Puslapis 1 iš 1
Pyrago kepimas be miltų
Parašytas: 30 Rgp 2006, 13:16
daida
Kartą paskambino vieni giminaičia ir pasakė, kad atvažiuoja į svečius. Aš gi tokia šaunuolė
puoliau pyragą kepti. Labai skubėjau, kad suspėčiau iškepti kol svečiai atvažiuos. Visus produktus sudėjau, tešlą supyliau į skardą ir kepu. Pasižiūriu po 30 min. maždaug, o pyragas atrodo ne taip kaip turi būti. Išėmiau iš orkaitės ašarom apsipyliau ir nesuprantu kas negerai. Tada mama manes paklausė: o miltų ar įdėjai?... Aišku, kad ne
Tai toks ten ir pyragas buvo - saldi kiaušinienė
Re: Pyrago kepimas be miltų
Parašytas: 30 Rgp 2006, 13:24
Andron
daida rašė:Kartą paskambino vieni giminaičia ir pasakė, kad atvažiuoja į svečius. Aš gi tokia šaunuolė
puoliau pyragą kepti. Labai skubėjau, kad suspėčiau iškepti kol svečiai atvažiuos. Visus produktus sudėjau, tešlą supyliau į skardą ir kepu. Pasižiūriu po 30 min. maždaug, o pyragas atrodo ne taip kaip turi būti. Išėmiau iš orkaitės ašarom apsipyliau ir nesuprantu kas negerai. Tada mama manes paklausė: o miltų ar įdėjai?... Aišku, kad ne
Tai toks ten ir pyragas buvo - saldi kiaušinienė
O giminaičiai ar sužinojo
Parašytas: 30 Rgp 2006, 13:31
daida
Žinoma, juk pyragą išėmiau jiems atvykus
norėjau gi pasipuikuoti
Parašytas: 30 Rgp 2006, 13:52
Admin
linksma
Parašytas: 04 Rgs 2006, 14:31
bamboocha
as ir turiu net kelias linksmas istorijas....buna juokinga kai nesupranti kiek reik det sodos...ar saukstus ar saukstelius...as tai nesuvalkas...tai suvariau saukstus 4
na iskepiau vaizdas visai neblogas...bet skonis
.....
Parašytas: 29 Rgs 2006, 13:54
daida
Kažkuri savaitgali dariau tinginį. Papasakojo gi man viena moteriške, kad kondensuotą pieną pačiai galima pasidaryti
Bet kiek ko dėti neinformavo, sakė, tik kad į keptuve įpyli pieno, ir cukraus, tada ilgai verdi kol pradeda tirštėti. Na ka pas mama kaime pieno daug, tai verdu
Viriau ilgai bet pienas netirštėja (o jau buvau įpylusi stiklinę cukraus), nusprendžiau įpilti dar cukraus ir verdant pagaliau pradėjo tirštėti
... Užpiliau tuo kondensuotu pienu sausainius ir pastačiau stingti. Kai sustingo, tai vos nekapoti tą tinginį prireikė, nes išėjo ne tinginys, bet sausainiai pieniškoje karamėlėje
Tai va noriu pasakyti, kad prieš eksperimentuojan būtina susižinoti produktu kiekius
Parašytas: 29 Rgs 2006, 14:01
ade
Gaila, kad per nesusišnekėjimą toks skanėstas nepavyko
Tikiuosi nedideli tinginį darėte, nes kitaip labai gaila būtų išmesti
Parašytas: 01 Spa 2006, 22:50
daida
Mes jo neišmetėm
Buvo labai saldu, bet mes ji suvalgėm
Parašytas: 03 Spa 2006, 09:56
ade
Na taip kam išmesti jei galima ir suvalgyti
Parašytas: 03 Bir 2007, 17:37
merope87
Bandžiau biskvitą kakavinį, receptą čia radau - labai išgirtas...sviestas, kakava, miltai ir KEPIMO MILTELIAI. Išminkiau, apskritus blynus padariau ir įdėjau kepti. Pertepimą jau ruošiau ir prisiminiau, kad kepimo miltelius pamiršau
galvojau nieko labai baisaus gal nebus, bet peilio negalėjau įkišti
bėgau pirkti gatavų
Parašytas: 03 Bir 2007, 17:39
Ramunė
merope87 rašė:Bandžiau biskvitą kakavinį, receptą čia radau - labai išgirtas...sviestas, kakava, miltai ir KEPIMO MILTELIAI. Išminkiau, apskritus blynus padariau ir įdėjau kepti. Pertepimą jau ruošiau ir prisiminiau, kad kepimo miltelius pamiršau
galvojau nieko labai baisaus gal nebus, bet peilio negalėjau įkišti
bėgau pirkti gatavų
Negi dėl kepimo miltelių taip galėjo atsitikti
Parašytas: 03 Bir 2007, 18:03
merope87
Man net į galvą neatėjo.. galvojau bus biški sukritęs, kietas. Glajum tikėjausi padėtį pataisyti
Na priskrudinau dar biškiuką
bet nesudeginau.
