Įvairios bandelės
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Mielinės tešlos rageliai "Kifle"
500 g miltų
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo sėklų ar kmynų rageliams pabarstyti
Mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus, 1 a. š. miltų ir šiek tiek šilto pieno. Šiltai palaikyti 10 – 15 min., kol susidarys kepurėlė.
Miltus persijoti į dubenį, sumaišyti su druska, padaryti duobutę, supilti mieles, o tada paeiliui sudėti visus likusius produktus, išskyrus sviestą (kaušinį išplakti ir pusę supilti į tešlą, o kitą pusę pasilikti bandelėms aptepti). Užminkyti minkštą tešką. Galiausiai įminkyti ištirpintą ir ataušintą sviestą. Gerai išminkyti. Jei reikia, dar įberti 1 – 2 v. š. miltų.
Pridengti tešlą ir šiltai kildinti 30 – 40 min. Pakilusią tešlą padalinti į 18 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti pailgą paplotėlį ir jį susukti į ragelį. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildinti 15 min. Aptepti likusiu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar kmynais.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus.
500 g miltų
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo sėklų ar kmynų rageliams pabarstyti
Mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus, 1 a. š. miltų ir šiek tiek šilto pieno. Šiltai palaikyti 10 – 15 min., kol susidarys kepurėlė.
Miltus persijoti į dubenį, sumaišyti su druska, padaryti duobutę, supilti mieles, o tada paeiliui sudėti visus likusius produktus, išskyrus sviestą (kaušinį išplakti ir pusę supilti į tešlą, o kitą pusę pasilikti bandelėms aptepti). Užminkyti minkštą tešką. Galiausiai įminkyti ištirpintą ir ataušintą sviestą. Gerai išminkyti. Jei reikia, dar įberti 1 – 2 v. š. miltų.
Pridengti tešlą ir šiltai kildinti 30 – 40 min. Pakilusią tešlą padalinti į 18 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti pailgą paplotėlį ir jį susukti į ragelį. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildinti 15 min. Aptepti likusiu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar kmynais.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Bandelės "Dobiliukai"
Mielinės tešlos bandelės
3,5-4 puodeliai miltų
2 pakeliai sausų mielių
0,25 puodelio cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai riebalų
1 šaukštelis druskos
2 puodeliai ruginių miltų
Dideliame dubenyje sumaišykite 2,75 puodelius miltų, mieles, cukrų ir druską. Vidutiniame inde pakaitinkite vandenį su riebalais, iki jie sušils ir riebalai beveik ištirps. Supilkite riebalų mišinį į miltus. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Tada perjunkite į didžiausią greitį ir plakite 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite ruginius miltus ir likusius miltus.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Minkykite tešlą pridėdami miltų, kad tešla būtų elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite jį į išteptą sviestu indą, apversdami vieną kartą, kad tešla pasidengtų riebalais. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 1 valandą).
Išimkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir atidėkite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais dvidešimt keturias formeles keksams.
Kiekvieną tešlos gabalą padalinkite į 36 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgą rutuliuką. Į kiekvieną kekso formelę sudėkite po 3 rutuliukus. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 30 minučių).
Kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. Jei norite, patepkite ištirpintu sviestu arba margarinu. Išimkite iš formelių. Atvėsinkite ant vielinio padėklo arba patiekite šiltas.
(Šaltinis: www.bhg.com)
Mielinės tešlos bandelės
3,5-4 puodeliai miltų
2 pakeliai sausų mielių
0,25 puodelio cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai riebalų
1 šaukštelis druskos
2 puodeliai ruginių miltų
Dideliame dubenyje sumaišykite 2,75 puodelius miltų, mieles, cukrų ir druską. Vidutiniame inde pakaitinkite vandenį su riebalais, iki jie sušils ir riebalai beveik ištirps. Supilkite riebalų mišinį į miltus. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Tada perjunkite į didžiausią greitį ir plakite 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite ruginius miltus ir likusius miltus.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Minkykite tešlą pridėdami miltų, kad tešla būtų elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite jį į išteptą sviestu indą, apversdami vieną kartą, kad tešla pasidengtų riebalais. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 1 valandą).
Išimkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir atidėkite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais dvidešimt keturias formeles keksams.
Kiekvieną tešlos gabalą padalinkite į 36 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgą rutuliuką. Į kiekvieną kekso formelę sudėkite po 3 rutuliukus. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 30 minučių).
Kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. Jei norite, patepkite ištirpintu sviestu arba margarinu. Išimkite iš formelių. Atvėsinkite ant vielinio padėklo arba patiekite šiltas.
(Šaltinis: www.bhg.com)
- Prikabinti failai
-
- 4.jpg (11.01 KiB) Peržiūrėta 6040 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Aguoniniai pyragėliai
6 saldūs varškės sūreliai
4 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio sodos
400 g margarino
4 stiklinės miltų
Kremas:
4 kiaušinių baltymai
2 stiklinės cukraus
aguonos
cinamonas
Varškės sūrelius ištrinti su kiaušinių tryniais, sudėti sutarkuotą margariną, suberti miltus, sodą ir išminkyti tešlą.
Palaikyti 2 val. šaldytuve.
Baltymus gerai išplakti su cukrumi ir šia mase sutepti iškočiotus tešlos lakštus.
Iš šio tešlos kiekio turėtų gautis 3-4 lakštai. Pabarstyti aguonomis ir cinamonu.
Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
(Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite")
6 saldūs varškės sūreliai
4 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio sodos
400 g margarino
4 stiklinės miltų
Kremas:
4 kiaušinių baltymai
2 stiklinės cukraus
aguonos
cinamonas
Varškės sūrelius ištrinti su kiaušinių tryniais, sudėti sutarkuotą margariną, suberti miltus, sodą ir išminkyti tešlą.
Palaikyti 2 val. šaldytuve.
Baltymus gerai išplakti su cukrumi ir šia mase sutepti iškočiotus tešlos lakštus.
Iš šio tešlos kiekio turėtų gautis 3-4 lakštai. Pabarstyti aguonomis ir cinamonu.
Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
(Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite")
- Prikabinti failai
-
- 5.jpg (22.71 KiB) Peržiūrėta 6036 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kvapnios bandelės
2 stiklinės miltų,
10 g mielių
1 v š cukraus,
2-3 v š vanilinio cukraus
2 v š sviesto,
1/2 citrinos sulčių,
1 v š karštos arbatos,
Druskos žiupsnelis
Iš miltų, mielių, vandens, cukraus, druskos ir sviesto išminkome tešlą. Gerai išminkius, įmaišome citrinos sulčių ir dar kartą išminkome. Iš tešlos padarome bandeles, sudedame jas ant sviestu išteptos skardos, ištepame saldžia arbata, apibarstome vaniliniu cukrumi ir paliekame apie pusvalandį. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.
info.lt
2 stiklinės miltų,
10 g mielių
1 v š cukraus,
2-3 v š vanilinio cukraus
2 v š sviesto,
1/2 citrinos sulčių,
1 v š karštos arbatos,
Druskos žiupsnelis
Iš miltų, mielių, vandens, cukraus, druskos ir sviesto išminkome tešlą. Gerai išminkius, įmaišome citrinos sulčių ir dar kartą išminkome. Iš tešlos padarome bandeles, sudedame jas ant sviestu išteptos skardos, ištepame saldžia arbata, apibarstome vaniliniu cukrumi ir paliekame apie pusvalandį. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.
info.lt
- Prikabinti failai
-
- 20070309201322185.jpg (14.68 KiB) Peržiūrėta 5977 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Angliškos pikniko bandelės (muffins)
360 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
¼ arbatinio šaukštelio druskos
175 g smulkiai supjaustyto rūkyto kumpio
150 g kubeliais supjaustyto Feta tipo sūrio
35 g smulkiai supjaustytų porų
2 kiaušiniai
300 ml pieno
100 g ištirpinto margarino
Įkaitinkite orkaitę iki 200ŗ. Ištepkite sviestu specialią skardą angliškoms bandelėms kepti (12 bandelių) arba ant kepimo skardos sudėkite 12 formelių. Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Po to sudėkite kumpį, sūrį ir porus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sudėkite margariną. Gerai išmaišykite. Padarytą tešlą sudėkite į formeles. Kepkite viduryje orkaitės maždaug 20 min. Ar bandelė iškepusi, galima patikrinti įbedus į ją pagaliuką. Palaikykite bandeles 5 min. skardoje, prieš atvėsindami jas ant grotelių.
360 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
¼ arbatinio šaukštelio druskos
175 g smulkiai supjaustyto rūkyto kumpio
150 g kubeliais supjaustyto Feta tipo sūrio
35 g smulkiai supjaustytų porų
2 kiaušiniai
300 ml pieno
100 g ištirpinto margarino
Įkaitinkite orkaitę iki 200ŗ. Ištepkite sviestu specialią skardą angliškoms bandelėms kepti (12 bandelių) arba ant kepimo skardos sudėkite 12 formelių. Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Po to sudėkite kumpį, sūrį ir porus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sudėkite margariną. Gerai išmaišykite. Padarytą tešlą sudėkite į formeles. Kepkite viduryje orkaitės maždaug 20 min. Ar bandelė iškepusi, galima patikrinti įbedus į ją pagaliuką. Palaikykite bandeles 5 min. skardoje, prieš atvėsindami jas ant grotelių.
- Prikabinti failai
-
- 20050425231603209.jpg (20.51 KiB) Peržiūrėta 5973 karus(ų)
Mieliniai rageliai
300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio miltų
Aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 min.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 val.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio miltų
Aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 min.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 val.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Keptos bandelės
4 bandelės,
2 obuoliai,
100 g varškės,
šaukštas medaus,
100 g sviesto,
šaukštas pyrago džiūvėsėlių.
Bandelės perpjaunamos pusiau, išimamas minkštimas, patepamos sviestu. Obuoliai nulupami išimamas sėklynas, stambiai sutarkuojami, sumaišomi su ištrinta varške ir medumi.
Į paruoštas bandeles sudedamas įdaras, uždedama po gabalėlį sviesto, užbarstoma pyrago džiūvėsėlių, sudedama į riebalais išteptą keptuvę ir trumpai kepama orkaitėje.
4 bandelės,
2 obuoliai,
100 g varškės,
šaukštas medaus,
100 g sviesto,
šaukštas pyrago džiūvėsėlių.
Bandelės perpjaunamos pusiau, išimamas minkštimas, patepamos sviestu. Obuoliai nulupami išimamas sėklynas, stambiai sutarkuojami, sumaišomi su ištrinta varške ir medumi.
Į paruoštas bandeles sudedamas įdaras, uždedama po gabalėlį sviesto, užbarstoma pyrago džiūvėsėlių, sudedama į riebalais išteptą keptuvę ir trumpai kepama orkaitėje.
- Prikabinti failai
-
- 20050107083316550.jpg (3.8 KiB) Peržiūrėta 5972 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Putlios bandelės
100 gr. mielių;
4 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinio patepimui;
5 valg. šaukštai cukraus;
400 gr. išlydyto margarino arba sviesto;
truputis druskos;
300 ml šilto pieno;
3 stiklinės miltų;
uogų džemo (arba kopūstų įdaro, varškės).
(2-3 skardoms)
* Mieles sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus ir pašildytu pienu. Palikti 15 minučių.
* Išlydyti margariną arba sviestą ir atvėsinti.
* Kiaušinių trynius išplakti su 3 valg. šaukštais cukraus, trupučiu druskos, supilti į kiaušinio ir cukraus plakinį, supilti išbrinkusias mieles, išmaišyti.
* Paeiliui dėti 3 stiklines miltų ir išminkyti iki vientisos masės. Gauname riebią tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
* Imame tešlos po gabalėlį, rankomis padarome blynelį, per vidurį dedame įdaro, užlenkiame.
