Kepame duonkepėje
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
turbūt ruošiasi rytdienai
Re: Kepame duonkepėje
Taip taip, atspėjot. Ruošiamės rytdienai. Aš rytoj keliausi į vakarėlį, tai reikia pasipuošti
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
kokia nors proga ar tiesiog Naujųjų sutikimas?
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
ruginei duonai reikalingas salyklas kur šito "amžiaus stebuklo"rasti?
Re: Kepame duonkepėje
Esu mačiusi salyklo Delonos int.psl. Reikia manyti, kad ir pačioje parduotuvėje jo turėtų būti
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
Tu šaunuolė radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Būtum arčiau Kauno, kooperuočiausi, kad siuntimas nieko nekainuotų. O tai pati ir salyklo noriu, ir dar visokių smulkmenėlių. O gal tu Marijampolietė?vasara rašė:Tu šaunuolė radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.
Re: Kepame duonkepėje
Būtum arčiau Kauno, kooperuočiausi, kad siuntimas nieko nekainuotų. O tai pati ir salyklo noriu, ir dar visokių smulkmenėlių. O gal tu Marijampolietė?[/quoteForelle rašė:vasara rašė:Tu šaunuolė radau tą puslapį,reikės paštu parsisiūsti nes parduotuvė tik Vilniuje.
jo, jo ji iš Marės .
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
Taip aš marijampolietė.o kaip tai galim padaryt?Forelle rašė:Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
vasara rašė:Taip aš marijampolietė.o kaip tai galim padaryt?Forelle rašė:Tai galima tada ir kooperuotis, brolis Marijampolej gyvena
Būčiau užsakius, apmokėjus ir brolis būtų gavęs, tada jam pinigus perduotum ir pasiimtum. Bet dabar nuėjau į Delonos puslapį, tai dėl nemokamo užsakymo, reikia pirkti už 149 lt, daugoka. Seniau perpus pigesnė suma buvo, dar tada su Lilina metėmės. Jau net nežinau ką daryt. Arba reikia, kad kas į Vilnių lėktų
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: Kepame duonkepėje
tai matai ,kad viskas paskaičiuota vienu žodžiu kažką galvosim.Jei rasčiau čia pas save tai būtinai pasakysiu tau,tad ir tu manęs neužmiršk-Kaunas arčiau nei Vilnius.Nors galvoju siūstis,skaičiau,kad parsiuntimas 10lt.(čia turbūt viena prekė)nėra labai daug.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Seniai jau rodžiausi, nors duonelę kepam, bet vakarais, tai niekad ir nenufotografuoju
Melasos ir avižų duona
1 1/3 puodeliai vandens;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. medaus;
1/3 puodelis melasos;
1 a.š. druskos;
1 puodelis avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
3 rupių kvietinių miltų;
2 a.š. sausų mielių.
Sudėti ingredientus į duonkepę išardyta sąraše tvarka. Pasirinkti “Rupios duonos” kepimo programą.
Melasos ir avižų duona
1 1/3 puodeliai vandens;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. medaus;
1/3 puodelis melasos;
1 a.š. druskos;
1 puodelis avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
3 rupių kvietinių miltų;
2 a.š. sausų mielių.
Sudėti ingredientus į duonkepę išardyta sąraše tvarka. Pasirinkti “Rupios duonos” kepimo programą.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Svogūnų duona
Salstelėjusi nuo svogūnų purutė, minkštutė duonelė, labai tinkanti sumuštiniams.
1 puodelis šilto vandens;
1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų;
1 ½ v.š. cukraus;
¾ a.š. druskos;
3 puodelių duonos miltų (pirmos rūšies);
1 ½ a.š. sausų mielių.
Sudedam produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo programa „Pagrindinė“ (Basic; Normal).
Salstelėjusi nuo svogūnų purutė, minkštutė duonelė, labai tinkanti sumuštiniams.
1 puodelis šilto vandens;
1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų;
1 ½ v.š. cukraus;
¾ a.š. druskos;
3 puodelių duonos miltų (pirmos rūšies);
1 ½ a.š. sausų mielių.
