Puslapis 58

Parašytas: 05 Bir 2007, 09:02
Andron
Ramunė rašė:
tutsi rašė:o man naminis alus nelabai patinka,nes greitai dainuoti norisi Paveikslėlis
Nu jo :lol: Viena stiklinė - mažoka, o dvi - dainos baigtosPaveikslėlis
Kaip tik po dvejų labiau jaučiasi kėdės patogumas. O jeigu kojos niekur neneša - belieka tik dainuoti :lol:

Parašytas: 05 Bir 2007, 09:55
Tutsi
is patirties zinai :?: :laugh:

Parašytas: 05 Bir 2007, 10:16
Andron
tutsi rašė:is patirties zinai :?: :laugh:
Aha. Draugai kartais atveždavo alučio iš Pasvalio.

Parašytas: 05 Bir 2007, 11:53
Tutsi
tada viskas aisku Paveikslėlis

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:54
Ramunė
Septyni alaus pasaulio stebuklai

Nesvarbu, ar tik ruošiatės tapti alaus žinovu, ar jau esate patyręs snobas, šios septynios alaus rūšys nustebins kekvieną. Smalsu paragauti? Bet ar tikrai išdrįstumėte gerti alų maišytą su pienu ar picos skonio?

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:54
Ramunė
1. PIENO ALUS
„Bilk” – tokiu pavadinimu Japonijoje gaminamas pieno alus. Iš esmės tai yra alaus (70%) ir pieno (30%) kokteilis, kurį sugalvojo vienos Hokaido miesto alkoholio parduotuvės savininkas. Viskas prasidėjo, kai jo draugai-fermeriai pradėjo skųstis dėl pieno perprodukcijos. Ragavę šį alų tvirtina, kad tai paprastas alus, tik su stipriu pieno aromatu. Kol kas alus parduodamas tik japonijoje, bet garsas apie jį jau pasklidęs po platų pasaulį.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:55
Ramunė
2 .ŠOKOLADINIS ALUS

Nedidelės, šio „Imperial Chocolate Stout“ tipo alaus, partijos verdamos prieš Valentino dieną Japonijoje, Atsugi miesto alaus darykloje. Nors alus vadinamas šokoladiniu, gamyboje vietoje šokolado yra naudojamos kakavos pupelės, kurios sumaišomos su degintu karameliniu salyklu. Alaus stiprumas – alk. 8,9 tūrio proc., butelis kainuoja 630 jenų (apie 14 litų) ir parsiduoda tik Japonijoje. Panašų alų Lietuvoje bandė įdiegti ir „Ragutis“, bet greitai atsiradęs „šokoladinis porteris“ taip pat greitai ir išnyko.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:56
Ramunė
3. ŠAMPANO ALUS

Amerikiečių aludariai „Cobra Beer“ pradėjo virti alų-šampaną „Krait Prestige Champagne Lager“ 2006 metais. Tai alaus ir šampanas viename, pirma pagaminamas šampanas, vėliau į jį suliedžiamos alaus mielės ir šis kokteilis papildomai brandinamas butelyje 2 savaites. Kainuoja toks gėrimas 13 JAV dolerių (apie 33 litus) už butelį.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:56
Ramunė
4. ALUS ŠUNIMS

Idėja gaminti tokį alų šovė vienam zoo-prekių savininkui Olandijoje. Šis bealkoholinis alus gaminamas iš alaus salyklo ir jautienos sultinio. Alus vadinasi „Kwispelbier“ (būtų galima išversti, kaip „Alus priverčiantis vizginti uodegą“), kainuoja 1,65 euro (5,70 litų).

