Puslapis 2 iš 8
Parašytas: 03 Rgs 2007, 17:49
Ramunė
Bulvių ir šparaginių pupelių salotos su kiaulienos filė
750 g bulvių,
500 g šparaginių pupelių,
6 pomidorai,
2 ropiniai svogūnai,
1 nedidelė galvutė gūžinių salotų,
užpilas:
4 valg. šaukštai citrinos sulčių,
2 valg. šaukštai balzamiko acto,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šakelės baziliko.
Kepsniukas:
500 g kiaulienos filė,
12 plonų riekelių šaltai rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštai aliejaus.
Bulves verdame su lupenomis. Šparagines pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Kad pupeles reikia nuvarvinti, o bulves nulupti, atvėsinti ir supjaustyti gražiomis riekelėmis. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, salotos gūželę supjaustyti plonomis juostelėmis.
Užpilas.
Sumaišyti citrinų sultis su balzamiko actu. Pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Tada įmaišyti alyvuogių aliejų. Nuskabyti baziliko lapelius ir sudėti į užpilą.
Bulvių riekeles apšlakstyti užpiliuku Po to sudėti visas kitas minėtas daržoves ir išmaišyti.
4-ias filė supjaustyti į 12 riekelių. Kiekvieną apvynioti šonine. Apkepiname filė iš abiejų pusių karštame aliejuje iki apskrudimo, pasūdome, užberiame pipirų ir dar kepame iki iškepimo.
Salotas dar kartą apšlakstome užpilu. Iškepusią mėsą papuošiame citrinos skiltelėmis ir baziliko viršūnėlėmis
Parašytas: 03 Rgs 2007, 17:54
Tina
O man labai patinka silkė su tokiom salotom: virtos šparaginės pupelės, su lupynom virtos bulvės (nuluptos ir supjaustytos juostelėm), majonezas.
Parašytas: 03 Rgs 2007, 17:55
Ramunė
Čia ir žuvis turėtų labai tikt.
Parašytas: 03 Rgs 2007, 17:55
vitele
Aga , skanu
Parašytas: 03 Rgs 2007, 18:01
Tutsi
Parašytas: 03 Rgs 2007, 18:04
vitele
Parašytas: 03 Rgs 2007, 18:14
Tutsi
nea,badas
.........
Parašytas: 03 Rgs 2007, 19:01
vitele
Kažkodėl netikiu
, o meluoti negražu
Parašytas: 03 Rgs 2007, 19:03
Tutsi
gerai,jau gerai
iskepe mano kugelis,eisim vakarieniauti
Parašytas: 03 Rgs 2007, 19:04
vitele
Skanaus
Parašytas: 03 Rgs 2007, 19:06
Tutsi
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:20
Forelle
Gal kas žinot pupelių mišrainės receptą su žuvimi? Rodos dar į sudėtį įeina obuoliai, gali ir svogūnai. Prieš porą metu valgiau, labai skanios salotos, bet pamiršau užsirašyti iš ko sudarytos ir dabar niekiap neatgaminu.
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:29
Tutsi
as tai dedu:
pupeles,
zuvi arba tuna,
svoguna arba pora,
obuoli,
cesnaka ir majoneza.
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:35
vitele
Noriu , dabar
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:39
Tutsi
tai pasidaryk
As sendien gaminsiu tuno salotas
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:42
vitele
Žuvelioko reik eit gaudyt
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:46
Tutsi
va cia jau sunkiau,jei namuose neturi
Parašytas: 04 Rgs 2007, 09:56
vitele
Tėvas bus į darbą pakinkytas
Parašytas: 04 Rgs 2007, 10:47
Tutsi
Dar radau va toki receptuka
Žuvies salotos:
INGREDIENTAI:
1kg šviežios skumbrės arba menkės,
1/2 stiklainio šparaginių pupelių,
mažas indelis konservuotų žirnelių,
2 obuoliai,
indelis majonezo,
garstyčių,
konservuotų slyvų,
petražolių lapelių,
svogūnų laiškų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti majonezą, truputį garstyčių ir išmaišyti. Salotinėje išdėlioti pjaustytas pusiau slyvas, ant jų - storą sluoksnį salotų. Puošti likusiomis slyvomis, žirneliais, pabarstyti žalumynais.
