Puslapis 55

Parašytas: 19 Vas 2007, 15:01
Geneira
va štai dar vienas receptukas... vakarienei su šeima
šviežių kopūstų troškinys su grybais

reikia morkų, kopūstų, svogūnų, virtų grybų ir pomidorų padažo.
morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti atskirai . Kopūstą supjaustyti ir truputį pakaitinti puode su trupučiu vandens. Tada sudėti patroškintus svogūnus ir morkas įdėti druskos ir troškinti kol viskas išsitroškins. sudėti virtus grybus ir įdėti pomidorų padažo (pagal skonį), pagardinti druska ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus!

Paveikslėlis

Parašytas: 19 Vas 2007, 15:09
silsta
Į tą krablazdžių tešlą aš dar pripjaustau krapų, petražolių arba smulkiau paprikos raudonos, tai labai gražiai atrodo pats iškeptas gaminys. Pabandykit :idea:

Parašytas: 19 Vas 2007, 15:13
Geneira
silsta rašė:Į tą krablazdžių tešlą aš dar pripjaustau krapų, petražolių arba smulkiau paprikos raudonos, tai labai gražiai atrodo pats iškeptas gaminys. Pabandykit :idea:
Kaip įdomiai tu pavadinai tą tešlą :laugh: reikės būtinai ir tokius pasidaryti... skamba skaniai :hubba:

Parašytas: 19 Vas 2007, 16:14
Lilina
Skaniai atrodo. O aš šiandien šiupinį dariau :) Mano patarimas. Nedėkite pusiau padarytų produktų. Aš įdėjau jau išvirtas pupelės, su visų sultinių, tai nuo jų mano šiupinys į košę pavirto :( nes staigiai pervirė, reikia visus produktus šviežius dėti.

Parašytas: 19 Vas 2007, 16:42
silsta
Paskutinį kartą kai dariau, tai pupeles konservuotas turėjau tik, tai dėjau pačiam gale, baigiant virti. Skystimą nuo pupelių nupyliau, dėjau tik pupeles. Gavosi liuks :!:

Parašytas: 19 Vas 2007, 16:47
Lilina
O man vyras nupirko pupeles pomidoru padaže :roll: tai pagailo padažą išpilti, štai ir turiu dabar šiupinio košę :evil: nebereikalo sakoma kad skupas dvigubai moka... :twisted:

Parašytas: 19 Vas 2007, 16:53
silsta
Nereikia taip sielotis, Lilina, kitą kartą pavyks geriau, o dabar kaip nors................... :oops:

Parašytas: 19 Vas 2007, 17:03
janrri
Mes vakar šventėm bendruomenėje užgavėnes. Aš su draugės vyru buvom atsakingi už karštą patiekalą. Gaminome pasitarią eksperimentinį patiekalą katile ant laužo kuriuo visus nustebinom.

TIESIOK TROŠKINYS
Dėjome į katilą viską sluoksniais.
2 kg pjaustytos šoninės (kad būtų riebiau), svogūnų, 2 kg kapotų šonkauliukų ir vėl svogūnų, apie 3 kg šernienos ir svogūnų, 3 parūkytas kiaulės ausis ir buvau paskaičiusi pas mus forume kad būtinai reik kiaulės uodegos, tai įdėjom ir ją kaip pagrindinį produktą.( Kaip gerai kad turim šį forumą.)Toliau dėjom daug česnako, 2 kg perlinių kruopų, morkų, žalių ir raugintų kopūstų,pamidorų padažo, bulvių ir daug prieskonių. Šutinom ilgokokai bet gavosi pasaka. Vykęs debiutas.

Manau tinka netik užgavėnėms bet ir išvykai į gamtą.