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:57
Ramunė
5. PICOS SKONIO ALUS

"Mamma Mia Pizza Beer" pirmą kartą atsirado 2006 vienoje šeimyninėje Ilinojaus (JAV) picerijoje. Verdant alų į jį yra pridedama pomidorų, svogūnų, česnako ir įvairių picoms būdingų prieskonių. Alus parduodamas tik vienoje šioje picerijoje ir sakoma labai patinka vietos gyventojams.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:57
Ramunė
6. ALAUS LEDAI

Idėja sušaldyti alų ir padaryti ledus panačius į vaisinius jau gana sena, bet labiausiai pasaulyje ją išgarsino vienas Aleksandrijos (JAV) restoranas. Šie ledai iki 99 procentų sudaryti iš tikro sušaldyto alaus, bet jų gamybą deja teko nutraukti dėl vietos įstatymų nelankstumo. Japonijoje ir Australijoje tokių ledų gamyba neuždrausta ir klesti.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 16:58
Ramunė
7. LINKSMINANTIS ALUS

Izraelio chemikai išmąstė, kad alus turėtų pakelti nuotaiką. Specialiu būdu jie prisotino alų linksminančiųjų dujų kiekiais. Manoma toks alus padeda išbristi iš liūdnos nuotaikos ir leidžia atsipalaiduoti. Deja eksperimentai ir liko eksperimentais – Izraelio sveikatos reikalų ministerija nedavė leidimo gaminti šį alų pardavimui.

Parašytas: 16 Rgs 2007, 19:27
vitele
Dėl alaus su pienu , tai atsimenu jaunystėj tėtis į alų pildavo grietinėlės ir duodavo mums piemenkoms, skanumėlis :D

Parašytas: 16 Rgs 2007, 19:29
Lilina
Atsimenu babces ligoninei kai gulėdavau aiškino kad baisia skanus alus su gretinėlė arba su tryniais. Bandžiau kažkada su gretinėlė...alaus gadinimas 078

Parašytas: 16 Rgs 2007, 20:15
Ramunė
Man alaus maišymas su bet kuo - gadinimas :evil: . Netgi su baltake :wink:

Parašytas: 16 Rgs 2007, 20:44
Talija
Ramunė rašė:4. ALUS ŠUNIMS

Idėja gaminti tokį alų šovė vienam zoo-prekių savininkui Olandijoje. Šis bealkoholinis alus gaminamas iš alaus salyklo ir jautienos sultinio. Alus vadinasi „Kwispelbier“ (būtų galima išversti, kaip „Alus priverčiantis vizginti uodegą“), kainuoja 1,65 euro (5,70 litų).
:hypno:

Parašytas: 16 Rgs 2007, 22:04
Ramunė
Užtai ir stebuklas :wink:

Parašytas: 17 Rgs 2007, 08:23
Guci
vaje :hypno:

Parašytas: 17 Rgs 2007, 10:24
Tutsi
na ir prirasei Ramuniuk :hypno:

Parašytas: 17 Rgs 2007, 19:13
Ramunė
Skola ir avansas išsyk :wink:

Parašytas: 18 Rgs 2007, 16:41
Tutsi
saunuole kaip visada 041

Parašytas: 08 Kov 2008, 23:59
Ramunė
„Ragutis“ pristato naują alų

Kauno alaus gamykla „Ragutis“ rinkai pristato naują alų „Fortas Nefiltruotas“. Išlavintą skonį turintiems alaus mėgėjams skirtas tradicinis miežinis alus, pasižymintis savitu skoniu bei natūralumu, prekyboje pasirodo kovo mėnesį.
„Alui, kaip ir tauriesiems alkoholiniams gėrimams, keliami vis aukštesni reikalavimai, vartotojai Lietuvoje atranda vis daugiau alaus vartojimo niuansų, ir taip pradeda formuoti subtilią alaus vartojimo kultūrą. Būtent tokiems reikliems vartotojams ir sukūrėme alų „Fortas Nefiltruotas“, – teigia „Ragučio“ generalinis direktorius Vytautas Meištas. – Šio alaus išskirtinę spalvą ir skonio natūralumą jau įvertino pirmosios bandomosios partijos spėję paragauti alaus mėgėjai“.
Nefiltruotas alus labai populiarus Vokietijoje, Rusijoje. Lietuvoje toks alus dažniau gaminamas mažose išskirtinėse alaus daryklose –alaus bravorėliuose. „Šiuo metu išvirėme išskirtinę alaus partiją – nedidelį kiekį ištikimiems alaus gerbėjams. Vis tik manome, kad toks alus pamalonins ne vieną alaus mėgėją, tad ilgainiui ketiname jo pasiūlyti daugiau“, – teigia V. Meištas.
„Fortas Nefiltruotas“, tradicinis miežinis alus, pasižymintis lengvu ir švelniu skoniu, pasak gamintojų, turėtų patikti natūralumo ieškantiems vartotojams. Nefiltruojamo alaus spalva sodri, o prieš atidarant, rekomenduojama lengvai pavartyti butelį – taip aluje pasiskirstys nusėdusios mielės, atskleisdamos tikrąjį miežinio alaus skonį.

