Kepame duonkepėje

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tina » 07 Spa 2009, 19:48

janrri rašė:o aš , jau du kartus duonkepėj obuolienę kepiau, gaunasi pasakiškai :D . Supjaustai obuolius, užberi cukraus ir įjungi, viskas :lol: .
Aš šiemet visas uogienes tik duonkepei ir viriau - vyšnių, bruknių su kriaušėm, su slyvom :)
Jeigu norisi tirštesnės uogienės, tai programą antrą kartą paleidžiu.
Nereikia stovėti prie viryklės ir maišyti :D

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 07 Spa 2009, 19:58

gudragalves :D kol turesiu duonkepe gal ir as uogienes pamegsiu, reiks gi daikta isnaudot visokeriopai :)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tina » 22 Spa 2009, 18:37

Alaus duona

150 ml tamsaus alaus
120 ml vandens
1,5 arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. medaus
1 kiaušinis
1 valg. š. aliejaus
miltų (kvietinių - ruginių 50:50, dėjau iš akies, per minkymą stebėjau ir dar pridėjau)
2 arb. š. sausų mielių
Prikabinti failai
Alaus duona.JPG
Alaus duona.JPG (38.16 KiB) Peržiūrėta 6417 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė erikiux » 22 Spa 2009, 19:49

Nu va, dar viena įdomybė :hubba: Bežiūrint į namuose keptų duonelių fotkes, ir pačiai kyla noras kada nors pabandyti :merg2:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 23 Spa 2009, 06:43

Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tutsi » 23 Spa 2009, 08:59

tai nesakyk kaip gamini ir pamatysi kaip patiks 8)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tina » 23 Spa 2009, 09:06

O maniškis atvirkščiai - viskas, kas su alumi, skanu. Labai mėgsta kepamą vištą alumi palaistyti, šašlykas aluje marinuotas labai skanus išeina :)

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Rubine » 23 Spa 2009, 13:03

Isigijau jau ir as duonkepe Maulinex,bet be Tutsi pagalbos turbut nieko neiseis,skaitau,skaitau,bet niekaip nesuprantu kaip ka deti ir kur spausti :| Krausiu i deze ir vaziuosiu Tutsiuk pas tave duonos kepti :wink: Nera lt receptu,ir aiskaus aprasymo :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tutsi » 23 Spa 2009, 13:08

gerai, prasom :D

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 23 Spa 2009, 14:59

Forelle rašė:Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą
maniskis tai alu megsta visokia forma :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 23 Spa 2009, 15:05

pyp rašė:
Forelle rašė:Pastebėjau, kad jeigu receptas su alumi, mano vyras visada sukritikuoja. Kepiau ir duonelę su ja, nepatiko, kepiau mėsą aluje - nepatiko, kitą kartą marinavau - ir vėl negerai. Atrodo, kad jis alų pripažįsta tik šaltą ir kaip gėrimą
maniskis tai alu megsta visokia forma :D

Visų skoniai skirtingi. Man tai kaip tik visuose patiekaluose jis labai derėjo ir viskas man buvo skanu, bet va vieno kažkaip jau nebegeriu :roll: matyt atpratau

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 23 Spa 2009, 15:08

as irgi alaus nepraktikuoju, va nebent i tesla kokia pilu...mokytoja sake norint but geru vireju nei rukyt nei gert negali, nes skonio ir uosles receptoriai blogeja...su rukymu problemu nera, bet vyno paragaut megstu...reiks pamazint

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Živilė » 23 Spa 2009, 16:38

pyp rašė:Iskepiau rugine duona pagal Oliveri...laabai skanu :D

Pirmadienis: Dubenyje sumaišykite 500 g ruginių miltų įpylę tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. išneskite va;andai į lauką, paskui pastatykite šiltoje vietoje ir uždenkite maistine plėvele.
Antradienis: Pradės kilti burbulai. Nieko nedarykite.
Trečiadienis: Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla pasidarytų tokio pat tirštumo kaip pirmadienį. Uždenkite ir vėl palikite
Ketvirtadienis: Nieko nedarykite.
Penktadienis: Į tešlą įmaišykite 1 kg miltų, paskui įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite ją geras 5 minutes. Prieš berdami druską atidėkite 500 g tešlos kitam kartui, uždenkite ir pastatykite į šalį. Kitą dieną viską galima bus pradėti iš pradžių, t.y. vėl rauginti tešlą duonos kepmui. (Į tešlą dar dėjau šiek tiek cukraus ir kmynų). Suformuokite kepalą ir įdėkite į dubenį. Užklokite rankšluostėliu ir palikite 14 valandų.
Šeštadienio rytas: Įkaitinkite orkaitę iki 190C temperatūros. Atsargiai išverkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarsytą formą. (aš dugną išklojau kopūsto lapais). Viršų aptepkite riebalais ir kepkite kol apskrus.
Ka tik iskepiau sita duona. Pasaka :!: :D :D :D :D Aplodismentai 038 038 038 038 Grynai tokia, kokia buvau parsivezus is Niuroniu. Tikrai verta pavargti (nu to vargo nedaug, tik kantrybes reikia). Mama praso dar vieno kepalelio, sakau turiu dabar raugo, galesim kept :lol:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 23 Spa 2009, 16:38

Cha :!: Sutapimas, as dabar kepu sia duona :D

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Živilė » 23 Spa 2009, 16:43

pyp rašė:Cha :!: Sutapimas, as dabar kepu sia duona :D
Tikrai...Pyp, labai aciu, kad pasidalinai siuo receptu, mums tai tikras atradimas. As tikrai issilgau geros skanios duoneles. Kaip skanu ant tokios duonytes sviestuko uzsitepti, o jei silta, tai sviestas taip pasilydo maloniai...... Mmm :D :D :D

