Vegetariški patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vegetariškas apkepas
1 nedidelis batonas
2 morkos
0,5 paprikos
300 g cukinijų arba nedidelis žiedinis kopūstas
1 skiltelė česnako
0,5 stiklinės pistacijų riešutų arba saulėgrąžų sėklų
3 šaukštai sviesto
1 stiklinė pieno
4 kiaušiniai
3 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukšteliai kmynų
0,5 šaukštelio imbiero
maltų pipirų
druskos
Piene išmirkykite batoną.Supjaustykite daržoves, įdėkite 2 šaukštus sviesto, paskaninkite prieskoniais ir troškinkite 10 min.Daržoves atvėsinkite, sudėkite išmirkytą batoną ir suplakite plakikliu. Tuomet sudėkite kiaušinius, suberkite riešutus arba saulėgrąžų sėklas, jeigu reikia, pasūdykite, paskaninti maltais pipirais. Paruoštą masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, pridenkite aliuminio folija, įstatykite į vandens vonelę ir kepkite orkaitėje 200C temperatūroje apie 1 val.Kepant vandenį vonelėje papildyti.
Kepimui įpusėjus, foliją nudengti.Patiekite su pomidorų padažu.
1 nedidelis batonas
2 morkos
0,5 paprikos
300 g cukinijų arba nedidelis žiedinis kopūstas
1 skiltelė česnako
0,5 stiklinės pistacijų riešutų arba saulėgrąžų sėklų
3 šaukštai sviesto
1 stiklinė pieno
4 kiaušiniai
3 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukšteliai kmynų
0,5 šaukštelio imbiero
maltų pipirų
druskos
Piene išmirkykite batoną.Supjaustykite daržoves, įdėkite 2 šaukštus sviesto, paskaninkite prieskoniais ir troškinkite 10 min.Daržoves atvėsinkite, sudėkite išmirkytą batoną ir suplakite plakikliu. Tuomet sudėkite kiaušinius, suberkite riešutus arba saulėgrąžų sėklas, jeigu reikia, pasūdykite, paskaninti maltais pipirais. Paruoštą masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, pridenkite aliuminio folija, įstatykite į vandens vonelę ir kepkite orkaitėje 200C temperatūroje apie 1 val.Kepant vandenį vonelėje papildyti.
Kepimui įpusėjus, foliją nudengti.Patiekite su pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grybų ir kruopų kotletai
1 stiklinė miežinių (perlinių) arba grikių kruopų
30-50 g džiovintų grybų
1 svogūnas
1-2 kiaušiniai
20 g sukapotų žalių petražolių
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Kruopas išvirti biriai.Grybus pamirkyti, išvirti, labai smulkiai supjaustyti arba sumalti mėsmale.Sukapotus svogūnus ištroškinti riebaluose.Visus komponentus išmaišyti ir paskaninti.Suformuoti nedidelius kotletus ir apvolioti miltuose.Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.Patiekti su žalių daržovių salotomis.
1 stiklinė miežinių (perlinių) arba grikių kruopų
30-50 g džiovintų grybų
1 svogūnas
1-2 kiaušiniai
20 g sukapotų žalių petražolių
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Kruopas išvirti biriai.Grybus pamirkyti, išvirti, labai smulkiai supjaustyti arba sumalti mėsmale.Sukapotus svogūnus ištroškinti riebaluose.Visus komponentus išmaišyti ir paskaninti.Suformuoti nedidelius kotletus ir apvolioti miltuose.Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.Patiekti su žalių daržovių salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių balandėliai tešloje
kopūstas
2 morkos
2 svogūnai
česnakas
kiaušinis
100 ml pieno
šaukštas miltų
cukraus druskos
truputis sodos
aliejaus
Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu morkų – visą tai apkepinkite aliejuje. Įdėkite grūsto česnako ir sumaišykite.Kopūstlapius atskirkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebus ir nuvarvinus, išpjaukite stambesnes gyslas. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite morkų įdaro ir suvyniokite. Paruoškite grietinės tirštumo tešlą: išplakite kiaušinį, plakdami supilkite pieną, įberkite druskos, cukrasu, gesintos sodos ir miltų. Balandėlius pamirkykite tešloje ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.
