Puslapis 67

Parašytas: 27 Rgs 2007, 20:44
Ramunė
Pica su grybais

Tešlai:

150 g sviesto,1–1,5 stiklinės miltų,
50 g kapotų graikinių riešutų,
4 šaukštų vandens,druskos.

Grybų masei:
1 svogūno,
200 g pievagrybių arba kitokių grybų ,
1 nedidelės cukinijos,
1 česnako skiltelės,
žiupsnelio druskos,juodųjų pipirų,
½ stiklinės neriebios grietinėlės,
2 šaukštų sviesto,2 mažų išvirtų ir sutarkuotų burokėlių,
100–150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Paruoškite tešlą: sumaišykite sviestą ir miltus, kad susidarytų gana smulkūs trupinėliai. Suberkite kapotus riešutus ir druską, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Maždaug pusę valandos palaikykite šaltai, tada iškočiokite ir išklokite ja formą, pabadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir 1–2 minutes patroškinkite svieste. Sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją ir grybus. Kepkite 5 minutes. Įmaišykite grietinėlę, susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Atvėsinkite. Ant papločio uždėkite tarkuotus burokėlius, užpilkite grybų masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25–35 minutes.

Parašytas: 27 Rgs 2007, 20:44
Ramunė
Grybų sriuba su česnakais

4 bulvių,1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
4 šviežių grybų,
1 šaukšto sviesto,grietinės,
1 šaukšto kapotų petražolių,
1 šaukšto kapotų laiškinių česnakų,
žiupsnelio druskos ir pipirų,
1 virto kiaušinio,1 pomidoro.

Bulves ir svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnako skilteles, grybus supjaustykite į keturias dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną (kol taps rusvai auksinės spalvos). Sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytas bulves, lengvai apkepinkite, pagardinkite prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite vandens ir virkite maždaug 5 minutes. Sudėkite grybus, virkite kartkartėmis pamaišydamos dar 5–6 minutes. Baigdamos gaminti suberkite žalumynus, papuoškite virtu kiaušiniu ir smulkintu pomidoru. Patiekite su grietine.

Parašytas: 11 Geg 2008, 12:23
silsta
GRYBU UZKANDELE:

Vakar pavakariam pasidariau tokia uzkandele is grybu. Turejau savu grybu stiklainiuka, pirmiausia ant aliejaus pakepinau svoguna, tada nuplautus grybus, uzspaudziau puses citrinos sultis, peletruno saldyto uzbarsciau, cesnako pora skilteliu susmulkinau, druskos. Pakepiname tosteryje sumuštinių duonos. Krauname ant jų grybų masę ir valgome. Skanaus :!:

Parašytas: 11 Geg 2008, 14:40
Talija
Pyragas su grybais


5 kiaušiniai
1,5-2 stiklinės miltų
300 g grietinės
1 šaukštelis sviesto formai ištepti
druska


Įdarui: 1 kg šviežių arba raugintų grybų
1 šaukštas miltų
2 svogūnai
1 šaukštas pjaustytų krapų
1 šaukštas pjaustytų petražolių


Mediniu šaukštu išsukti trynius, paskui tebesukant pakaitomis dėti po šaukštą miltų ir grietinės. Pasūdyti, po truputį sumaišyti su gerai išplaktais baltymais.
Tešlą sudėti į sviestu išteptą formą, ant viršaus dėti šaltą įdarą ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Įdarui grybus suversti į didelį kiekį verdančio vandens, išvirti ir nukošti. Pradžiovintus grybus smulkiai sukapoti arba sumalti.
Svogūnus sukapoti ir pakepinti su aliejumi, sudėti grybus, jei reikia pasūdyti ir kepti ant nedidelės ugnies, kol išgaruos grybų sultys.
Suberti miltus, pamaišant dar pakepti, sudėti grietinę, pagardinti prieskoniais.
Pyragą galima kepti ir iš dviejų tešlos gabalų, grybus paslepiant po antruoju, tik produktų tešlai naudoti dvigubai daugiau.

Parašytas: 26 Lie 2008, 10:20
Ramunė
Kreminė grybų sriuba

4 šaukštai sviesto, svogūnas,
400-500 g pievagrybių, 4 šaukštai miltų
, 4 stiklinės vištienos sultinio,
300 ml grietinėlės, žiupsnis krapų, skrebučių.
Smulkintą svogūną ir pievagrybius pakepinkite svieste, berkite miltus, pilkite karštą vištienos sultinį ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, užbarstykite kapotais krapais. Sriubą tiekite su skrebučiais.

Parašytas: 26 Lie 2008, 11:11
Ramunė
Voveraičių ir špinatų salotos

0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų,
3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
druskos, 50 g sviesto,
5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.
Į keptuvėje ištirpintą sviestą su aliejumi sudėkite voveraites ir pakepkite. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.
[/b]

Parašytas: 26 Lie 2008, 11:12
Ramunė
Marinuotų pievagrybių ir kumpio salotos

0,5 1 marinuotų pievagrybių
400 g virto kiaulienos kumpio,
1 poras.
Padažui:
100 g majonezo, 1/2 šaukštelio cukraus,
1/4 šaukštelio druskos, truputis pipirų.
Kiaulienos kumpį supjaustykite kubeliais, didesnius pievagrybius perpjaukite per pusę, porą suraikykite griežinėliais. Padažui skirtus produktus išsukite iki vientisos masės, užpilkite ant salotų ir išmaišykite.

