Puslapis 56

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:45
pyp
Moliūgų džemas su šonine

1,5 kg moliūgo
500 g cukraus
0,5 stiklinės vandens
100 g šalto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
0,5 šaukštelio druskos
Maltų kvapiųjų pipirų
Maltų juodųjų pipirų
Maltu lauro lapų
Malto muškato riešuto

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:47
pyp
Moliūgų ir sūrio pyragas

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g kubeliais pjaustyto moliūgo
330 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys sumaišytas su 1šaukšteliu vandens (tešlai patepti)
200 g tarkuoto rūkyto čederio (dėjau rūkytą Džiugą)
4 smulkinti šalavijo lapeliai (ir dar keli papuošimui)
jūros druskos, šviežiai maltų pipirų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite moliūgus ir 5 minutes pakepkite ant silpnos ugnies.
Tešlą atšildykite. Išvyniokite (kadangi tešlos buvo 500 g, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų apie 330g ir viskas). Aštriu peiliu aplinkui pažymėkite 1 cm pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjaukite. Patepkite kraštelį trynio ir vandens mišiniu. Vidurį subadykite šakute.
Suberkite ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudėkite moliūgų gabaliukus. Pabarstykite smulkintu šalaviju, druska pipirais.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Užberkite ant viršaus likusį sūrį ir kepkite dar ~5 minutes, arba kol sūris išsilydys. Papuoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Labai skanu su natūraliu jogurtu pagardintu smulkintu česnaku, druska ir žolelėmis.

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:48
daida
Kažin šitas džemas su šonine, tai kokio skonio? Jei tepti ant duonos tai tik su arbata :roll:
Pyp, vos ne paskutinės dienos laukei 038 labai įdomūs tavo receptukai :idea:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:49
Nicole
Labas,Pyp,seniai matyta prazuvele 031 Idomiu receptuku atnesei 038

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:50
pyp
Saldžiasūrio skonio ir juntama šonine....nebūtinai jį tepti tik ant duonos....tinka prie vištienos arba kiaulienos vyniotinų kaip padažas, galima valgyti su blynais ir pan. ;)

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:51
pyp
Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:55
sinsan
pyp, man prasom gabaleli, nu tiksliau visa gabala pyrago 064 :mrgreen:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 14:59
daida
pyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!
Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė :idea: Smagu, kad bent retkarčiais užsuki :geles:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 15:13
pyp
daida rašė:
pyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!
Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė :idea: Smagu, kad bent retkarčiais užsuki :geles:
Dabar po truputį gyvenimas nusistovi, tai bandysiu užsukti dažniau ;)

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 15:14
sinsan
vakar dienos eksperimentas
Plokščia moliūgų duona
150 g. Moliūgų minkštimo,
2.5 stiklinės kvietinių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis druskos,
3 šaukštai tarkuoto parmezano (naudojau žementalį)
1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
30 g. sviesto,
3 šaukštai pieno
moliūgų sėklų.

Moliūgą smulkiai sutarkuokite.
Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, cukrum ir druska.
Į indą sudėkite moliūgą, miltų mišinį, sūrį, išplaktą kiaušinį, pieną ir pastą. Kad tešla neliptų, apsišlakstykite rankas aliejumi. Išminkykite tešlą.
Suformuokite kepaliuką.
Apdėkite moliūgų sėklomis ir sviesto gabaliukais arba tiesiog ištepkite ištirpintu sviestu.
Kepkite 200° C orkaitėje 25-30 minučių.
Labai skanu ir šilta, ir atvėsusi duonelė su naminiu sviestu. Skanaus

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 15:25
Ramunė
O Jurgi šventas.............. :hubba: :hubba: :hubba: Duok riekelę, kąąąąą :merg2:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 15:37
sinsan
Ramunė rašė:O Jurgi šventas.............. :hubba: :hubba: :hubba: Duok riekelę, kąąąąą :merg2:
prasom i svecius, dar like galiukas kepaliuko, jei iki vakaro suspesi tai gausi ir dvi riekutes :mrgreen:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 15:46
Nicole
Dabar labai noreciau paragaut Pyp dzemo su sonine ant tavo duonutes,Sinsan :hubba:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 18:46
gutiss
Nicole,jungiuosi i degustacijos vakareli 038 038 038 Viskas laabai skaniai ir graziai atrodo 038 038 038

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 19:26
Ramunė
Moliūgų džemas su šonine

Šitą tai tikrai bandysiu 038 038

O aš išsimainiau su kaimyne didelį savo moliūgą į du mažesnius ir padariau dar vieną patiekalą. Jei tik pavyks, atnešiu paragaut. :P

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 20:14
Isia
o mano moliūgas balkone pupso, visi 16 kg.. nesumastau kaip ji sugadinti.. o jau ir laiko nebėra :?

