Sraigės
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Sraigės
Iš sraigių galima pasigaminti daug patiekalų. Pateikių jų apdorojimo eigą.
- Prikabinti failai
-
- Surinktas sraiges patalpinti medinėje ar plastikinėje prapučiamoje dėžutėje(sraigių kiekis negali viršyti trečdalio dėžutės tūrio), užpilti miltais laikyti 3-5 paras sausoje vėsioje vietoje.
- 7.JPG (79.27 KiB) Peržiūrėta 7868 karus(ų)
-
- Išsivaliusas sraiges nuplauti nuo miltų.
- 6.JPG (50.43 KiB) Peržiūrėta 7869 karus(ų)
-
- Pasūdyti (kad sulystų į kiautelius) ir sumesti į verdantį vandenį (vandens kiekis turi mažiausiai 2 kartus viršyti sraigių kiekį).
- 5.JPG (81.16 KiB) Peržiūrėta 7869 karus(ų)
-
- Po 5 minučių sraigės kiaurasamčiu išgraibomos.
- 4.JPG (62.78 KiB) Peržiūrėta 7869 karus(ų)
-
- Žirklutėmis išlupamos iš kiautų, nukerpamas žarnynas.
- 3.JPG (41.82 KiB) Peržiūrėta 7870 karus(ų)
-
- Mėsą reikia nuplauti nuo gleivių. Plaunama po tekančiu vandeniu, sraiges maigant.
- 2.JPG (59.33 KiB) Peržiūrėta 7868 karus(ų)
-
- 3 valandas sraigės verdamos. Aš verdu tiktai vandenyje. Tačiau į vandenį galima įpilti balto sauso vyno, įdėti druskos, prieskoninių šakniagumbių (visai kaip sultiniui). Nuotraukoje sraigės jau išvirtos.
- 1.JPG (70.96 KiB) Peržiūrėta 7869 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigės česnakiniame svieste
1 stambios česnako galvutės
200 g žalių šviežių krapų
200 g sviesto
Smulkiai supjaustome česnako galvutes ir krapus. Visa tai sumaišome su sviestu. Silpnai pasūdome. Visa tai gerai išsukame medine mentele kol pasidarys vienalytė masė.
Paimame kiautelį, įdedame vieną virtą kojelę ir užpildome jį įdaru. Paruoštus farširuotus kiautelius sudedame į įkaitintą orkaitę (jokiu būdu ne į mikrobangę) ir 3-5 min. Kaitiname, kol ištirpsta sviestas. Negalima leisti sviestui virti.
Sulietuvintas valgymo procesas toks. Riekėmis supjaustomas pranzūciškas batonas ir ant jo iškratomas kiauto turinys. Pasklinda neapsakomas krapų ir česnakų kvapas, o toks „sumuštinis“ bus puiki užkanda prie vyno.
P.S. as nededu i kiautelius, tiesiog sudedu į keptuvę sviestą, pakepinu truputi smulkintą česnaką, sudedu sraiges, pasūdau, truputi pakepu, sudedu smulkintus krapus ir dar truputi pakaitinu.
1 stambios česnako galvutės
200 g žalių šviežių krapų
200 g sviesto
Smulkiai supjaustome česnako galvutes ir krapus. Visa tai sumaišome su sviestu. Silpnai pasūdome. Visa tai gerai išsukame medine mentele kol pasidarys vienalytė masė.
Paimame kiautelį, įdedame vieną virtą kojelę ir užpildome jį įdaru. Paruoštus farširuotus kiautelius sudedame į įkaitintą orkaitę (jokiu būdu ne į mikrobangę) ir 3-5 min. Kaitiname, kol ištirpsta sviestas. Negalima leisti sviestui virti.
Sulietuvintas valgymo procesas toks. Riekėmis supjaustomas pranzūciškas batonas ir ant jo iškratomas kiauto turinys. Pasklinda neapsakomas krapų ir česnakų kvapas, o toks „sumuštinis“ bus puiki užkanda prie vyno.
