Puslapis 4 iš 5
Parašytas: 08 Lap 2006, 15:54
daida
ade rašė:Jei mes valgytume tik liesą maistą, tai mums žiemą bųtų baisiai šalta, todėl gyvenant mūsų klimato sąlygomis reikia kažkiek ir riebalų
Pritariu, nes valgymo ypatumai priklauso nuo gyvenamosios vietos sąlygų
Prisiminkime patys save, juk vasara, kai karšta mes valgome lengvesni maistą, nei žiema, kai būna šalta.
Beje, mano tetėnas iš JAV atvažiuoja kartą į metus ir tikrai laukia cepelinų arba vėdaru, nes anot jų iš ten esančių produktų tokio patiekalo nepagaminsi
Beje kai pirmą kartą matė kaip daromi vėdarai, sakė, kad jų net neragaus, bet po to iš mandagumo paragavo ir suvalgė ne mažiau už kitus
Parašytas: 08 Lap 2006, 18:24
Svečias
del to kad nepagaminsi cepelinu uzsienyje tai sventa tiesa! Wikipedijos cepelinu aprase yra ju iliustracija... tai vienas pasuktas sonu, bet matyti, kad is kito galo praplyses, kitas irgi kazkoks kaip pervires, abu tokie suglebe, visai nekeliantys apetito
Parašytas: 08 Lap 2006, 18:34
Svečias
neiseina ideti........ telieka isivaizduoti
Parašytas: 08 Lap 2006, 19:13
Andron
Anonymous rašė:neiseina ideti........ telieka isivaizduoti
Pranešimo apačioje yra
Pridėti bylą
Parašytas: 09 Lap 2006, 16:56
Svečias
kad neiseina, nzn kazkodel neuzkrauna... ir dydis geras, tik pletinys blogas, bet nemoku pakeist
Parašytas: 09 Lap 2006, 18:03
Lilina
gal reikia užsiregistruotis???
Parašytas: 09 Lap 2006, 18:13
Andron
Lilina rašė:gal reikia užsiregistruotis???
Taip
Parašytas: 11 Lap 2006, 19:26
zita
šiaip viską valgau ką pati pasigaminu tik saldumynai nelabai ypač pirktiniai jau skanių nusipirkt tikra retenybė
Parašytas: 13 Lap 2006, 00:44
daida
zita rašė:šiaip viską valgau ką pati pasigaminu tik saldumynai nelabai ypač pirktiniai jau skanių nusipirkt tikra retenybė
Tai gal pati kokius saldumynus dažnai gamini?
Parašytas: 13 Lap 2006, 14:18
Lilina
zita rašė:šiaip viską valgau ką pati pasigaminu tik saldumynai nelabai ypač pirktiniai jau skanių nusipirkt tikra retenybė
nu man šokoladiniai saldainiai labai skanūs, namie tikrai tokiu nepagaminsi
Parašytas: 13 Lap 2006, 14:43
kaubojey
Andron rašė:[
Naudojimasis įprastais įrankiais lavina žmogaus orientaciją ir pirštų miklumą
Tiksliau tai yra ne pirstu miklumo lavinimas o pirstu traumavimas
Parašytas: 13 Lap 2006, 15:32
daida
Lilina rašė:zita rašė:šiaip viską valgau ką pati pasigaminu tik saldumynai nelabai ypač pirktiniai jau skanių nusipirkt tikra retenybė
nu man šokoladiniai saldainiai labai skanūs, namie tikrai tokiu nepagaminsi
Netiesa, namų sąlygomis galima pasigaminti ypač skanių šokoladinių saldainių, kokiu tikrai niekur nenusipirksi
Tik tam reikia kantrybės ir paaukoti tam tikrą dalį savo brangaus laiko
Parašytas: 13 Lap 2006, 16:01
ade
daida rašė:Netiesa, namų sąlygomis galima pasigaminti ypač skanių šokoladinių saldainių, kokiu tikrai niekur nenusipirksi
Tik tam reikia kantrybės ir paaukoti tam tikrą dalį savo brangaus laiko
Tai gal galite pasidalinti savo stebuklingais sugebėjimais
Labai jau įdomu būtų, be to kalėdos artėja, tai gal kokiai simpatijai padovanočiau rankų darbo šokoladinių saldainių
Parašytas: 13 Lap 2006, 17:38
Lilina
Labai suintrigavot, aš irgi norėčiau sužinoti kaip pasigaminti patiems šokoloadiniu saldainiu
Parašytas: 14 Lap 2006, 15:18
daida
Įdėsiu ten kur receptai su paveiksliukais
Parašytas: 04 Bir 2007, 08:49
merope87
Labai mėgstu sriubas
Čili grybienę ypač !!!
Parašytas: 27 Bir 2007, 15:56
avinuke
norejau pabalsuot, bet neradau sau tinkamo varianto
be proto megstu juros gerybes ir suri
Parašytas: 22 Lie 2007, 11:19
Tutsi
apie toki nepamaste
Parašytas: 25 Vas 2008, 20:21
Ramunė
Lietuviai vis dar renkasi tradicinius patiekalus
Jau nieko nestebina platus patiekalų pasirinkimas užsukus į vieną ar kitą restoraną. Dažnas „pasiklysta” valgiaraščiuose ir maisto gausybėje, tačiau pastebima tendencija, kad tradiciniai lietuviški patiekalai vis dar populiariausi tautiečių tarpe.
