Puslapis 1 iš 1
Malta mėsa
Parašytas: 09 Geg 2007, 16:56
Ramunė
Maltą mėsą reikia pirkti šviežią ir kuo greičiau iš jos ruošti valgius. Maltos mėsos faršą, nepagardintą svogūnais ir prieskoniais užšaldžius galima laikyti apie 3 mėn.
Bet geriausia pasiruošti faršą patiems.
Parašytas: 09 Geg 2007, 16:59
Ramunė
Totoriškas bifšteksas ruošiamas iš liesos jautienos. Mėsa turinti mažiau negu 6% riebalų, turi mažai kalorijų. Paruoštą ir prieskoniais pagardintą bifšteksą į stalą tiekiame ir žalią, ir apkeptą. Jį tinka valgyti su ikrais, kapotais svogūnų laisškais, pomidorais, marinuotais agurkais ir kitais priedais.
Šiam patiekalui galima mėsą ir labai smulkiai sukapoti, nebūtina malti.
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:03
Ramunė
Naminis faršas - jautienos ir ne itin liesos kiaulienos mišinys. Tokiame farše gali būti apie 30% riebalų.
Jautienos faršui tinka ne itin liesa jautiena. Jis turėtų būti apie 20% riebumo. O faršo riebumas priklauso nuo skerdienos kokybės ir galvijo metų.
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:09
Ramunė
Dešrų faršas gali būti smulkiai arba stambiai maltas. Toks faršas yra apie 35% riebumo. Puikiai tinka mėsos kukuliams, įdarams ( paprikoms, cukinijoms įdaryti).
Romėnų kepsnį, dar kitaip vadinamą "netikru zuikiu" galima ruošti iš ne itin liesosėrienos, žvėrienos, vištienos, kogalvių. Paprastai malama kaklo, papilvės, šoninės ir galūnių mėsa bei nuopjovos. Bet galima malti ir minkštą kiaulių odelę, virtos mėsos arba dešros likučius, lašinukus, grybus, daržoves ir makaronus.
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:10
Tutsi
man tai pats geriausias farsas-jautiena ir kiaulienos lasinukai
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:14
Ramunė
Minkštesnis faršas bus, jei į 500 g maltos mėsos įdėsite 2 bandeles arba 100 g kvietinės duonos, išmirkytos karštame piene ar vandenyje. Duoną ir bandeles galima keisti 50 g ryžių, avižinių, kvietinių dribsnių, grūdų, kuriuos reikia užvirti ir palikti, akd išbrinktų.
Švelnesnio skonio faršui visus priedus reikia sumalti virtuvės kombainu, įdėti bulvių ir įpilti šaukštą vandens. Į liesą faršą galima įdėti grietinės, tada jis nebus sausas.
Faršas nebus birus, jei įmušite 2 kiaušinius, įdėsite 125g varškės ar dešrų faršo.
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:16
Ramunė
Vat apie netikrą zuikį man buvo tikra naujieną
Aš visada savo zuikelius lipinu iš paprasto normalaus faršo, net nežinojau, kad jiems naudojama tokia mėsa...
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:29
Tutsi
as i jautienos farsa dedu varske,tada jis buna minkstas ir sultingas
Parašytas: 09 Geg 2007, 17:38
Ramunė
tutsi rašė:as i jautienos farsa dedu varske,tada jis buna minkstas ir sultingas
Niekada nebandžiau
Bet tikrai išmėginsiu tokią naujovę
Parašytas: 09 Geg 2007, 19:01
Tutsi
karta paragaves,negali sustoti
Parašytas: 10 Geg 2007, 10:02
Lilina
Man skaniausias faršas, kai pati sumalu...bet nevisada yra laiko malti
tai tenka pirkti prekybos centruose
O į netikrą zuikį pasirodo eina tokia antrarūšė mėsa
Parašytas: 10 Geg 2007, 10:31
Tutsi
gal todel jis netikru ir vadinasi,kad nevisai tikra mesa dedasi
Parašytas: 28 Geg 2007, 19:45
Ramunė
Tutsi, reikia pagalbos
Kokios faršo ir varškės proporcijos? Ryt norėčiau pasidaryti, nes tikrai sudomino tavo pasakymas. Niekada dar taip nedariau.
