Puslapis 1 iš 2
Vestuvės
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:20
daida
Būsiu kitą mėnesi būsiu svočia ir dabar nežinau kokį tortą reikia vestuvėms užsakyti ar galima bet kokį ar yra kažkoks specialus?
Patarkit jei kuri būvote svočia. Ir dar kokį sūrį galima būtų antrai dienai padaryti?
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:28
Ramunė
Antrą dieną ( bent jau mūsų kraštuose) visada vaišina svočia karvojumi : toks diiiiidelis ir labai skanus pyragas.
O ką, Bamboochą tekinat
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:31
Ramunė
Sūris :
pati nedariau, bet pagal užsakymą mano sūrininkė darė. Svėrė jis apie 6 kg ir buvo iš saldaus pieno. Mano buvo su aguonom ir riešutais, bet galima daryti su kmynais.
Dar galima pagamintą sūrį perūkyti. Labai skanus ir tinka ir prie alaus, ir prie kavos.
jei tau bus įdomu, pasidomėsiu ir surašysiu.
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:39
daida
Ramunė rašė:Antrą dieną ( bent jau mūsų kraštuose) visada vaišina svočia karvojumi : toks diiiiidelis ir labai skanus pyragas.
O ką, Bamboochą tekinat
Dar ne Bamboocha tekinam
bet vyro puseserė.
Labai norėčiau to sūrio recepto
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:42
Ramunė
daida rašė:Ramunė rašė:Antrą dieną ( bent jau mūsų kraštuose) visada vaišina svočia karvojumi : toks diiiiidelis ir labai skanus pyragas.
O ką, Bamboochą tekinat
Dar ne Bamboocha tekinam
bet vyro puseserė.
Labai norėčiau to sūrio recepto
Kurio?
Paprasto ar rūkyto? Šiandien nueisiu ir užsirašysiu
O siūlyti nebijau, nes jos sūriai - fantastiški, visur drąsiai vežuosi, kur reikia, dar nebuvo pavedus niekados.
Beje, dar daro ir rūgštaus pieno, bet jie gal daugiau pusryčiams tinka, o ne baliui.
Parašytas: 08 Bir 2007, 09:54
Tutsi
kiek kartu buvau svocia,tai visada vezdavausi svocios karvoju ir dideli suri.Su suriais tai niekada neturejau problemu-anyta specas ant tokiu dalyku.O surius pas mus ir firmine pieno parduotuve pagal uzsakimus daro,tokius didelius ir skanius
Gal ir pas jus daro
Parašytas: 08 Bir 2007, 11:35
silsta
Turbūt, Tutsi, tavo anyta suvalkietė
Mano uošvytė jau seniai mirusi, bet kokius sūrius ten darydavo... Kaip ji sakydavo - saldinis. Dėdavo ir sviesto į varškę, ir kiaušinius, ir razinų... Paskui paslėgusi tarp tokių spaustuvų dėdavo į šalto vandens vonią ir taip jį atvėsindavo. Žodžiu, ilga procedūra. Gaila, aš niekad nepasidomėjau gamyba tiksliai, todėl nieko negaliu parašyti.
Parašytas: 08 Bir 2007, 12:57
Tutsi
silsta rašė:Turbūt, Tutsi, tavo anyta suvalkietė
Mano uošvytė jau seniai mirusi, bet kokius sūrius ten darydavo... Kaip ji sakydavo - saldinis. Dėdavo ir sviesto į varškę, ir kiaušinius, ir razinų... Paskui paslėgusi tarp tokių spaustuvų dėdavo į šalto vandens vonią ir taip jį atvėsindavo. Žodžiu, ilga procedūra. Gaila, aš niekad nepasidomėjau gamyba tiksliai, todėl nieko negaliu parašyti.
nea,mano uosve tikra aukstaite
o i surius,tai irgi deda ir sviesta ir razinas arba kmynus ir kiausinius...ir dar juos paskui verda,galima sakyti juos iskepa.Jie buna labai geltoni ir blizgantys kaip fermentinis suris.As dariau su ja kazkada,bet dabar jau nebedarau,pati pridaro.O receptuka ir kaip atrodo,butinai kada parodysiu
Kai tik suri turesiu
Parašytas: 08 Bir 2007, 14:31
Ligita
Galiu svočios pyrago receptą parašyti, kai grįšiu namo.
Parašytas: 08 Bir 2007, 16:19
Tutsi
Ligita rašė:Galiu svočios pyrago receptą parašyti, kai grįšiu namo.
aisku parasyk,gal pravers kam
Parašytas: 08 Bir 2007, 17:27
Ramunė
Saldus sūris
6 kg sūriui reikės :
30 litrų šviežio pieno,
6 šaukštelių citrinos rūgšties.
Druskos ( pagal skonį),
priedų ( pagal norą).
Pieną užkaitinti beveik iki užvirimo, sudėti citrinos rūgštelę, ugnį sumažinti iki minimumo ir lėtai maišyti, kol sutrauks pieniuką.
Tada nukaisti, palaukti, kol pravės, pridėti druskos pagal skonį, nusunkti. Sudėti į didelį indą ir sudėti norimus priedus. Kruopščiai išmaišyti, dėti į sūrmaišį, užrišti ir paslėgti.
