Puslapis 2 iš 4
Parašytas: 05 Gru 2006, 17:11
Lilina
Vis užmirštu silkutės prekybos centre nusipirkti.....bet kaip pasakaitau, seilės pavarvinu nuo jūsų receptų.
Parašytas: 05 Gru 2006, 21:47
Andron
Teko kažkur skaityti, kad Anglijos ir Arijos "emigrantų" parduotuvėse vos ne pusę asortimento sudaro įvairios silkių rūšys
Čia kad emigrantai Tėvynės nepamirštų
Parašytas: 06 Gru 2006, 10:53
Eli
Mano bendradarbių vaikai gyvena mžuose Anglijos miesteliuose, nuo Londono apie 400 km, tai jie tos silkutės, kur emigrantų parduotuvėse didmiesčiuose yra, nė kvapo nejaučia, o pasiilgsta nerealiai, sako vien pagalvoję seilę varvinam
Parašytas: 06 Gru 2006, 12:39
silsta
Eli rašė:Kad ir kokių silkių uždarų nedaryčiau, visada skaniausia mums :
Kepti svogūnai, pomidorų normalaus padažo, (kur apie 3 Lt. kainuoja), ir jo daug, dar bekepant cukraus įberiu, kad skonis pagerėtų
tada su duonyte, niam-niam
O koks pavadinimas to normalaus pomidorų padažo
Aš kažkodel manau (ir perku) Suslavičiaus klasikinį pomidorų padažą. Ten paskaičius sudėtį yra daugiausia pomidorų dedama (apie 33-35 proc. tūrio). O kituose tik 15-18 proc...
Parašytas: 06 Gru 2006, 12:48
Eli
Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks
Žmonės, žiūrėkite ką perkate
Parašytas: 06 Gru 2006, 13:14
Lilina
Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų
Reikės ir su silkė išbandyti...
Parašytas: 06 Gru 2006, 13:15
Lilina
Eli rašė:Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks
Žmonės, žiūrėkite ką perkate
Del grietinės atkyra tema apie Pieno produktus
Parašytas: 06 Gru 2006, 15:48
Ramunė
Lilina rašė:Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų
Reikės ir su silkė išbandyti...
`Vasarą iš savų darau ir aš. Tinka prie silkės net labai
O iš pirktinių nebandžiau...
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:16
Lilina
Mama irgi iš savų daro. Aš vasarą pomidorus perku, tai irgi prisidarau. Vasarą jie skanesni. Žiema ne bandžiau daryt.
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:28
daida
Lilina rašė:Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų
Reikės ir su silkė išbandyti...
Mano mama tokio padažo ir žiemai pasidaro
Tikrai dug skanesnis nei pirktinis
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:28
Ramunė
Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo
Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu )
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:30
daida
Ramunė rašė:Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo
Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu )
Beje ir papuošimus patiekalams iš tų žieminių irgi nelabai sekasi daryti
Vasariniai geresni
Parašytas: 06 Gru 2006, 18:08
Ramunė
Atrodo, kad saulytė ne tik žmonėms tinka ir patinka
Parašytas: 12 Gru 2006, 20:14
Ramunė
Pagaliau prisiruošiau ir susisluoksniavau silkutę su svogūniukais ir cinamonu, kaip mokė Silsta. Rytoj bandysiu.
Manau, kad bus
Parašytas: 13 Gru 2006, 09:47
silsta
Ir aš vakar tokią dariau... Nu geras
Parašytas: 13 Gru 2006, 09:49
Eli
O aš tokią dar tik gaminsiu
Parašytas: 13 Gru 2006, 13:33
Ramunė
Neišlaikiau aš tos silkutės paros laiko, jau paragavau. Tikrai
Tik, man rodos vos-vos pagailėjau cinamono. Bet paragausiu vėliau, gal padaugės
Parašytas: 13 Gru 2006, 14:04
Lilina
O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???
Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas
Parašytas: 13 Gru 2006, 17:25
silsta
Lilina rašė:O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???
Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas
Truputį aukščiau puslapyje aš jau buvau parašiusi kokią silkutę naudoju. Jokiu būdu ne file...
