Puslapis 1 iš 12
Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 12:58
Tutsi
Siulome, kepame, rodome
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:10
Forelle
Duona su medumi ir avižiniais dribsniais
1 puodelis (237 ml) vandens;
2 š. sviesto;
1 ½ š. medaus;
½ a.š. druskos;
2 ¼ puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
½ puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 a.š. sausų mielių.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestas ištirpintas, medus – ištirpintas vandenyje. Sudedame pagal nurodymus.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:11
Forelle
Varškės balta duona
(1 puodelis - 237 ml)
90 ml šilto pieno (70-80 laipsnių temperatūros);
1 1/3 puodelio varškės;
8 š. sviesto;
4 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. druskos;
2 ½ puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių.
Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo ciklas „Balta duona“
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:11
Forelle
Grietininis pyragas, keptas duonkepėje
(1 puodelis - 237 ml)
½ puodelio šilto vandens;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1/3 puodelio grietinės;
1 kiaušinis;
1 š. sviesto arba margarino;
3 puodeliai miltų;
3 š. cukraus (dėjau 5);
½ a.š. druskos;
2 a.š. mielių.
Sudėti pagal rekomendacijas. Kepimo režimas „Balta duona“, apskrudimas – lengvas.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:14
Forelle
Ir naktinis kepinys - ypatingai puri, minkšta, saldi balta duona, nugalėjus varškinę atsiduria pirmoje vietoje
Saldi duona
1 puodelis (237 ml) šilto vandens;
½ puodelio saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos.
Produktus sudėti pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“. Išeina apie 1 kg duona.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:17
Tutsi
forele, parasyk skliausteliuose, kiek yra puodelis,nes daug kam iskyla toks klausimas
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:31
Forelle
Pataisyta. Šiaip jeigu sudėtyje nėra kiaušinių, tai puodelį gali naudoti bet kokį, svarbu, kad visus produktus tuo pačiu pamatuotum
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:51
Tutsi
saunu
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 13:52
pyp
Maladec
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 15:35
erneka
Šaunuolė, Forelle
Bus išmėginta. O aš bandžiau tamsią ruginę duoną kept su natūraliu raugu - gavosi labai skani kvapni ekologiška ruginė duona su kmynais. Greitu laiku įmesiu receptuką
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 15:36
Forelle
Lauksiu ruginės duonos receptuko. Pati vis dar nedrįstu išbandyti
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 17:43
Lina13
Kaip norisi duonkepės
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 18:40
Tutsi
pirk
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 23 Sau 2009, 22:17
aksele
as ir noriu,bet nezinau kur ja isabacint,vietos ner
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 24 Sau 2009, 18:43
Rubine
Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 24 Sau 2009, 19:29
sinsan
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
jeigu pas jus yra butekos parduotuve, tai uzsuk ten, siose parduotuvese net gali nusidereti
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 24 Sau 2009, 19:53
Forelle
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
Pasirinkimas tikrai mažas, kai sau ieškojau, tai pasirinkimas buvo iš dviejų
aišku lengviau ir išsirinkt
užvakar "topo centre" mačiau gal 3 ar 4, bet pastebėjau kad pabrangę
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 24 Sau 2009, 21:53
Tutsi
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainos
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 24 Sau 2009, 22:50
Rubine
Ačiū Tutsiuk už patarimą,net nežinojau,kad tokiu dalykų ten galima rasti.Tikrai nulėksiu pasidairyti,nes labai jau noriu tos duonelės
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 25 Sau 2009, 15:10
Živilė
Tutsi rašė:Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainos
Mes tokiu būdu šaldytuvą nusipirkom. Kažkas ten pas jį užpakalinėje pusėje defektuota, bet šiaip labai geras. Kažkur Vilniuj mama susirado tokių prekeivių. Reiks prie progos ir Panevėžy pažiūrėti, nes ir aš jau į duonkepę dairausi.
O kuo dar jie prekiauja?
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 25 Sau 2009, 21:51
Tutsi
visa buitine technika nuo krosneliu iki saldytuvu, televizoriu ir t.t.....
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 26 Sau 2009, 19:38
vitele
O as labai laukiu rugines duonos receptuko , dar irgi kazkaip nedrisau bandyt
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 10:44
erneka
Na šiandien tai jau tikrai įdėsiu
Kaip tik kepa dabar mano ruginukė. Praeitą kartą pusę eigos nufotkinau, ir nebespėjau - kol grįžau iš miesto mūsų svečiukai duoniukę pribaigė, taigi nenorėjau dėt be galutinio vaizdelio
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 11:51
Forelle
Labai jau laukiu. Turiu kelis receptus raugui gaminti ir nežinau kurio jau griebtis
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 15:03
erneka
Tamsi duona su raugu
1 diena:
100 g ruginių miltų (1150 D)
90 g rupių miltų
2 a.š. sausų mielių
120 g natūralaus jogurto 3,5 %
270 ml šilto vandens
1 š. cukraus
2 diena:
50 ml šilto vandens
180 g ruginių miltų
270 g baltų miltų (550T)
2 a.š. druskos
3 a.š. cukraus
9 g sausų mielių
Pirmos dienos priduktus sumaišyti ir laikyti kambario temperatūroje parą laiko. Antrą dieną į duonkepės indą sudėti raugą, po to visus kitus produktus nurodyta eilės tvarka. Kepti programa 'Ruginė duona'.
Gavosi labai skani ir kvapni duonelė. Tik viršus kažko pakrito truputį, tačiau plutelė traški gavosi ir labai skani. Pabandykit
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 15:12
Forelle
Būtinai išbandysiu, ačiū
teliko kmynų nusipirkt
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 17:34
erneka
Pirmą kartą kepiau su kmynais, o dabar specialiai nedėjau. Man gal be kmynų skaniau
O kokių tu dar receptų su raugu turi? Norėtųsi išbandyt ir kitų, nes šita skani, bet, kaip jau rašiau, viršus pabaigoj kepimo kažkiek susmego, neliko to papūsto kalnelio kažkodėl
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 17:50
Forelle
Vakare sudėsiu ką aš turiu, dabar dviese sėdim nieko negaliu padaryti
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 18:13
sinsan
Re: Kepame duonkepėje
Parašytas: 27 Sau 2009, 19:13
Forelle
Dukrytė užsižaidė viena, tai pasikuičiau ką aš turiu. Daug ką buvau nusikopijavus ir net neskaičius, dabar perskaičiau ir beveik viską ištryniau, nes kažkaip keistai skamba, kad į ruginę dedama kakavos (manau, kad dėl spalvos), bet vistiek tokios nekepčiau. Normaliasuais receptas šis:
Ruginė duona (apie 750 g)
1 puodelis raugo;
¾ puodelio vandens;
½ puodelio miltų;
1 ½ puodelio ruginių miltų;
2 a.š. druskos;
1 š. Sviesto;
1 ¼ a.š kmynų.
tik koks raugas reikalingas neparašyta, o jų recepto kai ieškojau, tai radau įvairiausių: nuo laikomų per naktį iki savaitę. Vienur su pienu, mielėmis ir miltais, kitur su tik miltai su vandeniu. Tai va ir pasimetus, nežinau net kokį dabar bandyti