Jei nori, kad sūris su skirtingais priedais atskirai, tada reikia suskirstyti varškę porcijom ir atskirai dėti priedus. O į sūrmaišį dėti paeiliui mases. Pvz.: varškė su aguonom, spustelėt trupučiuką, sudėt masę su riešutais, vėl spustelėt... Truputuką gal ir susimaišys, bet labai nežymiai. Toks būna sūris-mišrūnas
Parašytas: 08 Bir 2007, 18:12
Tutsi
viskas,bus nuveztas receptukas uosvenei,tegul pasistengia del marcios
Nes jeigu pasakysiu,kad man reikia tiek pieno,gali nesuprasti,nei ji nei mano vyras
o ismeginti,tai ojojoi kaip norisi
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:03
Ligita
Svočios pyragas(karvojus):0.5kg miltų, 0.5 stiklinės pieno, 5 tryniai, 125g cukraus, 100g sviesto, 50g mielių, nutarkuota citrinos žievelė, stiklinė razinų. Į pašildytą pieną sudedamos išsuktos su trupučiu cukraus mielės, ištrinti su cukrumi kiaušinių tryniai, žievelė ir miltai. Tešla pakildinama. Paskui minkant po truputį sudedamas sviestas ir dar sykį pakildinama. Tešla iškočiojama piršto storumo lakštu, patepama tirpintu sviestu, pabarstoma razinomis ir suvyniojama voleliu. Iš jo padaroma aštuoniukė. Pakildinama ir kepama orkaitėje.
Šitą pyragą darė mano sesuo, ji įstatė į kilpas metalinius indelius, kad jos nesumažėtų ir būtų apvalios.
Puošiama glajumi ir tikromis gėlėmis.
O mano mama yra dariusi iš dviejų dalių – pirmą sutepė uogiene, o antrą (mažesnę) – dėjo ant viršaus ir puošė kremu.
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:34
Ramunė
tutsi rašė:viskas,bus nuveztas receptukas uosvenei,tegul pasistengia del marcios
Nes jeigu pasakysiu,kad man reikia tiek pieno,gali nesuprasti,nei ji nei mano vyras
o ismeginti,tai ojojoi kaip norisi
O kam tau 6 kg sūris
Tu pasidaryk iš 10 litrų, bus mažesnis ir įtarimų mažiau kils aplinkai tavo
O šiaip tai ji man daro iš 5 litrų pieno, būna apie 500 - 600 g, pats tas
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:48
Tutsi
na toki,tai laisvai galiu pasidaryti
Prikalbejei,parsivesiu pieno ir darysiu ir dar jums parodysiu kaip sekesi
Parašytas: 08 Bir 2007, 20:08
Ramunė
tutsi rašė:na toki,tai laisvai galiu pasidaryti
Prikalbejei,parsivesiu pieno ir darysiu ir dar jums parodysiu kaip sekesi
turi pasisekti, aš irgi dariau sykį.
Fermoj vienas šaldytuvas nuėjo velniop, pieno nėr kur dėt - teko abiem ūkininkų žmonom sūrininkėm pasidaryt : aš dariau saldžius, o antroji - lydytus, panašiai, kaip tavo anyta( tur būt
). Bet atsivalgėm geram pusmečiui
Parašytas: 08 Bir 2007, 23:49
Tutsi
as turbut per 16 metu irgi
Parašytas: 08 Bir 2007, 23:50
Tutsi
as turbut per 16 metu irgi
Parašytas: 12 Bir 2007, 00:15
daida
Ramunė rašė:Saldus sūris
Labai ačiū už receptuką
, reiks paprašyti, kad mama padarytų
, nes pati tai tikrai nesuspėsiu
Gal žinote, ką duoda kai išpirkinėja stalą? Tik degtinę ir saldainius ar dar ką nors?
Parašytas: 12 Bir 2007, 09:48
Ramunė
Pas mus duoda saldumynus, degtine. Galima paruosti paprasta krepseli : graziai papuosti, prideti visko : saldumynu, vaisiu, degtineles, vyno, ir atiduoti netikriems pirsliams
pirsliams
Parašytas: 12 Bir 2007, 10:08
Tutsi
as kai ejau,tai dave pirslys saldainiu,pabroliai degtines,o as buvau iskepusi toki nemaza mielini pyraga
Parašytas: 12 Bir 2007, 10:50
Ramunė
Man irgi pirma syki buvo; o paskui kazkur pamaciau ta krepseli - papuosiau, paskui visi sudejom, kas ka ruosesi duot, ir labai fain buvo - greitai ir gerai
Parašytas: 12 Bir 2007, 11:26
Tutsi
aisku,kad gerai taip
atidavei duokle ir tvarka
Parašytas: 12 Bir 2007, 15:33
daida
Gera mintis čia su tuo krepšiu, reikės pasinaudoti, ačiū
Parašytas: 13 Bir 2007, 07:53
Ramunė
daida rašė:Gera mintis čia su tuo krepšiu, reikės pasinaudoti, ačiū
By tik mačys
Prisiminiau, kad per mūsų vestuves svočia kažką buvio įdomaus sugalvojusi. Tik reikia susisrast kasetę. Paskui parašysiu, gal irgi tiks gabaliukas koks
Parašytas: 13 Bir 2007, 10:41
Tutsi
kai pabaigsiu darbus su braskemis,ir jei liks sveikatos,darysiu saldu suri pagal Ramunes recepta
Pieno tai parvilko,o gal ir gausis kas
Parašytas: 13 Bir 2007, 12:37
Ramunė
tutsi rašė:kai pabaigsiu darbus su braskemis,ir jei liks sveikatos,darysiu saldu suri pagal Ramunes recepta
Pieno tai parvilko,o gal ir gausis kas
Aišku, kad gausis
Tik receptas ne mano, o Aidos
Parašytas: 13 Bir 2007, 17:38
Tutsi
nieko nebus,suris lauks rytdienos
Pradzia yra,surmaisiuka pasisiuvau
Parašytas: 14 Bir 2007, 14:38
Tutsi
mano pieniukas jau puode,laukit surio
Parašytas: 14 Bir 2007, 17:40
Tutsi
koks suriukas liuksusinis gavosi