Įvairūs pyragai II
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
as tai ant sio pyrageno,kaip saldziamege dar nutelos uzsitepdavau ,manau,kad sokoladinis glajus tiktu
Re: Įvairūs pyragai II
Šokoladiniai keksiukai su kremo kepurėle
Sumaišyti 1 st. miltų, 2/3 st. cukraus, 50 g tarkuoto šokolado, 1 valg. š. tirpios kavos, 3 valg. š. kakavos, 1 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir vanilino.
Išlydyti 70 g sviesto, ataušinti ir gerai išmaišyti su 3 kiaušiniais. Sudėti sausų produktų mišinį ir gerai išmaišyti. Įpilti pieno tiek, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Tešlą sukrėsti į formeles ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pagaminti kremą: į puodą sudėti 100 ml grietinėlės, 50 g šokolado, 1 arb. š. tirpios kavos, 2-3 valg. š. cukraus. Kaitinti nuolat maišant, kol pasidarys vienalytė masė. Maišant supilti nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą (1 arb. š.). Kaitinti kol sutirštės, ataušinti. Aptepti ataušusius keksiukus.
Sumaišyti 1 st. miltų, 2/3 st. cukraus, 50 g tarkuoto šokolado, 1 valg. š. tirpios kavos, 3 valg. š. kakavos, 1 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir vanilino.
Išlydyti 70 g sviesto, ataušinti ir gerai išmaišyti su 3 kiaušiniais. Sudėti sausų produktų mišinį ir gerai išmaišyti. Įpilti pieno tiek, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Tešlą sukrėsti į formeles ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pagaminti kremą: į puodą sudėti 100 ml grietinėlės, 50 g šokolado, 1 arb. š. tirpios kavos, 2-3 valg. š. cukraus. Kaitinti nuolat maišant, kol pasidarys vienalytė masė. Maišant supilti nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą (1 arb. š.). Kaitinti kol sutirštės, ataušinti. Aptepti ataušusius keksiukus.
- Prikabinti failai
-
- Keksiukaisokoladiniai.JPG (47.33 KiB) Peržiūrėta 7171 karus(ų)
Re: Įvairūs pyragai II
tina vis nesiliauja stebinus. labai jau viliojanciai atrodo, reiks kada ismegint saunuole tu
Re: Įvairūs pyragai II
Ačiūsinsan rašė:tina vis nesiliauja stebinus. labai jau viliojanciai atrodo, reiks kada ismegint saunuole tu
Re: Įvairūs pyragai II
gražuoliukai keksiukai , šaunuolė
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
taigi sakiau,kad kepsiu obuoliu torta bet man jis labiau i tarta panasus arba tiesiog paprasciausias pyragas,bet kad ir kaip ji pavadinsit,dievisko skonio gavosi,pagrindas toks trapus ir tirpsta burnoje....nuotraukas pasidarius turiu telefone bet neturiu laido pavadinima pakeiciau pyragekui
Obuoline tarta
Teslai:
250g miltu
1-2 kiausiniu tryniai,naudojau du nes mazi kiausiniai
100g kepiniu arba paprasto bet butinai sviesto
80g cukraus
Idariu:
0,5kg obuoliu
2 kiausiniu baltymu arba netgi 3
1 v.s.krakmolo
apie 3v.s. cukraus
Is teslai skirtu produktu uzminkome tesla ir 1val dedam i saldytuva.Is teslytes iskociojam laksta ir dedam i 28cm skersmens forma,padarom krastelius.Baltyma laikom saldytuve,tada geriau susiplaka ir pasidaro puri mase,plakant baltymus po truputi pilti krakmola ir cukru,dedam mazais gabaliukais pjaustytus obuolius.Sia jau gatava puria mase-krema,kreciam ant teslytes ir sakute lengvai paciausiam.Kepam nekarstoj orkaitej 40-60min.Skanaus
Labai svelnus pyragelis,iskepus galvojau kad sukietes nes panasumo buvo,bet supjausciau,nes pas mane skarda kvadratine,sudejau i lekste,palikau per nakti ir dabar toks lyg dregnokas bet gabaliuka paragavau trapumas isliko ir skonis dar geresnis.Tikiuosi isbandysit
Obuoline tarta
Teslai:
250g miltu
1-2 kiausiniu tryniai,naudojau du nes mazi kiausiniai
100g kepiniu arba paprasto bet butinai sviesto
80g cukraus
Idariu:
0,5kg obuoliu
2 kiausiniu baltymu arba netgi 3
1 v.s.krakmolo
apie 3v.s. cukraus
