Ką gaminti vakarienei.....?
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kumpiu įdarytas pyragas
Grilyje keptas prancūziškas batonas su kumpio įdaru
1 (prancūziškas) batonas
150 g virto kumpio (3 storos riekės)
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas susmulkintų žalumynų
druskos
1 skiltelė česnako
Batonas, kadangi jis per ilgas griliui - supjaustomas į 2 arba 3 dalis. Atsargiai išskobiamas minkštimas. Batono vidus užpildomas įdaru.Įdarui kumpis supjaustomas mažais kubeliais, įdedamas šakute išplaktas trynys, susmulkinti žalumynai: petražolė, citrininė melisa, builis, svogūnų laiškai, krapai, vaistinė agurklė ir kt., suberiama druska ir pipirai.Įdaryti batonai dedami į įkaitusį grilį ant grotelių ir kepami apie 5 minutes.Atskirai tiekiamos įvairios salotos.
Grilyje keptas prancūziškas batonas su kumpio įdaru
1 (prancūziškas) batonas
150 g virto kumpio (3 storos riekės)
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas susmulkintų žalumynų
druskos
1 skiltelė česnako
Batonas, kadangi jis per ilgas griliui - supjaustomas į 2 arba 3 dalis. Atsargiai išskobiamas minkštimas. Batono vidus užpildomas įdaru.Įdarui kumpis supjaustomas mažais kubeliais, įdedamas šakute išplaktas trynys, susmulkinti žalumynai: petražolė, citrininė melisa, builis, svogūnų laiškai, krapai, vaistinė agurklė ir kt., suberiama druska ir pipirai.Įdaryti batonai dedami į įkaitusį grilį ant grotelių ir kepami apie 5 minutes.Atskirai tiekiamos įvairios salotos.
Labai skaniai dabar valgiau varškės apkepą, receptas iš šios svetainės forumas/viewtopic.php?t=6671, tik dar obuolio papjausčiau ir aguonų įdėjau
- Prikabinti failai
-
- fotos 129.jpg (32.64 KiB) Peržiūrėta 3844 karus(ų)
-
- fotos 126.jpg (34.32 KiB) Peržiūrėta 3844 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo merope87 01 Geg 2008, 19:06, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sumuštinių tortas su varškės pertepimu
1 kepalas forminės duonos
Pertepimui:
400 g varškės
150 g sviesto
petražolių
krapų
salotų
druskos
maltų kvapiųjų pipirų
Papuošimui:
agurko skiltelių
krapų ir petražolių šakelių
Nupjauname forminės duonos plutą ir horizontaliai supjaustome į 4 lakštus.
Pertepimui skirtus produktus sumalame mėsmale, paskaniname druska, pipirais ir gerai sumaišome.2/3 dalimis pertepame lakštus, o likusį padedame šaltai.Kepalą suvyniojame į marlę, paslegiame (šiek tiek) ir laikome per naktį šaltai.Kitą dieną sumuštinių tortą aptepame likusia varškės mase ir papuošiame agurko skiltelėmis bei žalumynais.
1 kepalas forminės duonos
Pertepimui:
400 g varškės
150 g sviesto
petražolių
krapų
salotų
druskos
maltų kvapiųjų pipirų
Papuošimui:
agurko skiltelių
krapų ir petražolių šakelių
Nupjauname forminės duonos plutą ir horizontaliai supjaustome į 4 lakštus.
Pertepimui skirtus produktus sumalame mėsmale, paskaniname druska, pipirais ir gerai sumaišome.2/3 dalimis pertepame lakštus, o likusį padedame šaltai.Kepalą suvyniojame į marlę, paslegiame (šiek tiek) ir laikome per naktį šaltai.Kitą dieną sumuštinių tortą aptepame likusia varškės mase ir papuošiame agurko skiltelėmis bei žalumynais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
receptukas pievagrybiu megejoms Neradau kur ideti,tai dedu cia
Pievagrybių kotletukai
Reikalingi produktai:
0,5 kg pievagrybių,
200 gramų batono,
2 kiaušinių,
svogūno galvutės,
druskytės ir pipiriukų pagal kiekvieno skonį,
stiklinės džiūvėsėlių kotletukams apvolioti
bei aliejaus kepimui
Pievagrybius pakepinti aliejuje, svogūną taip pat. Po to dubenyje sumaišyti grybus su svogūnais, sudeti išmirkytą ir nuspaustą batoną, įmušti kiaušinius, suberti prieskoniukus ir viską gerai išmaišyti. Iš tokios masės formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Labai skanu su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.
Sitas receptukas yra ne mano,nes puikiai zinote,kad as nemegstu pievagrybiu Jis rastas internete O jį pagamino Vituliukas
Pievagrybių kotletukai
Reikalingi produktai:
0,5 kg pievagrybių,
200 gramų batono,
2 kiaušinių,
svogūno galvutės,
druskytės ir pipiriukų pagal kiekvieno skonį,
stiklinės džiūvėsėlių kotletukams apvolioti
bei aliejaus kepimui
Pievagrybius pakepinti aliejuje, svogūną taip pat. Po to dubenyje sumaišyti grybus su svogūnais, sudeti išmirkytą ir nuspaustą batoną, įmušti kiaušinius, suberti prieskoniukus ir viską gerai išmaišyti. Iš tokios masės formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Labai skanu su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.
Sitas receptukas yra ne mano,nes puikiai zinote,kad as nemegstu pievagrybiu Jis rastas internete O jį pagamino Vituliukas
- Prikabinti failai
-
- 279.jpg (7.41 KiB) Peržiūrėta 3729 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 02 Bir 2008, 14:22, redaguota 2 kartą(us).
O aš sumakalavau tokius kotletukus:
200 gr. krabų lazdelių (perku krabų mėsą arba lašišines lazdeles),
150 gr. kieto ferm. sūrio,
2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako.
Aliejus kepimui.
Prieskonius dėjau žuviai skirtus.
Stambia tarka sutarkkuoti krablazdes ir ferm sūrį, įmušti kiaušinius, smulkintą česnaką. Viską išmaišyti. Jei labai skysta, galima įdėti kokį šaukštą miltų. Šaukštu dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Valgėm su padažu: majonezas+labai smulkiai pjaustytas raugintas agurkėlis. Skanaus
200 gr. krabų lazdelių (perku krabų mėsą arba lašišines lazdeles),
150 gr. kieto ferm. sūrio,
2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako.
Aliejus kepimui.
Prieskonius dėjau žuviai skirtus.
Stambia tarka sutarkkuoti krablazdes ir ferm sūrį, įmušti kiaušinius, smulkintą česnaką. Viską išmaišyti. Jei labai skysta, galima įdėti kokį šaukštą miltų. Šaukštu dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Valgėm su padažu: majonezas+labai smulkiai pjaustytas raugintas agurkėlis. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- caf85e619e01.jpg (44.08 KiB) Peržiūrėta 3683 karus(ų)