Burokėlių valgiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintų burokėlių užkandis su lašinukais
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 svogūnas
150 g rūkytų lašinukų
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame.Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi.Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais.Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus.Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš keptuvės ir sudedame sutarkuotus burokėlius.
Kepame 15-20 min. Į lėkštės vidurį dedame susuktus lašinukus, o aplink juos - po šaukštą burokėlių.Valgome karštus.
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 svogūnas
150 g rūkytų lašinukų
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame.Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi.Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais.Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus.Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš keptuvės ir sudedame sutarkuotus burokėlius.
Kepame 15-20 min. Į lėkštės vidurį dedame susuktus lašinukus, o aplink juos - po šaukštą burokėlių.Valgome karštus.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Karštas ir greitas garnyras. Skanu ir nereikia virti burokėlių
Sviestiniai burokėliai
500 g burokėlių;
60 g sviesto;
2 š. vandens;
1 š. balzaminio acto (galima ir vyno actą naudoti);
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Sviestą ištirpinti, sudėti burokėlius, užpilti vandenį, actą ir troškinti vis pamaišant kol suminkštės (apie 10-15 min). Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
Sviestiniai burokėliai
500 g burokėlių;
60 g sviesto;
2 š. vandens;
1 š. balzaminio acto (galima ir vyno actą naudoti);
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Sviestą ištirpinti, sudėti burokėlius, užpilti vandenį, actą ir troškinti vis pamaišant kol suminkštės (apie 10-15 min). Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
Re: Burokėlių valgiai
puiki ideja!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Tikrai taip, kai prieš metus radau šį receptą, dažniuasiai taip ir ruošiu. Bet būtinai reikia acto, galima naudoti raudonojo vyrno ar balzaminį, jis suteikia labai gerą skonį ir daugiau nereikia jokių prieskonių
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Burokėlių pyragas pagal Oliverį
500 g burokėlių;
2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
3 dideli kiaušiniai;
150 ml medaus;
170 ml alyvuogių aliejaus;
2 kaupini a.š. kepimo miltelių;
100 g polentos (neturėjau, tai dėjau rupius kvietinius miltus);
1 apelsino sultys ir žievelė;
Po žiupsnelį cinamono, muskato, gvazdikėlių, druskos;
150 g miltų.
Burokėlius išvirti, atvėsinti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti tarkuotą imbierą, trynius, medų ir aliejų, išmaišyti. Tada sudėti kepimo miltelius, polentą, miltus, tarkuotą apelsino žievelę, supilti sultis, suberti prieskonius ir išmaišyti. Baltymus išplakti ir įmaišyti į burokėlių masę.
Supilti tešlą į riebalais pateptą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Prieš pjaustant atšaldyti.
500 g burokėlių;
2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
3 dideli kiaušiniai;
150 ml medaus;
170 ml alyvuogių aliejaus;
2 kaupini a.š. kepimo miltelių;
100 g polentos (neturėjau, tai dėjau rupius kvietinius miltus);
1 apelsino sultys ir žievelė;
Po žiupsnelį cinamono, muskato, gvazdikėlių, druskos;
150 g miltų.
Burokėlius išvirti, atvėsinti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti tarkuotą imbierą, trynius, medų ir aliejų, išmaišyti. Tada sudėti kepimo miltelius, polentą, miltus, tarkuotą apelsino žievelę, supilti sultis, suberti prieskonius ir išmaišyti. Baltymus išplakti ir įmaišyti į burokėlių masę.
Supilti tešlą į riebalais pateptą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Prieš pjaustant atšaldyti.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Šis pyragas galėtų drąsiai dalyvaut meduolių konkurse dėjau natūralų medų, prieskonių ir skonis buvo kaip meduolio, o burokėlių visai nesijautė, liko tik graži jų spalva
Re: Burokėlių valgiai
Super
Re: Burokėlių valgiai
O man jis labai patrauklus, vien dėl to, kad yra natūrali spalva, o ne kokie nors panaudoti dažai.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Burokėlių valgiai
kaaaaip gražu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
TIkrai gražu, bet spalva tokia nevalgoma atrodo mažesnis kiekis, tikrai tiktų tešlai padažyti
Re: Burokėlių valgiai
Raudonieji burokėliai
1 kg burokėlių,
2 skiltelės česnako,
kelios ruginės duonos plutelės,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
lauro lapelis,
15 g druskos.
Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėtį į molinę puodynę arba stiklainį. Ant viršaus įmesti nuluptą česnaką ir duonos pluteles. Puode užvirinti 3 l pasūdyto vandens ir atšaldyti. Paruošus burokėlius užpilti atvėsusiu sūrymu. Po kelių dienų burokėliai bus tinkami valgyti. Jų rūgšties galima pilti į daržovių nuovirą arba sultinį.
1 kg burokėlių,
2 skiltelės česnako,
kelios ruginės duonos plutelės,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
lauro lapelis,
15 g druskos.
Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėtį į molinę puodynę arba stiklainį. Ant viršaus įmesti nuluptą česnaką ir duonos pluteles. Puode užvirinti 3 l pasūdyto vandens ir atšaldyti. Paruošus burokėlius užpilti atvėsusiu sūrymu. Po kelių dienų burokėliai bus tinkami valgyti. Jų rūgšties galima pilti į daržovių nuovirą arba sultinį.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Kepti burokėliai
6 švieži burokėliai
geros saujos kapotų šviežių mairūnų arba raudonėlių(dėjau džiovinto raudonėlio)
6 skiltelės kapoto česnako
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
10 šaukštų balzaminio acto
druskos
Burokėlius nuplauname ir gerai nušveičiame, bet nelupame. Jei didesni nei teniso kamuoliukas - perpjauname per pusę.
Kiekvienam burokėliui imame kepimo folijos lakštą ir suformuojame iš jos dubenėlį. Į jį dedame burokėlį, gausiai pabarstome druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Gražiai supakuojame, kad skystis nepabėgtų.
Orkaitę įkaitiname iki 200C ir burokėlius kepame apie ~1,5 valandos, kol jie suminkštėja.
Vakar išsikepiau, šiandien nusilupau, supjausčiau šiaudeliais, įpjausčiau raudono svogūno ir įpyliau truputį alyvų aliejaus. Nėjo sustot valgyt
6 švieži burokėliai
geros saujos kapotų šviežių mairūnų arba raudonėlių(dėjau džiovinto raudonėlio)
6 skiltelės kapoto česnako
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
10 šaukštų balzaminio acto
druskos
Burokėlius nuplauname ir gerai nušveičiame, bet nelupame. Jei didesni nei teniso kamuoliukas - perpjauname per pusę.
Kiekvienam burokėliui imame kepimo folijos lakštą ir suformuojame iš jos dubenėlį. Į jį dedame burokėlį, gausiai pabarstome druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Gražiai supakuojame, kad skystis nepabėgtų.
Orkaitę įkaitiname iki 200C ir burokėlius kepame apie ~1,5 valandos, kol jie suminkštėja.
Vakar išsikepiau, šiandien nusilupau, supjausčiau šiaudeliais, įpjausčiau raudono svogūno ir įpyliau truputį alyvų aliejaus. Nėjo sustot valgyt
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Burokėlių valgiai
Kepti burokėliai ir taip skaniau nei virti. Vėliau galima užsipilti kuo nori.
Re: Burokėlių valgiai
As labai megstu zalio buroko misraine,bet ji gaminama su Quiksef ji pirkau is tupervario.
Zalio buroko misraine
Reikia:
burokelio;
cesnako;
obuolio;
aliejaus arba majonezo.
Nuskutu burokeli ,cesnaka ,obuoli geriau rugstus viska sutarkuoja tas malunelis smulkiai ,ir uzpilu aliejaus arba su majonezu fantastiskos salotos ir labai daug vitaminu,pabandykit gal ir su blenderiu iseina,nebandziau.
Zalio buroko misraine
Reikia:
burokelio;
cesnako;
obuolio;
aliejaus arba majonezo.
Nuskutu burokeli ,cesnaka ,obuoli geriau rugstus viska sutarkuoja tas malunelis smulkiai ,ir uzpilu aliejaus arba su majonezu fantastiskos salotos ir labai daug vitaminu,pabandykit gal ir su blenderiu iseina,nebandziau.