* Skardą pabarstome miltais, išdėliojame pyragėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito (pakils tešla),
galime patepti kiaušinio plakiniu.
* Kepame karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kopūstų įdaro paruošimas:
Šviežią mažą kopūstą susmulkinti. Griežinėliais supjaustyti ropinį svogūną arba porą. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti kopūstą ir svogūną, pabarstyti “Vegeta”, apkepinti. Atvėsinti.
100 gr. mielių;
4 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinio patepimui;
5 valg. šaukštai cukraus;
400 gr. išlydyto margarino arba sviesto;
truputis druskos;
300 ml šilto pieno;
3 stiklinės miltų;
uogų džemo (arba kopūstų įdaro, varškės).
(2-3 skardoms)
* Mieles sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus ir pašildytu pienu. Palikti 15 minučių.
* Išlydyti margariną arba sviestą ir atvėsinti.
* Kiaušinių trynius išplakti su 3 valg. šaukštais cukraus, trupučiu druskos, supilti į kiaušinio ir cukraus plakinį, supilti išbrinkusias mieles, išmaišyti.
* Paeiliui dėti 3 stiklines miltų ir išminkyti iki vientisos masės. Gauname riebią tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
* Imame tešlos po gabalėlį, rankomis padarome blynelį, per vidurį dedame įdaro, užlenkiame.
* Skardą pabarstome miltais, išdėliojame pyragėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito (pakils tešla),
galime patepti kiaušinio plakiniu.
* Kepame karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kopūstų įdaro paruošimas:
Šviežią mažą kopūstą susmulkinti. Griežinėliais supjaustyti ropinį svogūną arba porą. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti kopūstą ir svogūną, pabarstyti “Vegeta”, apkepinti. Atvėsinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bandelės su žalumynais
Mielinės tešlos bandelės
200 g rupių kvietinių miltų
50 g mielių
1 stiklinė pieno
50 g sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštelis cukraus
50 g svogūnų laiškų
50 g žalių petražolių
1,5 šaukštelio druskos
Mieles, pieną ir cukrų išmaišyti dubenyje ir palikti šiltoje vietoje.
Kai raugas pakils, suberti miltus, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir supilti išlydytą sviestą.Tešlą minkyti tol, kol atšoks nuo dubens sienelių, po to palikti šiltoje vietoje.Kai tešla padvigubės, suberti sukapotus žalumynus ir išmaišyti juos su tešla.Suformuoti apvalias bandeles, sudėti ant pabarstytos miltais kepimo skardos ir palikti, kad pakiltų.Pašauti į vidutiniškai įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min.
Mielinės tešlos bandelės
200 g rupių kvietinių miltų
50 g mielių
1 stiklinė pieno
50 g sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštelis cukraus
50 g svogūnų laiškų
50 g žalių petražolių
1,5 šaukštelio druskos
Mieles, pieną ir cukrų išmaišyti dubenyje ir palikti šiltoje vietoje.
Kai raugas pakils, suberti miltus, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir supilti išlydytą sviestą.Tešlą minkyti tol, kol atšoks nuo dubens sienelių, po to palikti šiltoje vietoje.Kai tešla padvigubės, suberti sukapotus žalumynus ir išmaišyti juos su tešla.Suformuoti apvalias bandeles, sudėti ant pabarstytos miltais kepimo skardos ir palikti, kad pakiltų.Pašauti į vidutiniškai įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min.
Čia mano bandelės su kokosu: mielinę tešlą iškočioti, aptepti mase iš kokoso, cukraus, vanilinio cukraus ir vandens. Susukti, supjaustyti riekelėmis. Dėti į skardą, pakildinti, baigiant kepti bandeles dar aptepti ta pačia mase ir palaukti, kol apskrus.
- Prikabinti failai
-
- Bandeles su kokosu.JPG (44.56 KiB) Peržiūrėta 5900 karus(ų)