Parašytas: 13 Rgs 2008, 07:14
Ramunė
Bulvinės bandelės su grybais

600 g virtų su lupena bulvių,
po 2 šaukštus miltų ir aliejaus,
3 kiaušiniai, 300 g grybų, svogūnas, morka,
15 g sviesto, 2 šaukšteliai susmulkintų žalumynų,
druskos, pipirų.
Nuluptas bulves sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.
Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 24 Rgp 2009, 22:02
Tina
Blynai su voveraičių padažu
Visko dėjau iš akies. Iš kiaušinių, miltų, pieno, druskos ir cukraus (nedaug) pasiruošiame grietinės tirštumo tešlą. Į ją sudėti pjaustytų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų). Išmaišyti ir iškepti blynus.
Padažui pjaustytus svogūnus apkepinti svieste, sudėti voveraites ir patroškinti. Įpilti pieno, įdėti grietinės, druskos, pipirų, petražolių. Trumpai pavirti ir tiekti su blynais.

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 25 Rgp 2009, 16:59
Lilina
Sėdžiu ir valgyt noriu...erzina tokie vaizdai :hubba:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 25 Rgp 2009, 18:27
erikiux
norėčiau ir aš ko nors iš šviežių grybukų, bet kad šiais metais net pagrybauti nėra kaip, mažius stabdo visokias tokias išvykas :merg2: .

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 26 Rgp 2009, 08:10
Tutsi
palik maziu kaip visada sesei ir varyk grybauti nedejavusi 8)

Labai skaniai atrodo patiekaliukas Tina 038

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 26 Rgp 2009, 13:31
Tylus
erikiux rašė:norėčiau ir aš ko nors iš šviežių grybukų, bet kad šiais metais net pagrybauti nėra kaip, mažius stabdo visokias tokias išvykas :merg2: .
As tai grybauju parduotuveje, nes ant asfalto Vilniuje grybai neauga. Deja isvyka irgi nelabai
gaunasi :(

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 26 Rgp 2009, 13:48
Tutsi
o tu palek prie autostrados, ten maciau pastoviai prekiauja grybukais :wink:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 26 Rgp 2009, 15:34
pyp
ir turguj belekokiu grybu galima rasti

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 26 Rgp 2009, 19:03
sinsan
o as pirma kart dziovinausi pievagrybiu, sudziuvo neblogai, bus ziemai padazams

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 27 Rgp 2009, 10:07
Tylus
sinsan rašė:o as pirma kart dziovinausi pievagrybiu, sudziuvo neblogai, bus ziemai padazams
Kokiu budu juos dziovinot?

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 27 Rgp 2009, 10:09
Tutsi
orkaiteje dziovino 8)

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 28 Rgp 2009, 10:12
sinsan
nugi supjausciau, ikisau i orkaite, temeparatu ant 75 laipsniu, ijungiau vintiliatoriu dar ir dziovinau :wink:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 28 Rgp 2009, 10:40
erikiux
pyp rašė:ir turguj belekokiu grybu galima rasti
Man tai pats grybavimo procesas patinka :D . Nueiti į turgų ir nusipirkti, tai jau ne tas...................

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 28 Rgp 2009, 10:54
pyp
aha...kaip tik vakar svajojom apie grybavima, gal sekmadieni iseis palekt kur :roll:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 28 Rgp 2009, 12:02
sinsan
erikiux rašė:
pyp rašė:ir turguj belekokiu grybu galima rasti
Man tai pats grybavimo procesas patinka :D . Nueiti į turgų ir nusipirkti, tai jau ne tas...................
zinok, erikiux ir man taip paciai, smagiau grybauti nei pirkti

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 15:11
Živilė
Makaronai su voveraitėmis

Paveikslėlis

500g lakštinių (naudojau penne)
500g šviežių voveraičių (naudojau apvirtas, bet tinka ir žalios, vis tiek bus troškinamos)
2 česnako skiltelės
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)
4-6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
sauja smulkintų petražolių
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Voveraites nuvalyti, nuplauti, stambesnes supjaustyti.
Įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą, apkepti česnakus (2-3 minutes)
Į tą pačią keptuvę sudėti voveraites, gerai pasūdyti ir pabarstyti pipirais (būtina tai daryti pradžioje, tada grybai tarsi kempinės sugeria visus kvapus). Troškinti neuždengus dangčio 15-20 minučių.
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išvirti lakštinius, nukošti.
Makaronus sumaišyti su grybais, apibarstyti stambiai tarkuotu sūriu, petražolėmis ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tuoj pat patiekti :)

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 16:38
Tutsi
niekada nepagalvociau grybu valgyti su makaronais :shock:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:12
erikiux
Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus :hubba:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:25
Živilė
Tutsi rašė:niekada nepagalvociau grybu valgyti su makaronais :shock:
Buvo skanu labai. Ir tai visai įprastas derinys tarkim italų virtuvėje. Mes tai kažkaip pripratę makaronus su pienu valgyt :lol:
Tik sūrio trūko, tas tai jo.

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:31
Forelle
Man net neužkliuvo makaronai su grybais. Atrodo visai skaniai, tik nesu didelė grybų mėgėja

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:34
Živilė
Aš irgi grybų nemėgstu, bet kartais padarau išimtį, ypač voveraitėms :lol:

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:41
Forelle
Aš baravykams padarau išimtį. Nors voveraičių sriuba labai skani, kai tėtis išverda

Re: Patiekalai iš grybų

Parašytas: 15 Rgs 2009, 18:47
Tutsi
erikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus :hubba:
galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surio 075