Įvairūs pyragai II
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Vilioja tos bandelės, labai gražiai pavykę. Aš irgi Velykoms žadu kept mielinį pyragą su įdaru, vieną saldų, kitą ne. Bet čia tik planuose, neaišku kaip bus su laiku ir pagalbininkais
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Beje, o kokia turi būti temperatūra? "Didžiojoje kepinių knygoje" nurodo labai aukštą - 200-225 laipsnių. Aš pašoviau į 200.[/quote]
Temperatura priklauso nuo gaminio dydzio
Temperatura priklauso nuo gaminio dydzio
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Įvairūs pyragai II
O as visada kepu ant 180 nesvarbu ar bandeles ar pyragas, tik aisku laikas skiriasi
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Baltojo šokolado triufelinis pyragas
Pagrindui:
2 kiaušiniai;
4 v.š. cukraus;
1/3 puodelio miltų;
50 g ištirpinto baltojo šokolado;
Viršui:
1 ¼ puodelio (300 ml) grietinėlės;
350 g baltojo šokolado, sulaužyto nedideliais gabalėliais;
250 g varškės
Sulaistymui:
Arbatos, vandens, cukraus ir citrinos sulčių sirupo, sulčių ir pan. (tikslaus kiekio nežinau, pyliau tikrai nemažai, bet kitą dieną vietomis buvo sausoka, taip kad skysčių negailėkit)
Dekorui:
Baltojo arba juodojo šokolado,
Kakavos miltelių.
Ištepti 20 cm skersmens apvalią kepimo formą sviestu ar aliejumi. Plakti cukrų ir kiaušinius apie 10 minučių. Įsijoti miltus, supilti ištirpintą baltąjį šokoladą. Masę supilti į formą ir kepti įkaitintoje iki 1800C orkaitėje apie 25 minutes. Išėmus atvėsinti ir vėliau sugrąžinti į tą pačią kepimo formą. Sudrėkinti sultimis, arbata ar sirupu.
Viršui grietinėlę užvirti, tada nukėlus nuo ugnies sudėti baltojo šokolado gabalėlius ir maišyti, kol jie išsilydys. Kai beveik atvės, įmaišyti ištrintą iki vientisos masės varškę. Mišinį užpilti ant pagrindo ir šaldyti apie dvi valandas.
Šokolado drožlėms, šokoladą ištirpinti, supilti ant, pvz., plastikinės lentelės, išlyginti ir palikti kambario temperatūroje, kol sukietės. Vėliau su gremžtuku braukti per šokoladą pasukant, kol susiformuos suktinukai. Dekoruoti jais tortą ir pabarstyti kakavos milteliais.
Aš dar pagaminau ir keksiukų:
Pagrindui:
2 kiaušiniai;
4 v.š. cukraus;
1/3 puodelio miltų;
50 g ištirpinto baltojo šokolado;
Viršui:
1 ¼ puodelio (300 ml) grietinėlės;
350 g baltojo šokolado, sulaužyto nedideliais gabalėliais;
250 g varškės
Sulaistymui:
Arbatos, vandens, cukraus ir citrinos sulčių sirupo, sulčių ir pan. (tikslaus kiekio nežinau, pyliau tikrai nemažai, bet kitą dieną vietomis buvo sausoka, taip kad skysčių negailėkit)
Dekorui:
Baltojo arba juodojo šokolado,
Kakavos miltelių.
Ištepti 20 cm skersmens apvalią kepimo formą sviestu ar aliejumi. Plakti cukrų ir kiaušinius apie 10 minučių. Įsijoti miltus, supilti ištirpintą baltąjį šokoladą. Masę supilti į formą ir kepti įkaitintoje iki 1800C orkaitėje apie 25 minutes. Išėmus atvėsinti ir vėliau sugrąžinti į tą pačią kepimo formą. Sudrėkinti sultimis, arbata ar sirupu.