Is teslai skirtu produktu uzminkome tesla ir 1val dedam i saldytuva.Is teslytes iskociojam laksta ir dedam i 28cm skersmens forma,padarom krastelius.Baltyma laikom saldytuve,tada geriau susiplaka ir pasidaro puri mase,plakant baltymus po truputi pilti krakmola ir cukru,dedam mazais gabaliukais pjaustytus obuolius.Sia jau gatava puria mase-krema,kreciam ant teslytes ir sakute lengvai paciausiam.Kepam nekarstoj orkaitej 40-60min.Skanaus
Labai svelnus pyragelis,iskepus galvojau kad sukietes nes panasumo buvo,bet supjausciau,nes pas mane skarda kvadratine,sudejau i lekste,palikau per nakti ir dabar toks lyg dregnokas bet gabaliuka paragavau trapumas isliko ir skonis dar geresnis.Tikiuosi isbandysit
Re: Įvairūs pyragai II
kaip as cia praziopsojau? :O
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
is visu obuoliniu,kiek esu bandzius sis man paciu paciausias,grizus namo tikrai bandysiu didesni kieki daryt ir kitokioj kepimo formoj
Re: Įvairūs pyragai II
Aš išbandysiu Doros 'Obuolinę tartą' - vilioja, bet kas tie keiniai? Keinių sviestas ar kaip suprast?
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
oi,sorry ten p raideles truksta
Re: Įvairūs pyragai II
Visvien aiškumo neduoda. Naudosiu tiesiog 100 g sviesto - kurią savaitės dieną kepsiu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Turbūt turėjo būti "kepinių"
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
beje,dekui Tutsiuk kad pataisei
Re: Įvairūs pyragai II
Išbandžiau šį receptą, tikrai skanus . Tik kad aš per žioplumą per anksti susiplakiau baltymus, tai kol laikas atėjo uždėti ant tešlos truputį suzmekoDora rašė:taigi sakiau,kad kepsiu obuoliu torta bet man jis labiau i tarta panasus arba tiesiog paprasciausias pyragas,bet kad ir kaip ji pavadinsit,dievisko skonio gavosi,pagrindas toks trapus ir tirpsta burnoje....nuotraukas pasidarius turiu telefone bet neturiu laido pavadinima pakeiciau pyragekui
Obuoline tarta
Teslai:
250g miltu
1-2 kiausiniu tryniai,naudojau du nes mazi kiausiniai
100g kepiniu arba paprasto bet butinai sviesto
80g cukraus
Idariu:
0,5kg obuoliu
2 kiausiniu baltymu arba netgi 3
1 v.s.krakmolo
apie 3v.s. cukraus
Is teslai skirtu produktu uzminkome tesla ir 1val dedam i saldytuva.Is teslytes iskociojam laksta ir dedam i 28cm skersmens forma,padarom krastelius.Baltyma laikom saldytuve,tada geriau susiplaka ir pasidaro puri mase,plakant baltymus po truputi pilti krakmola ir cukru,dedam mazais gabaliukais pjaustytus obuolius.Sia jau gatava puria mase-krema,kreciam ant teslytes ir sakute lengvai paciausiam.Kepam nekarstoj orkaitej 40-60min.Skanaus
Labai svelnus pyragelis,iskepus galvojau kad sukietes nes panasumo buvo,bet supjausciau,nes pas mane skarda kvadratine,sudejau i lekste,palikau per nakti ir dabar toks lyg dregnokas bet gabaliuka paragavau trapumas isliko ir skonis dar geresnis.Tikiuosi isbandysit
Ir nuotrauką dariau pyragą prapjovusi ant pjaustymo lentelės, tai tos daržovės gavosi truputį ne į temą
- Prikabinti failai
-
- Picture 042.jpg (38.82 KiB) Peržiūrėta 7083 karus(ų)
Re: Įvairūs pyragai II
Aha, toks plonas gavosi. Bet trapi tešla labai gi nepasipučia, o baltyminis obuolinis viršus taigi pazmeko dar iki tol, kol uždėjau . Bet skonis labai geras
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
svarbu skanu O plonas nieko blogo, maziau issizioti reikia
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
pas mane irgi toks pats buvo,tai sakau pavadinima keiciau is torto i tarta,nes i torta tai ne kiek nepanasu,bet skanus tikrai,saunuole erikiux
Re: Įvairūs pyragai II
Labai patiko, įdomus, mano dar neragautas skonis. Šaunus receptas, Dora . Svarbiausia, paprasta pasigaminti
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
vat butent,paprastas ir kiekvienas gali lengvai pasigamint,laiko daug neuzima ir skonis geras
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
vokiskas svogunu pyragas
500 g miltų,
1 kg svogūnų,
250 ml šilto pieno,
4 šaukštai tirpinto sviesto,
20 g mielių,
šaukštelis cukraus,
150 g fermentinio sūrio,
maltų pipirų, druskos.
