Prieskoniai ir pagardai
Parašytas: 11 Rgp 2008, 11:39
Viljam Vasiljevič Pochliobkin
Prieskoniai ir pagardai
Iš rusų k. vertė Zurabas Džavachišvilis
280 p., dvispalv., kietas virš.
Formatas: 20x24,9x2,2 cm
Alma littera, 2008 m.
ISBN 9955249931
Vid. kaina knygynuose 54.90 Lt
Anotacija:
Prieskoniai lemia patiekalo skonį.
Prieskoniai paverčia valgį skaniu ir maloniu arba… nevalgomu.
Kaip profesionaliai naudoti prieskonius, kvėpiklius, dažiklius, ekstraktus, koncentratus, kaip ruošti įvairiausius pagardus, pasakojama garsiojoje rusų kulinarinės eseistikos pradininko V. V. Pochliobkino knygoje „Prieskoniai ir pagardai“.
prieskoninės daržovės ir žolės
salotų su prieskoniais receptai
rusų, prancūzų, anglų, skandinavų, austrų, gruzinų, armėnų, indų, kinų virtuvių pagardai
kaip pasigaminti majonezą ir kečupą
Viljamas V. Pochliobkinas (1923–2000 m.) – tarptautinį pripažinimą pelnęs rusų kulinarijos meno, kulinarijos istorijos, teorijos ir praktikos specialistas.
Rašytojas dar būdamas vaikas žavėjosi maisto gaminimu, vėliau studijavo gastronomijos istoriją, domėjosi įvairiomis nacionalinėmis virtuvėmis, ypač Rytų.
Daugelio gastronominės eseistikos knygų autoriaus tikslas – sužadinti norą gaminti, pastebėti tai, kas nauja, pažvelgti į virėją ir virtuvę kitomis akimis, išmokyti žmones kvalifikuotai gaminti skanų maistą.
Pasak V. V. Pochliobkino, kulinarija – ir amatas, ir menas, ir kompozicinė kūryba.[/img]
Prieskoniai ir pagardai
Iš rusų k. vertė Zurabas Džavachišvilis
280 p., dvispalv., kietas virš.
Formatas: 20x24,9x2,2 cm
Alma littera, 2008 m.
ISBN 9955249931
Vid. kaina knygynuose 54.90 Lt
Anotacija:
Prieskoniai lemia patiekalo skonį.
Prieskoniai paverčia valgį skaniu ir maloniu arba… nevalgomu.
Kaip profesionaliai naudoti prieskonius, kvėpiklius, dažiklius, ekstraktus, koncentratus, kaip ruošti įvairiausius pagardus, pasakojama garsiojoje rusų kulinarinės eseistikos pradininko V. V. Pochliobkino knygoje „Prieskoniai ir pagardai“.
prieskoninės daržovės ir žolės
salotų su prieskoniais receptai
rusų, prancūzų, anglų, skandinavų, austrų, gruzinų, armėnų, indų, kinų virtuvių pagardai
kaip pasigaminti majonezą ir kečupą
Viljamas V. Pochliobkinas (1923–2000 m.) – tarptautinį pripažinimą pelnęs rusų kulinarijos meno, kulinarijos istorijos, teorijos ir praktikos specialistas.
Rašytojas dar būdamas vaikas žavėjosi maisto gaminimu, vėliau studijavo gastronomijos istoriją, domėjosi įvairiomis nacionalinėmis virtuvėmis, ypač Rytų.
Daugelio gastronominės eseistikos knygų autoriaus tikslas – sužadinti norą gaminti, pastebėti tai, kas nauja, pažvelgti į virėją ir virtuvę kitomis akimis, išmokyti žmones kvalifikuotai gaminti skanų maistą.
Pasak V. V. Pochliobkino, kulinarija – ir amatas, ir menas, ir kompozicinė kūryba.[/img]