P.S. as nededu i kiautelius, tiesiog sudedu į keptuvę sviestą, pakepinu truputi smulkintą česnaką, sudedu sraiges, pasūdau, truputi pakepu, sudedu smulkintus krapus ir dar truputi pakaitinu.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigės burgundiškai
600 g nuvalytų ir išvirtų sraigių
40 g sviesto
30 g svogūnų
50 g duonos trupinių
100 g kieto tarkuoto sūrio
15 g petražolių
1 g maltų juodųjų pipirų
1-2 skiltelių česnako
Sraiges išvirkite su prieskoniais, daržovėmis ir išimkite mėsą.
Paruoškite įdarą: svieste pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pridėkite kvietinės duonos gabaliukų, sutarkuoto kieto sūrio, česnako, smulkiai supjaustytų petražolių ir truputį nuoviro, kuriame virė sraigės.
Sraigių kriaukles užpilkite šiltu vandeniu, įdėkite šaukštelį sodos ir virkite 30 minučių. Paskui vandenį nupilkite, o kriaukles praplaukite šaltu vandeniu ir gerai išdžiovinkite. Nuovirą, kuriame virė sraigės su daržovėmis, virkite ant didelės ugnies, kad sutirštėtų ir jo sumažėtų. Į kiekvieną kriauklę įpilkite truputį nuoviro, įdėkite po 1-2 gabaliukus sraigės mėsos ir užpildykite paruoštu įdaru.
Pripildytas kriaukles padėkite anga į viršų ant keptuvės arba ugniai atsparios lėkštelės, kurioje yra truputis nuoviro, pabarstykite tarkuotu kietu sūriu ir kepkite 10-15 minučių orkaitėje, kol įdaras pasidengs rusva plutele.
Patiekite karštas toje pačioje keptuvėje arba lėkštutėje.
600 g nuvalytų ir išvirtų sraigių
40 g sviesto
30 g svogūnų
50 g duonos trupinių
100 g kieto tarkuoto sūrio
15 g petražolių
1 g maltų juodųjų pipirų
1-2 skiltelių česnako
Sraiges išvirkite su prieskoniais, daržovėmis ir išimkite mėsą.
Paruoškite įdarą: svieste pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pridėkite kvietinės duonos gabaliukų, sutarkuoto kieto sūrio, česnako, smulkiai supjaustytų petražolių ir truputį nuoviro, kuriame virė sraigės.
Sraigių kriaukles užpilkite šiltu vandeniu, įdėkite šaukštelį sodos ir virkite 30 minučių. Paskui vandenį nupilkite, o kriaukles praplaukite šaltu vandeniu ir gerai išdžiovinkite. Nuovirą, kuriame virė sraigės su daržovėmis, virkite ant didelės ugnies, kad sutirštėtų ir jo sumažėtų. Į kiekvieną kriauklę įpilkite truputį nuoviro, įdėkite po 1-2 gabaliukus sraigės mėsos ir užpildykite paruoštu įdaru.
Pripildytas kriaukles padėkite anga į viršų ant keptuvės arba ugniai atsparios lėkštelės, kurioje yra truputis nuoviro, pabarstykite tarkuotu kietu sūriu ir kepkite 10-15 minučių orkaitėje, kol įdaras pasidengs rusva plutele.
Patiekite karštas toje pačioje keptuvėje arba lėkštutėje.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigių duona
1 kg miltų
50 g alaus mielių
30 g druskos
500 g virtos sraigių mėsos
50 g sviesto
smulkiai sutrinto česnako ir baziliko
350 ml vandens
100 ml alyvų aliejaus
Į minkštą sviestą įmaišyti baziliką ir česnaką; leisti sraigėms įsigerti į aromatizuotą sviestą, kaitinant ant lėtos ugnies (sviestas neturi užvirti).