kopūstas
2 morkos
2 svogūnai
česnakas
kiaušinis
100 ml pieno
šaukštas miltų
cukraus druskos
truputis sodos
aliejaus
Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu morkų – visą tai apkepinkite aliejuje. Įdėkite grūsto česnako ir sumaišykite.Kopūstlapius atskirkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebus ir nuvarvinus, išpjaukite stambesnes gyslas. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite morkų įdaro ir suvyniokite. Paruoškite grietinės tirštumo tešlą: išplakite kiaušinį, plakdami supilkite pieną, įberkite druskos, cukrasu, gesintos sodos ir miltų. Balandėlius pamirkykite tešloje ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių apkepas su žalumynais
400 g bulvių
6 saldieji pipirai: po 2 ankštis
raudonų, geltonų ir oranžinių saldžiųjų pipirų
2 svogūnai
2 šaukštai aliejaus
150 g grietinės
100 ml grietinėlės
2 tryniai
150 g fermentinio sūrio: 100 g tarkuoto ir 50 g smulkinto
smulkintų įvairių žalumynų
1. Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite.
2. Saldžiuosius pipirus nuplaukite. Ankštis perpjaukite pusiau ir išvalykite sėkleles. Panardinkite į verdantį pasūdytą vandenį, po to nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite juostelėmis.
3. Nuvalykite svogūnus, išilgai juos perpjaukite, kiekvieną pusę supjaustykite į tris dalis, išskėskite jas „vėduokle" ir apkepinkite aliejuje.
4. Grietinę išplakite su grietinėle, tryniais ir tarkuotu sūriu. Kepimo formą ištepkite riebalais. Sluoksniais sudėkite bulves, saldžiuosius pipirus ir žalumynus, iš viršaus sudėliokite svogūnus. Užpilkite išplakta su tryniais grietine. Apibarstykite kubeliais pjaustytu sūriu.
Kepkite orkaitėje 40 min.
400 g bulvių
6 saldieji pipirai: po 2 ankštis
raudonų, geltonų ir oranžinių saldžiųjų pipirų
2 svogūnai
2 šaukštai aliejaus
150 g grietinės
100 ml grietinėlės
2 tryniai
150 g fermentinio sūrio: 100 g tarkuoto ir 50 g smulkinto
smulkintų įvairių žalumynų
1. Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite.
2. Saldžiuosius pipirus nuplaukite. Ankštis perpjaukite pusiau ir išvalykite sėkleles. Panardinkite į verdantį pasūdytą vandenį, po to nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite juostelėmis.
3. Nuvalykite svogūnus, išilgai juos perpjaukite, kiekvieną pusę supjaustykite į tris dalis, išskėskite jas „vėduokle" ir apkepinkite aliejuje.
4. Grietinę išplakite su grietinėle, tryniais ir tarkuotu sūriu. Kepimo formą ištepkite riebalais. Sluoksniais sudėkite bulves, saldžiuosius pipirus ir žalumynus, iš viršaus sudėliokite svogūnus. Užpilkite išplakta su tryniais grietine. Apibarstykite kubeliais pjaustytu sūriu.
Kepkite orkaitėje 40 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotų vyniotinis
8 dideli žalių salotų lapai
100 g balto sūrio
50 g svogūnų laiškų
2 virti kiaušiniai
6 šaukštai majonezo
pipirų
druskos
Kietai virtus kiaušinius stambiai sutarkuoti.Išmaišyti su trintu baltu sūriu, sudėti susmulkintus svogūnų laiškus, 2 šaukštus majonezo, pabarstyti druska, pipirais.Šią masę dėti ant salotų lapų, suvynioti.Išdėlioti ant lėkštės, apipilti likusiu majonezu.
8 dideli žalių salotų lapai
100 g balto sūrio
50 g svogūnų laiškų
2 virti kiaušiniai
6 šaukštai majonezo
pipirų
druskos
Kietai virtus kiaušinius stambiai sutarkuoti.Išmaišyti su trintu baltu sūriu, sudėti susmulkintus svogūnų laiškus, 2 šaukštus majonezo, pabarstyti druska, pipirais.Šią masę dėti ant salotų lapų, suvynioti.Išdėlioti ant lėkštės, apipilti likusiu majonezu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bocmano špinatai
ryšelio špinatų, 1 svogūno,
¼ aštrios paprikos, 1 šaukšto aliejaus,
1 kiaušinio, druskos, baltųjų pipirų.