Parašytas: 19 Vas 2007, 17:07
silsta
O pradėjus valgyt, kam pateks ta uodega, tas (ta) pirmiausia ištekės.... Nu, jei jau ištekėjusi (vedęs), tai šiaip puiku, jei tą uodegą gavo.... laimingas žmogutis :!: :lol: :lol: :lol:

Parašytas: 19 Vas 2007, 18:23
Gastorija
Mieliniai blynai

Reikes :

4 st. miltu
3 kiausiniai
2 st. pieno ar vandens
1 valg. s. sviesto
20 g mieliu
1 valg. s. cukraus
vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos

Piene patirpinti sviesta.I greitkrati (kas turi tupperware indus) pieno pilti tiek,kad butu galima isplaukti.Likusi piena supilti i miltus.Uzmaisyti tesla.Pakildinti.0,5 1 h.Kepti ant silpnos ugnies, kol graziai pagels :shock: 8) :wink:

Re: Užgavėnių patiekalas

Parašytas: 19 Vas 2007, 23:18
vincentas.sakas
Ashai7 rašė::lol: Daug atsiliepimų, o receptus taupote pabaigai konkurso ? :P Man irgi labai reikėtų fotoaparato, tada galėčiau savo receptukus papildyti nuotraukomis :roll:
Kadangi per užgavėnes reikia daug daug daug valgyti, tai noriu pasiūlyti "ekspres a lia mielinių blynų" patiekalą:
Reikia alaus (geriau iki 5,2 stiprumo)
3 kiaušiniai
druskos ir cukraus pagal skonį
2-3 šaukštai grietinės
miltų pagal nuožiūrą, kad gautųsi tiršta blynų masė

Išplakame kiaušinius , įplakame druską, cukrų, grietinę, trečdalį alaus. Tada beriame miltus ir gerai išmaišome, kai gauname vientisą masę, supilame likusį alų, bet nepamirštame, kad masė turi būti tirštesnė už paprastų lietinių.
Toliau kepame keptuvėje.
Išeina labai skanūs , beveik kaip mieliniai blynai.
Atpuola vargas kariauti su mielėm.
SKANAUS !
:P
Čia rašote apie sklindžius, bet ne blynus

Parašytas: 19 Vas 2007, 23:21
vincentas.sakas
silsta rašė:Užgavėnėm ne vien blynus kepam, bet labai sočiai vakarienei darom ir balandėlius.

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI

1 rauginto kopūsto galvutė (tokias raugina kartu su supjaustytais kopūstais kubilėly),
mėsos faršas (aš jį malu pati iš kiaulienos),
prieskoniai, druska,
truputis ryžių dėti į mėsą.

Kopūsto lapai lengvai nusiima nuo rauginto kopūsto, juos pasiruošiam, tada dedam paruoštą faršą, susukam kaip įprasta, apkepam, sluoksniais dedam į puodą vis prijaustant morkų, pridedam prieskonių, ir troškinam kol bus gatavi. Kas mėgsta riebiau, gali dar įdėt sviesto. Labai skanu ir ta rūgštelė kopūsto duoda savotišką skonį. Skanaus :!:
:valg: :valg: :valg:
Balandėliai apeiginiais valgiais tapo apie XV1 amžių ir ruošiami mėšlavežiui, bet ne Užgavėnėms

Parašytas: 19 Vas 2007, 23:23
vincentas.sakas
silsta rašė:LIETINIŲ BLYNŲ VYNIOTINIS:

4 didoki lietiniai blynai.
Įdarui: 1 pakelis riebios varškės, 1 kiaušinis, 1 citrina, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės saulėgrąžų, 1 stiklinė riešutų.
Papuošimui: 2 šaukštai medaus, susmulkintų lazdyno riešutų.

Varškę ir citriną su žievele sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Lietinius klojame vieną ant kito taip, kad tik kampą uždengtų, o keturių lietinių forma jau sudėta primintų kvadratą. Ant lietinių sudedame varškės masę, pabarstome saulėgrąžomis bei susmulkintais riešutais ir susukame vyniotinį. Jo kraštus užlenkiame. Vyniotinį dedame į sviestu arba margarinu pateptą skardą ir kepame 180ºC temperatūroje apie 10 min. Iškepusį vyniotinį patepame medumi ir pabarstome susmulkintais lazdynų riešutais.