Parašytas: 04 Rgs 2007, 12:44
vitele
Turėtų būt skanu
Parašytas: 04 Rgs 2007, 13:25
Tutsi
ir as taip manau
Parašytas: 04 Rgs 2007, 19:19
Forelle
tutsi rašė:as tai dedu:
pupeles,
zuvi arba tuna,
svoguna arba pora,
obuoli,
cesnaka ir majoneza.
Va šis artimiausias, tik ten buvo virta žuvis dėta, česnako irgi lyg nebuvo, bet tikrai ne majonezas, o kažkoks padažiukas. ir labai skanus. reikės paklaust nuvažiavus anytos, nes uošvis prisiekęs žvejys, tai ji ten visokių patiekalų iš žuvų žino.
Parašytas: 04 Rgs 2007, 20:52
Tutsi
o padaziukas dar labai skanus-majonezas su keciupu sumaisyti
Parašytas: 04 Rgs 2007, 21:18
vitele
Ir česnakiuko į tą mišinuką
Parašytas: 04 Rgs 2007, 21:41
Forelle
Majonezas+kečiupas man nepatinka, ir šiaip į salotas deduosi kuo mažiau majonezo, o pupelių salotos su žuvimi buvo pagardintos aliejiniu padažu su prieskoniais, bet ten tikrai ne grynas aliejus buvo, užtat ir įdomu būtų sužinoti kokios dar dalys į jį įeina.
Parašytas: 05 Rgs 2007, 08:35
silsta
Forelle, turiu nusikopinusi porą receptukų pupelių, gal tiks
PUPELIŲ SALOTOS
300 g baltųjų pupelių, šaukšto sviesto arba margarino, 2-3 šaukštų aliejaus, nedidelės galvutės svogūno, pomidorų tyrės, citrinos sulčių, skiltelės česnako, 2 šaukštų grietinės, pipirų, druskos, žalumynų. Pupelės per naktį pamirkomos, paskui su trupučiu vandens ir riebalų patroškinamos kol suminkštėja, bet nesuverda. Dar šiltos pupelės sumaišomos su sviestu, pomidorų tyre, citrinos sultimis, grūstu česnaku ir tarkuotu svogūnu. Įdedama druskos, pipirų, gerai sumaišoma. Galima dėti grietinės. Valgomos atšaldytos.
Parašytas: 05 Rgs 2007, 08:36
silsta
PUPELIŲ SALOTOS SU ŽUVIMI
1 karštai rūkytos skumbrės, 2 stiklinių pupelių, 1 antaninio obuolio, 1 nedidelio poro, 100 g grietinės, 100 g majonezo (galima ir be majonezo, tik su grietine,bet man su majonezu skaniau), trupučio susmulkintų krapų.
Pupeles išmirkome ir išverdame. Žuvį susmulkiname, porą ir obuolį supjaustome nedideliais kubeliais. Įberiame krapų, supilame grietinę bei majonezą, išmaišome. Sudedame į salotinę, papuošiame porais ir pupelėmis. Skanaus
Parašytas: 05 Rgs 2007, 08:37
Tutsi
labai yra geri padaziukai valdorfo,arba suslaviciau
nA JU VISOKIU YRA,KELIU RUSIU,SU ALIEJUMI IR SU DARZOVEMIS.Man tai jie labai patinka salotoms,as ju visada keleta rusiu namuose turiu
Nebandei
,tai va jie geriausiai tau tiks sitoms salotoms
Parašytas: 05 Rgs 2007, 08:38
Guci
oj, dabar apskritai padaziuku pasirinkimas toks, kad net akys raibsta..
Parašytas: 05 Rgs 2007, 08:40
Tutsi
aha,ir tikrai galima prisitaikyti,net imantriausiam skoniui