Puslapis 2 iš 3
Parašytas: 07 Lap 2006, 00:50
daida
ade rašė:Andron rašė:Vienas mano buvęs grupiokas tik virintą vandenį geria
Vanduo be cukraus ar uogienės
Savatgali buvau pas draugę, gėriau brendžio skonio kavos
Kava brangi, bet man nepatiko, kažkokia nesamonė
O gal tu kavos nemėgsti
Parašytas: 08 Lap 2006, 15:27
ade
Tai ir norėjau pasakyti, kokia brangi bebūtų kava - arbata vis tiek skaniau
Parašytas: 08 Lap 2006, 16:00
daida
ade rašė:Tai ir norėjau pasakyti, kokia brangi bebūtų kava - arbata vis tiek skaniau
Šiaip ir aš labiau mėgstu arbatą
Parašytas: 08 Lap 2006, 19:48
Lilina
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:34
Ramunė
Ryte ir darbe - kava, po pietų - gera arbata
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:35
daida
Ramunė rašė:Ryte ir darbe - kava, po pietų - gera arbata
Pas mus darbe visi kavą gerdavo, o aš viena arbatą
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:39
Ramunė
daida rašė:Ramunė rašė:Ryte ir darbe - kava, po pietų - gera arbata
Pas mus darbe visi kavą gerdavo, o aš viena arbatą
Aš ne todėl, kad visi. Bandos jausmas man svetimas. Reikia to dopingėlio per vidurį pamokų, kad neišsimuštum iš vėžių
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:58
Andron
Ramunė rašė:
Aš ne todėl, kad visi. Bandos jausmas man svetimas. Reikia to dopingėlio per vidurį pamokų, kad neišsimuštum iš vėžių
Gal kartais pabandykite kokį energetinį gėrimą vietoj kavos panaudoti
Parašytas: 09 Lap 2006, 09:20
silsta
Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
Parašytas: 09 Lap 2006, 10:27
daida
Ramunė rašė:Aš ne todėl, kad visi. Bandos jausmas man svetimas. Reikia to dopingėlio per vidurį pamokų, kad neišsimuštum iš vėžių
Pas mus mokiniai dažniau geria kavą nei aš
Parašytas: 09 Lap 2006, 10:31
daida
silsta rašė:Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinori
Parašytas: 09 Lap 2006, 11:34
Andron
daida rašė:silsta rašė:Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinori
Jeigu kava neskani, galima surasti kitų gėrimų su kofeinu
Parašytas: 10 Lap 2006, 21:09
zita
aš rytais būtinai kavą su pienu o taip visą dieną geriu ''dilmah'' Maroko mėta'' labai liuks arbata pamėginkit
Parašytas: 11 Lap 2006, 19:40
Ramunė
Galų gale radau
Radau aš tą LAVAZZA
Tikrai fantastiška kava
. Ačiū, Andron, už rekomendaciją.
Parašytas: 20 Lap 2006, 16:59
silsta
ade rašė:O aš dažniauisiai geriu naminę "arbatą": į puoduką karšto vandens įdedu du šaukštelius norimos uogienės ir arbata
Sutinku su tavim, į puodelį virinto vandens įdedi šaukštuką vyšnių ar kokios kitos uogienės (pačios išvirtos), tai tokia palaima
Parašytas: 20 Lap 2006, 17:32
Ramunė
silsta rašė:ade rašė:O aš dažniauisiai geriu naminę "arbatą": į puoduką karšto vandens įdedu du šaukštelius norimos uogienės ir arbata
Sutinku su tavim, į puodelį virinto vandens įdedi šaukštuką vyšnių ar kokios kitos uogienės (pačios išvirtos), tai tokia palaima
O aš labai mėgstu prie arbatos baltą sūrį su trintais juodaisiais serbentais ( irgi savais).