Darbo nemažai, bet vaizdas ir skonis atperka visą triūsą... :luks: :luks: :luks:
Lietiniai yra blynelių pusgaminis. o "lietinių blynų" lietuviai iš vis nežinojo, - čia lingvistinis nonsensas

Parašytas: 20 Vas 2007, 01:02
zuikaite
Oi, kaip idomu, Vincentai!!!! Jus saunuolis, kad mus, tamsuolius apsviecias, bo mes tai jau tikrai, na, daugelis, jau nebezinome apie tikraja liaudi ir jos paprocius. Aciu Jums!!! :D :luks: :geles: 060

Parašytas: 20 Vas 2007, 09:33
Tutsi
blynas jis ir afrikoje blynas.Kaip pavadinsi taip nepagadinsi.Su blynadieniu visus :cook3: :cook3: :cook3: :geles:

Parašytas: 20 Vas 2007, 09:34
Tutsi
Geneira rašė:va štai dar vienas receptukas... vakarienei su šeima
šviežių kopūstų troškinys su grybais

reikia morkų, kopūstų, svogūnų, virtų grybų ir pomidorų padažo.
morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti atskirai . Kopūstą supjaustyti ir truputį pakaitinti puode su trupučiu vandens. Tada sudėti patroškintus svogūnus ir morkas įdėti druskos ir troškinti kol viskas išsitroškins. sudėti virtus grybus ir įdėti pomidorų padažo (pagal skonį), pagardinti druska ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus!

Paveikslėlis
o rugpienis cia tinka,kad stikline su juo stovi :shock: :shock: :shock: :shock:

Parašytas: 20 Vas 2007, 09:37
silsta
vincentas.sakas rašė:
silsta rašė:Užgavėnėm ne vien blynus kepam, bet labai sočiai vakarienei darom ir balandėlius.

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI

1 rauginto kopūsto galvutė (tokias raugina kartu su supjaustytais kopūstais kubilėly),
mėsos faršas (aš jį malu pati iš kiaulienos),
prieskoniai, druska,
truputis ryžių dėti į mėsą.

Kopūsto lapai lengvai nusiima nuo rauginto kopūsto, juos pasiruošiam, tada dedam paruoštą faršą, susukam kaip įprasta, apkepam, sluoksniais dedam į puodą vis prijaustant morkų, pridedam prieskonių, ir troškinam kol bus gatavi. Kas mėgsta riebiau, gali dar įdėt sviesto. Labai skanu ir ta rūgštelė kopūsto duoda savotišką skonį. Skanaus :!:
:valg: :valg: :valg:
Balandėliai apeiginiais valgiais tapo apie XV1 amžių ir ruošiami mėšlavežiui, bet ne Užgavėnėms

O kaip tada su UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINIU, kuris blynais net nekvepia :?: Juk tai tradicinis užgavėnių patiekalas :?:

ŠIUPINYS

Parašytas: 20 Vas 2007, 09:55
Ashai7
Kadangi užgavėnės tai persivalgymo šventė, tai siūlau šeimai paruošti skanios sriubytės :

Šventinis ŠIUPINYS
:luks:
½ mažesnės kopūsto galvos;
5-6 vidutinės bulvės;
stiklinė žirnių;
½ stiklinės pupų;
1 didelė arba 2 mažesnės svogūnų galvos;
2 morkos;
lašinukų spirgučiams (kam kaip patinka, aš kai nemėgstu riebiai, tai dedu mažiau);
druskos, prieskonių, grietinės

Pasikepiname supjaustytas morkas , Į 1,5 l vandens dėti šviežių smulkiai supjaustytų kopūstų, bulvių, išmirkytų žirnių, pupų, ir virti, suberti kepintas morkas. Baigiant virti pagal skonį berti druskos, prieskonių. Pasikepiname spirgučius, įpjauname svogūno, pakepiname, supilam į sriubą ir užbalinę grietine patiekiame šeimai. :hubba: Šiupinys valgomas su duona. Tirštumą reguliuojame padidindami ar sumažindami produktų kiekį. :hubba:
Skanaus !!!
:valg: :valg: :valg:

Parašytas: 20 Vas 2007, 16:31
zuikaite
Su uzgavenem visus!!!! Nepersivalgyte per daug :lol:

Parašytas: 21 Vas 2007, 01:48
Andron
Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse.
Skelbiame konkurso nugalėtojus.

Pagrindinis prizas (fotoaparatas) atitenka Ramunei už receptą Karališkos spurgos.

Už įdomius receptus puodelius gauna silsta ir vincentas.sakas

Virtuvinius rankšluoščius gauna Airene ir Lilina.

Likusieji konkurso dalyviai gauna tiek pliusų, kiek atsiuntė receptų.

Rankšluostukus išsiųsime registruotu paštu, o fotoaparatą ir puodelius kviečiame atsiimti mūsų biure Vilniuje, Smolensko 6-403.