Kepame duonkepėje

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 30 Gru 2009, 17:40

turbūt ruošiasi rytdienai :roll:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Živilė » 30 Gru 2009, 19:49

Taip taip, atspėjot. Ruošiamės rytdienai. Aš rytoj keliausi į vakarėlį, tai reikia pasipuošti :lol:

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 30 Gru 2009, 21:02

kokia nors proga ar tiesiog Naujųjų sutikimas?

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 30 Gru 2009, 23:21

ruginei duonai reikalingas salyklas :shock: kur šito "amžiaus stebuklo"rasti? :?:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Živilė » 30 Gru 2009, 23:50

Esu mačiusi salyklo Delonos int.psl. Reikia manyti, kad ir pačioje parduotuvėje jo turėtų būti

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 31 Gru 2009, 00:12

Tu šaunuolė 038 radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 31 Gru 2009, 11:23

vasara rašė:Tu šaunuolė 038 radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.
Būtum arčiau Kauno, kooperuočiausi, kad siuntimas nieko nekainuotų. O tai pati ir salyklo noriu, ir dar visokių smulkmenėlių. O gal tu Marijampolietė?

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė janrri » 31 Gru 2009, 12:31

Forelle rašė:
vasara rašė:Tu šaunuolė 038 radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.
Būtum arčiau Kauno, kooperuočiausi, kad siuntimas nieko nekainuotų. O tai pati ir salyklo noriu, ir dar visokių smulkmenėlių. O gal tu Marijampolietė?[/quote

jo, jo ji iš Marės :lol: .

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 31 Gru 2009, 13:47

Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 31 Gru 2009, 16:08

Forelle rašė:Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena
Taip aš marijampolietė.o kaip tai galim padaryt?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 31 Gru 2009, 17:05

vasara rašė:
Forelle rašė:Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena
Taip aš marijampolietė.o kaip tai galim padaryt?

Būčiau užsakius, apmokėjus ir brolis būtų gavęs, tada jam pinigus perduotum ir pasiimtum. Bet dabar nuėjau į Delonos puslapį, tai dėl nemokamo užsakymo, reikia pirkti už 149 lt, daugoka. Seniau perpus pigesnė suma buvo, dar tada su Lilina metėmės. Jau net nežinau ką daryt. Arba reikia, kad kas į Vilnių lėktų

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė vasara » 31 Gru 2009, 18:16

tai matai ,kad viskas paskaičiuota :lol: vienu žodžiu kažką galvosim.Jei rasčiau čia pas save tai būtinai pasakysiu tau,tad ir tu manęs neužmiršk-Kaunas arčiau nei Vilnius.Nors galvoju siūstis,skaičiau,kad parsiuntimas 10lt.(čia turbūt viena prekė)nėra labai daug.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 11 Vas 2010, 23:38

Seniai jau rodžiausi, nors duonelę kepam, bet vakarais, tai niekad ir nenufotografuoju :oops:

Melasos ir avižų duona

Paveikslėlis

1 1/3 puodeliai vandens;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. medaus;
1/3 puodelis melasos;
1 a.š. druskos;
1 puodelis avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
3 rupių kvietinių miltų;
2 a.š. sausų mielių.

Sudėti ingredientus į duonkepę išardyta sąraše tvarka. Pasirinkti “Rupios duonos” kepimo programą.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 11 Vas 2010, 23:40

Svogūnų duona

Salstelėjusi nuo svogūnų purutė, minkštutė duonelė, labai tinkanti sumuštiniams.

Paveikslėlis

1 puodelis šilto vandens;
1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų;
1 ½ v.š. cukraus;
¾ a.š. druskos;
3 puodelių duonos miltų (pirmos rūšies);
1 ½ a.š. sausų mielių.

Sudedam produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo programa „Pagrindinė“ (Basic; Normal).

