Puslapis 8 iš 12
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 07 Spa 2009, 19:48
Tina
janrri rašė:o aš , jau du kartus duonkepėj obuolienę kepiau, gaunasi pasakiškai
. Supjaustai obuolius, užberi cukraus ir įjungi, viskas
.
Aš šiemet visas uogienes tik duonkepei ir viriau - vyšnių, bruknių su kriaušėm, su slyvom
Jeigu norisi tirštesnės uogienės, tai programą antrą kartą paleidžiu.
Nereikia stovėti prie viryklės ir maišyti
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 07 Spa 2009, 19:58
pyp
gudragalves
kol turesiu duonkepe gal ir as uogienes pamegsiu, reiks gi daikta isnaudot visokeriopai
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 22 Spa 2009, 18:37
Tina
Alaus duona
150 ml tamsaus alaus
120 ml vandens
1,5 arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. medaus
1 kiaušinis
1 valg. š. aliejaus
miltų (kvietinių - ruginių 50:50, dėjau iš akies, per minkymą stebėjau ir dar pridėjau)
2 arb. š. sausų mielių
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 22 Spa 2009, 19:49
erikiux
Nu va, dar viena įdomybė
Bežiūrint į namuose keptų duonelių fotkes, ir pačiai kyla noras kada nors pabandyti
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 06:43
Forelle
Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 08:59
Tutsi
tai nesakyk kaip gamini ir pamatysi kaip patiks
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 09:06
Tina
O maniškis atvirkščiai - viskas, kas su alumi, skanu. Labai mėgsta kepamą vištą alumi palaistyti, šašlykas aluje marinuotas labai skanus išeina
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 13:03
Rubine
Isigijau jau ir as duonkepe Maulinex,bet be Tutsi pagalbos turbut nieko neiseis,skaitau,skaitau,bet niekaip nesuprantu kaip ka deti ir kur spausti
Krausiu i deze ir vaziuosiu Tutsiuk pas tave duonos kepti
Nera lt receptu,ir aiskaus aprasymo
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 13:08
Tutsi
gerai, prasom
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 14:59
pyp
Forelle rašė:Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą
maniskis tai alu megsta visokia forma
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 15:05
Forelle
pyp rašė:Forelle rašė:Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą
maniskis tai alu megsta visokia forma
Visų skoniai skirtingi. Man tai kaip tik visuose patiekaluose jis labai derėjo ir viskas man buvo skanu, bet va vieno kažkaip jau nebegeriu
matyt atpratau
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 15:08
pyp
as irgi alaus nepraktikuoju, va nebent i tesla kokia pilu...mokytoja sake norint but geru vireju nei rukyt nei gert negali, nes skonio ir uosles receptoriai blogeja...su rukymu problemu nera, bet vyno paragaut megstu...reiks pamazint
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 16:38
Živilė
pyp rašė:Iskepiau rugine duona pagal Oliveri...laabai skanu
Pirmadienis: Dubenyje sumaišykite 500 g ruginių miltų įpylę tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. išneskite va;andai į lauką, paskui pastatykite šiltoje vietoje ir uždenkite maistine plėvele.
Antradienis: Pradės kilti burbulai. Nieko nedarykite.
Trečiadienis: Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla pasidarytų tokio pat tirštumo kaip pirmadienį. Uždenkite ir vėl palikite
Ketvirtadienis: Nieko nedarykite.
Penktadienis: Į tešlą įmaišykite 1 kg miltų, paskui įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite ją geras 5 minutes. Prieš berdami druską atidėkite 500 g tešlos kitam kartui, uždenkite ir pastatykite į šalį. Kitą dieną viską galima bus pradėti iš pradžių, t.y. vėl rauginti tešlą duonos kepmui. (Į tešlą dar dėjau šiek tiek cukraus ir kmynų). Suformuokite kepalą ir įdėkite į dubenį. Užklokite rankšluostėliu ir palikite 14 valandų.
Šeštadienio rytas: Įkaitinkite orkaitę iki 190C temperatūros. Atsargiai išverkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarsytą formą. (aš dugną išklojau kopūsto lapais). Viršų aptepkite riebalais ir kepkite kol apskrus.
Ka tik iskepiau sita duona. Pasaka
Aplodismentai
Grynai tokia, kokia buvau parsivezus is Niuroniu. Tikrai verta pavargti (nu to vargo nedaug, tik kantrybes reikia). Mama praso dar vieno kepalelio, sakau turiu dabar raugo, galesim kept
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 16:38
pyp
Cha
Sutapimas, as dabar kepu sia duona
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 16:43
Živilė
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 16:48
pyp
tik nepadauginkit siltos duonos, skrandziui negerai
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Spa 2009, 17:31
Dora
baikit kalbet apie duonas ir dar taip apetitingai
,puse metu normalios duonos burnoj neturejau
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 08 Gru 2009, 15:56
daida
pyp rašė:Iskepiau rugine duona pagal Oliveri...laabai skanu
Pirmadienis: Dubenyje sumaišykite 500 g ruginių miltų įpylę tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. išneskite va;andai į lauką, paskui pastatykite šiltoje vietoje ir uždenkite maistine plėvele.
