Puslapis 14

Ispanu virtuvé

Parašytas: 06 Geg 2007, 17:11
zuikaite
Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)

Re: Ispanu virtuvé

Parašytas: 06 Geg 2007, 19:24
Hazel
zuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)
laukia laukiam Paveikslėlis
gal cia paellos receptas tiktu?

Re: Ispanu virtuvé

Parašytas: 12 Geg 2007, 15:14
Tutsi
Hazel rašė:
zuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema :lol: Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais :lol: :lol: :roll: 8)
laukia laukiam Paveikslėlis
gal cia paellos receptas tiktu?
kas cia do daiktas :shock:

Parašytas: 12 Geg 2007, 15:39
Ramunė
Troškinys, kuriame yra visko : daržovių, mėsos, jūros gėrybių...

Parašytas: 12 Geg 2007, 15:40
Tutsi
dabar zinosiu :roll:

Parašytas: 12 Geg 2007, 16:19
Hazel
tutsi rašė:dabar zinosiu :roll:
buvau prie egzotiškų patiekalų įdėjusi receptą. tada tau sukėlė va tokią reakciją :arrow: 078 Paveikslėlis

Parašytas: 12 Geg 2007, 16:35
Tutsi
as apie ta pavadinima,turbut del to ir neisidemejau,kad man 078

Parašytas: 12 Geg 2007, 19:22
zuikaite
Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis :roll:

Parašytas: 13 Geg 2007, 11:04
Tutsi
zuikaite rašė:Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis :roll:
plovas man labai patinka,tik ne su juros gerybemis :roll:

Parašytas: 19 Geg 2007, 20:09
Ramunė
Mano užrašuose tai

Ispaniškas užkandis

Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.

Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)

Parašytas: 20 Geg 2007, 21:27
Tutsi
turetu buti skanu :wink:

Parašytas: 20 Geg 2007, 21:43
Ramunė
tutsi rašė:turetu buti skanu :wink:
Ir yra. :lol: Bandžiau ir ne kartą :P

Parašytas: 20 Geg 2007, 21:59
Tutsi
o jei paprikos nedeti :roll:

Parašytas: 20 Geg 2007, 22:09
Ramunė
tutsi rašė:o jei paprikos nedeti :roll:
Tada dedu saliero kotus. Irgi geras skonis, bet jau kitoks :twisted:

Parašytas: 20 Geg 2007, 23:35
Lilina
Laukiam Zuikaitės receptėlių ;) :P

Parašytas: 21 Geg 2007, 10:23
Tutsi
Lilina rašė:Laukiam Zuikaitės receptėlių ;) :P
ne tas jai dabar galvoje :roll:

Parašytas: 26 Geg 2007, 13:42
Ramunė
Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti :twisted:

Parašytas: 26 Geg 2007, 14:05
Tutsi
Ramunė rašė:Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti :twisted:
ji pasitaisys Paveikslėlis

Parašytas: 26 Geg 2007, 14:06
Ramunė
TikėkimėsPaveikslėlis

Parašytas: 26 Geg 2007, 14:09
Tutsi
taigi ir butas ir darbas,tikrai pasitaisys,kai apsimetis darbus :roll:

Parašytas: 26 Geg 2007, 19:41
zuikaite
Bandau taisitis, bet tikrai man to laiko truksta :roll:

Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)

4 porcijos

mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.

Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.

Skanaus!!!!

Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.

Parašytas: 26 Geg 2007, 19:47
Ramunė
Skaniai skaitosi. Dėk į konkursą, jis puikiai tinka :lol:

Parašytas: 27 Geg 2007, 10:49
Tutsi
sakiau,kad pasitaisys,ilgai nereikejo laukti :twisted: Kaip visada as buvau teisi 043

Parašytas: 24 Bir 2007, 11:43
Ramunė
Ispaniška paelija su veršiena

400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.

Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.

Parašytas: 27 Bir 2007, 19:31
Ramunė
Kiaulienos gabaliukai ant pagaliukųŠis paprastai paruošiamas užkandis puikiai tiks prie alaus.

450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.

Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.

Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.

Parašytas: 28 Bir 2007, 08:57
avinuke
gera ideja :luks:

Parašytas: 28 Bir 2007, 10:54
Ramunė
Man irgi patiko tai, kad galima iš anksto pasiruošti.Paveikslėlis Nes, kai svečiai ateina, o reikia beveik visą laiką praleisti virtuvėjePaveikslėlis

Parašytas: 28 Bir 2007, 13:29
Lilina
Aš turiu slaptą svajonę, kad gal kai rengsiu namie nemenką balių, galėsiu pasisamdyti vienam vakarui šeimininkę, kad viską pateiktų, viską atneštų ir išneštų.... Bet kai ateina nedidelis būrys svečiu vistiek tenka virtuvei patūnoti biški :roll:

Parašytas: 28 Bir 2007, 14:04
avinuke
tas biski, tai gaunasi nuolat... tai tas dar kepa, tai ta atnest, tai ano truksta... ir sukiesi visa vakara Paveikslėlis

Parašytas: 28 Bir 2007, 14:39
Ramunė
Aha, tu teisi :merg2: .
Bet svečiai išeina, o indų krūva tai lieka - vėl tūnai virtuvėjPaveikslėlis
Todėl man geriau pačiai eit į svečius :wink: