Sangrija
Parašytas: 11 Lie 2007, 16:27
iš Ispanijos į Meksikos fiestas
Jei būnant Meksikoje užsimanysite gaivinančio gėrimo, arba „bebidos“, toli ieškoti nereikės. Švieži vaisiai, vaisių mišiniai (licuados) ir kiti prieskoniai sangrijai suteikia natūralų prieskonį, o šis gėrimas yra populiarus visoje Meksikoje. Tiesa, šis tamsiai raudonos spalvos vaisinis gėrimas yra glaudžiai susijęs su Ispanija, kur jis gaminamas jau šimtus metų.
Žodis „sangria“ reiškia kraują – tai atitinka ir gėrimo spalvą. O jei gėrimui gaminti panaudosite baltą vyną, tai išeis „sangria blanco“, rašo www.gardenandhearth.com.
Be abejo, kai ispanai į Meksiką atvyko prievartos keliu, jie su savimi atsigabeno ir savo gėrimų. Meksikiečiai savo stiliumi šiek tiek kilstelėjo kartelę ir į šį tradicinį gėrimą pridėjo kiek daugiau alkoholio. Taigi nuo meksikietiškos sangrijos apgirsti galima šiek tiek greičiau nei nuo „autentiškos“ ispaniškos.
Amerikiečiams sangrija yra daugelyje namų mėgstamas gėrimas – tai dažnas vakarėlių gėrimas, visiškai neskirtas formaliems pobūviams (apie tai net pagalvoti negalima).
Taigi savo sangrijai pasirinkite saldesnį, ryškaus skonio vyną ir turėsite gaivinantį gėrimą karštoms popietėms. Dar geriau, sangrija puikiai dera su aštriu maistu, o tai reiškia, kad ją galima patiekti prie meksikietiškų patiekalų. Iš raudonųjų vynų rinkitės merlot, pinot noir, ar beaujolais, o iš baltųjų galima pasiūlyti sauvignon blanc (iš sausesnių) ar pinot grigio.
Nėra jokių gudrybių, kurias reikia atminti norint užmaišyti puikią sangriją. Tai – vienas tų gėrimų, kuriuos galima sumaišyti ekspromtu ar prisirankiojus trupinėlių ir šimtų skirtingų variacijų. Mes teikiame pirmenybę į vyną įmaišomam sirupui, o ne cukraus tirpinimui mišinyje. Žemiau pateiktas vienas skaniausių, mūsų nuomone, ir paprasčiausių sangrijos receptų.
Jei būnant Meksikoje užsimanysite gaivinančio gėrimo, arba „bebidos“, toli ieškoti nereikės. Švieži vaisiai, vaisių mišiniai (licuados) ir kiti prieskoniai sangrijai suteikia natūralų prieskonį, o šis gėrimas yra populiarus visoje Meksikoje. Tiesa, šis tamsiai raudonos spalvos vaisinis gėrimas yra glaudžiai susijęs su Ispanija, kur jis gaminamas jau šimtus metų.
Žodis „sangria“ reiškia kraują – tai atitinka ir gėrimo spalvą. O jei gėrimui gaminti panaudosite baltą vyną, tai išeis „sangria blanco“, rašo www.gardenandhearth.com.
Be abejo, kai ispanai į Meksiką atvyko prievartos keliu, jie su savimi atsigabeno ir savo gėrimų. Meksikiečiai savo stiliumi šiek tiek kilstelėjo kartelę ir į šį tradicinį gėrimą pridėjo kiek daugiau alkoholio. Taigi nuo meksikietiškos sangrijos apgirsti galima šiek tiek greičiau nei nuo „autentiškos“ ispaniškos.
Amerikiečiams sangrija yra daugelyje namų mėgstamas gėrimas – tai dažnas vakarėlių gėrimas, visiškai neskirtas formaliems pobūviams (apie tai net pagalvoti negalima).
Taigi savo sangrijai pasirinkite saldesnį, ryškaus skonio vyną ir turėsite gaivinantį gėrimą karštoms popietėms. Dar geriau, sangrija puikiai dera su aštriu maistu, o tai reiškia, kad ją galima patiekti prie meksikietiškų patiekalų. Iš raudonųjų vynų rinkitės merlot, pinot noir, ar beaujolais, o iš baltųjų galima pasiūlyti sauvignon blanc (iš sausesnių) ar pinot grigio.
Nėra jokių gudrybių, kurias reikia atminti norint užmaišyti puikią sangriją. Tai – vienas tų gėrimų, kuriuos galima sumaišyti ekspromtu ar prisirankiojus trupinėlių ir šimtų skirtingų variacijų. Mes teikiame pirmenybę į vyną įmaišomam sirupui, o ne cukraus tirpinimui mišinyje. Žemiau pateiktas vienas skaniausių, mūsų nuomone, ir paprasčiausių sangrijos receptų.