Antradienis: Pradės kilti burbulai. Nieko nedarykite.
Trečiadienis: Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla pasidarytų tokio pat tirštumo kaip pirmadienį. Uždenkite ir vėl palikite
Ketvirtadienis: Nieko nedarykite.
Penktadienis: Į tešlą įmaišykite 1 kg miltų, paskui įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite ją geras 5 minutes. Prieš berdami druską atidėkite 500 g tešlos kitam kartui, uždenkite ir pastatykite į šalį. Kitą dieną viską galima bus pradėti iš pradžių, t.y. vėl rauginti tešlą duonos kepmui. (Į tešlą dar dėjau šiek tiek cukraus ir kmynų). Suformuokite kepalą ir įdėkite į dubenį. Užklokite rankšluostėliu ir palikite 14 valandų.
Šeštadienio rytas: Įkaitinkite orkaitę iki 190C temperatūros. Atsargiai išverkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarsytą formą. (aš dugną išklojau kopūsto lapais). Viršų aptepkite riebalais ir kepkite kol apskrus
Pagaliau iš trečio karto ir man ši duona normaliai pavyko
Pirmą kartą buvo per kieta pluta ir labai stora, antrą kartą neiškepės pats viduriukas, o dabar viskas gavosi puikiai, tik dariau puse porcijos
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 08 Gru 2009, 17:15
pyp
as irgi ne is pirmo karto normalia iskepiau
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 08 Gru 2009, 22:11
janrri
O aš, išbandžiau kepti keksą ir likau labai patenkinta. Pasidalinu receptuku.
Reikės:
4 kiaušinių;
220 g cukraus;
van. cukraus;
druskos;
2 v.š. romo;
1 citrinos;
220 g sviesto;
450 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
200 g įvairių cukatų.
Kiaušinius reikia gerai išplakti su cukrumi, plakinį supilti į duonkepę ir sudėti likusius produktus.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 09 Gru 2009, 00:10
erikiux
Žiauriai skaniai atrodo, toks purutis, skanutis
Seilėtekis prieš naktį padidėjo, kaip miegoti reikės eiti
?????????
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 09 Gru 2009, 00:10
Tutsi
nesitaskyk.... begs pas mane per lubas
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 09 Gru 2009, 00:12
erikiux
A ką padarysi????? Nu noriu tokio skanumyno, nors tu ką...................
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 10 Gru 2009, 20:36
Rubine
O pagal kokia programa keptas tas keksiukas?pradejau jau giliau dometis,nes seimyna uzsimane visokiu skanumynu
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 10 Gru 2009, 20:53
janrri
Rubine rašė:O pagal kokia programa keptas tas keksiukas?pradejau jau giliau dometis,nes seimyna uzsimane visokiu skanumynu
kepiau 10 programa, ir dar programai pasibaigus įjungiau 10 minučių 12 programą, nes bijojau, kad nebūtų viduje tešla
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 13 Gru 2009, 19:38
Forelle
Pagaliau ir man pavyko nufotografuot duonelę, o tai receptų išbandyta daug, nuotraukos nė vienos. Gėda jau man
Šią kepu ne pirmą kartą labai skani, tamsi, puikiai tinka sumuštiniams ir be riebalų, pieno, kiaušinių, todėl galima užprogramuot, kad iškeptų kaip tik pusryčiams
Įvairių miltų duonelė
1 ½ puodelio šilto vandens;
3 v.š. medaus; (galite pamažinti, jeigu nemėgstat, kad jaustųsi šioks toks saldumas)
1 ½ a.š. druskos;
2 puodeliai pirmos rūšies kvietinių miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
¾ puodelio rupių ruginių miltų;
¾ puodelio kukurūzų miltų;
2 ¼ a.š. sausų mielių;
Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Nustatyti programą „Normal“. Išeiga apie 1 kg kepaliukas.
Ir dar šilta riekelė su sviestu, skirta Sinsan
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 13 Gru 2009, 19:56
janrri
Jau visi produktai duonkepėj
,neatsilaikiau .
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 13 Gru 2009, 20:14
Forelle
Bet ir greitumas. Gerai, kad visų miltų turi
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 13 Gru 2009, 20:34
janrri
kukurūzinių miltų seniai pirkau ir neprisiruošiau nieko gaminti, tai dabar greitai suveikiau.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 13 Gru 2009, 20:50
Forelle
Man kukurūziniai blynams sueina, vos ir dabar duonelei užteko