Parašytas: 03 Bir 2007, 18:10
Ramunė
Nesu aš saldumynų kepimo meistrė, bet čia kažkas ne taip
O kur kiaušiniai? Juk į bet kokį biskvitą dedasi nemažai kiaušinių
Parašytas: 03 Bir 2007, 19:16
Tutsi
pala,pala,kazko nesupratau,jei sviestas dedasi,tai jau ne biskvitas.Gal turejo buti kepami paploteliai
O kur yra tas receptas,paziuresiu.Be kiausiniu ir moksleiviskas tortas,nei vieno nereikia,bet kepu paplotelius ir gaunasi super.Tarp kitko,ateinanti savaitgali mamos gimtadienis,gal kepsiu,tai ir jums parodysiu
Parašytas: 03 Bir 2007, 19:17
Tutsi
o beje,be miltu pyragas yra kepamas.Kazkada maciau,jei norit,galiu paieskoti
Parašytas: 03 Bir 2007, 20:30
merope87
tutsi rašė:pala,pala,kazko nesupratau,jei sviestas dedasi,tai jau ne biskvitas.Gal turejo buti kepami paploteliai
O kur yra tas receptas,paziuresiu.Be kiausiniu ir moksleiviskas tortas,nei vieno nereikia,bet kepu paplotelius ir gaunasi super.Tarp kitko,ateinanti savaitgali mamos gimtadienis,gal kepsiu,tai ir jums parodysiu
Būtent iš to moksleiviško torto papločius ir nusižiūrėjau !! Ten kiaušinių rereikia
Parašytas: 03 Bir 2007, 20:38
Tutsi
merope87 rašė:tutsi rašė:pala,pala,kazko nesupratau,jei sviestas dedasi,tai jau ne biskvitas.Gal turejo buti kepami paploteliai
O kur yra tas receptas,paziuresiu.Be kiausiniu ir moksleiviskas tortas,nei vieno nereikia,bet kepu paplotelius ir gaunasi super.Tarp kitko,ateinanti savaitgali mamos gimtadienis,gal kepsiu,tai ir jums parodysiu
Būtent iš to moksleiviško torto papločius ir nusižiūrėjau !! Ten kiaušinių rereikia
kazkada jis buvo mano firminis,aisku,kad ten reikia paplocius kepti
Einu paziuresiu,gal neparasiau
Parašytas: 03 Bir 2007, 20:42
Tutsi
Parašytas: 03 Bir 2007, 21:54
merope87
Pagal mane, paplotis nuo biskvito mažai kuom skiriasi
Tuoj pažesiu iš kur aš ten sviestą išpaišiau
Parašytas: 03 Bir 2007, 22:01
merope87
Grietinės !!!!! Ne sviesto
Parašytas: 04 Bir 2007, 06:25
Ramunė
merope87 rašė: Pagal mane, paplotis nuo biskvito mažai kuom skiriasi
Tuoj pažesiu iš kur aš ten sviestą išpaišiau
Nieko, mereope, išmoksim.
O Tutsi išmano apie pyragus
Aš kinkas virpinau dėl biskvito, o pagal jos receptą - iš karto puikiai ( kaip toj reklamytėj) pavyko
Parašytas: 04 Bir 2007, 10:24
Tutsi
merope87 rašė:
Pagal mane, paplotis nuo biskvito mažai kuom skiriasi
Tuoj pažesiu iš kur aš ten sviestą išpaišiau
paploti reikia uzminkyti ir iskocioti,o biskvyta plakti ir supylus i forma kepti
Re: Pyrago kepimas be miltų
Parašytas: 04 Bir 2007, 11:05
Forelle
daida rašė:Kartą paskambino vieni giminaičia ir pasakė, kad atvažiuoja į svečius. Aš gi tokia šaunuolė
puoliau pyragą kepti. Labai skubėjau, kad suspėčiau iškepti kol svečiai atvažiuos. Visus produktus sudėjau, tešlą supyliau į skardą ir kepu. Pasižiūriu po 30 min. maždaug, o pyragas atrodo ne taip kaip turi būti. Išėmiau iš orkaitės ašarom apsipyliau ir nesuprantu kas negerai. Tada mama manes paklausė: o miltų ar įdėjai?... Aišku, kad ne
Tai toks ten ir pyragas buvo - saldi kiaušinienė
Perskaičiau istoriją ir atsiminiau kaip draugė keksiukus kepė. Labai patiko vieni keksiukai pas mane ir nusprendė išsikept, receptą daviau, dar pasakiau, kad paprasčiau nebūna ir visą laiką išeina. Po kiek laiko rašo, kad kažkokia nesąmonė gavosi, neiškepė per tą laiką, vien tik kepimo milteliai jaučiasi. Kažkaip nusprendėm, kad kepimo miltelių per daug įdėjo. Taip negerai jaučiausi, galvojau rekomendavau, o dabar keikia mane.
Tik po poros dienų prašė, kad ne kepimo milteliuose bėda, o tai, kad ji blogai nužiūrėjo ir visus produktus blogai pasvėrė, kad su buvo gramais, tai vietoj 200 g miltų gavosi 20 g, vietoj 170 g sviesto - 17 g, tik kepimo milteliu normaliu šaukšteliu dėjo ir 3 kiaušinius. Užtat ir gavosi kiaušinienė su kepimo milteliais
Parašytas: 04 Bir 2007, 11:12
Tutsi