Puslapis 24

Parašytas: 05 Bal 2007, 17:40
Ramunė
tutsi rašė:
Lilina rašė:Dabar jau pas mus salta. Paveikslėlis O namie per tuos karscius sildyma atjunge...tai +16 namie...brrrr
pas mane visada budavo +14 ziema ir tai nieko :merg2: pensininkiu deka grudindavomes :roll:
Paveikslėlis

Parašytas: 05 Bal 2007, 18:57
Tutsi
nieko,buvom priprate Paveikslėlis

Parašytas: 01 Geg 2007, 21:31
zuikaite
Andron rašė:
zuikaite rašė:Sakai nekarsta... Pas mus net 35ºC gali buti vasara :roll:
Tik tiek :shock: :?:
Kroatijoje sezono pradžioje buvo arti 40 :roll:
Sakai tik tiek??? As cia apie pastovia kambario tmperatura kalbu, jei nijungtas oro condionierius. Lauke tai ir iki 48ºC pakaitina, kazkur Ispanijoje praeita vasareje pakaitino iki 52ºC. Patikek, kaaaarsta!!!

Parašytas: 02 Geg 2007, 10:38
Tutsi
tikim :wink:

Parašytas: 02 Geg 2007, 11:57
Andron
zuikaite rašė:Sakai tik tiek??? As cia apie pastovia kambario tmperatura kalbu, jei nijungtas oro condionierius. Lauke tai ir iki 48ºC pakaitina, kazkur Ispanijoje praeita vasareje pakaitino iki 52ºC. Patikek, kaaaarsta!!!
Tada viskas daug rimčiau :shock:

Parašytas: 06 Geg 2007, 17:05
zuikaite
Nei rimciau nei ka... CIA LABAI RIMTA!!!! Zmones mirsta uo tokio karscio. Na, bet tkiuosi si vasar gal nebus tokia jau baisi, nors orelis tikari sposus daro.

Parašytas: 18 Bir 2007, 21:55
Ligita
daida rašė:
Hazel rašė:
Lilina rašė:Jo jo, nebe 18-25 atsakymus gaunu, o kokius 15-12
tikriausiai atėjęs pavasaris daro savo ;) vis mažiau laiko namuose norisi praleisti, geriau kažkur į gamtą lėkti ar kiemą apsitvarkyti....
Niekur mes neprapuolėm, tiesiog pas mus atsidarė eilinis statybų sezonas, tai nelabi ir randam laiko prie kompo prisėsti :(
Aš visuomet darau Vyšnių likerį.
Į 3 l talpos stiklainį pridedu uogu, kad nuo viršaus liktų kokie 3 cm laisvos vietos. tada ant viršaus užpilu cukrumi, o ant cukraus užpilų degtinę. Taip vėsioje ir tamsioje vietoje laikau apie 3 mėn. Pirmą savaitę reikia kas dieną pavartyuti stiklainį, o paskui kas savaitę. Uogas nukošti. Tada 1 kg cukraus ištirpinu 0,75 l kiekyje degtinės ir sumaišau su nukoštu gėrimų. Viską gerai išmaišau ir supilstau į buteliukus.
Tai mano mamos mėgstamiausias alkoholinis gėrimas :merg2:
Daida, ačiū, šitą persirašiau ir duosiu tėvui, kad padarytų. :wink:

Parašytas: 18 Bir 2007, 22:07
Ramunė
Ligita rašė:Daida, ačiū, šitą persirašiau ir duosiu tėvui, kad padarytų. :wink:
Mano anytos receptėlis. Oi pasivaišinam :lol: :P
Ji dar daro ir iš juodųjų serbentų. :luks:

Parašytas: 19 Bir 2007, 09:20
Tutsi
O MAN JOS KAZKODEL LABAI SALDZIOS VISADA ATRODO :merg2:

Parašytas: 19 Bir 2007, 12:58
Ramunė
tutsi rašė:O MAN JOS KAZKODEL LABAI SALDZIOS VISADA ATRODO :merg2:
Taigi likeris visada saldus būna. :wink:
Bet nepasakyčiau, kad labai saldu. Tiesiog normalu, skanu :P

