Burokėlių valgiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Kov 2008, 20:20

sitas jau atrodo buvo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Bal 2008, 16:02

Ne, ne šitas. Buvo mano kotlretai su paprastais burokėliais, bet ne tokie.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 15:56

Troškintų burokėlių užkandis su lašinukais

2 vidutinio dydžio burokėliai
1 svogūnas
150 g rūkytų lašinukų
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame.Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi.Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais.Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus.Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš keptuvės ir sudedame sutarkuotus burokėlius.
Kepame 15-20 min. Į lėkštės vidurį dedame susuktus lašinukus, o aplink juos - po šaukštą burokėlių.Valgome karštus.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 29 Lap 2008, 21:44

Karštas ir greitas garnyras. Skanu ir nereikia virti burokėlių :)

Sviestiniai burokėliai

500 g burokėlių;
60 g sviesto;
2 š. vandens;
1 š. balzaminio acto (galima ir vyno actą naudoti);
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Sviestą ištirpinti, sudėti burokėlius, užpilti vandenį, actą ir troškinti vis pamaišant kol suminkštės (apie 10-15 min). Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė zivicib » 30 Lap 2008, 12:14

puiki ideja!

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 30 Lap 2008, 12:30

Tikrai taip, kai prieš metus radau šį receptą, dažniuasiai taip ir ruošiu. Bet būtinai reikia acto, galima naudoti raudonojo vyrno ar balzaminį, jis suteikia labai gerą skonį ir daugiau nereikia jokių prieskonių

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 30 Lap 2008, 12:32

Burokėlių pyragas pagal Oliverį

Paveikslėlis

500 g burokėlių;
2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
3 dideli kiaušiniai;
150 ml medaus;
170 ml alyvuogių aliejaus;
2 kaupini a.š. kepimo miltelių;
100 g polentos (neturėjau, tai dėjau rupius kvietinius miltus);
1 apelsino sultys ir žievelė;
Po žiupsnelį cinamono, muskato, gvazdikėlių, druskos;
150 g miltų.

Burokėlius išvirti, atvėsinti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti tarkuotą imbierą, trynius, medų ir aliejų, išmaišyti. Tada sudėti kepimo miltelius, polentą, miltus, tarkuotą apelsino žievelę, supilti sultis, suberti prieskonius ir išmaišyti. Baltymus išplakti ir įmaišyti į burokėlių masę.
Supilti tešlą į riebalais pateptą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Prieš pjaustant atšaldyti.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 30 Lap 2008, 12:33

Šis pyragas galėtų drąsiai dalyvaut meduolių konkurse :D dėjau natūralų medų, prieskonių ir skonis buvo kaip meduolio, o burokėlių visai nesijautė, liko tik graži jų spalva

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė merope87 » 30 Lap 2008, 13:00

Super :!: :shock:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė zivicib » 30 Lap 2008, 13:01

:shock: :shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Tutsi » 30 Lap 2008, 14:14

gal ir skanu, bet jis man sendien nepatrauklus :oops:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė janrri » 30 Lap 2008, 16:01

O man jis labai patrauklus, vien dėl to, kad yra natūrali spalva, o ne kokie nors panaudoti dažai.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė la major » 30 Lap 2008, 16:47

oooooooho... :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Lilina » 30 Lap 2008, 17:20

kaaaaip gražu :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 30 Lap 2008, 17:58

TIkrai gražu, bet spalva tokia nevalgoma atrodo :D mažesnis kiekis, tikrai tiktų tešlai padažyti

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė daida » 06 Rgp 2009, 11:12

Raudonieji burokėliai
1 kg burokėlių,
2 skiltelės česnako,
kelios ruginės duonos plutelės,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
lauro lapelis,
15 g druskos.
Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėtį į molinę puodynę arba stiklainį. Ant viršaus įmesti nuluptą česnaką ir duonos pluteles. Puode užvirinti 3 l pasūdyto vandens ir atšaldyti. Paruošus burokėlius užpilti atvėsusiu sūrymu. Po kelių dienų burokėliai bus tinkami valgyti. Jų rūgšties galima pilti į daržovių nuovirą arba sultinį.

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė pyp » 10 Rgs 2009, 18:08

Kepti burokėliai

6 švieži burokėliai
geros saujos kapotų šviežių mairūnų arba raudonėlių(dėjau džiovinto raudonėlio)
6 skiltelės kapoto česnako
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
10 šaukštų balzaminio acto
druskos

Burokėlius nuplauname ir gerai nušveičiame, bet nelupame. Jei didesni nei teniso kamuoliukas - perpjauname per pusę.
Kiekvienam burokėliui imame kepimo folijos lakštą ir suformuojame iš jos dubenėlį. Į jį dedame burokėlį, gausiai pabarstome druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Gražiai supakuojame, kad skystis nepabėgtų.
Orkaitę įkaitiname iki 200C ir burokėlius kepame apie ~1,5 valandos, kol jie suminkštėja.


Vakar išsikepiau, šiandien nusilupau, supjausčiau šiaudeliais, įpjausčiau raudono svogūno ir įpyliau truputį alyvų aliejaus. Nėjo sustot valgyt :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Forelle » 10 Rgs 2009, 18:45

Kepti burokėliai ir taip skaniau nei virti. Vėliau galima užsipilti kuo nori.

Vartotojo avataras
Freda
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 07 Rgs 2010, 17:54

Re: Burokėlių valgiai

Standartinė Freda » 11 Rgs 2010, 09:14

As labai megstu zalio buroko misraine,bet ji gaminama su Quiksef ji pirkau is tupervario.

Zalio buroko misraine

Reikia:

burokelio;
cesnako;
obuolio;
aliejaus arba majonezo.

Nuskutu burokeli ,cesnaka ,obuoli geriau rugstus viska sutarkuoja tas malunelis smulkiai ,ir uzpilu aliejaus arba su majonezu fantastiskos salotos ir labai daug vitaminu,pabandykit gal ir su blenderiu iseina,nebandziau. :wink:

Skelbti atsakymą