Parašytas: 26 Bal 2008, 09:33
Forelle
23 įrodymai, kad alų gerti sveika

1. Alus apsaugo nuo infarkto
Tyrimai rodo, jog alaus mėgėjams infarkto tikimybė 40-60 proc. mažesnė nei abstinentams. Optimalus kiekis – pusė litro alaus per dieną.

2. Alus saugo ir nuo insulto
Aluje esančios naudingos medžiagos neleidžia raudoniesiems kraujo kūneliams sudaryti trombų, todėl insulto tikimybė tampa mažesnė.

3. Alus reguliuoja kraujospūdį
Olandijos ir Harvardo (JAV) universiteto mokslininkai ištyrė, jog saikingas alaus vartojimas mažina kraujospūdį.

4. Alus padeda išvengti diabeto
Alaus mėgėjai rečiau serga diabetu, nes šis gėrimas gerina angliavandenių apykaitą, skatina insulino gamybą.

5. Alus gerina atmintį
JAV mokslininkai ištyrė, jog alus gerina gebėjimą įsiminti informaciją, o geriantys alų rečiau serga Alzhaimeriu.

6. Alus stiprina kaulus
Alus teigiamai veikia kaulams reikalingų medžiagų apykaitą ir gali apsaugoti nuo osteoporozės (trapių kaulų).

7. Geriantys alų gyvena ilgiau
Išgeriantys vieną ar dvi stiklines alaus per dieną gali tikėtis ilgesnio gyvenimo. Šį faktą patvirtino 50 tyrimų. Tai lemia aluje esančios širdžiai naudingos medžiagos.

8. Alus saugo nuo viduriavimo
Į alaus sudėtį įeina pieno ir acto rūgštys, neleidžiančios daugintis viduriavimą sukeliančioms žarnyno bakterijoms.

9. Alus padeda įveikti stresą
Monrealio universiteto mokslininkai teigia, jog užsiėmę žmonės, kurie retkarčiais paragauja alaus, patiria mažesnę įtampą nei jų negeriantys kolegos.

10. Alus trukdo susidaryti tulžies ir inkstų akmenims
Helsinkio mokslininkų išvados rodo, jog kasdien išgeriant po stiklinę alaus gaunamas pakankamas magnio kiekis, kad tulžies ir inkstų akmenų susidarymo tikimybė sumažėtų 40 proc.

11. Alus padeda nuo nemigos
Apyniai yra natūrali raminamoji, nervus atpalaiduojanti priemonė. Todėl stiklinė alaus vakare padeda greičiau užmigti.

12. Alus saugo nuo vėžio
Aluje yra polifenolių, kurie padeda iš organizmo pašalinti laisvuosius radikalus ir neleidžia atsirasti augliams. Pagrindinis aluje esantis polifenolis (xanthohumol) trukdo jau atsiradusiam augliui naudoti proteinus ir toliau vystytis. Tačiau daugiau nei dvi skardinės alaus turi priešingą poveikį.

13. Alus padeda išsaugoti skaisčią odą
Aluje esanti folio rūgštis, vitaminas B3, niacinas skatina odos regeneraciją. Todėl oda tampa lygi ir glotni.

14. Alus padeda išvengti peršalimo
Karštas alus padeda išvengti peršalimo. Miežiuose esančios medžiagos gerina kraujotaką, palengvina kvėpavimą, mažina sąnarių skausmą, stiprina imuninę sistemą. Receptas: skardinę alaus įstatyti į karštą vandenį ir palaukti, kol ji sušils. Arba alų išpilti į puodą, įdėti keturis šaukštus medaus ir tuomet pakaitinti.