Tai iš tikrųjų gera užkanda. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti aliejuje kol pagels, tada dėti nuplautus supjaustytus špinatus, pabarstyti pipirais, pasūdyti. Sudėti smulkiai pjaustytą papriką, pakepinti, kol špinatai suminkštės. Kitoje keptuvėje iškepti neplaktą kiaušinį. Į lėkštę dėti špinatus, ant jų – kiaušinį.
ryšelio špinatų, 1 svogūno,
¼ aštrios paprikos, 1 šaukšto aliejaus,
1 kiaušinio, druskos, baltųjų pipirų.
Tai iš tikrųjų gera užkanda. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti aliejuje kol pagels, tada dėti nuplautus supjaustytus špinatus, pabarstyti pipirais, pasūdyti. Sudėti smulkiai pjaustytą papriką, pakepinti, kol špinatai suminkštės. Kitoje keptuvėje iškepti neplaktą kiaušinį. Į lėkštę dėti špinatus, ant jų – kiaušinį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragėliai su špinatais
tešlai
250 g miltų, 100 g sviesto arba margarino,
1 trynio, 2 šaukštų rūgščios grietinės,
žiupsnelio cukraus, nubraukto šaukštelio druskos,
1 kiaušinio.
Įdarui
apie 500 g špinatų, 4-5 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto,
200 g pelėsinio sūrio, 0,5 pakelio tarkuoto parmezano,
trupučio miltų,1 šaukšto sviesto, pipirų, druskos.
Iš tešlai nurodytų produktų suminkyti vientisą masę ir 30 min. dėti į šaldytuvą.
Įdarui špinatus nuplauti, pašalinti storesnes gyslas, ant garų pakaitinti kol suminkštės, supjaustyti. Sviestą pašildyti keptuvėje, jame 10 min. patroškinti špinatus, įmaišyti perspaustą česnaką. Miltus įmaišyti į jogurtą, supilti į špinatus, pamaišyti, dar 5 min. patroškinti. Pelėsinį sūrį susmulkinti, įmaišyti į špinatus, parmezano sūrį – taip pat.
Tešlą iškočioti iki 5 mm storumo, iš jos pjauti skrituliukus ( pvz., mažu dubenėliu), ant jų dėti įdaro, lenkti pusiau, kraštus patepti plaktu kiaušiniu, apspaudyti šakute ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 min. kol pagels
tešlai
250 g miltų, 100 g sviesto arba margarino,
1 trynio, 2 šaukštų rūgščios grietinės,
žiupsnelio cukraus, nubraukto šaukštelio druskos,
1 kiaušinio.
Įdarui
apie 500 g špinatų, 4-5 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto,
200 g pelėsinio sūrio, 0,5 pakelio tarkuoto parmezano,
trupučio miltų,1 šaukšto sviesto, pipirų, druskos.
Iš tešlai nurodytų produktų suminkyti vientisą masę ir 30 min. dėti į šaldytuvą.
Įdarui špinatus nuplauti, pašalinti storesnes gyslas, ant garų pakaitinti kol suminkštės, supjaustyti. Sviestą pašildyti keptuvėje, jame 10 min. patroškinti špinatus, įmaišyti perspaustą česnaką. Miltus įmaišyti į jogurtą, supilti į špinatus, pamaišyti, dar 5 min. patroškinti. Pelėsinį sūrį susmulkinti, įmaišyti į špinatus, parmezano sūrį – taip pat.
Tešlą iškočioti iki 5 mm storumo, iš jos pjauti skrituliukus ( pvz., mažu dubenėliu), ant jų dėti įdaro, lenkti pusiau, kraštus patepti plaktu kiaušiniu, apspaudyti šakute ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 min. kol pagels
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovės su citrinų-prieskonių užpilu
230 g šviežių pupų ankščių arba 170 g pakelis šaldytų pupų anksčių, atšildytų ir nusausintų
400 g konservuotų artišoko šerdžių, nusausintų ir supjaustytų į keturias dalis
200 g konservuotų kukurūzų burbuolių, nusausintų
8 šviežių grybų, padalintų į keturias dalis
2 vidutiniai pomidorai
1/2 puodelio alyvų aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
2 šaukšteliai sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovinto baziliko
Jei naudojate šviežias pupelių ankštis, nupjaukite galiukus ir pašalinkite plaušelius. Virkite uždengtame puode nedideliame kiekyje sūdyto vandens 2-4 minutes arba iki suminkštės; nusausinkite. (Jei naudojate šaldytas pupelių ankštis, jų nevirkite.) Dideliame dubenyje sumaišykite pupelių ankštis, artišokų šerdis, kukurūzus, grybus ir pomidorus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Užpilui sumaišykite aliejų, actą, citrinos žievelę ir sultis, cukrų ir baziliką uždengiame inde; uždenkite ir gerai suplakite.
