Puslapis 1 iš 1
Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 22 Bir 2007, 13:33
merope87
Nelinksma čia istorija, bet virtuvėje..
Prieš porą metų kažkur, sugalvojau popkornų išsikepti
Pastačiau puodą and dujinės, pripyliau aliejaus uždengiau dangčiu ir pamiršau. Kai prisiminiau.. greit atbėgau, atidengiau dangtį ir pamačiau, kad aliejus dega. Nebežinojau ką daryti. Po ranka pasitaikė ąsotis su vandeniu - užpyliau
Nors kaip penkis pirštus žinojau, kad į karštą aliejų vandens jokiu būdu negalima
Sudegė ir puodas ir garų surinktuvas.
Parašytas: 22 Bir 2007, 13:42
avinuke
vaje
as su aliejum irgi nutikima turejau
bet jau senokai
virem su sese kazka aliejuj (gal bulvytes... nepamenu tiksliai jau), na o paskui likusi alieju nusprendem neismest, o palikt sunaudot kitam kartui. tai "gudruoles" ji i stiklaini pylem. iki puses mazdaug supylus truko
plauke visa spintele
o valyt alieju tai ne pats smagiausias dalykas
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:12
Tutsi
gyveni zmogau ir mokaisi....viska savo kailiu
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:13
avinuke
kaip ten sako... kvailiai mokosi is savu klaidu, o protingi is svetimu... ar kazkaip panasiai
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:36
Tutsi
geriausia mokytis is savu klaidu
As kol savo kailiu neisbandau,niekuo netikiu
Parašytas: 22 Bir 2007, 15:44
Forelle
Man seniai dar barake gyvenant buvo, kai į keptuvėn su įkaitintu aliejumi sugalvojom mergos sudėti sušalusią (bet jau paruoštą karbonadams) mėsą. Ugnies stulpas buvo iki lubų, o aš dar ir vienos akies blakstienas apsideginau. Tai dabar irgi žinau, kad įkaitęs aliejus+vanduo=ugnis
Parašytas: 29 Bir 2007, 19:29
Ligita
Visai nelinksmas istorijas jūs čia pasakojate.
Parašytas: 25 Lie 2007, 21:02
Tutsi
Ligita rašė:Visai nelinksmas istorijas jūs čia pasakojate.
tai tik tuo momentu nelinksma,po to juokas is zioplumo ima
Parašytas: 28 Lap 2007, 19:39
vasara
[quote="Tutsi"]geriausia mokytis is savu klaidu
As kol savo kailiu neisbandau,niekuo netikiu
[/quote
Manau,kad geriau jau iš svetimų savos labai skaudžios gali būti ,bet kita vertus prisiminsi iki gyvenimo galo.
Parašytas: 28 Lap 2007, 20:15
Tutsi
va butent
Parašytas: 01 Lie 2008, 21:09
la major
Aš du kartus viriau kažką bulvinio aliejuje ir abu kartus šlamštas gavosi: pirmą kartą sudegė per kelias minutes, antrą - neapskrudo tiek, kad gautųsi čičinskiukai
Apskritai, kas čia per durnas virimo būdas išgalvotas - aliejuje? O per kiek laiko turi ta plutelė tokia atsirasti, a?
(kalbu apie bulves...)
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 00:04
Nicole
Gaila,kad man niekas nepapasakojo,kaip popkornus ruošti,o instrukcijos neskaičiau,juk vaikų darbas
Suverčiau į keptuvę su aliejum ir išėjau parūkyti.Kai grįžau-keptuvėj nei vieno popkorno,bet užtat ant lubų ir sienų...
...nuo to karto nei karto jų neberuošiau
Re:
Parašytas: 17 Rgp 2009, 08:59
Tutsi
la major rašė:Aš du kartus viriau kažką bulvinio aliejuje ir abu kartus šlamštas gavosi: pirmą kartą sudegė per kelias minutes, antrą - neapskrudo tiek, kad gautųsi čičinskiukai
Apskritai, kas čia per durnas virimo būdas išgalvotas - aliejuje? O per kiek laiko turi ta plutelė tokia atsirasti, a?
(kalbu apie bulves...)
na atsiranda palyginus netrukus
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 09:00
Tutsi
Nicole rašė:Gaila,kad man niekas nepapasakojo,kaip popkornus ruošti,o instrukcijos neskaičiau,juk vaikų darbas
Suverčiau į keptuvę su aliejum ir išėjau parūkyti.Kai grįžau-keptuvėj nei vieno popkorno,bet užtat ant lubų ir sienų...
...nuo to karto nei karto jų neberuošiau
isivaizduoju vaizda
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 09:46
Nicole
Ten jau nebereikėjo įsivaizduoti,o plauti ir dažyti
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 09:46
Tutsi
nors darbo turejei
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 10:15
Nicole
Ačiū už paguodą
Užtat daugiau neužsiimu su spjaudančiais ar šokinėjančiais(pvz.žuvis tik šaldyta)
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 17 Rgp 2009, 10:42
Tutsi
o man saldyta zuvis nepatinka, nes kai atsyla, tai vienas vanduo ir keptuveje saudo
Re: Vandens į verdantį aliejų..
Parašytas: 20 Rgp 2009, 19:08
Lilina
Jeigu kas žiurėjo kulinaru laidas, tai jų naudojamas specefektas: ugnis keptuvėje
labai paplitės reiškinys
Tai vat ir išmoksta valdyti alieju su vandeniu