Puslapis 112

Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 12:58
Tutsi
Siulome, kepame, rodome :wink:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:10
Forelle
Duona su medumi ir avižiniais dribsniais

Paveikslėlis

1 puodelis (237 ml) vandens;
2 š. sviesto;
1 ½ š. medaus;
½ a.š. druskos;
2 ¼ puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
½ puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 a.š. sausų mielių.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestas ištirpintas, medus – ištirpintas vandenyje. Sudedame pagal nurodymus.

Paveikslėlis

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:11
Forelle
Varškės balta duona

Paveikslėlis

(1 puodelis - 237 ml)

90 ml šilto pieno (70-80 laipsnių temperatūros);
1 1/3 puodelio varškės;
8 š. sviesto;
4 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. druskos;
2 ½ puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių.

Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo ciklas „Balta duona“

Paveikslėlis

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:11
Forelle
Grietininis pyragas, keptas duonkepėje

Paveikslėlis

(1 puodelis - 237 ml)

½ puodelio šilto vandens;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1/3 puodelio grietinės;
1 kiaušinis;
1 š. sviesto arba margarino;
3 puodeliai miltų;
3 š. cukraus (dėjau 5);
½ a.š. druskos;
2 a.š. mielių.

Sudėti pagal rekomendacijas. Kepimo režimas „Balta duona“, apskrudimas – lengvas.

Paveikslėlis

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:14
Forelle
Ir naktinis kepinys - ypatingai puri, minkšta, saldi balta duona, nugalėjus varškinę atsiduria pirmoje vietoje :)

Saldi duona

Paveikslėlis

1 puodelis (237 ml) šilto vandens;
½ puodelio saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos.

Produktus sudėti pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“. Išeina apie 1 kg duona.

Paveikslėlis

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:17
Tutsi
forele, parasyk skliausteliuose, kiek yra puodelis,nes daug kam iskyla toks klausimas :wink:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:31
Forelle
Pataisyta. Šiaip jeigu sudėtyje nėra kiaušinių, tai puodelį gali naudoti bet kokį, svarbu, kad visus produktus tuo pačiu pamatuotum

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:51
Tutsi
saunu :geles:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 13:52
pyp
Maladec 038

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 15:35
erneka
Šaunuolė, Forelle 038 Bus išmėginta. O aš bandžiau tamsią ruginę duoną kept su natūraliu raugu - gavosi labai skani kvapni ekologiška ruginė duona su kmynais. Greitu laiku įmesiu receptuką :wink:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 15:36
Forelle
Lauksiu ruginės duonos receptuko. Pati vis dar nedrįstu išbandyti

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 17:43
Lina13
Kaip norisi duonkepės :(

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 18:40
Tutsi
pirk :wink:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 23 Sau 2009, 22:17
aksele
as ir noriu,bet nezinau kur ja isabacint,vietos ner

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 24 Sau 2009, 18:43
Rubine
Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 24 Sau 2009, 19:29
sinsan
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
jeigu pas jus yra butekos parduotuve, tai uzsuk ten, siose parduotuvese net gali nusidereti :!:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 24 Sau 2009, 19:53
Forelle
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
Pasirinkimas tikrai mažas, kai sau ieškojau, tai pasirinkimas buvo iš dviejų :shock: aišku lengviau ir išsirinkt :D užvakar "topo centre" mačiau gal 3 ar 4, bet pastebėjau kad pabrangę

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 24 Sau 2009, 21:53
Tutsi
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainos :wink:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 24 Sau 2009, 22:50
Rubine
Ačiū Tutsiuk už patarimą,net nežinojau,kad tokiu dalykų ten galima rasti.Tikrai nulėksiu pasidairyti,nes labai jau noriu tos duonelės 038