Tiekdami užpilkite užpilą ant daržovių mišinio; atsargiai išmaišykite.
230 g šviežių pupų ankščių arba 170 g pakelis šaldytų pupų anksčių, atšildytų ir nusausintų
400 g konservuotų artišoko šerdžių, nusausintų ir supjaustytų į keturias dalis
200 g konservuotų kukurūzų burbuolių, nusausintų
8 šviežių grybų, padalintų į keturias dalis
2 vidutiniai pomidorai
1/2 puodelio alyvų aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
2 šaukšteliai sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovinto baziliko
Jei naudojate šviežias pupelių ankštis, nupjaukite galiukus ir pašalinkite plaušelius. Virkite uždengtame puode nedideliame kiekyje sūdyto vandens 2-4 minutes arba iki suminkštės; nusausinkite. (Jei naudojate šaldytas pupelių ankštis, jų nevirkite.) Dideliame dubenyje sumaišykite pupelių ankštis, artišokų šerdis, kukurūzus, grybus ir pomidorus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Užpilui sumaišykite aliejų, actą, citrinos žievelę ir sultis, cukrų ir baziliką uždengiame inde; uždenkite ir gerai suplakite.
Tiekdami užpilkite užpilą ant daržovių mišinio; atsargiai išmaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saulėgrąžų maltiniai
180 g sukapotų ar sumaltų mėsmale saulėgrąžų sėklų, 6–7 virtos bulvės, kiaušinis, svogūnas, 2 šaukštai susmulkintų petražolių, šaukštas miltų, 5–6 šaukštai džiūvėsių, druskos, aliejaus kepimui.
Bulves sumalti mėsmale, sumaišyti su saulėgrąžomis, petražolėmis, susmulkintu ir aliejuje pakepintu svogūnu, miltais, kiaušiniu ir prieskoniais. Iš tešlos daryti nestorus maltinukus, apvolioti džiūvėsiuose ir kepti įkaitintame aliejuje. Valgyti su šviežiomis daržovėmis ar pomidorų padažu.
180 g sukapotų ar sumaltų mėsmale saulėgrąžų sėklų, 6–7 virtos bulvės, kiaušinis, svogūnas, 2 šaukštai susmulkintų petražolių, šaukštas miltų, 5–6 šaukštai džiūvėsių, druskos, aliejaus kepimui.
Bulves sumalti mėsmale, sumaišyti su saulėgrąžomis, petražolėmis, susmulkintu ir aliejuje pakepintu svogūnu, miltais, kiaušiniu ir prieskoniais. Iš tešlos daryti nestorus maltinukus, apvolioti džiūvėsiuose ir kepti įkaitintame aliejuje. Valgyti su šviežiomis daržovėmis ar pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tešloje kepti pomidorai
3–4 pomidorai, 150 g miltų, 2 kiaušiniai, šaukštelis krapų, vandens ar pieno, druskos, aliejaus kepti.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išmaišyti su druska, miltais, įpilti vandens ar pieno tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Paskiausiai įmaišyti išplaktus iki standžių putų kiaušinių baltymus. Tešloje pamirkyti 1 cm storio pomidorų griežinėlius ir iškepti įkaitintame aliejuje. Prieš tiekiant apibarstyti krapais.
3–4 pomidorai, 150 g miltų, 2 kiaušiniai, šaukštelis krapų, vandens ar pieno, druskos, aliejaus kepti.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išmaišyti su druska, miltais, įpilti vandens ar pieno tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Paskiausiai įmaišyti išplaktus iki standžių putų kiaušinių baltymus. Tešloje pamirkyti 1 cm storio pomidorų griežinėlius ir iškepti įkaitintame aliejuje. Prieš tiekiant apibarstyti krapais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių asorti troškinys
0,5 kg subrendusių cukinijų, 2 baklažanų,
po raudoną ir geltoną papriką,
5 pomidorų,
4 nedidelių svogūnų, 4 skiltelių česnakų,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
0,5 stiklinės aliejaus,
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palaikykite pusvalandį. Kai išsiskirs sultys, juos nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Paprikų sėklas išimkite ir supjaustykite jas kvadratėliais.
Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite. Pomidorus nuplikykite, supjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklas. Įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus, po kiek laiko – paprikas ir baklažanus. Troškinkite ant silpnos ugnies 7 min.
Sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, po 2 min. – pomidorus, pasūdykite, papipirinkite ir troškinkite dar 15 min.
Tiekiant apibarstykite kapotomis petražolėmis ir pasiūlykite biriai virtų ryžių.
0,5 kg subrendusių cukinijų, 2 baklažanų,
po raudoną ir geltoną papriką,
5 pomidorų,
4 nedidelių svogūnų, 4 skiltelių česnakų,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
0,5 stiklinės aliejaus,
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palaikykite pusvalandį. Kai išsiskirs sultys, juos nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Paprikų sėklas išimkite ir supjaustykite jas kvadratėliais.
Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite. Pomidorus nuplikykite, supjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklas. Įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus, po kiek laiko – paprikas ir baklažanus. Troškinkite ant silpnos ugnies 7 min.
Sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, po 2 min. – pomidorus, pasūdykite, papipirinkite ir troškinkite dar 15 min.
Tiekiant apibarstykite kapotomis petražolėmis ir pasiūlykite biriai virtų ryžių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorai su ryžiais
800 g pomidorų, 200 g ryžių,
svogūnas, po 50 g džiovintų aliejuje konservuotų pomidorų ir sviesto,
125 ml baltojo vyno, 1 l sultinio,
100 g tarkuoto sūrio, 125 g mozarelos sūrio,
ryšelis baziliko, druskos, pipirų, cukraus.
20 g sviesto pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui suberti ir pakepinti supjaustytus kubeliais džiovintus pomidorus, ryžius ir šiek tiek paskrudinti, supilti vyną, o po 5–8 min. ir sultinį. Nuolat maišant virti 25 min. Galop sudėti likusį sviestą, tarkuotą sūrį, pagardinti prieskoniais. Į ryžius įmaišyti susmulkintą mozarelos sūrį bei nuluptus šviežius pomidorus. Patiekalą paskaninti baziliku.
800 g pomidorų, 200 g ryžių,
svogūnas, po 50 g džiovintų aliejuje konservuotų pomidorų ir sviesto,
125 ml baltojo vyno, 1 l sultinio,
100 g tarkuoto sūrio, 125 g mozarelos sūrio,
ryšelis baziliko, druskos, pipirų, cukraus.
20 g sviesto pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui suberti ir pakepinti supjaustytus kubeliais džiovintus pomidorus, ryžius ir šiek tiek paskrudinti, supilti vyną, o po 5–8 min. ir sultinį. Nuolat maišant virti 25 min. Galop sudėti likusį sviestą, tarkuotą sūrį, pagardinti prieskoniais. Į ryžius įmaišyti susmulkintą mozarelos sūrį bei nuluptus šviežius pomidorus. Patiekalą paskaninti baziliku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorai su brinza
8 pomidorai, 100 g brinzos,
nedidelis agurkas, 2 svogūnų laiškai,
indelis tuno savo sultyse,
nedaug aliejaus, druskos,
citrinos sulčių, pipirų.
Pomidorams nupjauti viršūnėles ir šaukšteliu išgremžti vidų. Brinzą sutrinti su tunu, sumaišyti su susmulkintu agurku bei svogūnų laiškais, prieskoniais, pagardinti aliejumi ir citrinos sultimis. Pomidorus prikimšti įdaro, patiekti sudėliotus ant salotų lapų.
8 pomidorai, 100 g brinzos,
nedidelis agurkas, 2 svogūnų laiškai,
indelis tuno savo sultyse,
nedaug aliejaus, druskos,
citrinos sulčių, pipirų.
Pomidorams nupjauti viršūnėles ir šaukšteliu išgremžti vidų. Brinzą sutrinti su tunu, sumaišyti su susmulkintu agurku bei svogūnų laiškais, prieskoniais, pagardinti aliejumi ir citrinos sultimis. Pomidorus prikimšti įdaro, patiekti sudėliotus ant salotų lapų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ropės su obuoliais ir ryžiais
Nedidelė ropė, 20 g ryžių,
saldžiarūgštis obuolys,
šaukštas cukraus,
kiaušinis,
1/3 stiklinės pieno,
2 šaukšteliai sviesto.