Ačiū
Parašytas: 29 Geg 2007, 09:27
Tutsi
Ramunė rašė:Tutsi, reikia pagalbos
Kokios faršo ir varškės proporcijos? Ryt norėčiau pasidaryti, nes tikrai sudomino tavo pasakymas. Niekada dar taip nedariau.
Ačiū
as i 1 kg.jautienos dedu apie 200g. varskes.Nors zinau,kas deda ir daugiau
Parašytas: 29 Geg 2007, 14:21
silsta
Pasinaudosiu tavo patarimu ir aš, dėsiu varškės į faršą. Ruošiuosi iš faršo daryti ką nors, kaip tik vakar susimaliau jo nemažai...
Parašytas: 29 Geg 2007, 14:35
Tutsi
bet zinok,jei farsas jautienos,tai varske tiks,bet jei kiaulienos,gali isbireti
Parašytas: 29 Geg 2007, 15:16
silsta
Va čia tai būtų buvę.....
Mano faršas paukštienos, tik labai mažai dėta kūdos kiaulienos
Aš žadu daryti tokius kukulaičius su padažu, tai gali jie subyrėti
Parašytas: 29 Geg 2007, 16:27
Tutsi
gali
Seip i jautienos farsa dedu varske tam,kad nebutu kieta ir sausa mesyte
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:00
Ramunė
Aš į kiaulienos būčiau prikrovusi
Dėkui, kad pasakei
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:05
Tutsi
logiskai reikia mastyti,nors as i kiaulienos nemeginau,gal ir visai gerai butu
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:13
Ramunė
tutsi rašė:logiskai reikia mastyti,nors as i kiaulienos nemeginau,gal ir visai gerai butu
tai ko gąsdinies
Aš tada vieną porciją pabandysiu. Iškepsiu kotlečiukus, o paskui parašysiu, kaip buvo
O jei subyrės, bus lazanija
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:25
Tutsi
as nesigazdinu,as ispeju
Parašytas: 30 Geg 2007, 09:41
silsta
Žinai, visai neblogi mano kukulaičiai mėsos išėjo, varškės dėjau nedaug. Pirma aš juos apkepiau, bijojau, kad nesuirtų, po to į puoduką ir su daržovėmis ir padažu dar patroškinau. Ačiū tau, vakarienė buvo soti ir puiki. Dar ir šiai dienai liko...
Parašytas: 30 Geg 2007, 09:42
Tutsi
silsta rašė:Žinai, visai neblogi mano kukulaičiai mėsos išėjo, varškės dėjau nedaug. Pirma aš juos apkepiau, bijojau, kad nesuirtų, po to į puoduką ir su daržovėmis ir padažu dar patroškinau. Ačiū tau, vakarienė buvo soti ir puiki. Dar ir šiai dienai liko...
malonu,kad patiko
malta mesa
Parašytas: 29 Gru 2007, 19:56
Dalia Kibart
O as beveik visada maisau kiauliena su jautiena arba jautiena su kalakutiena, kad ji ne tokia sausa butu. O pasirodo galima ideti varskes.Aciu uz patarima, rytoj pasinaudosiu.Kaip tik zadu kepti netikra zuiki su grybu idaru ir baltu padazu. Gal nesusipjaus grybai su varske?
Parašytas: 31 Gru 2007, 00:32
Tutsi
manau,kad ne...nes varskes skonis nesijaucia
Parašytas: 31 Gru 2007, 12:47
Lilina
Va va, šiandien kepsiu aliejuje faršo kukuliukus užkandai, reikės biški varškės bandyt įdėti, nes labai jau sausi išeina iš kiaulienos.
Parašytas: 31 Gru 2007, 15:11
duziki
ir parasyk kaip gavosi