0
Standartinė
ade » 08 Spa 2006, 22:58
Aš obuolių nepažįstu
Tai, kad ir negaliu tiksliai pasakyti
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 17 Spa 2006, 18:22
Tokiu sudėtingų patiekalus gamint, reikia pasiryžimo ir dydelio noro turėt
.... Aš kai nėsų didelė obuolių megėja , tai ir nedegu noru obuolių sūrį gamint. Bet toks dalykas labai gerai obuolingais metais, kai obuolių daug ir nėra kur jų dėti. Mano mama tada ištysai obuolių pyragą kepa ir duoda paprastus obuolius ir valgom jų tiek kad per ausis lenda
ir žiūrėt į juos nebesinori. Tai tada obuolių sūris tikrai pgelbėtu juos sunaudot.
-
silsta
Standartinė
silsta » 18 Spa 2006, 10:36
kai atsibosta švieži obuoliai, reikia juos kept. Labai skanu kepti obuoliai prie paukštienos mėsos. Arba kaip desertas, tik prieš kepant reikia išimti obuolio viduriuką piltuvėlio forma, ir ten paprasčiausia pabarsčius cukrum, cinamonu, o dar geriau gerai išplaktais kiaušinių baltymais(su cukrum) ir jau ne tie patys švieži obuoliai atsibodę...
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 18 Spa 2006, 12:01
silsta rašė:kai atsibosta švieži obuoliai, reikia juos kept. Labai skanu kepti obuoliai prie paukštienos mėsos. Arba kaip desertas, tik prieš kepant reikia išimti obuolio viduriuką piltuvėlio forma, ir ten paprasčiausia pabarsčius cukrum, cinamonu, o dar geriau gerai išplaktais kiaušinių baltymais(su cukrum) ir jau ne tie patys švieži obuoliai atsibodę...
Arba šokoladu aplieti
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 18 Spa 2006, 13:20
silsta rašė:kai atsibosta švieži obuoliai, reikia juos kept. Labai skanu kepti obuoliai prie paukštienos mėsos. Arba kaip desertas, tik prieš kepant reikia išimti obuolio viduriuką piltuvėlio forma, ir ten paprasčiausia pabarsčius cukrum, cinamonu, o dar geriau gerai išplaktais kiaušinių baltymais(su cukrum) ir jau ne tie patys švieži obuoliai atsibodę...
O dar į keptų obuolių vidu galima dėti trintas spanguoles su cukrumi, riešutus su cukrumi
o kai kepami obuoliai prie mėsos patiekalų tai į vidu galima dėti trintu bruknių
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 24 Sau 2007, 14:26
kai mano mociute virdavo obuliu suri, tai ivyniodavo i celofana ir juos sudedavo, berods, i kojines ar cepcialiai pasiutus maiselius, jau nebepamenu, nes maza dar buvau. Tada juos sukabindavo savo kambaryje kartu su uzuolaidom ir jie ten dziudavo. nereikedavo nei vartiti nei nieko, nes jie sau kabaliodavo. Austai visada silta, nes siltas oras nuo radiatoriu pakildavo. O jau tie suriai kokie skanus budavo.Jokie pirktiniai ne is tolo neprilygsta. Dabar jau nebe verda. Per daug darbo su jais.
-
roly
- Naujokas
- Pranešimai: 10
- Užsiregistravo: 04 Vas 2007, 18:41
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
Standartinė
roly » 04 Vas 2007, 23:15
mes gaminom sūrį tik pagal kitokį receptą, tei bėda buvo, kad po ilgo džiovinimo marlę nuiminėjom gal valandą... Tad žiūrėkit neperdžiovinkit ;>
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai: 1706
- Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai: 5
- Miestas: Kaunas
Standartinė
silsta » 05 Vas 2007, 09:27
Galiu paparieštaraut, jei nesupyksi. Aš tuos sūrius verdu gal 20 metų, ir visai su marlės nuėmimu nebuvo problemų. Va, kartais nepavykdavo iš karto išvirti
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 31 Lie 2007, 19:15
o as niekada surio negaminau pati,bet vis randu geru vieteliu is kur jo atsivezti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 31 Lie 2007, 19:18
Man irgi anyta pridaro
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 31 Lie 2007, 20:05
mums pasiseke
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 31 Lie 2007, 20:08
O mes galim gauti, bet kad jo ne ypač valgom. Jau fermentinis labiau patinka, nei varškės.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 31 Lie 2007, 20:51
tai,kad mes cia apie obuolyni suri
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 31 Lie 2007, 22:45
ai, jau nebe labai kartais temose gaudausi
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 31 Lie 2007, 23:00
O kas kaltas, kad vis dingsti
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 31 Lie 2007, 23:06
darbas
Aš kai dirbu, tai galva sunkiai virškina ka gi čia pagaminus.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:28
Lilina rašė:ai, jau nebe labai kartais temose gaudausi
o tai bent antraste paskaitai
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 01 Rgp 2007, 09:36
Gerai, galiu ir nesireikšt
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:38
Lilina rašė:Gerai, galiu ir nesireikšt
nu ir ko cia dabar pyksti
nera del ko,as tik paklausiau
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 01 Rgp 2007, 09:41
Lilina rašė:Gerai, galiu ir nesireikšt
Atrodo, dar viena ( be manęs) ne ta koja iš lovos iššoko
Aš tai šnypščiu ir viskas negerai
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:48
ir man sendien sudinai diena prasidejo,bet nereikia ir kitiems jos gadinti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 01 Rgp 2007, 09:58
Tai aš todėl tik skaitau...