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 21:23
Danute
Oi kiek cia visko! 038 :hubba:
Jungiuos prie degustatoriu! :valg:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 22:35
Ramunė
Vištiena įdarytas moliūgas

Reikės :
Moliūgo,
vištienos krūtinėlės,
Paprikos,
Morkos,
Konservuotų ananasų,
Bulvių ( galima keisti apvirtais ryžiais),
Svogūno,
Pipirų,druskos, vištienos prieskonių.

Moliūgui nuimame „keputytę“, gražiai išskobiame, papipriname, padruskiname ir paliekame keletui valandų. Vištieną supjaustome gabaliukais, pamarinuojame su grūstais pipirais ir vištienos prieskoniais.
Papriką supjaustome šiaudeliais, svogūną – kubeliais, morkas sutarkuojame.
Keptuvėje apkepiname vištieną ir daržoves, įdedame bulvių gabaliukų ir konservuotų ananasų. Imame moliūgą, jei yra skysčio – išpilame. Visą troškinuką pilame į moliūgą ir kepame orkaitėje apie 1.30 min. Jei moliūgas didesnis – ilgiau. Aš kepiau konvekcinėje 45 minutes.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 22:49
Nicole
Saunuole,Ramuniuk! 038 038 038 As irgi buvau pasiruosus panasiai daryt pagal viena is siu receptu-
http://www.chefkoch.de/rezepte/97015120 ... erbis.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/12725105 ... erbis.html

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 22:50
Ramunė
Labai gražūs :P
Ir skanu baisiai. Ypač pats "troškintuvas" :wink:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 23:40
Nicole
Aga,ten irgi raso,kad labai skanu valgant vis pagremzti tos "mesytes" nuo moliugo sieneliu 038

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 04 Lap 2011, 23:42
Tutsi
imu vidu be sieneliu :D

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 06:13
Ramunė
O tai sieneles kam palikti :shock: Nieks nebnor :roll:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 09:52
juuurate
Kaip skaniai čia :hubba: :hubba:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 10:21
Ramunė
Iš tikrųjų labai skanu, Jūtate, :P Ilgai ruošiausi gamint, bet labai džiaugiuosi, kad prisiruošiau 038 ir dar gaminsiu ne kartą :D

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 11:24
ram-une
va čia tai bent gardėsis, Ramunėle :hubba:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 17:08
Cukinija
Nors forume apsilankau retai, gavusi pranešimą apie konkursą nusprendžiau sudalyvauti, nes šį rudenį gaminau originalius saldainius. Taigi:

Tamsūs pikantiški moliūgo saldainiai
1 kg prinokusiu moliūgo
½ kg cukraus
½ šaukšto citrinos rūgšties
muskato riešuto, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kadagio uogų (nedėjau), cinamono, imbiero, kmynų
spanguolių ir aronijos sulčių (pyliau tik aronijos)

Iš moliūgo išimti sėklas, nulupti žievę, supjaustyti gabalėliais ir, užbėrus cukrumi, palaikyti per naktį. Iš sulčių išgriebti moliūgus, sultis su prieskoniais užvirinti ir vėl dar karštas užpilti ant moliūgų. Palaikius 10-12 valandų virti ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Paskui moliūgus išgriebti, nuvarvinti ir džiovinti (tam naudojau nekarštą orkaitę).

Išties pikantiška ir skanu! Gamindama antrą kartą, moliūgų kiekį padvigubinau, o cukraus pyliau maždaug 0,6 g - užteko.

Paveikslėlis

Šaltinis: sena knygutė "Saldainiai"

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 17:15
Amberr
kaip grazu :wink: ir visai nepanasu i moliuga :shock: 038

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 17:31
Cukinija
Aha. Galima apgaudinėti svečius. 8)

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Parašytas: 05 Lap 2011, 18:43
Danute
Kokie idomus saldainiai :shock: ir spalva kokia grazi!

O del Ramunes idaryto moliugo tai viskas - eisiu pirkti vel moliuga!
Jau laaabai viliojanciai atrodo!