Parašytas: 19 Bir 2007, 13:35
Tutsi
kaip mano babute sakydavo,geras daiktas,bet durnam neisiulysi :merg2:

Parašytas: 25 Bir 2007, 15:00
Ramunė
Kaip pasigaminti tikrą naminį vyną
http://www.rojaussodai.lt/archyvas.php?s=370&p=2&id=770

Parašytas: 27 Bir 2007, 22:50
Lilina
Mes is Medejos savo vynui pirkom priedu...labai jau jį pagražina ir greitai sufermentuoja. Su jų priedais per menesį vynas išrūgsta.

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:51
Ramunė
Svarainių užpiltinė

500 gramų svarainių,
3/4 litro degtinės,
250 gramų medaus,
cinamono žievelė.

Nuplautus, išvalytus ir susmulkintus svarainius užpilti degtine, sudėti medų ir cinamoną. Laikyti mėnesį retkarčiais supurtant. Galima gerti vieną arba įpilti į arbatą.

Parašytas: 08 Lie 2007, 11:53
Tutsi
o as sendien stumbrine gaminsiu :wink:

Parašytas: 08 Lie 2007, 11:57
Ramunė
Stumbrą Labanore nukoveiPaveikslėlis

Parašytas: 08 Lie 2007, 12:13
Tutsi
Ramunė rašė:Stumbrą Labanore nukoveiPaveikslėlis
stumbrazoliu is Dzukijos parsiveziau :merg2:

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:24
Ramunė
Kondensuoto pieno likeris

1 indelis kondensuoto pieno,
2 kiaušinių tryniai,
1,5 stiklinė degtinės ,
1 pakelis vanilės cukraus.

Kondensuotą pieną išplakame su tryniais ir vanilės cukrumi.
Nuolat plakdami po šaukštą supilame degtinę.
Likerį supilame į butelį ir laikome šaldytuve 2 paras.
Keli šaukštai romo ar 2-3 lašai romo esencijos likeriui suteiks malonų aromatą.

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:48
Tutsi
jei ant 1,5 stiklines degtines viena dezute kondensuoto,gaunasi labai tirstas :oops: As dedu 0,5 l. :merg2:

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:50
Ramunė
Recepte aplamai tik 1 stiklinė :shock: . Kažkoks saldėsis, o ne gėrimas :evil:

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:51
Tutsi
Ramunė rašė:Recepte aplamai tik 1 stiklinė :shock: . Kažkoks saldėsis, o ne gėrimas :evil:
puse litro,pats tas,jau isbandyta :wink:

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:52
Ramunė
Tikiu, nes kai dariau su 1,5 ar truputuku daugiau, tai už dantų kabinosi, begeriant :wink:

Parašytas: 13 Lie 2007, 20:55
Tutsi
Ramunė rašė:Tikiu, nes kai dariau su 1,5 ar truputuku daugiau, tai už dantų kabinosi, begeriant :wink:
tai gerai,jei kokio dancio nera,o jei visi ir tankus,tai ir neparagavusi gali likti :laugh:

Parašytas: 13 Lie 2007, 21:02
Ramunė
Taigi va, kad problemytė gali iškilti 043

Parašytas: 13 Lie 2007, 22:20
Tutsi
manau geriau skysciau :wink:

Parašytas: 19 Sau 2008, 16:24
Mille
PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!

Parašytas: 19 Sau 2008, 17:16
Jacinta
Mille rašė:PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!
o is kur spirito gaut? :wink:

Parašytas: 19 Sau 2008, 18:48
Mille
Jacinta rašė:
Mille rašė:PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!
o is kur spirito gaut? :wink:
Mes ankčiau iš medikų gaudavom :roll:

Parašytas: 19 Sau 2008, 19:14
Tutsi
ir dabar galima gauti,tik reikia paieskoti :wink:

Parašytas: 19 Sau 2008, 19:14
ingrida9
O as turiu Paveikslėlis Ir butinai pasidarysiu :!: