Puslapis 48

Parašytas: 24 Rgs 2007, 08:56
vitele
Tikrai skanu :hubba:

Parašytas: 24 Rgs 2007, 10:31
Tutsi
tas guliasas tikrai skaniai skaitosi :luks:

Parašytas: 28 Rgs 2007, 19:45
merope87
PUPŲ IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ SALOTOS

2 stiklinės virtų pupų
200g džiovintų slyvų be kauliukų
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos

Džiovintas slyvas išmirkykite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus susmulkinkite, berkite į karštą aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite slyvų šiaudelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, krėskite pupas, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir išmaišykite.

Parašytas: 28 Rgs 2007, 19:59
Ramunė
Na, skanus receptas, bet nemėgstu pupų, net prie alaus nepatinka :oops:

Parašytas: 28 Rgs 2007, 20:01
Tutsi
tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Parašytas: 28 Rgs 2007, 20:06
Ramunė
Aš taip ir darau, kai randu tokius receptus. :merg2:

Parašytas: 28 Rgs 2007, 20:10
Tutsi
ir nera problemu :luks:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:42
Ramunė
Agaaaaaaaaa :lol:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:42
Ramunė
Agaaaaaaaaa :lol:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:54
Tutsi
ka reiskia tas aaaaaaaaaaaaaa :shock: Gal tau skauda kas :merg2:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 13:05
Ramunė
Neskauda, tau pritariu agaaaaaaaa :lol:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 14:06
Tutsi
:laugh: :laugh:

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:31
Ramunė
Guliašas su šparaginėmis pupelėmis

500 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių, 2 svogūnai,
50 g šoninės, 2 šaukštai aliejaus,
300 g minkštos kiaulienos, 300 g minkštos jautienos,
darželinių dašių (ši prieskoninė žolė labiausiai tinka prie šparaginių pupelių), druskos, pipirų, 2 stiklinės mėsos sultinio (galima iš kubelių),
1 šaukšto pjaustytų petražolės lapelių.

Pupelių abu galus nupjauti, supjaustyti 3 cm dydžio gabaliukais, bulves – kubeliais, svogūnus ir šoninę – smulkiai. Mėsą supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kiaurasamčiu išgriebti. Šoninę pakepinti, sudėti svogūną, pupeles, dašius, ir truputį patroškinti. Sudėti bulves, mėsą, paskaninti druska, pipirais, supilti karštą sultinį, kad viską apsemtų, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies apie 60 min., kol mėsa suminkštės. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytomis petražolėmis.

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:32
Ramunė
Pupelės su šonine ir kriaušėmis

400 g šoninės, mažas svogūnas,
0,5 l karšto vandens,
400 g žalių šparaginių pupelių,
šviežiai maltų pipirų, druskos,
dašių, 2 šaukštų pjaustytų petražolių lapų.

Šoninę užpilti verdančiu vandeniu, pasūdyti, įdėti susmulkintą svogūną ir uždengus ant mažos ugnies patroškinti 20 min. Mėsą išimti, palikti šiltai. Šviežias nepjaustytas pupeles sudėti į nuovirą, paskaninti pipirais, druska, dašiais, užvirinti ir vidutinėje temperatūroje pavirti 15 min., ant pupelių dėti 2 kriaušes, geriau kietesnes, ir 10 min. pavirti. Pupeles išgriebti, ant jų dėti šoninę, šalia kriaušes. Nuovirą ant stiprios ugnies dar kiek pavirti, užpilti ant daržovių. Prie jų tinka bulvės.

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:32
Ramunė
Šparaginės pupelės su šonine

40 g margarino,
50 g šoninės ar kumpio,
1 svogūnas,
500 g žalių šparaginių pupelių,
dašių, druskos, pipirų, petražolių.

Margariną ištirpinti karščiui atspariame inde, pusę šoninės supjaustyti ir pakepinti kartu su svogūnu. Sudėti supjaustytas į 2–3 cm gabalėlius pupeles, užpilti trupučiu karšto vandens, paskaninti pipirais, druska, dašiais ir uždengus patroškinti 20 min. Likusią šoninę stambiau supjausčius pakepinti ir prieš patiekiant dėti ant pupelių, pabarstyti pjaustytomis petražolėmis. Šalia galima patiekti bulvių su lupenomis.

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:33
Ramunė

Saldžiarūgštės šparaginės pupelės


800 g žalių šparaginių pupelių,
druskos, 1 svogūnas,
50 g šoninės ar lašinių,
40 g margarino, 30 g miltų,
200 g grietinės, 10 g cukraus,
1 šaukštelis acto, 1 šaukštas pjaustytų krapų.

Pupeles nuvalyti, nupjauti galiukus, supjaustyti 2–3 cm gabaliukais. Užpilti verdančiu vandeniu ir patroškinti 15 min. Lašinius supjaustyti, pakepinti su svogūnu, įdėti margariną, pabarstyti miltais, patroškinti maišant. Į tą padažą įmaišyti grietinės, sudėti pupeles, paskaninti cukrumi, actu, druska, įmaišyti pjaustytų krapų. Tinka prie troškintos ar keptos mėsos.

Parašytas: 06 Spa 2007, 17:33
Ramunė
Itališkos šparaginės pupelės

500 g žalių šparaginių pupelių,
500 g pomidorų, 500 g bulvių,
1 stiklinė mėsos sultinio (galima iš kubelio),
pipirų, druskos, petražolių, 150 g šoninės.

Pupeles supjaustyti, nuluptus pomidorus, bulves susmulkinti, viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir apie 30 min. ant mažos ugnies troškinti, paskaninti pipirais, druska, petražolėmis. Šoninę smulkiai supjaustyti, pakepinti ir užpilti ant daržovių.

Parašytas: 10 Spa 2007, 08:19
silsta
merope87 rašė:PUPŲ IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ SALOTOS

2 stiklinės virtų pupų
200g džiovintų slyvų be kauliukų
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos

Džiovintas slyvas išmirkykite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus susmulkinkite, berkite į karštą aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite slyvų šiaudelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, krėskite pupas, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir išmaišykite.

Aš jau susiruošiau pasidaryti šitą mišrainę, tai viskas gerai, tik manau pupas jau išvirtas reikia nulupti. Tos luobelės tokios storos ir neskanios. Taip ir padariau. Pupos nuluptos man priminė riešutų skonį. Nu gavosi puikios salotos, tik patarčiau jas nulupti :idea:

Parašytas: 10 Spa 2007, 08:29
Tutsi
apie skuras ir as buvau susimasciusi :roll:

Parašytas: 02 Gru 2007, 11:48
svenis
Pupeles su baltuoju vynu ir petrazolemis. 400 gr.koncervuotu baltu pupeliu,400gr.raudonuju pupeliu,2 skilteles cesnako,saukstas sviesto,svogunas,50ml.sauso balto vyno.saukstas smulkiai pjaustytu petrazoliu. Svoguna smulkiai supjaustyti ir suberti i puoda su ikaitintu sviestu.Pakepti kol pagels.Cesnaka sudeti irgi kad pagelstu.Supilti vyna ir apie 10 minuciu patroskinti.Tada sudeti pupeles ir pakaitinti.Pagardinti petrazolemis ir SKANAUS

Parašytas: 02 Gru 2007, 20:18
duziki
oho kad receptu priraset tik spek skaityti :shock:

Parašytas: 03 Gru 2007, 09:34
silsta
Tutsi rašė:tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Tutsi, aš irgi bandžiau pupas pakeisti pupelėmis, bet skonis visiškai kitoks gaunasi. Pupas dėdama į salotas nulupu, ir supjaustau. Gaunasi skonis kaip su riešutais. Ar jums taip neatrodo :?:

Parašytas: 03 Gru 2007, 10:00
silsta
Šitas salotas dažniausia darau Kūčių stalui:

PUPŲ SALOTOS:
1 stiklinė pupų, 1 nedidelis svogūnas, 1 kiaušinis, 2 pomidorai, 1 šaukštas kapotų krapų, pipirų, druskos. Pupos išverdamos pasūdytame vandenyje, atvėsinamos, nulupamos ir sumaišomos su kietai virtu stambiai supjaustytu kiaušiniu, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, smulkiai supjaustytu svogūnu ir užpilamos aštroku garstyčių padažu arba kokiu kitu. Viršus pabarstomas susmulkintais krapais. Galima puošti krapų šakelėmis ir pomidorais

RAUDONOSIOS SALOTOS:
500 g konservuotų raudonųjų pupelių, 200 g virtų burokėlių, 200 g raudongūžių kopūstų, 4 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis maltų kmynų, 2-4 salotų lapai, 1 raudonas svogūnas, 1 citrinos sultys, druska, pipirai, aliejus. Į dubenėlį suberiame pupeles, kubeliais supjaustytus burokėlius, šiaudeliais supjaustytus kopūstus, pabarstome maltais kmynais, susmulkintais svogūnais, druska, pipirais, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome. Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų sudedame salotas ir užpilame aliejumi.

Parašytas: 03 Gru 2007, 14:38
Tutsi
silsta rašė:
Tutsi rašė:tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Tutsi, aš irgi bandžiau pupas pakeisti pupelėmis, bet skonis visiškai kitoks gaunasi. Pupas dėdama į salotas nulupu, ir supjaustau. Gaunasi skonis kaip su riešutais. Ar jums taip neatrodo :?:
reiketu paragauti :roll:

Parašytas: 05 Gru 2007, 13:48
AIRENE
:arrow:

Parašytas: 05 Gru 2007, 13:57
Tutsi
zuvis su pupelemis gal ir idomus derinys :roll:

Parašytas: 05 Gru 2007, 22:20
duziki
bet turbut ir skanus :hubba:

Parašytas: 31 Sau 2008, 14:16
Ramunė
avinžirniai

Šiltos gelsvos spalvos žirnis, bet ne apvalus, o savo forma primenantis lazdyno riešutą (kitiems atrodo, kad avino galvą – dėl to daugelyje kalbų išliko būtent avinžirnio pavadinimas), avinžirnis ir skoniu šiek tiek primena riešutus. Kartą prisipažinęs jam, kad myli, lieki ištikimas visą gyvenimą. Nors patiekalų iš avinžirnių yra nepaprastai daug – nuo sriubų iki garnyrų, salotų bei pagrindinių patiekalų, bet ir paprastai išvirti avinžirniai yra verti dėmesio.
Avinžirniai pasižymi dideliu baltymų kiekiu (iki 30 proc.), turi daug riebalų (iki 8 proc.), visą vitaminų B kompleksą ir daugybę makro ir mikroelementų. Avinžirniai kilę iš šiaurės Sirijos ir skaičiuoja apie 10000 metų. Lig šiol tai vienas pagrindinių arabų virtuvės naudojamų produktų. Tokie nacionaliniai patiekalai, kaip humusas (avinžirnių tyrė su sezamo pasta), falafelis (avinžirnių kukuliai), manų kruopainiai su avinžirniais, atranda vis daugiau mėgėjų visose pasaulio šalyse. Iš avinžirnių gaminami miltai, juos deda į padažus, kepa įvairius kepinius, vartoja gamindami kavos pakaitalus.
Virti avinžirnius reikia paisant tam tikro ritualo, bendro beveik visiems ankštiniams. Žinoma, paprasčiausia yra panaudoti konservuotus avinžirnius, kurių galima rasti didesnėse parduotuvėse arba prekybos centruose. Bet vis augančio kulinarijos populiarumo pasekėjai paprastų kelių neieško. Pirmiausia reikia avinžirnius nuplikyti verdančiu vandeniu tam, kad būtų užkirstas kelias fermentacijos procesui, kuris gali įvykti mirkant avinžirnius; po to avinžirniai yra užmerkiami šaltame vandenyje mažiausiai 8 valandoms. Avinžirniai verdami, kol suminkštės, puodas neuždengiamas. Sūdyti reikia tik baigiant virti. Italai deda į verdančius avinžirnius žiupsnelį maistinės sodos. Dar viena gudrybė – vietoje sodos galima dėti gabalėlį bulvės, o taip pat nuimti nuo išvirusių avinžirnių šiurkštoką luobelę. Avinžirniai paruošti ir dabar iš jų galima pasigaminti įvairiausių patiekalų. Tik maža pastabėlė – jei norėsite pasigaminti falafelį, avinžirnių nevirkite, o išmirkytus sumalkite. Norėčiau tik palinkėti sėkmės atrandant naują produktą arba dar kartą grįžtant prie seno pažįstamo.

Parašytas: 31 Sau 2008, 14:16
Ramunė
Avinžirnių salotos su alyvuogėmis

2 valg. šaukštai raudonojo vyno acto
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
400 g konservuotų avinžirnių
⅓ stiklinės smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų
½ stiklinės supjaustytų alyvuogių
supjaustytų petražolių, rozmarino, čiobrelio ir mairūno lapelių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Actą, aliejų druską, pipirus ir česnaką sumaišyti. Šiuo padažu užpilti likusius produktus.

Parašytas: 31 Sau 2008, 14:17
Ramunė
Avinžirniai sicilietiškai

400 g virtų avinžirnių
3 – 4 salierų stiebai (plonai supjaustyti)
pusė raudonojo svogūno (plonai supjaustyto)
nedidelė aitrioji paprika
3 – 4 susmulkintos česnako skiltelės
smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
1 žaliosios citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
šaukštelis medaus,aliejaus,druskos

Viską sumaišyti ir palaikyti šaldytuve dvi – tris valandas.