Puslapis 1 iš 4
Ispanu virtuvé
Parašytas: 06 Geg 2007, 17:11
zuikaite
Re: Ispanu virtuvé
Parašytas: 06 Geg 2007, 19:24
Hazel
laukia laukiam
gal cia paellos receptas tiktu?
Re: Ispanu virtuvé
Parašytas: 12 Geg 2007, 15:14
Tutsi
Hazel rašė:
laukia laukiam
gal cia paellos receptas tiktu?
kas cia do daiktas
Parašytas: 12 Geg 2007, 15:39
Ramunė
Troškinys, kuriame yra visko : daržovių, mėsos, jūros gėrybių...
Parašytas: 12 Geg 2007, 15:40
Tutsi
dabar zinosiu
Parašytas: 12 Geg 2007, 16:19
Hazel
Parašytas: 12 Geg 2007, 16:35
Tutsi
as apie ta pavadinima,turbut del to ir neisidemejau,kad man
Parašytas: 12 Geg 2007, 19:22
zuikaite
Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis
Parašytas: 13 Geg 2007, 11:04
Tutsi
zuikaite rašė:Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis
plovas man labai patinka,tik ne su juros gerybemis
Parašytas: 19 Geg 2007, 20:09
Ramunė
Mano užrašuose tai
Ispaniškas užkandis
Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.
Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:27
Tutsi
turetu buti skanu
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:43
Ramunė
tutsi rašė:turetu buti skanu
Ir yra.
Bandžiau ir ne kartą
Parašytas: 20 Geg 2007, 21:59
Tutsi
o jei paprikos nedeti
Parašytas: 20 Geg 2007, 22:09
Ramunė
tutsi rašė:o jei paprikos nedeti
Tada dedu saliero kotus. Irgi geras skonis, bet jau kitoks
Parašytas: 20 Geg 2007, 23:35
Lilina
Laukiam Zuikaitės receptėlių
Parašytas: 21 Geg 2007, 10:23
Tutsi
Lilina rašė:Laukiam Zuikaitės receptėlių
ne tas jai dabar galvoje
Parašytas: 26 Geg 2007, 13:42
Ramunė
Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:05
Tutsi
Ramunė rašė:Bet dėl mūsų, tokių laukiančių, bent vieną - vienintelį paprastą - paprastutėlį galėtų įmesti
ji pasitaisys
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:06
Ramunė
Tikėkimės
Parašytas: 26 Geg 2007, 14:09
Tutsi
taigi ir butas ir darbas,tikrai pasitaisys,kai apsimetis darbus
Parašytas: 26 Geg 2007, 19:41
zuikaite
Bandau taisitis, bet tikrai man to laiko truksta
Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)
4 porcijos
mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.
Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.
Skanaus!!!!
Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.
Parašytas: 26 Geg 2007, 19:47
Ramunė
Skaniai skaitosi. Dėk į konkursą, jis puikiai tinka
Parašytas: 27 Geg 2007, 10:49
Tutsi
sakiau,kad pasitaisys,ilgai nereikejo laukti
Kaip visada as buvau teisi
Parašytas: 24 Bir 2007, 11:43
Ramunė
Ispaniška paelija su veršiena
400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.
Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.
Parašytas: 27 Bir 2007, 19:31
Ramunė
Kiaulienos gabaliukai ant pagaliukųŠis paprastai paruošiamas užkandis puikiai tiks prie alaus.
450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.
Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.
Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.
Parašytas: 28 Bir 2007, 08:57
avinuke
gera ideja
Parašytas: 28 Bir 2007, 10:54
Ramunė
Man irgi patiko tai, kad galima iš anksto pasiruošti.
Nes, kai svečiai ateina, o reikia beveik visą laiką praleisti virtuvėje
Parašytas: 28 Bir 2007, 13:29
Lilina
Aš turiu slaptą svajonę, kad gal kai rengsiu namie nemenką balių, galėsiu pasisamdyti vienam vakarui šeimininkę, kad viską pateiktų, viską atneštų ir išneštų.... Bet kai ateina nedidelis būrys svečiu vistiek tenka virtuvei patūnoti biški
Parašytas: 28 Bir 2007, 14:04
avinuke
tas biski, tai gaunasi nuolat... tai tas dar kepa, tai ta atnest, tai ano truksta... ir sukiesi visa vakara
Parašytas: 28 Bir 2007, 14:39
Ramunė
Aha, tu teisi
.
Bet svečiai išeina, o indų krūva tai lieka - vėl tūnai virtuvėj
Todėl man geriau pačiai eit į svečius