Viršui grietinėlę užvirti, tada nukėlus nuo ugnies sudėti baltojo šokolado gabalėlius ir maišyti, kol jie išsilydys. Kai beveik atvės, įmaišyti ištrintą iki vientisos masės varškę. Mišinį užpilti ant pagrindo ir šaldyti apie dvi valandas.
Šokolado drožlėms, šokoladą ištirpinti, supilti ant, pvz., plastikinės lentelės, išlyginti ir palikti kambario temperatūroje, kol sukietės. Vėliau su gremžtuku braukti per šokoladą pasukant, kol susiformuos suktinukai. Dekoruoti jais tortą ir pabarstyti kakavos milteliais.
Aš dar pagaminau ir keksiukų:
Re: Įvairūs pyragai II
Suuuuper. Sitatikrai isbandysiu dar sia savaite. O mes su dukryte kepsim ryt torta, nes vaziuosim mociutes sveikint su gimtadieniu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Mes šį vežemės pas močiutę Tai patiko man, Irmutei ir močiutei, tėčiui ir seneliui nelabai, nes jie nemėgsta baltojo šokolado.
Re: Įvairūs pyragai II
Man tai čia nepatiktų grietinėlė... Nelabai mėgstu plaktos, nors sumaišius su varške manau derinys išeina neblogas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Grietinėlės tu net nejausi ji reikalinga, kad šokoladą suskystint, manau tiktų ir pienas, tik mažiau jo reiktųŽivilė rašė:Man tai čia nepatiktų grietinėlė... Nelabai mėgstu plaktos, nors sumaišius su varške manau derinys išeina neblogas
Re: Įvairūs pyragai II
O mums visiems sitas pyragelis patiks,nes tiek tetis, tiek vyras megsta sokoladus visokiu rusiu
Re: Įvairūs pyragai II
gaila, kad savaitgali nebus laiko,o tai dauk konditerinio balto sokolado turiu....
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Čia daug nesugaiši gamindama. Gal valandą su Irmute užtrukom, puošiau jau kitą dieną, prieš kelionę
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Išbandykit, gal patiks o aš dabar galvoju juodojo šokolado triufelinį pyragą išsikept savaitgaliui
Re: Įvairūs pyragai II
Koks fainuoliškas
Taip ir tįsta seilė...
Taip ir tįsta seilė...
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Įvairūs pyragai II
Labai zavisngai atrodo reiks pabandyt lelka pasveiks, o tai nieko nevalgo, viena juk nevlgysiu bet net seile varvet nori
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Kai mama valgo, tai ir vaikas dažniausiai užsimano Maniškei labai patiko masė, tai aš tik sulyginu, ji su šaukštu nukabina, liepiu valgyt iš dubenėlio, bet jai vistiek skaniau nuo pyrago graibyt
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Įvairūs pyragai II
taip serga kad net tai ka megsta nevalgo
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
ir gerai, kad nevalgo, organizmas visa energija skiria kovai su liga, o ne virskinimui ...aisku, kad serga mazius tai labai blogai
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
Cia paprastas sluoksniuotos teslos pyragas,idra dariau is saldytu darzoviu,kumpio,surio,kiausinio ir grietines,dar dejau svoguno ir prieskoniu.
- Prikabinti failai
-
- DSCF0151.jpg (42.65 KiB) Peržiūrėta 7228 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Įvairūs pyragai II
dabar taip noreciau
Re: Įvairūs pyragai II
pyragas ''atgaiva''
va mano toks pyragas,tik tiksliai negaliu parasyt kiek visko pertepimams dejau.
paplociams:
350 g sviesto
350 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
7 kaiusiniai
2 saukstai romo
165 g miltu
175 g krakmolo
kepimo milteliu
pirmam pertepimui:
vynuogiu
jogurto
zelatinos
antram pertepimui:
kakvos
keliu saukstu vandens
zelatinos
vaniles esencijos
cukraus
sviesta isukite iki purumo,paeiliui sudekite cukru,vanilini cukru,kiausinius,roma.miltus sumaisykite
su krakmolu ir kepimo milteliais,nusijokite.berkite juos po sauksta
y maisoma tesla.is teslos turi iseiti 6 mazdaug centimetro storio paplociai.