Ištirpdyti mieles ne per daug šaltame vandenyje. Sudėti miltus, druską, aliejų, vandenį bei susmulkintas sraiges; minkyti tešlą, kad taptų minkšta ir vientisa. Palikti 30 minučių, kad pakiltų.
Formuoti mažus tešlos gabalėlius, sudėti juos ant kepimo skardos, ir palikti pakilti valandai šiltoje patalpoje. Po to kepti 15 minučių iki 190° įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą duoną atvėsinti ant grotelių kad išgaruotų drėgmės perteklius.
1 kg miltų
50 g alaus mielių
30 g druskos
500 g virtos sraigių mėsos
50 g sviesto
smulkiai sutrinto česnako ir baziliko
350 ml vandens
100 ml alyvų aliejaus
Į minkštą sviestą įmaišyti baziliką ir česnaką; leisti sraigėms įsigerti į aromatizuotą sviestą, kaitinant ant lėtos ugnies (sviestas neturi užvirti).
Ištirpdyti mieles ne per daug šaltame vandenyje. Sudėti miltus, druską, aliejų, vandenį bei susmulkintas sraiges; minkyti tešlą, kad taptų minkšta ir vientisa. Palikti 30 minučių, kad pakiltų.
Formuoti mažus tešlos gabalėlius, sudėti juos ant kepimo skardos, ir palikti pakilti valandai šiltoje patalpoje. Po to kepti 15 minučių iki 190° įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą duoną atvėsinti ant grotelių kad išgaruotų drėgmės perteklius.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Kiaušinienė su sraigėmis ir svogūnais
500 g sraigių mėsos 3 valandas išvirtų baltame vyne
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
6 kiaušiniai
1 šaukštelis grietinės
svogūno laiškų
1 šaukštelis cukraus
alyvų aliejaus
tarkuoto parmezano
aromatizuoto acto (aceto balsamico di Modena)
druskos ir pipirų.
Įmušti kiaušinius į talpų molinį dubenį, sudėti ir smulkiai sutrintas sraiges. Atskirai aliejuje pakepinti julienne supjaustytus svogūnus ir česnakus, viską sudėti kartu ir gerai išmaišyti (gaminys turi gautis pakankamai minkštas).
Turinį supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, atsargiai, kad nepriliptų ir neviršytų kepimo formos aukščio, kitaip gerai neiškeps.
Įdėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 minučių. Patiekti galima tiek karštą, tiek atvėsusią, tačiau visuomet pašlakstytą balzaminiu Modenos actu.
500 g sraigių mėsos 3 valandas išvirtų baltame vyne
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
6 kiaušiniai
1 šaukštelis grietinės
svogūno laiškų
1 šaukštelis cukraus
alyvų aliejaus
tarkuoto parmezano
aromatizuoto acto (aceto balsamico di Modena)
druskos ir pipirų.
Įmušti kiaušinius į talpų molinį dubenį, sudėti ir smulkiai sutrintas sraiges. Atskirai aliejuje pakepinti julienne supjaustytus svogūnus ir česnakus, viską sudėti kartu ir gerai išmaišyti (gaminys turi gautis pakankamai minkštas).
Turinį supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, atsargiai, kad nepriliptų ir neviršytų kepimo formos aukščio, kitaip gerai neiškeps.
Įdėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 minučių. Patiekti galima tiek karštą, tiek atvėsusią, tačiau visuomet pašlakstytą balzaminiu Modenos actu.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigės mantovietiškam padaže
80 gabaliukų išvalytų sraigių mėsos
2 morkos
2 saliero lapai
4 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 litrai sauso balto stalo vyno
2 šaukštai pomidorų pastos
100 gr sviesto
tarkuoto parmezano sūrio
druskos ir pipirų.
Išimtą iš kiautų, nuplautą ir nuvalytą sraigių mėsą įdėti į puodą kartu su sutrintom daržovėm, baltu vynu, ir neatšildytu sviestu; virti apie keturias valandas.