Sudedam produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo programa „Pagrindinė“ (Basic; Normal).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
o svogunai jauciasi? as kazkaip noreciau tokios, kaip svoguniniai pirsteliai buna... labai skanu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Su skoniu dabar pas mane prasti reikalai per slogas. Kiek mano receptoriai veikia, tai jauiu tokį salstelėjimą nuo svogūnų, kitą kartą bandysiu jų kiekį padidinti, nes pačiai jie irgi labai patinka
Re: Kepame duonkepėje
oi kaip graziai atrodo duonyte
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Melasinė gražiausiai atrodo, bet svogūninė valdo jau vėl išsikepėm, labai skanu sumuštinius su ja gamintis
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kepame duonkepėje
Svoguninę aš irgi išsikepsiu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Išbandykit, mums labai patiko
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kepame duonkepėje
be duonkepės, orkaitėje. Svogūnų duona
pašperinau Forelles nuotraukos dizaianą
Tik nepavyko labai smulkiai svogūnu pripjaustyt. reikia peilius nuvežti pagalasti.
pašperinau Forelles nuotraukos dizaianą
Tik nepavyko labai smulkiai svogūnu pripjaustyt. reikia peilius nuvežti pagalasti.
- Prikabinti failai
-
- DSCF5836.JPG (17.13 KiB) Peržiūrėta 7209 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Kaip skonis, patiko? Turėjo pas jus labiau svogūnai jaustis
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kepame duonkepėje
Jaučiasi kaip reikiant. Pasidėjau į duoninę vietoj batono. Vyras pasakė kad čia ne duona, čia pyragas. Bet pagyrė
Pradedu svarstyti, gal visgi pirkti man ta duonkepę
Pradedu svarstyti, gal visgi pirkti man ta duonkepę
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Kam pirkt, jeigu gerai ir orkaitėje išsikepa. Nebent dėl laiko stokos
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Japonų pieno duona. Matyt miltai pas uos kitokie, nesigauna man puri, lengva duona nors tu ką (du receptus išbandžiau), pas mane minkštas, drėgnas pyragas. Bet labai skanus ir kepsim dar ne kartą. Nuotraukoje kepta orkaitėje (iš pusės nurodyto kiekio), bet šiandien kepiau duonkepėje ir gavosi lygiai tas pats rezultatas.
Hokkaido duona
540 g duonos miltų;
60 g 405D tipo miltų;
10 g sausų mielių (užtenka vienos standartinės 7 g pakuotės);
30 g pieno miltelių;
80 g cukraus;
9 g druskos;
1 kiaušinis;
250 g pieno;
150 g plakamosios grietinėlės.
Išmaišyti visus ingredientus. Minkyti kol tešla taps vientisa ir elastinga (apie 10 min), uždengti audiniu ir palikt valandai kol tūris padvigubės. Tešlą paminkyti, kad išsileistų, padalinti į keturias dalis, kiekvieną iškočioti į tokio pat pločio kaip kepimo indas stačiakampį ir suvynioti, sudėti vieną šalia kito į kepimo indą. Leist pastovėt 20 minučių ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Hokkaido duona
540 g duonos miltų;
60 g 405D tipo miltų;
10 g sausų mielių (užtenka vienos standartinės 7 g pakuotės);
30 g pieno miltelių;
80 g cukraus;
9 g druskos;
1 kiaušinis;
250 g pieno;
150 g plakamosios grietinėlės.
Išmaišyti visus ingredientus. Minkyti kol tešla taps vientisa ir elastinga (apie 10 min), uždengti audiniu ir palikt valandai kol tūris padvigubės. Tešlą paminkyti, kad išsileistų, padalinti į keturias dalis, kiekvieną iškočioti į tokio pat pločio kaip kepimo indas stačiakampį ir suvynioti, sudėti vieną šalia kito į kepimo indą. Leist pastovėt 20 minučių ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Tai ir skonis kaip pyrago parašiau aukščiau. Mums visai į duoną nepanašu buvo, bet šiiap labai patiko, du kartus jau kepėm
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Pieno miltelių Marijampolėje gali gaut. Galėsiu atvežt, dar truputį turiu jeigu ką Šiaip vieną kartą kepėm ir be jų, nejaučiau skirtumo