1. Dubenėlyje sumaišome miltus su šaukšteliu druskos, viduryje padarome duobutę. Į ją supilame pieną, sutrupiname mieles, suberiame cukrų. Visus šiuos produktus sumaišome su trupučiu miltų, pridengiame drobele ir paliekame 20 minučių šiltai pastovėti. Tada įmaišome aliejų, išminkome, pridengiame ir paliekame dar 40 minučių pastovėti šiltai.
2. Svogūnus supjaustome žiedais ir keliolika minučių patroškiname svieste. Pasūdome, pagardiname pipirais.
3. Tešlą plonai iškočiojame ir dedame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus uždedame svogūnų masę. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių. Likus iki kepimo pabaigos 10 minučių, paviršių apibarstome tarkuotu sūriu.
(saltinis "delfi" )
500 g miltų,
1 kg svogūnų,
250 ml šilto pieno,
4 šaukštai tirpinto sviesto,
20 g mielių,
šaukštelis cukraus,
150 g fermentinio sūrio,
maltų pipirų, druskos.
1. Dubenėlyje sumaišome miltus su šaukšteliu druskos, viduryje padarome duobutę. Į ją supilame pieną, sutrupiname mieles, suberiame cukrų. Visus šiuos produktus sumaišome su trupučiu miltų, pridengiame drobele ir paliekame 20 minučių šiltai pastovėti. Tada įmaišome aliejų, išminkome, pridengiame ir paliekame dar 40 minučių pastovėti šiltai.
2. Svogūnus supjaustome žiedais ir keliolika minučių patroškiname svieste. Pasūdome, pagardiname pipirais.
3. Tešlą plonai iškočiojame ir dedame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus uždedame svogūnų masę. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių. Likus iki kepimo pabaigos 10 minučių, paviršių apibarstome tarkuotu sūriu.
(saltinis "delfi" )
- Prikabinti failai
-
- file8007035_pyragas3s.jpg (11.18 KiB) Peržiūrėta 7019 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Iškepiau pagal šitą Forellės receptą:
Dar neragavom. Iš nurodyto kiekio man gavosi 4 pyragėliai, cukinijos ir pomidoro buvo dukart per daug, bet aš sukramsnojau kaip salotas. Dabar pyragėliai vėsta, bus valgomi su vištienos sultiniu...Pyragėliai su fetos sūriu ir daržovėmis
Paveikslėlis
Tešla:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdaras:
1/2 cukinijos;
1 pomidoras;
1/2 puodelio smulkintos fetos sūrio;
saujelė bazilikų lapelių;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. grietinės;
1 didelis kiaušinis;
pipirų, druskos pagal skonį.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Įdarui cukiniją supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepti svieste ar aliejuje, kol suminkštės. Sudėti bazilikus ir dar trumpai pakepti. Pomidorą blanširuoti, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip ir cukinija. Sumaišyti cukiniją, pomidorus ir trupintą fetos sūrį.
Tešlą iškočioti ir išpjauti kvadratus, kuriuos įtiesti į keksiukų kepimo skardą. Uždėti paruošto įdaro ir užpilti kiaušinių, grietinės ir pipirų plakiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Prikabinti failai
-
- dscf1617.jpg (79.16 KiB) Peržiūrėta 6957 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Ir kaip skonis? Įdaro liko, nes mažiau pyragėlių gaminai, o šiaip apibrėžimas "cukinija", "pomidoras" dar neaišku kokio ir dydžio