Tradicijų puoselėtojai
Lietuvoje gausu įvairių šalių virtuvės, net gi egzotiškų patiekalų. Apsilankius restoranuose patiekalų įvairovė stebina, tačiau pasak „Katpėdėlės” restoranų tinklo technologės Jolitos Bartkaitienės, nors žmonės ir susigundo paragauti neįprastų patiekalų, visvien po kurio laiko grįžta prie tradicinių valgių. „Tradiciniai patiekalai priimtinesni lietuvių skrandžiams, galbūt dėl to mūsų restoranų lankytojai jais dažniausiai ir mėgaujasi. Ne be reikalo mūsų restorane populiariausi ir dažniausiai užsakomi patiekalai – cepelinai, vėdarai ar kugelis”, - sako Jolita Bartkaitienė.
Tonos bulvių
Pagrindinis produktas iš kurio dažniausiai gaminami lietuviški patiekalai – bulvės. Iš jų gaminami didžkukuliai, bulviniai blynai, kugelis, vėdarai ir kiti lietuviški valgiai. Bulvės patiekiamos ir prie lietuvių pamėgtų šaltibarščių.
„Per vieną dieną visuose „Katpėdėlės” tinklo restoranuose sunaudojama viena tona bulvių” , - teigia „Katpėdėlės” restoranų tinklo technologė J. Bartkaitienė. Vidutiniškai per mėnesį „Katpėdėlės“ restoranų lankytojai suvalgo apie 1,5 tūkst. porcijų vėdarų, 2 tūkst., porcijų bulvinių blynų ar 2,5 tūkst., porcijų balandėlių, tačiau absoliutus čempionai šioje kategorijoje yra tradiciniai lietuviški cepelinai per mėnesį jų vidutiniškai suvalgoma 16 tūkst., porcijų.
Ir jaunimas mėgsta lietuviškus patiekalus
Pasak J. Bartkaitienės, galima restoranų lankytojus padalinti į dvi amžiaus grupes. T.y. žmonės iki 30 metų ir vyresni nei trisdešimties. Pastarosios grupės žmonės dažniau valgo lietuviškus patiekalus, o jaunimas dažniau renkasi egzotiškus ir ne taip įprastu patiekalus, tačiau dažnai mėgaujasi ir lietuviškais valgiais. „Susumavus visus skaičius pastebime, kad lietuviški patiekalai gerokai lenkia iš svetur atkeliavusius valgius. Pavyzdžiui per praėjusius metus visuose „Katpėdėlės” tinklo restoranuose buvo suvalgyta beveik net 300 tūkst., porcijų lietuviškų patiekalų“, - sako Jolita Bartkaitienė. Pasak pašnekovės, tautiečiai lieka ištikimi savo tradicijoms ir maistui, lietuviškų patiekalų suvalgoma tikrai gerokai daugiau nei kitų.
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:16
Lilina
Nu tai manau būtų keista jeigu Lietuviai mąsiškai pradėtų valgyti sraigės arba jūros gėrybių, kai tai nei sraigių, nei jūros gėrybių šalis. Pagrindė mėgstam tą ką mūsų žemele užaugina
Ir kadangi lietuviai ūkininkų tauta - tai reiškia mėgstam tai kas iš daržovių (bulvės, morkos, burokėliai ir t.t.)
Kažko cepiako užsimaniau, gal užsisakyt iš kur nors vakarienei ???
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:29
Ramunė
Jaučiasi, kad grynakraujė lietuvė esi
Aš visada turiu kameroj šaldytų įsimetusi. labai gerai, kai užeina toks netikėtas noras
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:30
Lilina
Aš jų gyvenime nesu darius
kavinėse jais mintu
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:36
Ramunė
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:41
la major
Lilina rašė:Andron rašė:moliugelis rašė:Mėgstu tik saldumynus : tortus, pyragus, pyragėlius, saldainius, sausainius...
Mano pusseserė jaunystėje dėl saldumynų "užsidirbo" cukrinį diabetą
O mano sese nuo saldumynu ne islenda is stomatologo kabineto.
ką???
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:42
Ramunė
Neteisingai apkalbėta esi
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:47
la major
Parašytas: 18 Bir 2008, 19:51
Ramunė
Pagal Lilinos valgymo stilių nusprendžiau , kad grynakraujės
pasirodo, galima ir klysti
Parašytas: 19 Bir 2008, 15:58
la major
Šiaip tai mes turbūt sulietuvėjusios
tiek valgymo, tiek ir kitom prasmėm: ir skaitom, ir rašom, ir dirbam lietuviškai, ir krepšinį žiūrom, ir visaip kitaip dalyvaujam valstybės gyvenime.
Ot nesuprantu tų rusų, kurie Lietuvoje gyvendami nesugeba meilės abiems Tėvynėms po lygiai paskirti. Yra tokių: nei kalbos išmoksta, nei kultūrą gerbia, nei žmones vertina (na, draugų turi, bet kaip tautos neįvertina).
Bet cepelinus valgo
Parašytas: 19 Bir 2008, 16:46
AIRENE
o ,jei man nepatinka krepsinis?Nu,ziauriai,nors ziuriu.....Ir tie krepsininkai patinka,ir treneriai,bet pats zaidimas-ne.Wat futbolas-jega!!!Tai gal as nukrypus
nuo lietuviu????
Parašytas: 19 Bir 2008, 18:25
Ramunė