Ropę užpilti karštu vandeniu ir išvirti. Išskobti vidų ir įdaryti ryžių įdaru. Įdarui išvirtus ryžius sumaišyti su kubeliais supjaustytu obuoliu, cukrumi, šaukšteliu minkšto sviesto, pienu, kiaušiniu. Likusiu sviestu aptepti ropę ir apkepti orkaitėje.
Nedidelė ropė, 20 g ryžių,
saldžiarūgštis obuolys,
šaukštas cukraus,
kiaušinis,
1/3 stiklinės pieno,
2 šaukšteliai sviesto.
Ropę užpilti karštu vandeniu ir išvirti. Išskobti vidų ir įdaryti ryžių įdaru. Įdarui išvirtus ryžius sumaišyti su kubeliais supjaustytu obuoliu, cukrumi, šaukšteliu minkšto sviesto, pienu, kiaušiniu. Likusiu sviestu aptepti ropę ir apkepti orkaitėje.
Re: Vegetariški patiekalai
Labai ačiū už šiuos receptukus. Teks dažniau čia užsukti ir kažką praktikoje išbandyti.
Pastaruoju metu labai domina vegetarinė mityba, prisiskaičiau F.Taunytės knygos "9/10 laimės. Apie fizinę ir psichinę sveikatą", kurioje patariama vegetariniu maistu maitintis kas antrą dieną. Įdomumo dėlei paskaitykit, tikrai nebloga knyga.
O ir šiaip mane labai baugina antibiotikais šeriamų gyvulių mėsa... Nors ją aš mėgstu, ypač paukštieną...
Pastaruoju metu labai domina vegetarinė mityba, prisiskaičiau F.Taunytės knygos "9/10 laimės. Apie fizinę ir psichinę sveikatą", kurioje patariama vegetariniu maistu maitintis kas antrą dieną. Įdomumo dėlei paskaitykit, tikrai nebloga knyga.
O ir šiaip mane labai baugina antibiotikais šeriamų gyvulių mėsa... Nors ją aš mėgstu, ypač paukštieną...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vegetariški patiekalai
Mane irgi baugina, bet kai neturiu kas užaugina, tai perku ir tokią. Aišku, dabar jautieną perku tik ekologišką, o vištieną pradėjau rinktis Iki Gurmanų. Va kaip apie ją rašo "Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų. Jie lesinami tik augalinės kilmės lesalais. Net 80% lesalų sudaro natūralūs grūdai, o taip pat – kukurūzai, soja, žirniai, kviečiai. Laisvai judėdami viščiukai išauga raumeningi, o jų mėsa yra ypač skani. Pateikiama išvalyta ir atvėsinta vištiena ilgai išlieka šviežia ir išsaugo visas naudingąsias medžiagas bei švelnų skonį. " Skonis tai tikrai skirasi.Živilė rašė: O ir šiaip mane labai baugina antibiotikais šeriamų gyvulių mėsa... Nors ją aš mėgstu, ypač paukštieną...
Vegetariškai maitintis sugebu tik vasarą, tada ir taip masito reikia mažiau, bet šiaip, kai medžiagų apykaita labai greita, tik suvalgai ir jau vėl alkana. O ir valgių paruošimas užtrunka nemažai, ypač jeigu nori, kad gautum visų reikalingų medžiagų. Stebėjau vegetaro pietų ruošimą, kai gmaino sriubą, karštą patiekalą ir desertą, užtruko beveik 3 val, pavalgiau tikrai skaniai, bet po valandos vėl pilvas urzgė. Dar kita problema - daržovės žiemą, visko pats neprisišaldysi, o parduotuvėje pripurkštos, nu irgi ne pats sveikiausias variantas.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Vegetariški patiekalai
Forelle rašė:Mane irgi baugina, bet kai neturiu kas užaugina, tai perku ir tokią. Aišku, dabar jautieną perku tik ekologišką, o vištieną pradėjau rinktis Iki Gurmanų. Va kaip apie ją rašo "Ožkinių kaime ūkininkas geltonuosius mėsinius viščiukus erdviose patalpose augina apie 60 dienų. Jie lesinami tik augalinės kilmės lesalais. Net 80% lesalų sudaro natūralūs grūdai, o taip pat – kukurūzai, soja, žirniai, kviečiai. Laisvai judėdami viščiukai išauga raumeningi, o jų mėsa yra ypač skani. Pateikiama išvalyta ir atvėsinta vištiena ilgai išlieka šviežia ir išsaugo visas naudingąsias medžiagas bei švelnų skonį. " Skonis tai tikrai skirasi.Živilė rašė: O ir šiaip mane labai baugina antibiotikais šeriamų gyvulių mėsa... Nors ją aš mėgstu, ypač paukštieną...
Bet ir kainą tų viščiukų ir kiaušinių ir mėsos užauga. Viena pažystama sodininkė vištas augina, grūdais šeria ir parduoda savo naminius kiaušinius visiems aplinkiniams po 4,5 Lt Tai skundžiasi, kad už tokia kainą tik pašarai atsiperka.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vegetariški patiekalai
Į kainą stengiuosi nežiūrėt. Nors paskutinį kartą pirkom visą vištą, tai sumokėjom 26 lt, bet kai paskaičiuoji, jog vieną dieną valgėm šlauneles ir sparnelius, kitą dieną buvo išvirta sriuba, padarytas guliašas ir dar krūtinėlė šaldiklyje, tai visai normali ta kaina ~8 lt vienai dienai dviem žmonėm
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Vegetariški patiekalai
Nu jo, tie ekologiškai užauginti vis gi riebesni ir sotesni gyvunėliai
bet mės čia apie vegetariškus patiekalus
bet mės čia apie vegetariškus patiekalus
Re: Vegetariški patiekalai
Mes už naminius kiaušinius mokam 5lt/10vnt.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Vegetariški patiekalai
tai ten irgi 10 vnt, ne už vieną
Re: Vegetariški patiekalai
Ne patiekalas, bet užkandis.
Batonas, sviestas, truputis šviežios citrinos sulčių, avokadas ir citrinpipiriai.
Batonas, sviestas, truputis šviežios citrinos sulčių, avokadas ir citrinpipiriai.
- Prikabinti failai
-
- Picture 793.jpg (41.58 KiB) Peržiūrėta 5142 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Vegetariški patiekalai
Avoakadas pasirodo yra nuostabus daiktas Vienas jis neskanus, bet puikiai sugeria, kitu ingridientu skoni Kuciu vakarui darysiu avokado salotas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Vegetariški patiekalai
Man labai patiko. Dariau pusę porcijos. Nedėjau kiaušinio - nes masė ir taip gavosi tinkama kukuliams formuoti (na, aš padariau kotletukus iš esmės...), bet šiaip tai kiaušinis čia nepamaišo tikrai . Česnako dėjau visą skiltelę - labai jučiasi, bet labai skanu. Prieskonių įdėjau gal pernelyg jau dosniai, bet šiaip labai mielas ir lengvas valgis. Naudojau kaip garnyrą prie sūdytos lašišos, bet iš tikro skanu valgyti ir vienus, ir su šviežiomis daržovėmis, ir su kokia kita žuvimi ar mėsa. Skanus dalykas - galima būtų per pasninkus valgyt. Tiktai sūris štai visą jo pasnikiškumą gadina...silsta rašė:RYŽIŲ KUKULIAI SU SŪRIU IR MORKOMIS:
Reikės: 2 pakelių virtų ryžių, 200g fermentinio olandiško tarkuoto sūrio, 2 šaukštų pomidorų padažo arba ketčupo, 2 virtų ir smulkiai pjaustytų šiaudeliais morkų, baziliko, pakepinto svogūno galvutė (smulkinta), 2 mažų kiaušinių arba didelis 1, prieskonių,skirtų maltai mėsai, puse česnako skiltelės (smulkinta) džiuvėsėlių. Į dar pakankamai šiltus ryžius dedame sūrį, morkas ir svogūną, prieskonius ir česnaką. Viską išmaišome, nuo ryžiu šilumos padidėja sukibimas, nes sūris šiek tiek lydosi, tada dedame ketčupą. palaukiame kol prasvėsta masė, vėliau dedame kiaušinius ir išmaišome, formuojame kukulius, apvoliojame džiuvesiuose ir metame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol auksine spalva paruduoja, skanaus!! tinka patiekti su trškintais kopūstais arba salotomis!!