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tutsi » 11 Vas 2010, 23:58

o svogunai jauciasi? as kazkaip noreciau tokios, kaip svoguniniai pirsteliai buna... labai skanu 8)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 12 Vas 2010, 00:06

Su skoniu dabar pas mane prasti reikalai per slogas. Kiek mano receptoriai veikia, tai jauiu tokį salstelėjimą nuo svogūnų, kitą kartą bandysiu jų kiekį padidinti, nes pačiai jie irgi labai patinka

Vartotojo avataras
aitii
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 615
Užsiregistravo: 07 Rgs 2007, 11:00
Pliusai: 6

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė aitii » 12 Vas 2010, 12:12

oi kaip graziai atrodo duonyte :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 12 Vas 2010, 16:02

Melasinė gražiausiai atrodo, bet svogūninė valdo :) jau vėl išsikepėm, labai skanu sumuštinius su ja gamintis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Lilina » 14 Vas 2010, 17:11

Svoguninę aš irgi išsikepsiu :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė angeliuke » 14 Vas 2010, 17:22

As ir isbandysiu svogunine

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 14 Vas 2010, 17:27

Išbandykit, mums labai patiko

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Lilina » 22 Vas 2010, 12:45

be duonkepės, orkaitėje. Svogūnų duona ;)
pašperinau Forelles nuotraukos dizaianą :P
Tik nepavyko labai smulkiai svogūnu pripjaustyt. reikia peilius nuvežti pagalasti.
Prikabinti failai
DSCF5836.JPG
DSCF5836.JPG (17.13 KiB) Peržiūrėta 7209 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 22 Vas 2010, 12:48

Kaip skonis, patiko? Turėjo pas jus labiau svogūnai jaustis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Lilina » 22 Vas 2010, 15:22

Jaučiasi kaip reikiant. Pasidėjau į duoninę vietoj batono. Vyras pasakė kad čia ne duona, čia pyragas. Bet pagyrė ;)
Pradedu svarstyti, gal visgi pirkti man ta duonkepę :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 22 Vas 2010, 15:39

Kam pirkt, jeigu gerai ir orkaitėje išsikepa. Nebent dėl laiko stokos

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 26 Vas 2010, 22:12

Japonų pieno duona. Matyt miltai pas uos kitokie, nesigauna man puri, lengva duona nors tu ką (du receptus išbandžiau), pas mane minkštas, drėgnas pyragas. Bet labai skanus ir kepsim dar ne kartą. Nuotraukoje kepta orkaitėje (iš pusės nurodyto kiekio), bet šiandien kepiau duonkepėje ir gavosi lygiai tas pats rezultatas.

Hokkaido duona

Paveikslėlis

540 g duonos miltų;
60 g 405D tipo miltų;
10 g sausų mielių (užtenka vienos standartinės 7 g pakuotės);
30 g pieno miltelių;
80 g cukraus;
9 g druskos;
1 kiaušinis;
250 g pieno;
150 g plakamosios grietinėlės.
Išmaišyti visus ingredientus. Minkyti kol tešla taps vientisa ir elastinga (apie 10 min), uždengti audiniu ir palikt valandai kol tūris padvigubės. Tešlą paminkyti, kad išsileistų, padalinti į keturias dalis, kiekvieną iškočioti į tokio pat pločio kaip kepimo indas stačiakampį ir suvynioti, sudėti vieną šalia kito į kepimo indą. Leist pastovėt 20 minučių ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė sinsan » 28 Vas 2010, 15:51

bet vaizdas kaip pyrago 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 28 Vas 2010, 16:06

Tai ir skonis kaip pyrago ;) parašiau aukščiau. Mums visai į duoną nepanašu buvo, bet šiiap labai patiko, du kartus jau kepėm

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė sinsan » 28 Vas 2010, 16:07

o kur gauti pieno milteliu? ar galima ir pieno pilti?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 28 Vas 2010, 16:09

Pieno miltelių Marijampolėje gali gaut. Galėsiu atvežt, dar truputį turiu jeigu ką ;) Šiaip vieną kartą kepėm ir be jų, nejaučiau skirtumo

Skelbti atsakymą