Parašytas: 20 Lap 2006, 21:34
Andron
Baltas varškės sūris su bet kuo yra
Parašytas: 20 Lap 2006, 22:32
Lilina
oi, pertrinsiu savo šaldytas vyšnias, bus skanus gėrimas
Parašytas: 21 Lap 2006, 20:06
Ramunė
Lilina rašė:oi, pertrinsiu savo šaldytas vyšnias, bus skanus gėrimas
O jau prie blynelių su varškyte
Parašytas: 21 Lap 2006, 20:46
Lilina
viskas, ryt pietum kepsiu blynu
Parašytas: 22 Lap 2006, 19:39
Ramunė
Lilina rašė:viskas, ryt pietum kepsiu blynu
Su vyšniom
na, ir skanu buvo
Parašytas: 23 Lap 2006, 10:03
silsta
O ar jūs kepat mielinius blynus
Labai labai skanu, tokie kaip bandelės, paspūtę
Parašytas: 23 Lap 2006, 10:25
daida
Niekada nekepiau, kažkaip man mielinė tešla ilgai darosi
Parašytas: 23 Lap 2006, 11:21
silsta
daida rašė:Niekada nekepiau, kažkaip man mielinė tešla ilgai darosi
Aš parėjus iš darbo (apie 17.30 val.) užmaišau, pastatau ant vos šilto puodo su vandeniu tą užmaišymą, ir labai greitai pakyla tešla. Jei norėsit, galėsiu smulkiau aprašyti
Parašytas: 23 Lap 2006, 15:07
Lilina
Ramunė rašė:Lilina rašė:viskas, ryt pietum kepsiu blynu
Su vyšniom
na, ir skanu buvo
Skanu
Vyšnios su cukrum...baisiai geras dalykas. Tik kauliukus gan ilgai teko pakrapštyti.
Parašytas: 23 Lap 2006, 15:08
Lilina
silsta rašė:
Aš parėjus iš darbo (apie 17.30 val.) užmaišau, pastatau ant vos šilto puodo su vandeniu tą užmaišymą, ir labai greitai pakyla tešla. Jei norėsit, galėsiu smulkiau aprašyti
jeigu ne tingi - aprašyk. Dar nesu dariusi mieliniu blynu. visada tik su soda.
Parašytas: 23 Lap 2006, 15:21
daida
Lilina rašė:silsta rašė:
Aš parėjus iš darbo (apie 17.30 val.) užmaišau, pastatau ant vos šilto puodo su vandeniu tą užmaišymą, ir labai greitai pakyla tešla. Jei norėsit, galėsiu smulkiau aprašyti
jeigu ne tingi - aprašyk. Dar nesu dariusi mieliniu blynu. visada tik su soda.
Ir man įdomu būtų
Parašytas: 23 Lap 2006, 15:40
silsta
tai va, kaip sakiau, užmaišau tokią skystoką tešlą. Pirmiausia į bliūduką dedu puse pakelio mielių (nedžiovintų), kokį 2-3 šaukštus cukraus, gerai viską ištrinu, tada pilu pašildyto pieno pusę litro, vėl viską išmaišau, ir jau tada miltus. Jų reikia tiek, kad būtų skystoka tešla. Ją pabarstau miltais, uždengiu ir statu ant puodo su šiltu vandeniu, tik nekarštu. Laukiu, kol per bliūdelio kraštus pradės lipti ta makalošė (juokauju). Kai pakyla, dedu 1 kiaušinuką, miltų, kartais ir aguonų įdedu. Išmaišau ir vėl statau ant puodo. Kai antrą kartą pakyla, apmaišius tešla turi būti tokia, kad kristų į keptuvę nuo šaukšto. Žodžiu, tirštoka. Ne bėgtų, o kristų. Šaukštą į vandenuką pamirkai ir kabini šaukštą tešlos
Visas kildinimo procesas - apie 1 val. Skanaus
Aliejaus į keptuvę pilu daugokai, ir ant nelabai karštos ugnies kepu.
Parašytas: 23 Lap 2006, 15:43
ade
Mano močiūtė mielinius blynus kepdavo tai negalėdavau jų atsivalgyti
Reikės ir man pačiai pabandyti
Parašytas: 23 Lap 2006, 17:58
Ramunė
Skanu tie mieliniai blynai. Aš juos kepu 2 kartus per metus : vasarą , kai atsiranda braškių ir per užgavėnes.