Parašytas: 13 Gru 2006, 18:45
Ramunė
Lilina rašė:O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???
Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas
O aš perku filė, bet su oda, bet žiūriu į kainą.Mažiausiai turi būti apie 10 litų. Yra žuvies skyriuose.
Parašytas: 15 Gru 2006, 18:52
Ramunė
Paprastai, per Kūčių vakarienę būnam kur nors pas tėvus. Šiemet planuojam namuose. Būkit geros-gerutėlės, mestelėkit silkės ir žuvytės receptukų paprastų, skanių ir labai skanių
Ačiū
Parašytas: 21 Gru 2006, 15:50
silsta
Turiu tokių biški mandresnių, tik terlionės daugiau reikia:
SILKĖ DREBUČIUOSE: 5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipirų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarinėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, susukti voleliu ir persmeigti mediniu smaigtu. Sudėti į tam skirtą indą, užpilti paruoštu marinatu, pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais, pastatyti šaltoje patalpoje ir, kai želatiną sustings, duoti į stalą. Silkių volelius galima dėti gulsčiai arba statyti kaip statinaites. Puošti iš kietai virtų kiaušinių išpjautytomis "vandens lelijomis"
SILKĖ SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS: 4 silkių filė, 200 g džiovintų slyvų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, malto cinamono, 2 šaukštai citrinų sulčių. Silkių filė ir džiovintas slyvas supjaustome pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus suskaldome. Viską užpilame aliejaus, cinamono ir citrinų sulčių mišiniu. Gerai sumaišome ir paliekame per naktį. Patiekdami silkę sudedame taip, kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų. Puošiame graikiniais riešutais.
ŽUVIES KUKULIAI DREBUČIUOSE: 500 g žuvies filė be ašakų, 2 kietai virti kiaušiniai, didelis žalių petražolių ryšulėlis, 1/2 apvalios bandelės, 1/3 stiklinės pieno, 1 morka, 1 salieras, 1 mažas poras, 1 mažas svogūnas, druska, 1 pakelis želatinos (1/2 litro skysčio) Daržoves nuvalyti ir išvirti nuovirą. Bandelę pamirkyti piene ir kartu su filė sumalti mėsmale, suberti susmulkintus kiaušinius ir labai smulkiai supjaustytas žalias petražoles.
Iš žuvies masės suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir išvirti daržovių nuovire.
Perdėti į gilesnį pusdubenį, nuovirą perkošti, į karštą supilti ištirpdytą želatiną, kruopščiai išmaišyti ir užpilti kukulius. Ataušinti. Patiekti su krienais.
Sekmės bandant
Parašytas: 21 Gru 2006, 16:09
Ramunė
Parašytas: 22 Gru 2006, 14:52
Lilina
O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas
ir labai skanu
Parašytas: 22 Gru 2006, 16:28
ade
Na ir skanumynų prirašėt
Svarbu, kad šiuo laiku man tai labai aktualu
Parašytas: 22 Gru 2006, 17:38
Eli
As siandien gaminau silke su morkomis ir dziovintomis slyvomis . Ja pirkau visa sudyta su galva ir visais kitais organais
. Isvaliau ismirkiau, nors labai suri ir nebuvo, bet pienelyje dar teko paguleti. Morkytes isviriau, tik nepervirti
, kad butu dar truputi standesnes. Aliejuje pakepinau svoguno galvute, kai jis apkepe, sudejau kubeliais pjaustytas morkytes ir ismirkytas slyvas, cinamono truputi. Viska atvesinau ir ant silkutes. Skanaus
Parašytas: 22 Gru 2006, 18:20
Ramunė
Lilina rašė:O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas
ir labai skanu
Besąlygiškai sutinku
Neteko skanesnių ragauti
Parašytas: 27 Gru 2006, 01:27
daida
Kalėdoms gaminau silkę su graikiniais riešutais. tai buvo labai labai skanu
Ačiū silstai už tą paslaptėlę
Parašytas: 27 Gru 2006, 10:42
silsta
O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai.
Parašytas: 27 Gru 2006, 12:10
Ramunė