Verdant karts nuo karto pamaišyti vis įpilant po truputį vandens, jei reikia. Galiausiai įdėti druskos ir pipirų
Paruoštas sraiges pabarstykite tarkuotu parmezanu ir patiekite karštas kartu su gabalėliu virtos, ar apkeptos kukurūzų košės.
80 gabaliukų išvalytų sraigių mėsos
2 morkos
2 saliero lapai
4 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 litrai sauso balto stalo vyno
2 šaukštai pomidorų pastos
100 gr sviesto
tarkuoto parmezano sūrio
druskos ir pipirų.
Išimtą iš kiautų, nuplautą ir nuvalytą sraigių mėsą įdėti į puodą kartu su sutrintom daržovėm, baltu vynu, ir neatšildytu sviestu; virti apie keturias valandas.
Verdant karts nuo karto pamaišyti vis įpilant po truputį vandens, jei reikia. Galiausiai įdėti druskos ir pipirų
Paruoštas sraiges pabarstykite tarkuotu parmezanu ir patiekite karštas kartu su gabalėliu virtos, ar apkeptos kukurūzų košės.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigių ir grybų sriuba
200 g nevirtos sraigių mėsos
½ stiklinės sauso balto stalo vyno
1 taurelė brendžio
1 morka
1 saliero lapas
1 svogūnas
300 g šviežių grybų
1-2 skiltelės česnako
puokštelė petražolių
mėsos sultinio
1 kiaušinio trynys
alyvų aliejaus
druskos
Sraiges 15-20 min virti vandenyje, nugraibyti susidariusias putas. Sraiges išimti ir supjaustyti gabalėliais.
Paskrudinti dviejuose, trijuose šaukštuose alyvų aliejaus, kartu su susmulkinta morka, salieru ir svogūnu. Viską užpilti baltu vynu ir brendžiu, , įpilti keletą samtelių sultinio, ir vis pamaišant labai lėtai virti 3 val, pridedant susmulkinto česnako ir petražolių( sriuba turi būti pakankamai tiršta).
Grybus nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais, paskrudinti alyvų aliejuje, leisti nugaruoti. Apkepusius atsargiai išimti
Verdant sraigėms, įdėti grybus, viską išmaišyti ir virti dar valandą, vis papildant sultiniu; patikrinti sūrumą.
Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Į sriubą įmaišyti suplaktą kiaušinio trynį ir vėl pašildyti ant lėtos ugnies. Patiekti mažuose moliniuose dubenėliuose su skrudinta duona ir sviestu.
200 g nevirtos sraigių mėsos
½ stiklinės sauso balto stalo vyno
1 taurelė brendžio
1 morka
1 saliero lapas
1 svogūnas
300 g šviežių grybų
1-2 skiltelės česnako
puokštelė petražolių
mėsos sultinio
1 kiaušinio trynys
alyvų aliejaus
druskos
Sraiges 15-20 min virti vandenyje, nugraibyti susidariusias putas. Sraiges išimti ir supjaustyti gabalėliais.
Paskrudinti dviejuose, trijuose šaukštuose alyvų aliejaus, kartu su susmulkinta morka, salieru ir svogūnu. Viską užpilti baltu vynu ir brendžiu, , įpilti keletą samtelių sultinio, ir vis pamaišant labai lėtai virti 3 val, pridedant susmulkinto česnako ir petražolių( sriuba turi būti pakankamai tiršta).
Grybus nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais, paskrudinti alyvų aliejuje, leisti nugaruoti. Apkepusius atsargiai išimti
Verdant sraigėms, įdėti grybus, viską išmaišyti ir virti dar valandą, vis papildant sultiniu; patikrinti sūrumą.
Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Į sriubą įmaišyti suplaktą kiaušinio trynį ir vėl pašildyti ant lėtos ugnies. Patiekti mažuose moliniuose dubenėliuose su skrudinta duona ir sviestu.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Virtos sraigės su garstyčių padažu
200 g sraigių
25 g garstyčių
30 ml acto (galima vyno acto)
100 alyvų aliejaus
juodųjų pipirų, druskos
15 petražolių
Sraiges 5 minutes pavirti sūdytame vandenyje, išimti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Garstyčias išsukti su actu, alyvų aliejumi, įdėti pipirų ir druskos. Maišyti kol sutirštės. Įdėti smulkintų petražolių. Sraiges sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
200 g sraigių
25 g garstyčių
30 ml acto (galima vyno acto)
100 alyvų aliejaus
juodųjų pipirų, druskos
15 petražolių
Sraiges 5 minutes pavirti sūdytame vandenyje, išimti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Garstyčias išsukti su actu, alyvų aliejumi, įdėti pipirų ir druskos. Maišyti kol sutirštės. Įdėti smulkintų petražolių. Sraiges sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigės užkeptos sūriu
300 g sraigių
150 brinzos
alyvų aliejaus
1 svogūnas
kmynų, juodųjų pipirų, druskos
balto vyno
lauro lapelis
petražolės šaknis
žalumynų
majonezo
Sraiges 30 minučių pavirti sūdyto vandens ir vyno mišinyje. Baigiant virti įmesti lauro lapelį. Alyvų aliejuje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir petražolės šaknį, įdėti druskos, pipirų, kmynų. Masę tolygiai paskirstyti blėkutėje, ant viršaus sudėti sraiges, užtepti majonezo, virtų pabarstyti smulkinta brinza arba kitokiu tarkuotu sūriu. Kepti kol ant sūrio užsidės rusva plutelė. Patiekalą papuošti smulkintais žalumynais.
300 g sraigių
150 brinzos
alyvų aliejaus
1 svogūnas
kmynų, juodųjų pipirų, druskos
balto vyno
lauro lapelis
petražolės šaknis
žalumynų
majonezo
Sraiges 30 minučių pavirti sūdyto vandens ir vyno mišinyje. Baigiant virti įmesti lauro lapelį. Alyvų aliejuje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir petražolės šaknį, įdėti druskos, pipirų, kmynų. Masę tolygiai paskirstyti blėkutėje, ant viršaus sudėti sraiges, užtepti majonezo, virtų pabarstyti smulkinta brinza arba kitokiu tarkuotu sūriu. Kepti kol ant sūrio užsidės rusva plutelė. Patiekalą papuošti smulkintais žalumynais.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Keptos marinuotos sraigės
400 g sraigių
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
100 ml sausp vyno
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas alyvų aliejaus
juodųjų pipirų, citrinos sulčių
2 žiūpsneliai tarkuotos citrinos žievelės
riebalų kepimui
Sraigių kojeles perpjauti perpusę ir parą palaikyti marinatę, padarytą iš: vyno, citrinos sulčių, garstyčių, alyvų aliejaus, smulkiai pjaustyto svogūno, česnako irjuodųjų pipirų.
Sraiges apkepti smarkiai įkaitintuose riebaluose. Kepti kol atsiras plutelė. Į likusius nuo kepimo riebalus supilti marinatą ir truputi vandens. Gautą padažą užvirinti ir užpilti juo apkeptas sraiges. Patiekti su salotomis.
400 g sraigių
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
100 ml sausp vyno
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas alyvų aliejaus
juodųjų pipirų, citrinos sulčių
2 žiūpsneliai tarkuotos citrinos žievelės
riebalų kepimui
Sraigių kojeles perpjauti perpusę ir parą palaikyti marinatę, padarytą iš: vyno, citrinos sulčių, garstyčių, alyvų aliejaus, smulkiai pjaustyto svogūno, česnako irjuodųjų pipirų.