y riebalais sutepta skarda pilkite tesla:ziurekite,kad prie krastu sluoksnis butu nelabai plonas,kad nepridegtu.saukite skarda y iki 175-200 C temperaturos ykaitinta orkaite.kiekviena paloty kepkite 8-10 minuciu.
is vynuogiu isimkite seklas,jas smulkiai supjaustykite.jas sudekite y dubeny ir ypilkite siektiek jogurto,mase neturi buti skysta.isbrinkinkite zelatina,kai ji isbrinks pakaitinkite ja karsto vandens voneleje kol ji taps vienalyte.tada supilkite ja y vynuogiu ir jogurto mase.
y kakava supilkite vandeny ir cukru,(jai vandens mazoka ypilkite dar siek tiek)gerai ismaisykite kol taps vientisa mase.isbrinkinkite zelatina,ir istirpinkite vandens voneleje.supilkite y kakavos mase.
iskepusius paplocius isimkite is formos ir tepkite po plona slioksny pertepimo.
va mano toks pyragas,tik tiksliai negaliu parasyt kiek visko pertepimams dejau.
paplociams:
350 g sviesto
350 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
7 kaiusiniai
2 saukstai romo
165 g miltu
175 g krakmolo
kepimo milteliu
pirmam pertepimui:
vynuogiu
jogurto
zelatinos
antram pertepimui:
kakvos
keliu saukstu vandens
zelatinos
vaniles esencijos
cukraus
sviesta isukite iki purumo,paeiliui sudekite cukru,vanilini cukru,kiausinius,roma.miltus sumaisykite
su krakmolu ir kepimo milteliais,nusijokite.berkite juos po sauksta
y maisoma tesla.is teslos turi iseiti 6 mazdaug centimetro storio paplociai.
y riebalais sutepta skarda pilkite tesla:ziurekite,kad prie krastu sluoksnis butu nelabai plonas,kad nepridegtu.saukite skarda y iki 175-200 C temperaturos ykaitinta orkaite.kiekviena paloty kepkite 8-10 minuciu.
is vynuogiu isimkite seklas,jas smulkiai supjaustykite.jas sudekite y dubeny ir ypilkite siektiek jogurto,mase neturi buti skysta.isbrinkinkite zelatina,kai ji isbrinks pakaitinkite ja karsto vandens voneleje kol ji taps vienalyte.tada supilkite ja y vynuogiu ir jogurto mase.
y kakava supilkite vandeny ir cukru,(jai vandens mazoka ypilkite dar siek tiek)gerai ismaisykite kol taps vientisa mase.isbrinkinkite zelatina,ir istirpinkite vandens voneleje.supilkite y kakavos mase.
iskepusius paplocius isimkite is formos ir tepkite po plona slioksny pertepimo.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Juodojo šokolado triufelinis pyragas
Pagrindui:
75 g sviesto;
1/3 puodelio cukraus;
2 kiaušiniai;
2/3 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
¼ puodelio kakavos miltelių;
50 g maltų migdolų (nuplikyti karštu vandeniu, nuimti odeles, pakepinti ir sumalti);
Triufelių masei:
350 g juodojo šokolado (naudojau 62 proc.);
100 g sviesto;
300 ml grietinėlės;
75 g pyrago trupinių (naudojau paprastus sausainius ir amaretti);
3 v.š. romo.
Pasiruošti 20 cm skersmens kepimo formą (kepiau 18 cm,). Ją ištepti sviestu. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir vis plakti. Atskirame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, miltus, kakavos miltelius bei kepimo miltelius. Lėtai maišant, supilti į sviesto ir kiaušinių plakinį. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Atvėsinti ant grotelių. Kai atvės, sudėti į išplautą kepimo formą.
Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, vis maišant, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau masę išsukti ir vėl dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau gerai ją išsukti, supilti romą, suberti trupinius, gerai išmaišyti ir sukrėsti ant pagrindo. Šaldyti nors tris valandas.
Pagrindui:
75 g sviesto;
1/3 puodelio cukraus;
2 kiaušiniai;
2/3 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
¼ puodelio kakavos miltelių;
50 g maltų migdolų (nuplikyti karštu vandeniu, nuimti odeles, pakepinti ir sumalti);
Triufelių masei:
350 g juodojo šokolado (naudojau 62 proc.);
100 g sviesto;
300 ml grietinėlės;
75 g pyrago trupinių (naudojau paprastus sausainius ir amaretti);
3 v.š. romo.
Pasiruošti 20 cm skersmens kepimo formą (kepiau 18 cm,). Ją ištepti sviestu. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir vis plakti. Atskirame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, miltus, kakavos miltelius bei kepimo miltelius. Lėtai maišant, supilti į sviesto ir kiaušinių plakinį. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Atvėsinti ant grotelių. Kai atvės, sudėti į išplautą kepimo formą.
Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, vis maišant, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau masę išsukti ir vėl dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau gerai ją išsukti, supilti romą, suberti trupinius, gerai išmaišyti ir sukrėsti ant pagrindo. Šaldyti nors tris valandas.
Re: Įvairūs pyragai II
Mmmm labai skanei atrodo, net seile tysta.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Išbandykit ir nereiks klaviatūrų seilėt
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
nerealus vaizdas bus isbandytas jau noriu
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Įvairūs pyragai II
labai fainai atrodo
Re: Įvairūs pyragai II
Kepiau šiandien tokius keksiukus (didelius tokius) tai nesitikejau kad isies, bet pavyko.
noriu parodyti tikrai labai skanus gavosi.
Rabarbaru su razinomsi keksiukai. tik nezinau kaip nuoroda imesti is kur emiau recepa? ir nezinau ar galima deti kito pasinaudojus receptus?
4 kiaušinius išpakiau su cukrumi. ir suberiau miltu apie 1 stiklinę. 1 šaukštelis kepimo miltelių.
ant susmulkintu rabarbaru ir razinų supylaiu tešlą ir kepiau 30 min 200 temp.
oi kaip foto blogai sudejau atsiprašau kita karta pasitaisysiu
http://www.google.lt/imgres?imgurl=http ... _QbH2JHGCg
žiuriu ir nuoroda pavyko ideti
aš labiau smulkinau rabarbarus nes mano 1 metuku mažius skanavo pats pirmas o dantu turi tik 6
noriu parodyti tikrai labai skanus gavosi.
Rabarbaru su razinomsi keksiukai. tik nezinau kaip nuoroda imesti is kur emiau recepa? ir nezinau ar galima deti kito pasinaudojus receptus?
4 kiaušinius išpakiau su cukrumi. ir suberiau miltu apie 1 stiklinę. 1 šaukštelis kepimo miltelių.
ant susmulkintu rabarbaru ir razinų supylaiu tešlą ir kepiau 30 min 200 temp.
oi kaip foto blogai sudejau atsiprašau kita karta pasitaisysiu
http://www.google.lt/imgres?imgurl=http ... _QbH2JHGCg
žiuriu ir nuoroda pavyko ideti
aš labiau smulkinau rabarbarus nes mano 1 metuku mažius skanavo pats pirmas o dantu turi tik 6
- Prikabinti failai
-
- P1010158.JPG (31.29 KiB) Peržiūrėta 7028 karus(ų)
-
- P1010150.JPG (44.17 KiB) Peržiūrėta 7028 karus(ų)
-
- P1010147.JPG (58.73 KiB) Peržiūrėta 7028 karus(ų)
-
- P1010174.JPG (46.67 KiB) Peržiūrėta 7038 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo aitii 24 Geg 2010, 18:07, redaguota 3 kartą(us).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
labai fainuoliski keksiukai aitii Tik prasau ideti recepta ir nurodyti is kokio puslapio emei recepta