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 23 Spa 2009, 16:48

Živilė rašė:
pyp rašė:Cha :!: Sutapimas, as dabar kepu sia duona :D
Tikrai...Pyp, labai aciu, kad pasidalinai siuo receptu, mums tai tikras atradimas. As tikrai issilgau geros skanios duoneles. Kaip skanu ant tokios duonytes sviestuko uzsitepti, o jei silta, tai sviestas taip pasilydo maloniai...... Mmm :D :D :D
tik nepadauginkit siltos duonos, skrandziui negerai :wink:

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Dora » 23 Spa 2009, 17:31

baikit kalbet apie duonas ir dar taip apetitingai 064 ,puse metu normalios duonos burnoj neturejau

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė daida » 08 Gru 2009, 15:56

pyp rašė:Iskepiau rugine duona pagal Oliveri...laabai skanu :D

Pirmadienis: Dubenyje sumaišykite 500 g ruginių miltų įpylę tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. išneskite va;andai į lauką, paskui pastatykite šiltoje vietoje ir uždenkite maistine plėvele.
Antradienis: Pradės kilti burbulai. Nieko nedarykite.
Trečiadienis: Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla pasidarytų tokio pat tirštumo kaip pirmadienį. Uždenkite ir vėl palikite
Ketvirtadienis: Nieko nedarykite.
Penktadienis: Į tešlą įmaišykite 1 kg miltų, paskui įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite ją geras 5 minutes. Prieš berdami druską atidėkite 500 g tešlos kitam kartui, uždenkite ir pastatykite į šalį. Kitą dieną viską galima bus pradėti iš pradžių, t.y. vėl rauginti tešlą duonos kepmui. (Į tešlą dar dėjau šiek tiek cukraus ir kmynų). Suformuokite kepalą ir įdėkite į dubenį. Užklokite rankšluostėliu ir palikite 14 valandų.
Šeštadienio rytas: Įkaitinkite orkaitę iki 190C temperatūros. Atsargiai išverkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarsytą formą. (aš dugną išklojau kopūsto lapais). Viršų aptepkite riebalais ir kepkite kol apskrus
Pagaliau iš trečio karto ir man ši duona normaliai pavyko 038 Pirmą kartą buvo per kieta pluta ir labai stora, antrą kartą neiškepės pats viduriukas, o dabar viskas gavosi puikiai, tik dariau puse porcijos :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė pyp » 08 Gru 2009, 17:15

as irgi ne is pirmo karto normalia iskepiau :roll:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė janrri » 08 Gru 2009, 22:11

O aš, išbandžiau kepti keksą ir likau labai patenkinta. Pasidalinu receptuku.

Reikės:
4 kiaušinių;
220 g cukraus;
van. cukraus;
druskos;
2 v.š. romo;
1 citrinos;
220 g sviesto;
450 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
200 g įvairių cukatų.

Kiaušinius reikia gerai išplakti su cukrumi, plakinį supilti į duonkepę ir sudėti likusius produktus.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė erikiux » 09 Gru 2009, 00:10

Žiauriai skaniai atrodo, toks purutis, skanutis :hubba: Seilėtekis prieš naktį padidėjo, kaip miegoti reikės eiti :shock: ?????????
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Tutsi » 09 Gru 2009, 00:10

nesitaskyk.... begs pas mane per lubas :evil:

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė erikiux » 09 Gru 2009, 00:12

A ką padarysi????? Nu noriu tokio skanumyno, nors tu ką...................
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Rubine » 10 Gru 2009, 20:36

O pagal kokia programa keptas tas keksiukas?pradejau jau giliau dometis,nes seimyna uzsimane visokiu skanumynu

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė janrri » 10 Gru 2009, 20:53

Rubine rašė:O pagal kokia programa keptas tas keksiukas?pradejau jau giliau dometis,nes seimyna uzsimane visokiu skanumynu

kepiau 10 programa, ir dar programai pasibaigus įjungiau 10 minučių 12 programą, nes bijojau, kad nebūtų viduje tešla :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 13 Gru 2009, 19:38

Pagaliau ir man pavyko nufotografuot duonelę, o tai receptų išbandyta daug, nuotraukos nė vienos. Gėda jau man :oops: Šią kepu ne pirmą kartą labai skani, tamsi, puikiai tinka sumuštiniams ir be riebalų, pieno, kiaušinių, todėl galima užprogramuot, kad iškeptų kaip tik pusryčiams

Įvairių miltų duonelė

Paveikslėlis

1 ½ puodelio šilto vandens;
3 v.š. medaus; (galite pamažinti, jeigu nemėgstat, kad jaustųsi šioks toks saldumas)
1 ½ a.š. druskos;
2 puodeliai pirmos rūšies kvietinių miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
¾ puodelio rupių ruginių miltų;
¾ puodelio kukurūzų miltų;
2 ¼ a.š. sausų mielių;

Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Nustatyti programą „Normal“. Išeiga apie 1 kg kepaliukas.

Ir dar šilta riekelė su sviestu, skirta Sinsan

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė janrri » 13 Gru 2009, 19:56

Jau visi produktai duonkepėj :lol: ,neatsilaikiau .

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 13 Gru 2009, 20:14

Bet ir greitumas. Gerai, kad visų miltų turi

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė janrri » 13 Gru 2009, 20:34

kukurūzinių miltų seniai pirkau ir neprisiruošiau nieko gaminti, tai dabar greitai suveikiau.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepame duonkepėje

Standartinė Forelle » 13 Gru 2009, 20:50

Man kukurūziniai blynams sueina, vos ir dabar duonelei užteko

Skelbti atsakymą