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 25 Sau 2009, 15:10
Živilė
Tutsi rašė:
Rubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainos :wink:
Mes tokiu būdu šaldytuvą nusipirkom. Kažkas ten pas jį užpakalinėje pusėje defektuota, bet šiaip labai geras. Kažkur Vilniuj mama susirado tokių prekeivių. Reiks prie progos ir Panevėžy pažiūrėti, nes ir aš jau į duonkepę dairausi. 8) O kuo dar jie prekiauja? :roll:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 25 Sau 2009, 21:51
Tutsi
visa buitine technika nuo krosneliu iki saldytuvu, televizoriu ir t.t..... :!:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 26 Sau 2009, 19:38
vitele
O as labai laukiu rugines duonos receptuko , dar irgi kazkaip nedrisau bandyt :)

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 10:44
erneka
Na šiandien tai jau tikrai įdėsiu :oops: Kaip tik kepa dabar mano ruginukė. Praeitą kartą pusę eigos nufotkinau, ir nebespėjau - kol grįžau iš miesto mūsų svečiukai duoniukę pribaigė, taigi nenorėjau dėt be galutinio vaizdelio :roll:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 11:51
Forelle
Labai jau laukiu. Turiu kelis receptus raugui gaminti ir nežinau kurio jau griebtis

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 15:03
erneka
Tamsi duona su raugu

1 diena:
100 g ruginių miltų (1150 D)
90 g rupių miltų
2 a.š. sausų mielių
120 g natūralaus jogurto 3,5 %
270 ml šilto vandens
1 š. cukraus

2 diena:
50 ml šilto vandens
180 g ruginių miltų
270 g baltų miltų (550T)
2 a.š. druskos
3 a.š. cukraus
9 g sausų mielių

Pirmos dienos priduktus sumaišyti ir laikyti kambario temperatūroje parą laiko. Antrą dieną į duonkepės indą sudėti raugą, po to visus kitus produktus nurodyta eilės tvarka. Kepti programa 'Ruginė duona'.
Gavosi labai skani ir kvapni duonelė. Tik viršus kažko pakrito truputį, tačiau plutelė traški gavosi ir labai skani. Pabandykit :)

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 15:12
Forelle
Būtinai išbandysiu, ačiū 038 teliko kmynų nusipirkt

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 17:34
erneka
Pirmą kartą kepiau su kmynais, o dabar specialiai nedėjau. Man gal be kmynų skaniau :roll: O kokių tu dar receptų su raugu turi? Norėtųsi išbandyt ir kitų, nes šita skani, bet, kaip jau rašiau, viršus pabaigoj kepimo kažkiek susmego, neliko to papūsto kalnelio kažkodėl :roll:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 17:50
Forelle
Vakare sudėsiu ką aš turiu, dabar dviese sėdim nieko negaliu padaryti

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 18:13
sinsan
erneka :!: NORIU TAVO DUONUUUUKES :!: labai skaniai atrodo, ir taip norisi tokios siltos duonukes su sviestuku :hubba: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno:

Re: Kepame duonkepėje

Parašytas: 27 Sau 2009, 19:13
Forelle
Dukrytė užsižaidė viena, tai pasikuičiau ką aš turiu. Daug ką buvau nusikopijavus ir net neskaičius, dabar perskaičiau ir beveik viską ištryniau, nes kažkaip keistai skamba, kad į ruginę dedama kakavos (manau, kad dėl spalvos), bet vistiek tokios nekepčiau. Normaliasuais receptas šis:

Ruginė duona (apie 750 g)

1 puodelis raugo;
¾ puodelio vandens;
½ puodelio miltų;
1 ½ puodelio ruginių miltų;
2 a.š. druskos;
1 š. Sviesto;
1 ¼ a.š kmynų.


tik koks raugas reikalingas neparašyta, o jų recepto kai ieškojau, tai radau įvairiausių: nuo laikomų per naktį iki savaitę. Vienur su pienu, mielėmis ir miltais, kitur su tik miltai su vandeniu. Tai va ir pasimetus, nežinau net kokį dabar bandyti