15. Nealkoholinis alus – tinkamas folio rūgšties šaltinis nėščiosioms
Folio rūgšties trūkumas gali būti vaisiaus vystymosi sutrikimų ir priešlaikinio gimdymo priežastis. Litre alaus yra daugiau nei trečdalis folio rūgšties dienos normos. Todėl nėščiosios gali vartoti nealkoholinį alų kaip maisto papildą.

16. Alus gerina apetitą
Karčiosios apynių medžiagos, angliarūgštė ir alkoholis esantis aluje skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir gerina apetitą.

17. Alus saugo nuo opaligės
1,5 litro alaus per savaitę trukdo daugintis bakterijoms (Helicobacter pylori), kurios sukelia skrandžio gleivinės uždegimą, todėl pavojus susirgti opalige sumažėja.

18. Alus greitai numalšina troškulį
Alus puikiai malšina troškulį: kadangi aluje yra alkoholio, angliarūgštės ir įvairių druskų, jis greičiau įsisavinamas nei paprastas vanduo.

19. Alus padeda numesti svorį
Naujausi tyrimai rodo, jog žmonės, kurie išgeria šiek tiek alaus rečiau nei abstinentai turi antsvorio. Taip yra todėl, kad alus pagreitina medžiagų apykaitą. Be to, stiklinė alaus turi mažiau kalorijų nei toks pats kiekis obuolių sulčių.

20. Alus gerina sportinę formą
Italijos sporto medikai ištyrė dvidešimt sportininkų mėgėjų mėnesio pradžioje ir pabaigoje. Visą tą laiką jie kasdieną išgerdavo litrą alaus. Rezultatai: nors testams atlikti prireikė daugiau laiko, tačiau jų rezultatai buvo tikslesni.

21. Alus gydo uždegimus
Insbruko (Austrija) medicinos universiteto profesoriaus Dietmaro Fuchso vadovaujami mokslininkai įrodė, jog alus slopina kraujyje vykstančius procesus, galinčius sukelti uždegimą.

22. Alus – plaukų grožio šaltinis
Aluje yra daug mineralinių medžiagų ir vitaminų, kurie suteikia plaukams tvirtumo ir žvilgesio. Patartina alumi skalauti plonus, trapius plaukus, jie taps gražesni. Nesibaiminkite alaus kvapo: jis dings po kelių minučių.

23. Nealkoholinis alus skatina motinos pieno gamybą
Miežiuose esantis cukrus stimuliuoja hormono prolaktino gamybą, kuris skatina pieno gamybą. Tačiau šiuo atveju irgi reikia gerti nealkoholinį alų.

Parašytas: 26 Bal 2008, 09:45
Tutsi
tik nerodykit to vyrams :wink: :D

Parašytas: 26 Bal 2008, 15:39
Lilina
Aga, nes saiko jausmas tokiam gėrimui jiems nebūdingas :wink:

Parašytas: 26 Bal 2008, 15:40
Lilina
Ramunė rašė:„Ragutis“ pristato naują alų

.
Šitą jau ragavau. Skonis kaip alus su gira būtų biški pamaišytas. Malonus gėrimas :P

Parašytas: 26 Bal 2008, 15:53
Tutsi
tada reikes paragauti :wink:

Parašytas: 26 Bal 2008, 16:14
Mille
Ot kokia forumo įtaka... ką tik vyro užprašiau, kad alaus atvežtų :laugh:

Parašytas: 26 Bal 2008, 16:40
Tutsi
o man nera kieno paprasyti kolkas :roll:

Parašytas: 27 Bal 2008, 11:38
Isia
Kad Alus puikiai malsina troškulį, gali atrodyti tik po pirmųjų gurkšnių. Iš tikrųjų visi gėrimai su alkoholiu sutraukia skysčius, todėl netrukus ima kamuoti troškulys.
Alus didina apetitą, todėl išgėrus bokalą norisi užkąsti. Taigi jo reikėtų vengti turinčioms antsvorio.
Energetinė vertė (100 g šviesiojo 5,7 proc. stiprumo)- apie 50 kcal.
Vertingos medžiagos- baltymai, angliavandeniai, vitaminai, B2, B6, PP; mineralai: natris, magnis, fosforas, kalis, kalcis, geležis, jodas.
Nenaudingos medžiagos- alkoholis
:)