Sraiges apkepti smarkiai įkaitintuose riebaluose. Kepti kol atsiras plutelė. Į likusius nuo kepimo riebalus supilti marinatą ir truputi vandens. Gautą padažą užvirinti ir užpilti juo apkeptas sraiges. Patiekti su salotomis.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Sraigės tešloje
200 g sraigių
1 stiklinė sauso vyno
1 kiaušinis
1 svogūnas
1 šaukštelis margarino
3 šaukštai miltų
2 šaukšto pieno
lauro lapas, čiobrelių
druskos, juodųjų pipirų
sviesto kepimui
Sraiges 1 h virti sultinyje, kurį sudaro: 0,5litro vandens, vynas, druska, čiobrelis. Baigiant virti įmesti lauro lapą. Sraiges atvėsinti sultinyje. Paruošti tešlą iš miltų, pieno, margarino, trynio, druskos ir pipirų. Prieškepant į tešlą įmaišyti smulkiai pjaustytą svogūną ir išplaktą baltymą. Kiekvieną sraigę pamirkyti tešloje ir dėti į įkaitintą sviestą. Kepti kol parus.
200 g sraigių
1 stiklinė sauso vyno
1 kiaušinis
1 svogūnas
1 šaukštelis margarino
3 šaukštai miltų
2 šaukšto pieno
lauro lapas, čiobrelių
druskos, juodųjų pipirų
sviesto kepimui
Sraiges 1 h virti sultinyje, kurį sudaro: 0,5litro vandens, vynas, druska, čiobrelis. Baigiant virti įmesti lauro lapą. Sraiges atvėsinti sultinyje. Paruošti tešlą iš miltų, pieno, margarino, trynio, druskos ir pipirų. Prieškepant į tešlą įmaišyti smulkiai pjaustytą svogūną ir išplaktą baltymą. Kiekvieną sraigę pamirkyti tešloje ir dėti į įkaitintą sviestą. Kepti kol parus.
Re: Sraigės
Hmmm, nu jo, nekaip atrodo...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
Jeigu kas paruoštų, tai valgyčiau, bet pati nesiryšiu. Man ir taip terliojimasis su mėsa ar žuvies darinėjimas nėra itin malonūs darbeliai
Re: Sraigės
oi aciu pyp uz tokia idomia patirti, visai nieko tas vaizdelis, bet darbo tikrai laabai daug. saunuole, tikriausiai labai skanu!
Re: Sraigės
Nepyk, pyp, bet man čia tikras siaubo filmas
Re: Sraigės
Aš rimtai sakiau...
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
jeigu karbonado gamybos eiga pradetu fotografuoti nuo kiaules skerdimo, irgi manau butu siaubo filmas
Re: Sraigės
Tai su kiaule jau apsipratom, juk šitiek metų valgom kiaulieną, o štai sraigė egzotika, todėl ir atrodo nekaip. Gal ateis mada valgyt tas sraiges, ir nieko keisto nebus. Aš išvis galvojau, kad Lietuvoje tokių dalykų niekas nevalgo, nebent pačiuožę žmonės, o pasirodo, kad tai nėra jau tokia ir egzotika. Šiais metais jau ne vieną kartą girdžiu, kaip žmonės sraiges valgo, tai, vadinasi, nėra taip baisus ir siaubinga
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sraigės
baisaus tai tikrai nieko nera.... o ir skanu... kai kazkas paruosia
Re: Sraigės
saunuole,Pyp! kazkas naujo ir idomaus,forume... pagyvejo ir pazenge i prieki!
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sraigės
Kokia vertinga info bet jaučiu neišdrysiu sraigės paruošti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sraigės
O sraigių pilnos pievos ir pamiškės. Šiandien būčiau galėjus pilną krepšį prisirinkt, bet žinau jog nesugebėsiu jų paruošt. Pyp, ateisiu pas tave į svečius paragaut
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sraigės
Man ju kaip ir vežius gaila, gyvus virti